Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Connecticut, Amerika Birleşik Devletleri'ne bağlı bir eyalettir.

    Connecticut eyaleti, 12.997 km²'lik alanıyla ABD'deki 50 eyalet arasında büyüklük olarak 48. sırayı almaktadır. ABD'nin kuzeydoğusunda Yeni İngiltere (New England) bölgesindedir. Amerikan Bağımsızlık Savaşında İngiltere'ye karşı mücadele eden On Üç Koloniden biridir.

    New Haven

    New London

    Hartford

    Stamford
    Connecticut eyaletinin başlıca şehirleri: Bridgeport, Hartford (başkent), New Haven, West Haven ve Waterbury'dir. Bölgenin nüfusu ise 3,3 milyon civarındadır.

    Coğrafyası

    Talcott Dağı Millî Parkından çekilmiş, sonbahardan ormanı gösteren bir manzara; Connecticut, ABD.
    Eyaletin 5 ana bölgesi: Taconic Section, Central Valley, Western Northeast Upland, Eastern Northeast Upland ve Coastal Plain bölgeleridir.

    Taconic Section, eyâletin kuzey kesimlerinde Taconic dağlarının da bulunduğu bölgenin ismidir.

    Western Northeast Upland, ormanlık ve kayalıklardan oluşmuş bir bölgedir.

    Central Valley, düzlük alanlar ve küçük tepelerden oluşmaktadır.

    Eastern Northeast Upland ise, küçük tepecikler, dar vadiler ve engebeli arazilerin bulunduğu bir bölgedir.

    Long Island Sound bölgesine sınırı olan Coastal Plain (kıyı şeridi) dar bir alandır ve bu bölgede koy, liman ve kumsallıklar bulunmaktadır. Connecticut nehri, Kuzeydoğudaki en uzun nehirdir ve eyaletin merkez bölgesinden geçmektedir.
    alt text

    Bayrağı :

    alt text

    Kaynak: Wikipedia


  • herkese selam, NYC'ye yakın olmasın ve cost of living açısından daha uygun olmasından dolayı Connecticut'ı değerlendirmekteyiz bir süredir. Acaba oraya yerleşen veya araştıran oldu mu hiç? @crazycells , sen de sanırım NYC'de yaşıyorsun. CT ile ilgili bilgin var mıdır hiç? NYC'ye ulaşım vs bakımından?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sorusuvar Connecticut'i bilmiyorum ama orada yasayan arkadasi tag'leyeyim... kendisi bize bilgi versin 🙂

    @TolgaTarkanOlmez


  • 1 aydır New Haven' da yaşıyorum. Henüz bu eyaletle ve şehirle ilgili bilgilerim oldukça kısıtlı, baştan söylemem lazım.

    New Haven 125 bin nüfuslu ve eyaletteki şehirler arasında en büyüklerden biri (Hartford ile birlikte, Hartford başkent). Şehrin merkezi dediğimiz yerde (downtown) Yale Üniversitesinin binaları oldukça yoğun şekilde bulunuyor, tabii ki mağazaların çoğu da orada. Union station denilen tren istasyonuyla New York'a bağlanıyor. Trenler 2-2.5 saat arasında Manhattan' a ulaşıyor, 10-15 dakikada bir tren kalkıyor. New York' un Metro North (17 dolar) ve Amtrak (37 dolar) seferleri mevcut.

    Kiralar Yale Üniversitesi civarlarında 1000 doların üzerinden başlıyor. Tabii ki New Haven' ın civarındaki şehirlerde kiraların düşmesi ihtimali çok yüksek. Bu yüzden New Haven' da çalışıp dışarıda yaşayan ve her gün otobüsle işe giden çok kişi var (Otobüsler CTtransit adıyla işletiliyor, aylık 63 dolar sınırsız eyalet içi otobüs ulaşımı).

    Şehirler küçük ve trafik neredeyse yok, şehirler arası yolda bazen birkaç dakika beklediğimizi gördüm. Yale üniversitesinin shuttle denilen servisleri şehir merkezindeki neredeyse her yere gidiyor ve Yale üniversitesi bünyesinde olmayanlar da biniyor (binmeleri yasak belki ama herhangi bir kontrol de olmuyor).

    Şehrin içinde büyük market olarak Stop&Shop, market/eczane olarak da CVS, Rite Aid denilen yerler mevcut. Fakat otobüsle 20-30 dk uzaklıkta Walmart, Bestbuy, Ikea, Costco, Target, Home Depot, Toys'R'Us, TJMaxx, Dick's sporting goods vs. büyük mağazaları bulmak mümkün. Şehir merkezinde giyimle alakalı mağazalar sınırlı gibi görünüyor, dediğim büyük mağazaların olduğu yerde epey giyim de var. Büyük marketlerden alışveriş yaparsanız özellikle mutfak masraflarınız oldukça düşer. Arabanız varsa burada hayat çok güzel olabilir.

    Kabaca New Haven hakkında şunu söylemek mümkün (eminim tüm şehirler için de geçerlidir). Sinema dahil her işletmeden yalnızca 1 tane var, fakat ihtiyacı karşılayacak kadar yeterli. Dunkin' Donuts ve Subway hariç, onlardan binlerce olabilir. 🙂

    Bar veya gece hayatı 120 bin kişilik bir üniversite şehrinde ne kadar bekliyorsanız o kadar, ama fena sayılmaz sanırım. Yale' in tiyatro, senfoni orkestrası, buz hokeyi ve amerikan futbolu takımının biletli faaliyetleri var.

    Sadece New Haven ve çevresindeki birkaç yeri bildiğim için konaklama bölgelerini ona göre söyleyeceğim. Çoğunun kirasını bilmiyorum.

    Downtown: Konaklama daha çok apartman tipi binalarda oluyor, o yüzden stüdyo tipi daireler ve 1+1' ler yaygın. Kiralar yüksek, genellikle 1400 dolardan başlıyor.
    Dwight: Şehir merkezinin çok yakınında, kiralar downtown'a göre daha uygun (1200' den başlıyor).
    East Rock: Şehrin güzel muhitlerinden biri, şehir merkezine yakın. Kiralar 1000 dolardan başlıyor.
    Fair Haven: Kiralar uygun muhtemelen. Şehir merkezine yakın sayılır.
    West Haven: Türklerin yaygın yerleştiği bir yer, New Haven' a 4 km uzakta. 2 tane Türk kebapçı ve 1 tane balık restoranı var. 2 tane Helal gıda satan Türk marketi var. Kültür merkezi de kurmuşlar.

    Üniversite öğrencileri genellikle subletlerde kalıyor. Yani ya kira bölüşülüyor ya da evi kiralayan öğrenci odaları başkalarına kiralıyor. Böylece 600-700 dolara kadar inebiliyor kiralar.

    Genel bir bilgi olarak, okyanus tabanı sanırım taşlı ve bol bol deniz kestanesi varmış. Sanırım birkaç kum sahil var. Deniz suyu sıcaklıkları yazın 22 dereceye kadar çıkıyor, Antalya sahillerimiz değil tabii ki. Tercih sizin.

    Güvenlik bakımından olayların olabildiği bir şehir, özellikle akşam hava karardıktan sonra tek başınıza ve ıssız sokaklarda dolaşmamanız tavsiye ediliyor. Tehdit ve gasp gibi olaylar son yıllarda inanılmaz ölçüde azalmış. Şehrin merkezinde ve özellikle tüm kampüs binalarında mavi ışıklar var, basarsanız polis 2 dk' ya orada oluyor, bunun da etkisi olmuş olabilir.

    Sakin yaşayan bir insan için şehrin hiçbir eksiği yok, olursa da New York 2 saat uzaklıkta.

    Herkese hitap edebilecek bir şeyler karalamaya çalıştım, daha çok New Haven rehberi gibi oldu ama dediğim gibi geleli henüz sadece 1 ay oldu, çevreyi iyi bilmiyorum.

    Sonuçta ben yaşıyorum ve yaşanabileceğini de düşünüyorum, tercih ve puanlama size kalmış.


  • NYC' ye gidecekseniz yol üzerinde New Haven kadar büyük Bridgeport ya da Stamford şehirleri var. Stamford da 125 bin nüfuslu bir şehir ve 1 saat civarı uzaklıkta. Bridgeport eyaletin en kalabalık şehri (145 bin), trenle NYC' ye sanırım 1.5 saat civarı. Bu şehirler NYC' ye gideceklere (commuter) daha uygun olacaktır. Fakat o şehirleri maalesef hiç bilmiyorum.


  • @tolgatarkanolmez çok teşekkürler sn tolga tarkan olmez. acaba iş fırsatları bakımından önerir misiniz? kolay iş bulabildiniz mi? ben Stamford taraflarını araştırıyorum NYC'ye yakın olması için.


  • Stamford şehriyle ilgili maalesef ciddi bir bilgim yok. Hangi sektörden bahsediyorsunuz? Ben post-doc olarak Yale' de çalışmaya başladım da akademi hakkında bilgi sahibiyim genelde.


  • @tolgatarkanolmez teşekkürler Tolga bey. ben marketing alanını merak etmiştim. sanırım o konuda bir bilginiz yok


  • Maalesef marketing alanında bir bilgim yok, umarım yardımcı olabilmişimdir.


  • Yaklaşık 2 yaz dönemi (8 ay ) yaşadığım eyalettir öğrenci olduğum dönemde..Yaptığım işten dolayı herkesin tek tek kapısına gittiğim için orada yaşayan insanları analiz etme şansım olmuştur.Genelde çok saygılılar...30 yıl yaşayıp 2 saat uzaklıktaki New york ve Boston'u görmeyen insanlarla da tanıştım..Hiç görmeyip ilk defa gidecek olanlardaki heyecanı da unutamıyorum sanki kıta değiştirecekler gibiydi..Çok fazla zengini olan eyalettir evleri şato gibidir. Başkenti Hartford (Farmington Ave, Hartford, CT 06105 Mark Twain'nin evi buradadır) diğer bölgelere oranla biraz tehlikelidir..Yale üniversitesine ev sahipliği yapmasıyla ünlüdür.Doğası Mükemmeldir oturur saatlerce izlersiniz...Yağmur yağdığında toprağın ve yeşilin kokusu yayılır etrafa..nyc de çalışıp ct'de yaşayanları bilirim..Atmosfere inat hayatı sakince yaşarsınız..Bahçenizden geyik çıkması olasıdır orada..Hatta arabanızın önüne bile atlayabilir:)

    Ev kiraları ve yaşam maliyetleri hakkında şuan pek bilgi vermem sağlıklı olmaz sizi yanlış yönlendirmiş olurum ama bir çok eyalete göre pahalı olduğunu söyleyebilirim.Aklıma geldikçe de eyaletle ilgili paylaşım yaparım.

    (Bu Linki inceleyebilirsiniz.)


  • New York a yakınlığı,düşük suç oran,iyi devlet okulları sebebiyle tercih edilebilinecek olan eyalet hakkında yeni bilgilendirme videosu.

    1. Darien.
    2. Ridgefield.
    3. West Hartford.
    4. Manchester.
    5. Brookfield.
    6. Old Greenwich.
    7. Fairfield.
    8. Shelton.
    9. Middletown.
    10. Cos Cob.

  • Selam Arkadaşlar,
    Waterbury tarafından iş için New York'a seyahat edilebilir mi ? CT bölgesinden NY tarafına git gel yapan arkadaşlar var mı ? (Özellikle iş için). Ayrıca fiyatlar konusunda bilgi alabileceğim bir yer var mı ? ( Toplu taşıma vs )


  • İş için olmasa bile New York' a ulaşım için New Haven' dan New Haven Line kullanıyorum. İş için günlük kullanan çok sayıda kişi var. Tren sistemi oldukça pratik. "MTA eTix" uygulamasını indirip sefer saati ve fiyat sorgulayabilirsiniz.

    Burada en sağ altta Waterbury' den New York' a günde 2 sefer gidiş dönüş olduğunu söylüyor, fakat başka bir kaynaktan kontrol etmenizde fayda var. MTA eTix uygulamasından bulduğum fiyat ise tek sefer 15.50 dolar, aylık sınırsız gidiş dönüş 452 dolar.


  • çok teşekkür ederim bilgilendirme için. İnceleyeceğim. Saygılar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

56
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum