Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ob16222 Türkiye'den başvuran sayısı aylık bazda 50'yi geçmiyor diye biliyorum.


  • @victorygun merhaba, oncelikle hayirli olsun randevu asamasina kadar gelmissiniz:) bizim de noa1 tarihimiz 12.03.21 fakat henuz noa2 bile alamadik:( resmi kurumlardan alinacak hangi belgeleri simdiden almamizi tavsiye edersiniz, daha cok nerde zaman kaybi yasadiniz belgeleri hazirlarken? En azindan o asamada zaman kaybetmemek adina yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler...


  • Herkese selamlar. Bu forumu kuran ve burada yardımlaşan herkese çok teşekkürler. Birçok mesaj var, 14. sayfaya kadar okudum gözlerim ağrıdı. Devamını okuyacağım elbette 🙂 Şimdi sizlere kendimizden bahsedeyim ve nasıl bir süreç başlatmalıyım, nelere dikkat etmeliyim yardımlarınıza ihtiyacım var.
    Kadın arkadaşımla 2016'dan beri tanışıyoruz, ben 31 o 54 yaşında. Arkadaşım Türkiye kökenli ama ABD vatandaşı. Kendisi akciğer kanseri geçirdi ve şu an tedavisi bitti gibi bir şey. Ayrıca bazı diğer rahatsızlıkları var bel boyun mide ağrısı vs. Kendisiyle çok yakın sohbetimiz var ve kendisi de bekar ve yalnız olduğundan evlenmeyi konuştuk ve anlaştık. K-1 vizesi ile yanına gidebileceğimi öğrendim ama sürecin çok uzun olması canımızı sıktı. Arkadaşımla 6 senedir tanışıyoruz fakat bu tanışıklığımızın uzunluğunu nasıl ispat edeceğiz bilemedim. Facebook hareketler dökümünden ne zaman arkadaş olduğumuzun ekran görüntüsünü aldım, bir şey ifade eder mi? Türkiye'ye defalarca gelip gidiyor, fakat bu geliş gidişlerinde yan yana bulunduğumuza dair delil yok, kendisinin ailesinin bir kısmı da burada. Yakın zamanda süreci başlatmak için Türkiye'ye gelecek ve birlikte vakit geçireceğiz delil konusunda neler yapabiliriz? Yan yana fotoğraf çekineceğiz, ufak bir nişan seremonisi yapacağız. Belki birlikte tatile gideriz. Kafam çok karışık ve biraz da umutsuzum. Yaş farkından red olunur mu? Acaba hiç buna bel bağlamasak mı vs. Bir süre önce işten ayrıldım, bu yüzden arayışlardayım. Aslına bakarsanız ABD'ye de gitmek istiyorum ama gidebilecek miyim emin değilim. Yaş kaygım da var. Sizlere sorularım şöyle:

    1. Avukata gerek var mı? 2 bin dolar kadar ücret istendiğini öğrendim acaba avukatsız bu süreci yürütemez miyiz?
    2. Arkadaşım malulen emekli, şu an çalışmıyor ve 1800 dolar gibi bir emekli maaşı var. Kendisine ait ev ve arsası var. Bu bana sponsor olmasına yeter mi? Yetmez ise oğlu da veya bir başka arkadaşı da sponsor olabilir. Bu nasıl mümkün?
    3. Arkadaşımın rahatsızlığı acaba bu süreci hızlandırmak için bir gerekçe olabilir mi?
    4. Süreci kendi başımıza başlatabiliyorsak sürece nereden, nasıl başlamalıyız?

    Herkese iyi forumlar ve teşekkürler.


  • @pin hocam dosya kabarık mıydı ?
    Forumdaki arkadaşlara yardımcı olması açısından dosya içeriğini yazae mısınız ?
    Fotoğraflar kanıtlar vs


  • @samsa Homurdanma var diye personel alımına neresinin gideceğini düşünüyorsunuz ? 😅


  • @Utopya bir hızlanma söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Şubat Ocak ayında okunan dosya sayısı 30 40lardaydı. Bence zaman içerisinde alıma gideceklerdir. Kaldı ki Newyorktan bir avuket ucsisin toplandığını ve daha fazla eleman almak istediklerini söylediler diye aktardı.


  • @samsa Americanlarin herşeyi aşırı yavaş... alsalar bile en az 3 yılı bulur bence 😁


  • @MA-Yolcusu Bence avukata gerek yok. Tüm süreci burdan yurutebilirsiniz. Bu başlığın altındaki tüm yazıları okuduğunuzda herşey çok kolay gelecek. Zor olan sürecin uzun olmasından dolayı beklemek. Diğer konulardan yaş farkının 23 olmasi, özellikle sağlık sorunları olan bir kadın olması ve ozellikle ispatlanacak kanitlarin olmamasi olumsuz dusundurecektir. Ben olsam hiç ilişki boyutunu karistirmazdim. Oğlunun, akrabalarinin ve annesinin size sponsor olarak Turist vizesine basvurmanizi tavsiye ederim. Hem oraya gittiginizde gercekten evlenmek isterseniz orda da yapabilirsiniz. Hatta yasal olması için orda avukat tutarsiniz evlilik için... siz de turist vizesi mulakatina kadar bordrolu bir is bulmaya çabalarsiniz. Kolay gelsin.


  • @Utopya @Utopya Hastalık durumu neden olumsuz düşündürsün ki anlayamadım. Turist vizesinde şansım olacağını sanmıyorum ve o süreci bekleyene kadar bu yolun daha olası olduğunu düşünüyorum. 2015 yılında F1 vizesinden red almıştım bir daha o stresi ve masrafı yaşayana kadar evlilik yoluna başvurmak daha mantıklı geliyor. Kaldı ki turist vizesi için randevular çok geç veriliyormuş bildiğim kadarıyla. Acaba K-1 vizesi süreçleri şu an ne kadar zaman alıyor bilmiyorum. Yorumunuz için teşekkürler bu arada.


  • @MA-Yolcusu 1- Avukata gerek yok hocam toplamanız gereken evraklar belli form basit bir form , doldurup gönderecekseniz avukata para verseniz de avukatta aynı şeyi yapacak.
    2- Yıllık 23bin dolar civarı bir gelir beyan etmesi gerekli eğer bu miktar altında kalıyorsa bir arkadaşı veya oğlu sponsor olabilir eksik olan miktar için.
    3- Bildiğim kadarıyla amerikan vatandaşı olup orduda görev yapanlar için bir hızlandırma söz konusu , sağlık ile ilgili 2 tane örnek duydum bu zamana kadar birinde ölümcül hastalık vardı talebini kabul etmişlerdi ama tam detayını bilmiyorum.
    4- Sürece başlamanız için son 2 yıl içinde yüz yüze görüşme şartı aranıyor. Bunun için istanbula geldiği vakitte ki uçak biletini kanıt olarak kullanabilirsiniz o tarihlerde çekilmiş fotolarda ekstra kanıt olacaktır yüz yüze görüşme şartı için.

    Kendim bir kaç şey eklemek isterim aranızda ki yaş farkı biraz fazla hocam gerçek bir ilişki olduğuna dair cok güclü kanıtlar sunmalısınız , başvurunuz red olur demiyorum kesinlikle ama , red olmaması için normal ilişkilere göre cok daha fazla kanıt sunmanız gerekecektir. Facebookta ki ekran görüntüsü tabi ki ilişkinizin uzun süreli oldugu için bir kanıt ama yeterli değil bunun yanında ekstra kanıtlar sunmanız gerecektir. 6 yıl içinde ki fotoraflarınız varsa birbirinize almış olduğunuz hediyeler , aile içi çekilmiş resimler olabilir , 6 senelik konuşma geçmişisinden kesitler olabilir bütün konuşmalar değil tabiki. Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Ama bu sürece başlayacaksanız şu an en iyi ihtimalle 10 ayı kafanızdan çıkartın. Eğer hızlandırma talebiniz onaylanmaz ise. Sabır bu süreçte en cok ihtiyacınız olacak olan şey.


  • @ob16222 Teşekkürler cevabınız için. O kadar mı zor benim durumum? Önceki sayfalarda yaş farkı olan birisinin daha okumuştum ve olumlu demişti ama yaş farkının ne kadar olduğundan bahsetmedi. Acaba böyle örneği olanlar çıkar mı aramızdan veya sizlerin çevresinden.


  • @MA-Yolcusu Yaşa ve gör o halde !


  • @MA-Yolcusu forumu. Baştan sona okumanızı tavsiye ediyorum.
    Sız birbirinizi seviyorsanız ve bunu belgelere de dökebiliyorsanız yolunuz açık olsun.
    Başvurunuzu yapın. Yok yaş farkı yok hastalık yok başka nedenler...
    Bunların hiçbiri önemli değil. Kimseye bakıp onay alacağınızı ya da red alacağınızı düşünmeyin. En nihayetinde herkesin durumu nevi şahsına münhasır.
    Denemeden hiçbir şey bilemezsiniz.
    Özgüveniniz yüksek olsun.
    Bol şans!


  • @samsa Çok teşekkürler yorumunuz için. Evet birbirimize karşı sevgimiz var. Elbette bu daha çok saygıya dayalı, normal aşık olan bir çift değil de birlikte yaşamak ve birlikte vakit geçirmek üzerine kurulu bir sevgi bu şimdilik. İleride aşk boyutuna döner mi bilemeyiz elbette. Geleneksel aşk bakış açısına göre olmadığı için bizim durumumuz o yüzden delillendirmekte zorlanacağımızı düşündük. Yanak yanağa, dudak dudağa fotoğraflarımız yok ama sohbetlerimiz, hoş sözlerimiz ve iyi niyet temennilerimiz, birlikte yaşama ve hayatlarımızı birleştirme isteklerimiz var elbette. Sahte değil hiçbir şey fakat bunu ispat etmek anladığım kadarıyla zor.


  • @MA-Yolcusu dediğiniz kişiyi tanıyorum aralarında 10 yaş civarı bir fark vardı. +20 yaş fark yoktu hocam. Ben zor demedim sadece kanıtlarınızın normal başvuranlara göre daha güçlü olmalı. Şöyle düşünün siz dosyaları inceleyen memur olsaydınız 30-32 yaşlarında ki bir çiftin dosyasını mı daha çok incelerdiniz yoksa 30-54 yaşlarında ki bir çiftin mi. Yaş farkı olana daha detaylı bakardınız büyük ihtimalle. Aynı şeyi onlarda yapacak. Daha nasıl bir örnek verebilirim bilemedim.


  • @ob16222 1) Size kural neyse bu arkadaşa da odur. Kuralda; yaş farkı arttıkça kanıtlarınızın da artması gerektiği yazıyor mu? HAYIR. 2)Türkiyede yaşayan herhangi bir insan gözüyle bakıp Amerikalı olan (Amerikan kültürü ve kurallarıyla yetişmiş) konsolosluk memuruda böyle düşünür diye düşünmek çok garip. Kaldı ki kurallarının; insanların yaşlarına, cinsiyetlerine, renklerine bakmadan evlenme hakkı sunan bir ülkeden bahsediyoruz. 3)Yaş farkının 37 yaş olduğu bir çifti tanıyorum ben. K1 vizesini kolaylıkla aldılar. Öyle herkesten çok kanıt sunarak değil. Hiç öyle istisna vs demeyin. Yaş farkı 50 olana da kural aynı yaş farkı sıfır olana da.


  • @mutkili Peki Amerikan kültürü ve kurallarıyla yetişmiş konsolosluk memuru, Türkiye'de yaşadığı için Türk Kültürünü öğrenmedi mi? Siz Amerika'ya gittiğinizde hangi kültüre göre davranıyorsunuz? Yada böyle yetişen Amerikanlarda neden ırkçılık var? Hepsi çok adaletli ve kurallara uyduğu için mi bir sürü red veriyorlar?
    Hayalleriniz gerçekleri unutturmasın 🙂
    Tek bir soru: 54 yaşında ve sağlık sorunları olan bir kadın Türkiye'de olsaydı, 31 yaşındaki erkek yine evlenir miydi? Evet ise hanımefendi Türkiye'ye gelir ve evlenirler. Sonrada bir sürü kanıt oluşur ve Amerika'ya giderler.


  • @mutkili well said!


  • @mutkili hocam yazdıklarımı anlamanız da sorun mu var ? Ben red edilir k1 alamaz diye bişey mi söyledim. Sadece diğer standart ilişkilere göre daha zorlu geçecektir süreci. Yazılı olmayan kurallar diye bir şey hiç duymadınız sanırım. Çevrenizde kaç kişi tanıyorsunuz bu şekilde benim istisna falan dediğim yok tanıdığınız kişi tabi ki de alabilir şartları sağladığın da buna itirazım yok ama bu arkadaşın durumunda ki bir kişi 10-11 resim 2-3 yazışma görüntüsü ile birlikte başvuru yaptığın da rahatlıkla onay alabileceğini düşünüyorsanız ya ben çok karamsar bir insanım ya da siz çok iyimsersiniz. Kaldı ki beyfendi kendisi de belirtmiş. İlişkimiz saygı üzerine kurulu bir sevgi. Amerikalı sizce bu ilişki türünü nasıl anlatabilirsiniz ? Anlatabilmeniz için size gereken nedir. Ekstra kanıt. Ekstra kanıt derkende liste de olmayan şeyler değil tabi ki. Resmî sitede ne yazıyorsa onlar ancak daha detaylandırılmış hali. Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Arkadaşa da başvurursa eğer k1 sürecinde başarılar dilerim. Her şey gönlünce olur umarım 🤞🏻


  • Cevaplarınız için teşekkürler lakin @Utopya isimli arkadaşımızın ısrarla sağlık sorunlarını dile getirmesini anlayamadım. Sanırım Amerikalılar hiçbir sağlık sorunu yaşamamış kişilerin evliliklerini mantıklı buluyorlar. En ufak bir rahatsızlık geçirenlerin evlenmeye hakkı kalmamış gibi bir durum mu var? Kaldı ki şükürler olsun iyileşti. Arkadaşım yalnız yaşıyor, bana ihtiyacı var ve ben de onunla beraber yaşamak istiyorum. Aramızda karı-koca ilişkisi de gelişecektir elbette. Allah mani keder vermezse başvuruya hazırlanıyorum. Yardımsever rehberlere ihtiyacım var, teşekkürler.


Benzer Başlıklar

  • 1476
  • 1
  • 116
  • 57
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum