Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• @medevrim oluşsun sen her zaman yaz buraya cevaplarız biz aileyiz herkesin kafasında ki soruları çözelim ki kimse de soru işareti kalmasın

• Selamlar arkadaşlar nasıl heyecan durumları 🙂

• 2002 den beri başvuruyorum,2007 de kazandım gidemedim,sebebini önceki mesajımda yazmıştım..Yaş oldu 47 ama hayallerinden vazgeçemiyorsun :)

20 senedir başvuran başka biri var mı burda? merak ettim şimdi :))

• Arkadaşlar şöyle bir soru var aklımda
    mesela houston da vergi yok veya çok düşük var ama geliri de düşük
    şikago da ise mesela giderler yüksek ama gelirler yüksek bunda sizin düşüünceniz ne olur ?
    neden şikago veya neden houston fikirleriniz nedir

• Belki ben en az sizin kadar basvurmusumdur... Nedense benim umudum o kadar azaldi ki anlatamam. Basvurdugum sene sayisini ben bile hatirlamiyorum. Sanirim yine cikmayacak ve gecen ekim ayindan bu yana, amerikada harcamak icin senelerdir biriktirdigim butun birikimleri harcadim... Simdi ciksa tekrar para toparlama gucu de cok yok gibi. Umarim dileyen herkese cikar arkadaslar... Ciksa bile yas 40i gecti eski enerjim de kaldigini dusunmuyorum. Cok zaman eskittim... Bu saatten sonra ciksa yapabilir miyim cok buyuk bir soru isareti... Sizlere basarilar diliyorum... Sanirim bundan sonra sadece lottery sonucunu yazarim...

• @yenihayaletadam iklim benim için tercihte öncelik sebebi olurdu. soğuktan nefret ederim.

• ⭐⭐

@Ozzy-han belki kısmet bu senedir.

• Selamlar, arkadaşlar bu dil kursu muhabbetini bilen aydınlatabilir mi? Youtubede kimi görsem diyor greencard çıkmazsa hemen googleden sağlam dil kursu bulup direkt gidebilirsiniz diyor? Bunun bi açıklaması bilgisi olan var mı? Bu kadar basit mi? Tamam çalışma izniniz yok ama bi yolu bulunuyor buraya gelince diyorlar

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Furkan-Aydın dil kursu ile gidince çalışma iznin olmuyor çalışacak isen ozaman kaçak çalışıyorsun fakat dil kurusu ile gidenler daha sonra üniversite gidip master yada doktora gibi üniversite kayıt yaptırınca haftalık 20 saat çalışma izni alabiliyorsun sadece üniversite içinde olmak şartı ile. Kısacası vizeni eğitim vizesine çeviriyorsun hatta forum ailesinden @Seyahat-Ruhu kendileri turist gittiler şimdi eğitim vizesine çeviriyorlar. Onlar buraya gelirse de detaylı bir şekilde anlatırlar. Fakat youtube videolarında anlattılar oradan seyredebilirsin.

• @ayvalik10, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@Furkan-Aydın dil kursu ile gidince çalışma iznin olmuyor çalışacak isen ozaman kaçak çalışıyorsun fakat dil kurusu ile gidenler daha sonra üniversite gidip master yada doktora gibi üniversite kayıt yaptırınca haftalık 20 saat çalışma izni alabiliyorsun sadece üniversite içinde olmak şartı ile. Kısacası vizeni eğitim vizesine çeviriyorsun hatta forum ailesinden @Seyahat-Ruhu kendileri turist gittiler şimdi eğitim vizesine çeviriyorlar. Onlar buraya gelirse de detaylı bir şekilde anlatırlar. Fakat youtube videolarında anlattılar oradan seyredebilirsin.

Teşekkür ederim. Bir de dha uyguna geliyor sanırsam. 4-5k dolar yeterli oluyor

• saatler akıyor gidiyor, hedefe son 15 gün :)

• @simurg9492 Öyle deme, yeter ki çıksın GC. Sonrasında enerji de gelir, para da bulunur. Soru işaretleri de çözümlere bırakır yerini. Yapılır neden yapılmasın. İnşallah hayırlı sonuçlar gelir diyelim biz.

• ⭐⭐⭐

@simurg9492, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Belki ben en az sizin kadar basvurmusumdur... Nedense benim umudum o kadar azaldi ki anlatamam. Basvurdugum sene sayisini ben bile hatirlamiyorum. Sanirim yine cikmayacak ve gecen ekim ayindan bu yana, amerikada harcamak icin senelerdir biriktirdigim butun birikimleri harcadim... Simdi ciksa tekrar para toparlama gucu de cok yok gibi. Umarim dileyen herkese cikar arkadaslar... Ciksa bile yas 40i gecti eski enerjim de kaldigini dusunmuyorum. Cok zaman eskittim... Bu saatten sonra ciksa yapabilir miyim cok buyuk bir soru isareti... Sizlere basarilar diliyorum... Sanirim bundan sonra sadece lottery sonucunu yazarim...

Hayat 40'dan sonra başlar. Özellikle Amerikada geçerli sanırım. Sen daha duuur. Paçalarımızdan huzur akacak.

• @hadi-BE "Paçalarımızdan huzur akacak." sözü beğendim. Bir an hayal ettimde, dediğini yaşasak güzel olur be :)

• @adgercu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@hadi-BE "Paçalarımızdan huzur akacak." sözü beğendim. Bir an hayal ettimde, dediğini yaşasak güzel olur be :)

Benim de aksın artık lütfen nolur kapı kemirenlerle aynı ülkede yaşamak istemiyorum artık :(

• @marpessa "Kapı kemirenler" derken ?

• @Furkan-Aydın, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Selamlar, arkadaşlar bu dil kursu muhabbetini bilen aydınlatabilir mi? Youtubede kimi görsem diyor greencard çıkmazsa hemen googleden sağlam dil kursu bulup direkt gidebilirsiniz diyor? Bunun bi açıklaması bilgisi olan var mı? Bu kadar basit mi? Tamam çalışma izniniz yok ama bi yolu bulunuyor buraya gelince diyorlar

Herkese merhabalar sevgili @Furkan-Aydın dil kursu ile benim kayınçom gitmeye çalıştı hem de sağlam bir kursla başvuru parası 100$ yatırdı. Her şey tamam evrakları gönderdiler.
    Konsolosluk randevusu geldi çattı gitti görüşme için 160$ vize parası yatırdı. RED yedi sebep yok bütün şartları sağlıyor gideceği yerleri ezberlemiş kalacağı yer hazır. Gelir durumunda sorun yok sponsorlar belliydi.

Biraz üzerinden zaman geçtikten sonra tekrar denedi aynı ücretler ödendi. Sonuç RED yatırdığı paralarda çöp oldu. 420$ herkesin söylediği ile hareket etmek mantıklı değil ki illegal yollarla çalışmak kolay değil bizdeki Suriyeli sığınmacılar gibi çalışırsınız hiçbir hakkınız olmaz şuan bulunduğunuz hayattan daha kötüsünü yaşama potansiyeli yüksek bir durum..

Gelelim üniversitelere evet başvura bilirsin master, doktora gibi ama üniversiteler 20.000 – 45.000$ dolar arası bir ücret istiyorlardı sanırım tam rakam üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir. Bilen arkadaşlar aydınlatır. Yanlış varsa düzeltiniz.

Bildiğim kadarıyla sadece büyük kampüslü Üniversitelerde İhtiyaç varsa eğer 20 saat çalışma izini verilir, oda sadece üniversite içindeki işler için geçerlidir. Bunların dışında çalışmalarınız gene kaçak statüsünde olur.

Bu şekilde çıkan giden arkadaşlardan birisi bir lokantada bulaşıkçı olarak kaçak çalıştırmış 4 gün para istediğinde parasını vermemişler git nereye istersen şikayet et demişler. Yasal olmadığınız için söz hakkınız olmaz.. Bu gibi durumlara maruz kalma ihtimaliniz yüksek.

Maalesef çoğu arkadaş videolar çekiyor ama yaşadığı sıkıntıları anlatmak yerine toz pembe bir hayat çiziyor. Türkiye'de çoğu insan sabah 8:00 akşam 18:30 aralığı çalışıyor. Amerika'da kaçak olarak saat ücreti daha düşük fiyatlara kaçak çalışılacağı için günlük 12-16 saat çalışmak zorunda kalıyorlar ama hiçbir şekilde bahsedilmiyor.

Ben bir şekilde gideceğim diyorsanız da ilk 1-2 yıl Suriyeliler gibi olacağınızı unutmayın. En azından bizde onlara yardım var sizde oda olmayacak kıssadan hisse anlatıldığı kadar kolay işler degil...

Paranız var ise o zaman başka :) başka statülerde iş kuraraktan gidilebilir. Bu konu başka bir konu artık forumda bulabilirsiniz. :)

• @marpessa, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@adgercu https://onedio.com/haber/tahrip-edilen-ayasofya-kapisi-ile-ilgili-iddia-insanlar-kapi-parcalarini-kutsal-sayip-agizlarina-atiyorlar-1062738

Bunu kaçırmışım efsane yaa :grinning_face_with_sweat: :grinning_face_with_sweat: :grinning_face_with_sweat:

• ⭐⭐⭐⭐⭐

nijeryadan lagos şehrinden şimdi pasaportu ibrahim teslim aldı

Benzer Başlıklar

• DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k