Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• Çok güzel açıklamışsınız fakat hiç bir şey anlamadım. 🫤 485 paketler dahil degil sanırım. Ücretin de maşallahı var.

• merhaba arkadaslar esimin evlilik oncesi soyismi Özcan, i-485'e yazarken Özcan mi ozcan mi tavsiye edersiniz?

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar Her kese. Dv talihlisi olarak süreci AOS ile devam etmek istiyorum. Ama bazı sorulara henüz cevap bulamadım o yüzden gitsem mi burada beklesem mi karar veremiyorum. Bu konuda bir kaç sorum vardı. Yardımcı olursanız sevinirim.

1. Forumda geriye doğru okuduğum kadar geçen yıl en geç nisanda aos başvularına başlanmış o da zar zor yetişmiş. Benim Mayıs ayının ilk günlerinde risk alarak girmemde eylül sonuna kadar yetişme şansım var mı?
    2. Evrakları 90 gün beklemeden vereceğim için vizeyi durumundan farklı kullandığım için evraklarım kabul edilmezse Ankara mülakata girme şansım henüz oluyor mu?
    3. Uscise evraklar verilene kadar Ankaradan onay gelirse orada mülakata giremiyor muyum?
    4. Bide oraya gelmeden avukatlarla görüşmem bana bir sıkıntı çıkarır mı? ülke girişinde fln.

Çok uzun oldu ama kafamdaki soruları gidermemde yardımcı olursanız sevinirim.

• @gunka_n

DV kazandıktan sonra ABD'ye turist vizesi ile giriş yapıp AOS'a başvurmak mevzuata aykırı. Direkt reddedilir. Red aldıktan sonra Ankara'dan mülakat hakkını kaybedersiniz. Normal koşullarda turist vizesi ile burada bulunurken bile DV kazandığınız açıklanmış olsa, mevcut vize AOS yapmaya uygun değil. Ama bir şekilde bazıları gözden kaçıp alabiliyorlar, tamamen şans. Sizde gözden kaçma şansı %99 bence. Geçenlerde Simon'ın forumunda bu konu uzun uzun konuşuldu. Oradaki avukatlar bunun illegal olduğunu, fark edildiği anda başka türlü de ABD'ye geliş haklarını kaybedebileceklerinden bahsediyorlardı. Sakın bu yolu denemeyin diye salık veriyorlardı. Hatta birisi çok kızdı. Bunun ihbar olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

• Herkese merhaba arkadaşlar,
    Mart 2021’de K1 vizesiyle giriş yaptıktan sonra AOS başvurum onaylandı ve greencard bugün elime ulaştı.
    K1 ile geldikten sonra 90 gün içerisinde evlendik ve çok geçmeden AOS başvurusu yaptık.(Ağustos 2021) Önce başvurum reddedildi USCIS’in bir hatası yüzünden.(avukatımız bunun binde bir olduğunu söyledi o da beni buldu…) USCIS’e itiraz dilekçesi verdikten sonra 1 ay içinde başvuruyu kabul ettiklerimi belirten mektup aldım. Sonra Biometrik randevusu oldu o da çok kolaydı. Biometrik randevumdan 6 ay sonra ise greencard görüşmesi oldu.
    Görüşmemiz çok kolaydı, sanırım biz daha mülakata bile gitmeden görüşmenin sonucu az çok belli oluyor çünkü hiç zorlamadılar çok kolay geçti görüşme. Ya da bizim sunduğumuz kanıtlar güçlüydü o yüzden çok irdelemediler. Sonuç olarak ABD’ye giriş yaptıktan yaklaşık 1 yıl sonra greencard elime geçmiş oldu. Covid öncesi çok daha hızlı olan bu süreç şimdilerde yeniden hızlanmaya başladı. Başvuran herkese bol şans ve kolaylıklar diliyorum.

• @Jossie Tebrikler

• @alperusa, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

@enver Merhaba, ben e-devlet'ten çıkarttığım belgeyi, rushtranslate.com isimli siteye upload ederek, sayfasını 25 dolardan çevirttirdim. Yani, online çeviri hizmeti veren yabancı yetkili bir firmadan hizmet aldım. Belgeyi sorunsuz çevirdiler. Bir nevi bu adamlar da yeminli. Kolay gelsin. Not: çeviriyi, "certified" yani onaylı olarak seçerseniz sorunla karşılaşmazsınız.

Selamlar Alper bey. Çok uzun zaman once paylaşmışsınız ama sormak istedim. Umarım hala buradasiniz. Rush translate çeviriden memnun kaldınız mi? Uscis kabul etti mi?

Yanı bir çok bilinmiş firmadan çeviri yapan arkadaşların red alabildiklerini okudum. Bu nedenle sormak istedim.

• Merhaba, Yakin arkadasim su anda turist vizesi ile Amerika'da ve cekilis sonuclarini bekliyor. Eger kazanirsa basvuruyu buradan yapmak istiyor. Ancak buradan basvuru ve mulakat detaylarini bilmiyoruz. Bu konuda bilgi paylasabilir misiniz?

• Arkadaşlar aosta, medical examination için ne gibi testler yapıyorlar?
    Kaç saat sürüyor?
    Floridada 350 dolara buldum fiyat uygun mu?
    Ne yapmamı önerirsiniz testten önce ?

• @orcunorcun1881 Benim medical examination 1 saat surmustu. Kan testi ve eksik olan asilar yapildi, ayriyetten tuberkuloz testinin tamamlayicisi olan chest x-ray de yapildi her ihtimale karsi. Buyuk sehirlerde fiyatlar tam olarak nasildir bilemiyorum ama soylediginiz fiyat uygun gibi. Saglik kuruluslarini tek tek arayip fiyat alabilirsiniz.

• @yigiyigi göze buruna falan bakiyorlar mi?

Yoksa basic bir test mi

• @orcunorcun1881 Basit bir doktor kontrolu(bogaz, kulak, sirt dinleme gibi), belirttigim testlerden once.

• @ebrupilten bu başlığın ilk iletisini okumanız yeterli.
    bol şans..

• @yigiyigi çok teşekkür ederim cevabınız için

Benim gözlerimde astiğmat var bu sorun olur mu

Göze de bakmışlar mıydı

• @orcunorcun1881 Yok goze bakilmadi benim testimde. Astigmatinizin sorun olacagini zannetmiyorum.

• @yigiyigi Çok teşekkür ederim yardımınız için..

• @orcunorcun1881 Rica ederim.

• @breeze145 Size de hayırlı olsun. NOA iki gün önce elimize geçti. Checkleri de cash ettiler. Bio randevusunu bekliyoruz bakalım. Bir an önce olsa da yazın Türkiye'ye gidebilsek :)

• gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti
  • gucarslanG gucarslan bu başlıktan bahsetti

• AOS ile green card'ta biometrics randevusunda cektikleri fotograf mi kullaniliyor yoksa dosyada verdigimiz fotograf mi kullaniliyor acaba?

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    466 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
  • Hangi eyalet?

Eyaletler green card eyalet eyalet secimi
    92
    2 Oy
    92 İleti
    22k Bakış
    Peyk74P
    @ayvalik10, içinde söyledi: Hangi eyalet? @Peyk74 alabama başlığına da yazmışsınız. Buradan cevap yazıyım en yukarıda dünya şeklinde simge var oradan alabamayı bulunca o bölge de yaşayan tüm üyeleri görebilirisiniz. Onlara mesaj atarak iletişime geçebilirsin. Teşekkür ederim bakıyorum.
  • 1 Oy
    1 İleti
    9k Bakış
    crazycellsC
    Ön not: J1 2 yıl kuralı ile ilgili bilgiler şu linkteki konuyla birleştirilip tüm iletiler ve bilgiler linkteki konuya aktarılmıştır. Lütfen konuyu şuradan takip etmeye devam edin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/79/j1-waiver-2-years-rule Sorularınızı yukarıdaki konuda sorabilirsiniz. Arkadaslar bu konu Green Card almak isteyen ama J1 2 yil kurali olan arkadaslar icin hazirlandi. Yasadiklarimi en bastan asama asama anlatacagim... Green Card(GC)’i kazandigimi ogrendigimde j-1 vizesi icin coktan basvuru yapmistim konsolosluga, ve egitim amacli ABD'ye gitmem gerektigi icin j1 islerini ertelemeyi dusunmedim, daha sonra j-1 vizem olsa da “j-1 waiver” alarak GC’yi alabilecegimi ogrendim ve bu yolla GC almaya karar verdim. Her ne kadar j-1 vizesi “2 years apply” kurali ile birlikte verildiginde GC alamayacagimiz yazsa da, alan kisiler var; sanirim verip vermeme vizelerin sayisina bagli bir karar. Fakat ben j-1 vizesini alirken, sistemde GC kazandigim gorulmus ve beni hukumet ya da universitenin gonderip, gondermedigini ve waiver alip almayacagimi sormustu konsolos, ben kendi imkanlarimla gidiyorum ve waiver alacagim deyince vizeyi vermisti. Dolayisiyla tedbirli olmakta her daim fayda var deyip, waiver icin basvurmak lazim... Ben "No Objection Statement" yoluyla waiver aldim (zaten bu durumdaki herken bu sekilde almali, cunku diger yollar bizim durumumuza uygun degil) yazdiklarim biraz ayrintili ve uzun olacak ama ihtiyaci olanlarin okuyacagindan eminim Not: Waiver alan arkadaslarin dikkatine! Bu konudaki bilgi ve guncellemeleri su J1 waiver konusundan takip edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k