Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ob16222 K1 vizesinde red alanı ne duydum ne de gördüm. Ama ektra kanıt istenen kişiler oldu. Ama onlarda vizelerini aldılar.


  • @Dogan2779 posta ile davet yapan kişinin adresine gelecek kontrol etmeniz gerekiyor


  • @ob16222 anladım hocam teşekkür ederim biz sadece türkiyede çekildiğimiz fotoğraflarımızı ve eşimin uçak biletlerini gösterdin umarım bunun dışında ek kanıt istemezler


  • @mutkili yabancı forumlarda bir sürü red hikayesi var okuyabilirsiniz hocam. Hatta k1 vizesini alıp giriş esnasına ülkeye girişine onay verilmeyenler bile var bunlar uç örnekler ama bu vize dahil hiç bir vize sizin o ülkeye girişinize garanti değildir. Son karar yine sınırda ki pasaport polisine bağlı. Vizeler sadece o ülkeye gitmeye izin veren bir kağıt. Tabi ki k1 yapısı gereği ile farklı bir vize türü olduğu için yukarda söylediğim durum ya da durumlar çok istinai olaylar. Düzgün ilişkisi olan birisinin zaten korkmasına gerek yok.


  • @ob16222 Çok çok doğru. Açıkcası K1 vizesine başvurmak için ne kadar bilgi ve tecrübe varsa bu forum üzerinden elde ettim. Dolayısıyla; Burdan k1 reddi alan kimse olmadı (formu defalarca baştan sona kadar okumama rağmen red alana denk gelmedim). Ki yabancı kaynaklara gerek dahi duymadım :). Fikrimce 2 konu var. 1)İlişkiniz doğru mu 2)Amerikaya maddi olarak yük olacak mısınız. Geri kalan herşey formalite 🙂


  • Selam herkese, 5 mayis 2022 tarihine aos mulakati randevusu verdiler arkadaşlar, k1 ile gidenler sizler mulakatlariniza girdiniz mi ne durumdasiniz, yakin zamanda mulakata girenler deneyimlerini paylasabilir mi 😊 3 haftamiz var nasil hazirlanacagim bir fikrim yok 😅


  • @Rmyss Aos ile ilgili konuya yazarsanız bence daha hızlı cevap alabilirsiniz. Burada henüz kimse o aşamaya gelmedi gibi bir şey 🙂


  • @ob16222 Yavaş olmayan halı buysa..!


  • @samsa hocam bu süreçte sabır en büyük arkadaşımız olmalı , cünkü bir süreden sonra insanın sinirleri gerçekten yıpranıyor. Benim 8 ay oldu ve zaman zaman cok üzüldüğüm vakitler oldu gerçekten kolay değil ve benim gidip görme imkanım olmasına rağmen gidemiyorum girişte sorun yaptıkları için. aşağı yukarı 2-3 ay daha beklemem gerekiyor. noa2 için o da en iyi ihtimalle. bu süreçe ilk başladığımda bekleme süresi 5.5-7 ay idi siz hesap edin :)) şimdi 10-13 ay ümit edelim de daha da uzamasın.


  • @ob16222 kesinlikle öyle
    Ama ben surelerin 6+ ay sonra artık yavaş yavaş düşeceğini düşünüyorum ucsisin süreleri kısaltması haberinden sonra.
    Backlog olayı için bir şeyler yapacaktır çünkü özellikle iş vizelerine verilen surelerin uzunluğu Amerika için büyük sorun teşkil ediyor şuan için. Çok fazla işçiye ihtiyaçları var.
    Şuradan detaylı habere bakabilirsiniz.


  • @samsa evet bende okudum bu haberi hocam , ama şöyle bir sıkıntı var aynı haberi 2018 ve 2017 de söylediler şöyle yapıcaz böyle yapıcaz sonuç ortada 🙂 moral bozmak için söylemiyorum bunu sadece plandıkları şeyler istedikleri gibi gitmiyor tabi ki süreler kısalsın bir anca önce bitsin hasret bana kalırsa 3 hafta olmalı maksimum. Çünkü biz 10 ay bekliyoruz dosyamıza bakan memur belki 2 saatte karar veriyor. 3 tane resme 2 tane kağıda bakmak zor olmamalı sonuçta.


  • Artık iyice umutsuzluğa kapılmaya başladım. Haziran 2021'de biz başvuru yaparken 4-6 ay olan süre biz başvurduktan sonra önce 5.5 - 7 ay oldu sonra 7.5 - 9, şimdi de 10 - 13 😞 ve bu gidişat hiç kısalmıyor. Kasım ayından beri Mart dosyalarının devam ediyor olması kabusu hiç bitmeyecek sanırım! Hala ellerinde 400 e yakın Mart dosyası var

    Nisan ayı dosyalarıysa çok yavaş işleniyor mesela önceden günde 200- 300 dosya inceleme kapasitesi olan Uscis, bu sıra 40 - 45 doaya kapasitenin üstüne çıkamıyor!

    Bu tablolara göre Haziran - Temmuzdan önce Noa 2 almak bize hayal gibi görünüyor. Oeki Noa2 den sonra bizim bekleyişimize daha ne kadar eklemecek ? Şuan dosyaların Ankaraya gelmesi ne kadar sürüyor arkadaşlar ? Veya randevu alanlar hangi tarihlere randevu alabiliyor?


  • Merhabalar.
    Forma yeni üye oldum bilmiyorum sorulmuş olma ihtimali var gerideki bütün mesajları okumaya fırsatım olmadı. Eğer cevaplandı ise şimdiden rahatsız ettiğim için kusuruma bakmayın.Kız arkadaşım Amerikalı ve kendisi ile İspanyada 1 kez buluştuk(20.11.21-29.11.21). Döndükten sonra turistik vize başvuru yaptım ama mülakat tarihini 23.03.23 tarihine vermişlerdi malum koronadan dolayı. Ama şimdi 31.05.22 tarihine çektiler görüşmeyi. Kendisi Türkiye'ye bu mart gelecekti ama ailesinden bir vefat haberinden dolayı erteledik. Bu süreçte kız arkadaşım daha fazla beklemek istemiyor ve K1 vizesine başvuru yapmak istiyor. Ama aynı zamanda turistik vizemi iptal etmek istemiyoruz.
    1-) Turistik vizemin sonucunda mı süreçleri başlatalım? (yani vizeyi aldıktan sonra oraya gidip tekrar ülkeme geldiğim zaman mı başlatalım bu süreci? )
    2-)Eğer şimdi başlatırsak bu turistik vize almamda olumsuz etki yapar mı?
    3-)Eğer turistik vizeyi alırsam ama süreci daha öncesinden başlatmış olursak Abd'ye girmem K1 vizesinde sıkıntıya yol açar mı?
    4-)Kısacası işlemlere ülkeye dönünce başlamak daha mı mantıklı?
    5-)Turistik vizeden ret alırsam bu K1 vizesi için olumsuz sonuçlar doğurur mu?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yazım hatam varsa kusuruma bakmayın. Teşekkür ederim 🙂


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir Bana kalirsa yeni yonetim geldiginden beri bekleme sureleri iki katindan fazlasina cikti. Trump zamaninda bile en fazla 6 ay suruyordu ve Biden ve demokratik partinin normalde pro immigration olmasi gerekiyordu. Goruyoruz hergun Meksika sinirindan cok cok fazla illegal multeciler geciyor. Suan herkese soyluyorum kesinlikle bir engel yoksa Türkiye’de evlenip evlilik vizesine basvurmak cunku K1 hersey nihayet bittikten sonra birde USA’da bekleme zamani var ve ne zaman bu sureleri kisaltacaklari belirsiz cunku kendi koyduklari hedefleri gercek hayata yansitmalarinin bayagi bir zaman alacagi kanaatindeyim ne yazik ki. Bu arada sorunuza gelince suan icin Ankara’da pek skinti yok deniliyor ama onayimizi aldiktan sonra ne olur,ozellikle NVC kisminda ne kadar bekletilir o da belirsiz. Sadece o kisim bile ortalama 3 ay diye tahmin ediyorum. Herkes aslinda nisanlilarina bu durumu izah edip oradaki Congressman/Congresswoman’larina yazmalarini tavsiye ederse belki bazi seyler degisir,forumlarda cok insan sikayetci ama bunu hukumetinde farketmesi gerekiyor.


  • Arkadaşlar merhaba, cevap verirseniz çok sevinirim. Ben ve nişanlım ekim 2021 de başvurumuzu yaptık ve başvurumuz onayladı. Şu an bekleme sürecindeyiz. Nişanlım ve ben aynı evde iki yıldır yaşıyoruz ancak adres kaydı ile nişanlımın yabancı kimlik kartını göndermeyi unuttuk. Bunları şimdi göndersek kabul olunur mu? Göndermesek de onaylanır mı? Bir de son olarak biz ekimde başvurduk diğer ekimde onaylansa kaç ay içinde ABD de olurum? Bir de Ankara’daki mülakatta elenme ihtimali var mı? Şimdiden teşekkürler.


  • @veysel Öncelikle cevap ve tavsiye için teşekkür ederim . Congressman tam olarak ne oluyor ? İletişime geçmek etkili olur mu ? Online yazabiliyorsak biz de yazalım etkili olabilecek her yola varım. Zira nişanlım 6 aydır Türkiye'de beraber dönebilmek umuduyla bekliyor.


  • @shwannn Benim bildiğim kadarıyla unuttuğunuz evrakları ayrıca göndermenizde hiç bir sakınca yok hatta onların sizden ek kanıt istemesindense sizin tamamlamanız daha iyi. Ama bahsettiğiniz şeyler olmazsa olmaz mı ? Bu konu hakkında yeterli bilgim yok açıkcası.
    Ankara'daki mülakattan elenen pek olmuyor ama şüpheli durumlarda sürecinizi uzatabiliyor diye biliyorum. Giderken sizden istedikleri evrakları eksiksiz götürmekte ve temkinli olmakta fayda var.

    Son zamanlarda gördüğüm kadarıyla dosyaların Ankara'ya gelmesi yaklaşık 1.5 ay sürüyor, Ankara'dan randevu bulmak da biraz zor. Şanslıysanız en erken 1 ay sonrasına bulunuyor. Yani Noa2 aldıktan sonra da haklaşık 3 aylık bir süreç var. Ama mğlakattan sonra vizeniz 1 hafta içinde geliyor ve hemen giriş yapabiliyorsunuz.


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir çok teşekkür ederim çok sağ olun


  • @shwannn Suan icin ikamet izni vs gondermenize gerek yok cunku belgeler onlarda zaten,fakat Ankara’da randevu zamaninda ek belge olarak sunabilirsiniz gorurler gercek bir iliski oldugunu. RFE yani eksik belge genellikle birseyi unutunca gonderiliyor,eger hersey tamamsa hic skinti yok. 🙂


  • @Ayse-Cemre-Sertdemir Rica ederim. Bizim milletvekilleri gibi dusunun,hangi eyalet ve hangi bolgede yasiyorsa nisanliniz google’dan arama yapip bulabilir hangi Congressman yada woman oldugunu ona gore onlarin e-mail adresine mail atarsiniz,ondan sonra bir belge gonderiyorlar size online olarak doldurup gonderiyorsunuz onlara yine e mail olarak hic degilse dosyaniza ne oldugunu vs bilgisini paylasabiliyorlar. Bu arada bircok kisi ise aldilar USCIS Subat ayinda ben en gec bu ay sonu gibi bir hizlanma bekliyorum eski postumda bahsetmeyi unuttum. Yani yine bize pek bi etkisi olmaz cunku 1 yil oldu nerdeyse ama bizden sonrakiler biraz daha rahat edip,kavusurlar sevdiklerine 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum