Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2022 UAO v Biden Davası (Nisan 2022)

• @gucarslan Cevabınız için çok teşekkür ederim. Detaylı bir açıklama oldu.

Grup davaları gördüğüm kadarıyla dediğiniz gibi ertelenerek devam ediyor. En son ihtimal grup davasına katılacağım.

Bireysel dava için örnek bulamadım ve bu yüzden sizden bilgi almak istedim. Bireysel dava benim gibi yüksek CN ve geç gönderilmiş DS-260 için daha ideal gibi. Fakat başlangıç süresinin uzun olması ve sonucun yetişir mi diye acaba olması düşündürücü benim açımdan.

• @gamefry bireysel davanın detaylarını forumda paylaşmadım, zaten çok da hakim değildim detaylarına. sadece böyle bir davanın olduğunu ve kazanıldığını biliyorum. ilgili dava metnini bulursam paylaşırım burada.

davalar yetişir bu arada, şuana kadar yetişmemiş bir dava olmadı.
    zaten yargıçlar da bunu bildiği için mali yıl içinde karar veriyor.

• @gucarslan Bireysel dava açanlar oldu mu diye bilgi bulamadım demek istedim. Ama cevabınızda bunu öğrendim.

Daha önce yazmıştım 2004 yılından beri başvurum ve bu sene kazanabildim. Bu fırsatı da bazı sebeplerden dolayı kaçırmak istemiyorum. Bu ay içerisinde grup ya da bireysel dava için gidişata göre kararımı vereceğim.

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

• @gamefry Merhaba, sadece merak ettim. 2004 yılından beri yani 18 yıldır bavuruyorsunuz. Yani greencard konusunda bilinçli ve bilgilisiniz.. ama eylül de ds260 gönderiyorsunuz 😭

• @Utopya Daha önce CN’ye göre gidiliyordu. Gönderim tarihine göre değil.

İlk Mayıs ayında gönderdim formu. Daha sonra bazı değişiklikler yapmam gerekti ve tekrar formu açtırmak için e-mail gönderdim. KCC e-maillere geç dönüş yaptı ve Eylül ayında formumu açtı. Ben de Eylül’de aynı gün kapattım formu tekrar.

Birde süreç sonrasına çok hakim değildim kazanmadığım için :)

• Merhaba, bu davaya katılmanın sürece herhangi bir olumsuz etkisi olur mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@agaslan elbette hayır, neden olsun.
    eğer öyle olsa geçen sene davaya katılmış olanlar vizelerinizi almazdı. (dava sayesinde olmasa bile)
    kısaca davaya katılmış olmanın, dv sürecine olumsuz bir etkisi yok.

• @gucarslan Teşekkürler, Sanırım katılacağım. umarım iş oraya gelmeden alırız vizemizi.

• Forumdan davaya katılacak olan var mı acaba? kimse konuyla çok ilgilenmedi sanki?

• @agaslan Ben katılacaktım fakat bu davanın artık bir sonuca varmayacağını düşünüyorum. Mülakatlar dağıtılıyor ve sayı gün geçtikçe artıyor, yani kota doluyor zaten.

Bu davaya kaç kişi katılacak, kaç vize rezerv edilecek vs. artık zor diye düşünüyorum.

Bunun yerine Ankara gibi mülakat vermeyen konsolosluklara açılmış davalar var. Bunlar daha faydalı olacaktır.

Bunlar benim şahsi düşüncem, her hangi bir yönlendirme söz konusu değildir. Belki dava sonucu olumlu bile olabilir, bilemem.

• @gamefry Açıkçası ben de sizin gibi düşünüyorum ancak ne olur ne olmaz diye son şans olarak değerlendiriyorum. Ankara'ya açılan davalar hangileri? Başvuruya açık davalar mı yoksa geçti mi tarihleri ?

• @agaslan ankara özelinde açılmış bir dava yok, olmadı da.

ayrıca; sn. @gamefry'In aşağıdaki ifadesi konusunda bir kaç şey söylemek istiyorum;

Bunun yerine Ankara gibi mülakat vermeyen konsolosluklara açılmış davalar var.

aslında ankara'nın mülakat vermediğini söyleyemeyiz.
    konsolosluk özelinde açılan davalara bakarsanız, onların hepsi hiç çalışmayan / mülakat vermeyen konsolosluklar. ankara ise şuan dünyada ilk 5'e girecek performansı sergiliyor DV2022 için. ankara'nın asıl sıkıntısı, EU / AS eşitliğiniz sağlayamamış olması.

• Satın @agaslan, Sayın @gucarslan yazmış zaten Ankara için açılmış dava yok. Bir örnek vermek için yazdım. Ankara için nasıl dava olur ya da olmaz mı bunları bilemiyorum. Avukatlara sormak gerekiyor.

Sayın @gucarslan evet dediğiniz gibi Ankara üst sıralarda fakat Türkiye vatandaşları için durum şimdilik iyi değil. Bu şekilde devam ederse bütün performansı dış ülkelere gitmiş olacak.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

curtsi morrison ve ekibi, davanın resmi olarak açıldığını dün itibariyle duyurdu.

dava, "united afircan organization" örgütü desteğiyle açıldığı için dava ismi "United African Organization v Biden" (UAOvBiden) olarak belirlendi ve beklenenin aksine dc bölgesinde değil, davayı illinois eyaletinde açtılar.

curtis morrison davaya 72 farklı ülkeden toplam 4665 davacı katıldığını duyurdu.

UAO için detayları buradan ulaşabilirsiniz;

https://uniteafricans.org/

katılan bütün arkadaşlarımıza faydalı olması dileğiyle!

• ⭐⭐⭐⭐⭐

dava, illinois eyaleti yargıçlarıdan Judge Edmond E. Chang'e atandı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

:question_mark:

peki curtis morrison davayı neden beklendiği gibi DC bölgesinde değil de illinois eyaletinde açtı ve davaya neden UAO'yu dahil etti?

geçmiş yıllardaki dava detaylarını incelediğimizde DC bölgesinde açılması beklenen dava bir anda illinois eyaletinde file edildi.

curtis morrison bunun sebebini, son iki yılda davalarına atanan yargıçların dv için çok olumlu olmadığını ve 2002 yılında açtığı IddirvINS davasını dayanak gösteriyor.

IddirvINS.PDF

ayrıca atanan yargıç chang'in dv için daha dost canlısı (!) olduğunu dile getiriyor.

peki neden UAO?
    buradaki amacın davaya daha sağlam bir destek arama çabasından kaynaklandığını düşünüyorum. bunu da yine kendi sözcükleriyle belirtelim;

• ⭐⭐⭐⭐⭐

dava dosyayı, curtis morrison tarafından paylaşıldı.
    ilgili linkten daha dosyasının ilk taslağına ulaşabilrisiniz;

• ⭐⭐⭐⭐⭐

davaya katılan ülkelerin istatistiklerini gösteren bir grafik;

• ⭐⭐⭐⭐⭐

davaya katılan ülkelerin istatistiklerini gösteren bir çalışma yayınladı curtis.

UAOvBiden.pdf

ilgili veriye göre türkiye'den 15 kişi katıldı davaya;

a6b7a39e-a9b5-47c4-9565-7dccc39276d7-image.png

• @gucarslan Gördüğüm kadarıyla bölgelerinde en çok mülakat veren ülkelerin vatandaşları ağırlıklı katılmış davaya. Hayırlı olsun katılan arkadaşlara.

Benzer Başlıklar

• DV2022 Husu v KCC Davası (Wasden Banias Litigation)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    11
    5 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    gucarslanG
    dava avukatı jesse tarafından yapılan açıklamaya göre dava dismiss edildi. böylece mali yıl bitmeden dismiss edilen ilk DV2022 grup davasi oldu. https://twitter.com/blesjm1/status/1561764081924718592?t=GllHIB803zNnij45IcR_Ug&s=19
  • DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    946
    13 Oy
    946 İleti
    70k Bakış
    gucarslanG
    bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    332
    1
    12 Oy
    332 İleti
    19k Bakış
    melcemM
    @akdas Hocam öncelikle ayrıntılı hesap için emeğinize sağlık, sonra da benim olmadı madem, haksızlık yapıldı, neden böyle gibi laflar yerine case numarasına göre gitmeli adil olan budur diyebildiğiniz için size saygılarımı sunuyorum. Evet sizde bahsettiğiniz insanlar gibi kibar ve yardımsever olduğunuz ve ayrıca dürüst davrandığınız için Teşekkür ederim. Her gününüzün gönlünüzce geçmesini dilerim...
  • 6 Oy
    316 İleti
    21k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k