Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @SUV2019 F1 5 aydır bekliyorum


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Herkese Merhaba. Bilgilendirmek için yazıyorum. Çünkü bende burdan çok şey öğrendim. 14 Nisan'da eşim ben ve iki çocuğumuzla turistik vize başvurusu yaptık. Oğlum ve bana sarı kağıt verildi. Eşim ve kızım için olumlu olduğu söylendi fakat bizim idari işlemimiz tamamlanırsa onlarında onaylanacağı söylendi ve vizelerimizi bize geri verdiler. Biz mail ile gelen formu doldurup gönderdik. Bugün idari işlemlerimizin tamamlandığını ve pasaportlarımızı göndermemiz gerektiğine dair mail geldi.Sistemde hala refused olarak gözüküyoruz ama pasaportlarımızı mailde belirttikleri şekilde gönderdik. Ama hala bundan sonraki süreç için bile kesin gözü ile bakamıyorum.. Herkesin vizesini en kısa sürede alması dileğiyle..


  • @Tuğba-Abacı Pasaportunuz ellerine geçene kadar refused görünür. Pasaportunuza vize basılınca önce bir müddet Administrative Process sonra issued olarak değişecek.


  • Merhaba, AP süreci bittikten sonra pasaportları doğrudan register belgesiyle beraber PTT den gönderiyor muyuz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Lale-Z ais üzerinden kayıt yapıp PTT şubesinden göndereceksiniz.

    Konsolosluğa Eksik Evrak veya Düzeltme İçin Evrak Nasıl Yollanır?
    Mülakata girdiniz ve mülakatta eksik evrağınız olduğu söylendi ya da her şey yolunda gitti fakat vizenizde bir yanlış mı var, o zaman pasaportlarınızı ve evraklarınız konsolosluğuna gönderirken yeniden ptt kaydı oluşturmalısınız.
    Daha önce ptt kaydı oluşturduğunuz https://ais.usvisa-info.com/ yere kullanıcı adı ve şifrenizle oturum açıyorsunuz. Yeni kayıt oluşturmayacaksınız. Oturumu açınca ekranda cikan seceneklerden -Konsolosluk bölümü daha fazla belge göndermem için talimat verdi- yi seçeceksiniz.

    Sonra bir kutucuk açılacak ve eksik evrak ile ilgili yaptığınız işlemlerle ilgili bilgi doldurmanız istenecek.

    Kutucuğun altında bir uyarı var. Vize başvurusunu (mülakat veya kurye yoluyla ) tamamlamayan ve konsolosluk talimatı alan bir başvuru sahibi için takip talebi işlemi gönderilmesi, bir usulsüzlük olarak değerlendirilecek ve başvuru sahibinin sicilinde ciddi etkisi olacaktır. Konsolosluk sizden bir talepte bulunmadıysa bu alandan talep oluşturmamanız lazım. Açıklamanızı da yaptıktan sonra talebinizi gönderebilirsiniz.

    Not: Başvuruyu bitirmeden eğer başka aile bireyi varsa evrakları gönderilecek onlar için de başvuru sahibi eklemeniz lazım.

    İşlemleri bitirdiğinizde sayfa size çıktısını alacağınız bir sayfa linki verecek oradan 2 sayfalık bir kayıt gelecek. Sayfaları dikkatlice okuyun ve 2 sayfayı 2 takım toplam 4 sayfa olarak çıktı alın.
    Sizdeki nüshayı Ptt şubesindeki memura göstereceksiniz. Üzerinde konsolosluğa ait müsteri numarası var onu kullanarak ödeme yapmadan gönderiyi gerçekleştireceksiniz.

    Gönderilecek Evraklar;
    Pasaportunuz, Eksik evrağınız, 2 sayfalık ptt kaydınız+eksik evrak formunuz

    İlgili sayfaları paketleyip yolluyorsunuz
    Zarfın üzerine IV / NIV UNIT DIKKATINE yaziniz ibaresi yazmayı unutmayınız

    Bundan sonra yapacağınız şey her zamanki gibi beklemek. Konsolosluğa ertesi gün teslim edilse de kargonun Göçmen vize bölümüne ulaşması 3 günü bulabiliyor. Genellikle kargoyu alıp işleme başladıklarında bilgi maili yolluyorlar. Son olarak işleminize göre ya konsolos tekrar inceleyecek dosyanızı ya da düzeltme varsa vize basıma tekrar yollanacak. Süreç aşağı yukarı Vize göçmen bölümüne ulaştıktan sonra 7-8 gün sürüyor.


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim.


  • @gucarslan dün ve bugün güncelleme oldu ancak hala refused görünüyor ve şu yazı var bir anlam ifade ediyor mu sizce.
    " A U.S. consular officer has adjudicated and refused your visa application. Please follow any instructions provided by the consular officer. If you were informed by the consular officer that your case was refused for administrative processing, your case will remain refused while undergoing such processing. You will receive another adjudication once such processing is complete. Please be advised that the processing time varies and that you will be contacted if additional information is needed. For more information, please visit TRAVEL.STATE.GOV or the"


  • @Uğur-Aydemir Mail gelmesi bazen 3-4 iş günü sürebiliyor. Yakında mail alırsınız


  • merhaba. dv22 galibiyim . 03 mayista vize gorushmem oldu . konsul AP-a birakdi ve dedi ekstra yoklamalar olucak ondan sonra vize. shimdi bekliyorum bilmiyorum ne kadar ceker .


  • @Azer-Huseynov-0 büyük ihtimalle ds-5535 formu göndereceklerdir bunu doldurup [email protected] adresine göndereceksiniz. Ap sürecinizin bitmesi 10-20-30 günde sürebilir 2-3 ayda bol sabırlar, umarım kısa sürede vizeniz basılır


  • @Muhtaradana evet bana anket gonderdiler. 5 ve 15 yilda nerede calishdim ve hangi ulkelerde oldum sorulari vardi. ayni gunde cevapladim. Tbiliside gorushum olmushdu. Umarim cabuk olur artik beklemekden yorulduk ) halbuki her bir shey bende normal idi neden AP oldu anlayamadik aileydik . AP-a kalipda sonda refuse olma ihtimali buyukmu?


  • @Azer-Huseynov-0 geçmiş olsun, Ankara için konuşabilirim sadece risk Ankara mülakatları sonrası ap lerde çok az, evet belki uzun sürebilir ama neredeyse %99 gibi bir oranda issued e dönüyor dosyalar. İnşallah Tiflis vakalarıda bu şekildedir canınızı sıkmayın bu günler geçer vizenize kavuşursunuz inşallah


  • @Muhtaradana teshekkur ederim . bu yil Ankarada AP-a kalan cokmu? ve AP olupda vizelerin alanlar varmi bu yil icin


  • @Azer-Huseynov-0 evet baya ap de kalan vardı, ama yavaş yavaş vizelerini alıyorlar


  • @Muhtaradana ortalama kac ay suruyor ?


  • @Azer-Huseynov-0 belki 45-60 gün diyebiliriz, daha kısa sürende var daha uzun sürende, özellikle 30 Eylüle ne kadar yaklaşırsak bir o kadar işlemler hızlanıyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Uğur-Aydemir AP sürecinizin devam ettiğini ifade ediyor.
    dosyanızın AP durumu sonuçlanmadan statünüz "Refused" olarak görünür ve bu açıklama yer alır.

    sabırla beklemeye devam edin lütfen.
    umuyorum ki yakında güzel haberler alacaksınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bugün güzel bir haber vermek istiyorum sizlere;

    DV2022 talihlisi arkadaşlarımızdan mülakata girip AP süreci yaşayan 10 (on) arkadaşımız, az önce süreçlerinin tamamlandığına dair mail aldılar ve AP süreçlerini başarıyla tamamladılar.

    hepsini tekrardan kutluyorum.
    yolları açık olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum