Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @karakaya aslında randevu ayarlama ekranına geçerken randevu alacağınız herkes işaretli oluyor. Muhtemelen birinin tiki kaldırdınız. Bu aşamada uyarı veriyor sistem mevcut randevuyu iptal etmeniz gerekiyor diye. Sanırım uyarıya dikkat etmediniz tamam deyince iki farklı ikisi olarak randevu almanız gerekti. Tekrar birleştirmenin tek yolu mevcut tüm randevuları iptal edip tekrar ikinizi birlikte seçip yeni randevu almanız. Ancak bu durumda daha geç bir tarihe randevu alabileceksiniz. Veya ayrı ayri randevularınizi aynı güne en azından yakın günlere çekmeniz gerekiyor.


  • @karakaya hangi zaman diliminde öne çektiniz hocam ben genellikle öğlen ve akşam vakitleri bakıyorum sisteme 3-4 gündür denk gelmedi henüz. Siz hangi saat aralığında bakıyordunuz yoksa rasgele mi oldu


  • @ob16222 Saat 15.00 civarındaydı ama artık bırak ocağı mart dolacak sürekli vize talebi varki şubat ayı bile dolmuş


  • @karakaya hocam ben annem için vizeyi aldım onda sorun yok 7 şubat 2023 sadece öne çekmek istiyoruz 🙂


  • Arkadaşlar çok önemli bir sorum var: ben DS-160 formunu 2. Defa göndermiştim 1. Formda hatalar var diye. Şimdi fark ettim ki 2. Formda da bir hata yapmışım. Pasaportu veren ülke olarak Almanya’yı seçmişim aldığım türk konsolosluğu Almanya da olduğu için. Sizce 3. Bir form doldurup yollasam tuhaf mı olur? 😞


  • Herkese merhabalar.Geçen hafta turist vizesi mülakatım vardı ve red yedim.Amerikadaki erkek arkadaşım nişanlılık vizesi göndermeyi düşünüyor fakat aklıma takılan soru şu.Abd vatandaşı erkek arkadaşım türkiyeye gelip evlenirsek mi süreç daha kısa sürer yoksa nişanlı vizesi gönderirse mi daha kısa sürer?Bu arada üzmek istemem ama gözlemlediğim kadarıyla genelde amerikada oğlu kızı olan yaşlılara verdiler vizeyi.Yaşlılara veriyorlar vizeyi dedikleri doğruymuş.Tabiki gençlerden de alanlar olmuştur ama kendi gözlemlerime dayanarak çok zor veriyorlar.

  • ⭐⭐⭐

    @mertem441 nişanlılık vizesinin altında muhakkak bu soruyu cevaplayanlar olmuştur. Bu arada geçmiş olsun çok üzüldüm 🥺


  • Benim yavaş yavaş umudum tükeniyor randevuların erkene alınması konusunda


  • @mertem441 neler sordular acaba ?


  • @ea83, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Benim yavaş yavaş umudum tükeniyor randevuların erkene alınması konusunda

    Benimde Haziranin ilk haftasi konsolosluk gorusmem bakalim neler olucak 1.5 ay kaldi.

    Bir lise ogrencisinin kalbini kirmazlar umarim 😁

  • ⭐⭐⭐

    @mertem441 bide mülakat detaylarınızı yazabilir misiniz zahmet olmazsa

  • ⭐⭐

    @mertem441 gözlemlediğiniz gençler neden vizeyi alamadı sizce?


  • @mertem441 amerika da erkek arkadasiniz oldugundan bahsettiniz mi? Yurt disina giris cikisiniz varmiydi?


  • @mertem441 evet profiliniz ve vize görüşmenizi dinlemek isteriz sizin için de sakıncası yoksa.


  • Merhabalar Arkadaslar,
    Amerika seyahatimizde donusumuzu ispanya ya da meksikaya yapsak sorun olur mu acaba? İzmirden direk gidecegiz kaliforniyaya 2 haftalik seyahatimiz var. Donuste birer hafta dedigim ulkerin birinde kalalim bi 5 gun daha diyoruz. Ozellikle mesksikayi merak ediyoruz. Amerika girisinde bu durum sorun olur mu acaba?
    Amerikaya ilk girisimiz olacak


  • 14 nisan saat 08:00 mülakatım ile ilgili gözlemlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle konsolosluk çalışanları çok kibar ve cana yakın insanlar. Mülakata gitmeden vizenin çıkıp çıkmayacağı belli diye bazı yorumlar vardı , ben buna kesinlikle katılmıyorum. Konsolosluk vize vermek için uğraşıyor . Önümde yaklaşık 25 kişi vardı ve 25 kişiden 10 tanesinin görüşmesi biraz uzun sürdü. Sırada beklerken görüşmesi uzun sürenler için insan ister istemez red alıcak düşüncesine kapılıyor , bende bu düşünceye kapıldım fakat hepsi vize onayı aldı. Bu 25 kişiden sadece bir kişiden şirketi ile alakalı bir evrak görmek istediler ve onun dışında kimseden evrak istemediler kimsenin evrağına bakmadılar. Öğrenciler mülakatı ingilizce olarak yaptılar ve yine 17 yaşında olduğunu söyleyen bir arkadaş görüşmesi biraz uzun sürmesine rağmen onay aldı. Bir kişiye mavi bir kağıt verdiler ve pasaportunu aldılar , güvenliğe sorduğunda bizden haber bekle pasaportunuz size vizeli yada vizesiz bir şekilde gelicek dediler. İnceleme gibi bir duruma takıldı sanıyorum. Başka bir arkadaşta red aldı ama sanıyorum ki yabancı uyrukluydu kendisi.

    Geçen haftalarda üniversite öğrencisi yeğenim de work and travel den red almıştı , direk yüzüne notların düşük olduğu için sana bu vizeyi veremem demiş zenci arkadaş. Burda ki red sebebi tamamen aracı kurumun yüzünden. Not ortalaması düşük olanlara vize verilmediğini bildiklerini eminim ama bunu bize son gün söylediler . Sarışın bayan biraz daha sempatik ve daha kolay vize veriyor gibime geldi.

    Bir dip not daha ekleyeyim ; çok sevdiğim bir tanıdığım vize süresi bittiği için posta ile vize yenilemek için evrakları gönderdi. Herhangi bir statü değişikliğide yoktu fakat vizesini onaylamayıp pasaportu geri gönderdiler ve mülakata çağırdılar. Kendisi 21 ekime randevu aldı ve 21 ekimde görüşmesi var.

    Gelelim kendi durumuma ; mülakatı zenci arkadaş ile yaptım. Gözlemlerim sonucu tereddütsüz net cevaplar vermek çok önemli bence. Görüşme ve konuşma çok hızlı geçti ve yaklaşık 20 saniye sürmedi diyebilirim.
    G/ Nereye gidiyorsun?
    B/ New York
    G/ Ne iş yapıyorsun
    B/ E ticaret uzmanıyım
    G/ Evlimisin?
    B/ Bekarım
    G/ Amerika'da tanıdığın varmı ?
    B/ Amerika'da hiçbir tanıdığım yok.
    G/ Kiminle gidiceksin?
    B/ Yalnız gidicem tatil yapmaya gidiyorum sonuçta
    G/ Tebrikler vizeniz onaylandı.

    Fikir olması açısından gözlemlerimi yazdım arkadaşlar. Umarım vizenizi sorunsuz bir şekilde alırsınız. B1/B2 vizesine başvurmuştum. Hepinize bol şans.


  • @mistralcoo WAT'çı arkadaşın İngilizcesi iyi seviyede olsa ve kendisini açıklayabilse yine kabul alırdı. Hem sıkıntılı İngilizce hem düşük ortalamaları öğrencinin kaydını alan acentada kabahat... Sizin görüşmeniz de tertemiz geçmiş benim aklıma takılan Amerika'da tanıdığınız var mı sorusu oldu orda relative yani akraba gibi bir kelime mi kullandı yoksa arkadaş minvalinde mi söyledi? Örneğin benim 2017'de WAT sebebiyle gittigim icin bir kaç tane tanıdığım/arkadaşım var, kendim vize görüşmesine girsem bunu söylemeli miyim, söylemememeli miyim o aklıma takıldı yardımcı olursanız sevinirim 🙂


  • @Ege-Yildirim Ben mülakata Türkçe girdim. Bana amerikada tanıdığın varmı dedi bende baskın bı şekilde Amerika'da hiçbir tanıdığım yok dedim. Tanıdığın varmı ve kim ile gidiceksin diye sorduğunda göz göze geldik ve özellikle kim ile gidiceksin diye sorduğunda çok dikkatli bir şekilde baktı yüzüme bende el mimikleri ile beraber yanlız gidicem tatile gidicem sonuçta dedim.


  • @slayttan bu konu hakkında ne yaptınız acaba, benim de yılbaşından sonra maaşım artmış oldu, ds160 yeniden güncellesem bu sefer randevu tarihi iptal olur diye korkuyorum kararsız kaldım, haftaya görüşmem var..


  • Arkadaşlar son 2 Ay içerisinde vize randevusunu ekim ayından öncesine çekebilen varmı acaba


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum