Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emtee NY yukarıda zaten 1800kmcik
    24saatte çıkarım oraya😁


  • @Rüştü-Gürbüz chiago tercihlerim arasında mevcut 😅


  • @Rüştü-Gürbüz Hemen hemen aynı planlarımız hocam=) Mevcut şirketimin Chicago ofisine geçebilirsem ne kadar istemesek de Chicago olacak gibi ama aksi takdirde San Diego ya da Florida tarafını düşünüyoruz biz de=)


  • @MrtGnr Umarım düşüncelerimiz boşa gitmez 🙂 Sizin bir ayağınız Chicago da diyebiliriz işiniz kolay ☀


  • Bu ileti silindi!

  • @Rüştü-Gürbüz Umarım herkesin düşüncesine, gönlüne göre olur işler.

    Keşke kolay olsa valla hocam, bakmayın öyle yazınca artistik duruyor da tamamen yeni bir sektörde yeni bir firmadayım. 12 yıllık mesleğimi kariyerimi bırakıp sektör değiştirdim sırf amerika'ya gidebilme ihtimali var diye ama tecrübesiz 33 yaşında adama hemen gel seni Chicago'ya götürelim demezler heralde=) Bu biraz daha uzun ve meşakkatli olan yol, geç olsun hiç olmamasından iyidir yolu da diyebiliriz 🙂


  • İyi geceler herkese
    Benim merak ettiğim soru şu örneğin kazandık(inşallah) ve bize evraklar için mail geldi peki konsolosluk için randevuyu biz mi alacağız konsolosluk randevuyu kendisi mi bize verecek.
    Hepimize boş şanslar…


  • Şimdi diyelim ki mülakatta hesap kısmı için 250-300bin TL sadece göstermek için bir yakınımızdan borç aldık. Mülakat olumlu sonuçlandı ve vizeyi aldık diyelim. Aldığımız borcu geri verip başka bir parayla giriş yapmaya çalışsak sıkıntı çıkar mı?


  • @SchoField Benimde boyle bir fikrim var sorun olucagini zannetmiyorum hatta fikir uretmek gerekirse 5 bin dolar gibi bir borç para gosterip ve ayriyetten akraba veya yakin tanidigin arabasini 1-2 ayligina ustumuze alip ruhsat gostermek gibi bence sorun olucagini dusunmuyorum her neyse son olarak Sen yolunda bulun takdir Allah'ın olsun 🙂


  • @Hokkabaz36 evet bu bir çözüm olabilir ancak henüz kesin bir şey demek sanırım doğru olmaz. Belki de ilk girişte banka hesap dökümü inceleniyor olabilir. Kesin olarak öğrenmek lazım 😅


  • @SchoField Sorun olacağını sanmam sonuçta bloke hesap olmayacak bazı AB ülke vize türlerinde istenen gibi. Eski tecrubelerime dayanarak çok sayıda ve mülakata yakın dönemde hesaba para girişini sorun ettiklerini duydum birkaç kere. Bilen biri açıklarsa iyi olur.


  • @this-time89 aynen hani bilen birinden öğrenmek daha iyi olacaktır


  • @SchoField sorun olacağını pek zannetmiyorum benimde aklımda böyle birşey vardı aslında kısıtlı bütçesi olanlar için 5 bin dolar kendi param olur diğer 10 binde borç sonra 10 bin borçu geri ödeyip amerikaya gider araba alır içinde yatar kalkarız beli bir müddet ssn ve green card adres işinide forumdaki değerli abilerim ve ablalarım yardım eder diye düşünüyorum(umutlarim o yönde😊)

    Sizce bu düşüncem nasıl? Yorumlarınızı bekliyorum:)

  • ⭐⭐

    20'nin de altına düştük. Son 19.


  • @Sabri-FT bence en kötü 1 ay oda kiralanması güzel olabilir en azından alışma süreci vs bir tık daha rahat olur ama araba alınca dediğin aklıma da gelmedi değil 🙂 ben kendi adıma bekarım zaten bir süre idare edilebilir. ah şu green bir çıksa gerisi gelir inşallah


  • @uzaysan 19 gün 10 saat 🙂


  • Herkese günaydın, hayırlı haftalar geri sayıma devam 🙂 💪

  • ⭐⭐

    Merhaba forum ailem,
    Bugün günlerden Rhode Island

    greetings-from-newport-rhode-island_u-L-Q1HS0850.jpg

    Rhode Island, 3.144 kilometrekarelik yüzölçümüyle Amerika Birleşik Devletleri’nin en küçük eyaletidir. İngiliz Krallığı’na bağlılığını reddeden kolonilerin ilki olan eyaletin resmî adı Okyanus Eyaleti’dir ve toplam alanının yaklaşık yüzde 14’ünü kapsayan büyük koylara ve girintili çıkıntılı sahillere sahiptir. Çoğunlukla düz bir topografik yapıya sahiptir. Oldukça az sayıda dağ ve yükseklikleri olan eyaletin en yüksek noktası 247 metre ile Jerimoth Tepesi’dir. Rhode Island’ın iki ayrı doğal bölgesi vardır; bunlardan biri Doğu Rhode Island, Narragansett Koyu’nun ovalarını oluşturmaktadır. Diğeri ise Batı Rhode Island, New England Upland’ın bir parçasını oluşturmaktadır. Ana karadaki güney kıyıları yaklaşık olarak 19 km.’dir. Nemli karasal bir iklime sahip olan eyalet, güney kıyılarında inildikçe daha sıcak ve ılımanlaşır. Eyalette zaman zaman kasırga ve tropikal fırtınalar da görülmektedir. Tarihte önemli hasar bırakan kasırgalar arasında 1938 New England kasırgası, Carol Kasırgası, Donna Kasırgası ve Bob Kasırgası’dır.
    Eyaletin başkenti Providence’tir. Bu aynı zamanda en büyük şehridir. Hem ekonomiyi desteklemesi bakımından hem de kültürü iyi yansıtması bakımından oldukça önemli bir şehirdir. Düzenlenen festivallerinin çoğuna ev sahipliği yapması, eyalet kültür ve tarihini yansıtması, bunların yanında bir de doğal rekreasyon alanlarına sahip olmasıyla en çok turist çeken şehirdir. Bu açıdan ve de üretim faaliyetleriyle eyalet ekonomik gelirinin büyük çoğunluğunu oluşturur. Roger Williams buraya ilk geldiği zaman böyle bir cenneti ortaya çıkarmaktan sorumlu olduğuna inanır.
    Rhode Island, özellikle sağlık ve eğitim sektöründe önde gelen yerlerden biridir. Üretimin de oldukça önemli olduğu eyalette bir diğer ekonomik faaliyet ise tabii ki turizmdir. Gezilecek çok fazla bölgesi olmasa da sahilleri ve özellikle festivalleriyle çok fazla ilgi çekmektedir. Her zaman herkesin kendine ait bir şeyler bulabileceği farklı başlıklardaki festivalleriyle renkli ve eğlenceli bir atmosfere sahiptir. Narragansett Kuleleri ve Narragansett Sahil Kasabası, eyaletin en çok turist çeken sahil bölgelerinden bir tanesidir. Hem suyun büyüleyici doğası ile hem de sahil kasabasının şirin turistik aktiviteleri ile çokça tercih edilmektedir. Beavertail Eyalet Parkı, Redwood Kütüphanesi ve Athenaeum turistik açıdan popüler noktalardır. Ünlü Great Gasby filminin ikinci uyarlaması olan 1974 yapımı film de eyaletin Newport bölgesinde çekilmiştir.
    İlk Baptist Kilisesi Amerika’nın en eskisidir ve Providence’te Roger Williams tarafından kurulmuştur. Bu yapı mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Bunun yanında Rhode Island Eyalet Binası, The Breakers Konağı, Belcourt Kalesi de gezilebilecek tarihî yapılardandır.
    Rhode_Island_in_United_States_(zoom).svg.png
    Amerika’nın güneyine doğru konumlanmış olan Rhode Island, New England tarafından kuzeyde ve doğuda sınırlandırılmıştır. Batıdaki komşusu Massachusetts ve Connecticut, güneyde ise Atlantik Okyanusu’na kıyısı vardır. Rhode Island ormanları, kuzeydoğu kıyı ormanlarının ekolojik bölgesinin bir parçasıdır.
    10962.jpg

    Rhode Island ekonomisinin en önemli etkenlerinden biri balıkçılıktır. Suyun kenarında olması hem avcılık hem de ticaret bakımından büyük ölçüde yararlanılmasını sağlar.
    Eyaletin ekonomideki en büyük endüstrisi sağlık hizmetleridir. İkincisi ise turizmdir. Hem turistik noktalarıyla hem de canlı festivalleriyle ve plajlarıyla oldukça fazla sayıda turist çekmektedir. Geçmişindeki önemli endüstriler arasında araç yapımı, gümüş ve kostüm takılarıdır. Blackstone nehri vadisi, Amerikan Sanayisi Devrimi için önemli bir katkı sağlamıştır. Bunların yanı sıra denizaltı inşası, gemi inşaatı, metal ürünleri, elektrik teçhizat, makine ve tekne imalatı gibi sektörler de ekonomiye katkı sağlamaktadır. Eyaletin işsizlik oranı yüzde 10,2’dir. Tarımsal ürünleri ise sebze, süt ürünleri ve yumurtadır.
    providence-rhode-island-1.jpg

    Rhode Island, yüzlerce yıldır bir yerleşim bölgesi olarak ilgi görmektedir. Çeşitli Amerikan kabileleri her zaman burada yaşamaktaydılar. Avrupalılardan önce Algonquian dilini konuşan, bu kabileler, mısır, fasulye ve kabak üretmekteydiler. En büyük kabile Narragansett, diğer kabileler ise Wampanoag, Niantic, Nipmuck ve Pequot’tur. İlk olarak burayı İtalyan bir kâşif keşfetmiştir. Bazı yerel kabilelerle görüşmüş ve sahil şeridini haritalara işlemiştir. Bundan yaklaşık 90 yıl sonra Hollandalı bir kâşif gelmiş, o da Narragansett Körfezi’ni ve Block Island adındaki kıyı şeridini haritaya eklemiştir İlk kalıcı Avrupa yerleşimi Roger Williams tarafından yaklaşık 1636 yılında kuruldu. Bölgede dinî özgürlük ilan eden Williams, bu konuda aynı düşünceyi paylaşan insanlar tarafından takip edildi. Bölgeye daha fazla sömürgeci yerleştikçe, Massachusetts Körfezi Kolonisi’nden bağımsızlık istendi. 1644’te kendi kolonilerini kurmak için birleştiler ve İngiltere’den kraliyet tüzüğü edindiler. İngiltere Amerikan kolonilerine vergi ödemeye başladığında Rhode Island bağımsızlık kazanmak istiyordu. Bir takım saldırılardan sonra Rhode Island İngiltere’ye karşı sömürgeciliği bırakan ilk kolonilerden biri oldu. Ne kadar Amerika Birleşik Devletleri’ne katılmaktan çekinse de, yasa tasarısından sonra katılmayı kabul ettiler ve birliğe katılan 13. eyalet oldu.
    ccba5b524123dd832ca95f8b6542f597.jpeg
    Nemli karasal iklime sahip olan Rhode Island, genellikle sıcak yazlara ve soğuk kışlara sahiptir. Eyaletin en güney ve kıyı kesimleri daha ılıman iklimlere sahiptir. Bunda suyun etkisi oldukça büyüktür. Daha güney kesimlerinde sıcak yazların yanında serin kışlar, yağmur ve kar karışımı sulu yağışlar görülmektedir.


  • @yenihayaletadam oda kiralariz da bu credit score depozito bilmem ne parası derken 5 bin dolar bir ayda biter ne arabaya kalır para ne şeye en iyisi 4 bine araba almak kalan bin dolarida 4 5 ay idare edersin hem iş buldundami iş yerinin öne park edersin gidip gelmek kolay olur ne zaman parayı bulduysamda kiraya geçerim ben yada böyle devam para biriktiririm üniversite için aklıma daha iyi bişi gelmiyor duş işinide otelerde falan halledersin en kötü bir Kaç saatliğine bir oda kiralarsın öyle aklıma daha iyi bir plan gelmedi senin geldiyse söyle

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum