Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba bence turkiyedeki parayi karistirmayin ama benden daha iyi bilen biri varsa o cevaplasin. sorulmayan sorulari ben hic cevaplamamayi tercih ediyorum. cunku sorulmamis cevap yeni sorular doguruyor. RFE yi de soyle gorebilirsin. I130 ve 130A onlar basvuran kisinin hesabinda oluyor. Yani senin hesabinda. 485 765 131 de esinin hesabinda oluyor. Yani bir online hesabin varsa oraya bak orada gorursun. Bana gelen RFE de ekstra ne istediklerini yazmamislardi umarim sendekinde yaziyordur. 130 formu sorularini tam hatirlayamasam da genelde ufak hatalar varsa sorabiliyorlar. mesela esimin maasinda kusurat vardi israrla dedim ki kusurati yaz oraya. eksik sekilde kusuratsiz dumduz bi sayi yazdi. caaaaaat RFE geldi. takiliyorlar boyle seylere. Belki oyle bir RFE gelmis olabilir. RFE cevaplandiktan 90 gun sonra hala yanit alamadiysaniz uscis arayip inquiry koyun. 30 gun inquiry cevap suresi verecekler. 30 takvim gunudur business degil. Eger cevap gelmezse hemen ardindan 2. inquiry ekleyin.

    Teşekkür ederim. Maaş tamı tamına yazdım hep. Belki bu seneye ait maaş dokumu istiyor olabilirler. Onu da sunabilirim ama tax henüz yapmadım. Haftaya inşallah. Aklıma bir de usa passport geliyor. Eğer onu isterseler veya her hangi original belge olarak vatandaşlık belgesi falan, iste onları sunamam. Çünkü passport en az 5 haftada gelecek yazıyor sistem, hızlandırma fee Ödemiş olmama rağmen. Vatandaşlık belgemi de zaten pasaport dairesi original olarak alıyor. Umarım kolayca halledebileceğini bir şeydir.


  • @Tugba RFE e hemen ayni gun yanit vemrene gerek yok bi sure veriyorlar ama cok da geciktirmeyin bence. iki haftada gelecekse okay. iki hafta beklenebilir. RFE yanit son gunu kagitta yaziyor zaten. Eger vakit yoksa basvurunuza dair belge ekleyip hala niye elinizde olmadigina dair bir mektup eklerseniz anlayacaklardir.


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba RFE e hemen ayni gun yanit vemrene gerek yok bi sure veriyorlar ama cok da geciktirmeyin bence. iki haftada gelecekse okay. iki hafta beklenebilir. RFE yanit son gunu kagitta yaziyor zaten. Eger vakit yoksa basvurunuza dair belge ekleyip hala niye elinizde olmadigina dair bir mektup eklerseniz anlayacaklardir.

    Ptesi veya salı elimizde okur diye düşünüyorum. Fakat sistemde yüklenmemiş. Arkadaşıma da gelmişti ve sistemde kontrol edip ne isteyip istemediklerine bakabilmişti .


  • @tugb-ylmz merhabalar, umarim isiniz bir an once hallolur. Ben gorusmemi yaptim ama doktor evragi eksik olduguna dair bir mektup aldim. onu tamamlatip yolladim ve 2 ayi gecti hic ses yok. uscis i ariyorum ancak biriyle gorusmek istedigimi soyledigimde telefonu kapatiyor otomatik sistem. Siz hangi numarayi arayip ulastiniz? Kesinlikle birine ulasabilmem lazim, simdi supheye dustum ya evragi yanlis adrese gonderdiysem ya ellerine ulasmadiysa bu sebeple de denied olursam diye. Rica etsem numarayi ve canli birine baglanmak icin ne soylediginizi yazar misiniz?


  • @mazk2104 teşekkür ederim eşime ileteceğim


  • @flower 2 ay önceydi eşim hangi numarayı aradı bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla bize gelen mektuptaki iletişim numarasını aramıştı. Haftasonu uscis in kendi sitesindeki bir noyu aradı ve otomatik kayıt çıktı. Orada bir kişiyle görüşmek istediğini söylediyse de otomatik kayıt hep başa döndü en sonunda eşim kapattı. Biz haftasonu diye bir görevliye bağlanamadığımızı düşündük. Haftaiçi tekrar arayacak eşim. Eğer bir görevliye bağlanabilirse size buradan numarayı yazarım tekrar. Imarım sizin de işiniz kolayca hallolur


  • @flower uscis call centeri ariyorsunuz. make an appointment diyorsunuz ardindan infopass.veya interview. bu sekilde baglanip live agent ile iletisime gecebilirsiiniz. saglik raporunu interviewe kendinizle birlikte goturmeniz gerekiyordu. Uzuldum gecmis ollsun. umarim bir an once halledersiniz.


  • Selamlar. Benden istenen daha önce trdeki evliliği ve boşanmayı gösteren belge. Davanın açıklamalı sonucu istenmiş. Bu durum birth certificate uzerindenbekirtilmisti fakat kabul etmemişler. Bu belgeyi konsolosluktan alabilir miyim? E-devlette bulamadım çünkü.



  • @disenfranchised, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba Burayı deneyin: https://vatandas.uyap.gov.tr/main/vatandas/giris.jsp

    Su an ordayım zaten ama genel bilgi var, detaylı yok. Yanı boşanma kesinleşti gibi bir ibare yok. Eminim daha detaylı istiyorlar. Başka bir yolu olmalı 🥺


  • ı-130 doldururken hata yapmışım. Yanı nasıl mümkün olmuş anlamadım. Autofill durumundan mi kaynaklı bilemedim ama olmuş. Bana RFE gelene kadar da hiç farketmemişim. Rfe diyor ki, A ve B’nin bosanma kayıtları ( yanı bunlarla evlenmişsin detaylı bosanma kaydı ver) .
    Dedim, A tamam da B icin neden istenmiş. Acaba şimdiki eşimin Marital status yanlış mi yaptım. ı-130 check ederken bir baktım ki, aptal ben, A’dan bosanma tarihini şimdiki eşim icin de yazmışım. Yanı hem A’da hem de B’de, date of Married ended tarihi var ve ikisi de aynı tarih.
    Doğal olarak da bizim officerda devreler yanmış olmalı. Bu ne yapmış böyle diye 😩

    Şimdi detaylı bosanma kağıdı çıkarmam lazım bi şekilde. Hem de tercüme. Ve i130 correction talebimi on yazı ile de belirtmem ve detaylarını girmem gerekiyor.

    Daha önce böyle i130 üzerinde hata yapıp düzeltme yapmak zorunda kalanlar var mi?

    @mazk2104 bu arada arkadaşım az önce çıktı interview. Onaylandı. 😍 umarım sana da hayır haberler gelir. Hepimize 🤲


  • @Tugba bence konsolosluk buna benzer bir sey gelebilir ona ek olarak da dalginlik aninda esiniz icin de bosanma tarihi girdiginizi bunun yanlislik oldugunu belirtebilirsiniz. yineliyorum kanit yolladiktan sonra 90 takvim gunu icinde cevap gelmezse takibe devam. arama gerekirse inquiry. benim kanita 5-6 ay cevap gelmedi cok sacma. takipte olmak gerek. Arkadasin icin cok sevindim ona cok hayirli olsun. Hangi FO ve form doldurma ayini biliyor musun ?
    Umarim sana da bana da hepimize hayirli haberler gelsin cabucak 🙂


  • @mazk2104 dediğiniz gibi yaptık ancak bir görevliye ulaşabildik. Kaç kere aradık hep otomatik cevaplardı. Teşekkür ederim paylaşımınız için sayenizde birine ulaştık.


  • @tugb-ylmz rica ederim dilerim hayirlisi iler hallolur.


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba bence konsolosluk buna benzer bir sey gelebilir ona ek olarak da dalginlik aninda esiniz icin de bosanma tarihi girdiginizi bunun yanlislik oldugunu belirtebilirsiniz. yineliyorum kanit yolladiktan sonra 90 takvim gunu icinde cevap gelmezse takibe devam. arama gerekirse inquiry. benim kanita 5-6 ay cevap gelmedi cok sacma. takipte olmak gerek. Arkadasin icin cok sevindim ona cok hayirli olsun. Hangi FO ve form doldurma ayini biliyor musun ?
    Umarim sana da bana da hepimize hayirli haberler gelsin cabucak 🙂

    Temmuz 23 belgeleri gönderdi. Biometric Eylül 29 diye hatırlıyorum.bundan İki hafta sonra rfe istemişlerdi . Odur Burdur bekliyordu. İnşallah ya, bakalım 🤲


  • @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @tugb-ylmz rica ederim dilerim hayirlisi iler hallolur.

    Bu arada, certified translate yapmam lazım. Portakal tercümeye evrakları gönderdim, fiyat vermelerini bekliyorum. Varsa önerileriniz açığım . Fakat certified olsa da red alan arkadaşlar olmuş sanırım. Nasıl kabul ettirebiliyoruz bunlara bu evrakları? Bi evrak icin yollara mi düşmemiz lazım?! 🥹


  • @Tugba, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @chrissmith-07, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @mazk2104

    @mazk2104, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @chrissmith-07 evet aynen sponsorlik belgesi istendi. Mesela sponsorun veya sponsorun esinse diyelim tax sadece 1 yillik mi var niye sadece 1 yillik var onlari ekle. Sebebini yaz yani. bi de benim esim maasini kafadan yuvarladi yazdi. Income proof eklemedi. Mesela maasi 72.368$ ise attim kafadan esim 70000 yazdi. Tax sadece bir tane son sene vardi ona dair bi mektup yazmadi hani neden baska yok neden calismiyordu eskiden ogrenciydi vs vs. Maas kaniti eklemedi. Sonra bi geldi caaaat kanit istiyoruz. Simdi o yuzden sizden ne istendiyse boyle hepsini koyun tax return mu yok neden yok ekleyin maasta bir dolarcik kusur mu var ekleyin. Aciklamaniz gereken bir sey mi var mutlaka mektup yazip aciklayin. Ben uzun sure cevap alamadim yolladigim kanita surekli sorusturma ekledim 90 gunu gecince. simdi sadece saglik raporu al gibi bi mektup gelmis. zannediyorum kanitlar okay demek. henuz arayip netlestiremedim ne demek oldugunu. Umarim anlatabilmisimdir.

    sponsorluğa dair nerdeyse tüm belgeleri istiyorlar, benim eşim doldurdu belgelerin hepsini ortak sponsor olarak anne baba ekledik ve tüm belgeler içindeydi. son 3 yılın '18,19,20' (w2,1040 vs) bu defa 2022 vergi başvurusunu da ekleyip toplamda 4 yıllık bir geriye dönük vergi başvurusu belgelerini göndereceğiz umarım hemen hal olur ya.

    Merhaba. İrs belgelerini normalde pakete ekliyoruz. Buna rağmen tekrar mi istediler? Bu senenin vergisini haftaya yapicam inşallah. Online sisteme mi yüklemek lazım yoksa posta mi göndermek gerekir ? 🤔

    bizden ek belge talep ettiler o yüzden yolladık. eğer sizden istemedilerse yolmanıza gerek yok


  • RFE icin ayrıca gönderilen zarf ile mi göndermek zorundayız belgeleri? Yanı, o küçük zarf sunacağım belgeleri almaz. Bu açıdan soruyorum?!


  • @Tugba tam tahmin ettigim gibi hala temmuzdalar. benim de benzer hizda ilerledi. biometricten iki hafta sonra rfe istendi. ben eylul 7de doldurdum. bi sonuc bir sey beklemek icin bi 2 ayim daha var sanirim. su ana kadar takip ettigim kadariyla bir ayi 1.5- 2 ayda bitiriyorlar. yani agustosa bugun baslasalar 1.5-2 ay arasinda gectigimiz agustos ayi fillerlari bitecek.


  • @Tugba bu translate olayindan emin degilim. red veya onay gelmesi biraz memurun insiyatifinde. ama konsolosluktan ingilizce halde alma sansiniz varsa deneyebilirsiniz. ben birth certificatei konsolosluktan almistim imzali ingilizce falan. biliyorum ayni belge degil ama konsolosluk bosanma icin bir belge veriyorsa imzanin muhurun bir agirligi var bence. yine de bilen birisi cevaplarsa daha iyi olur. dedigim gibi ben cok net degilim bu translate konusunda. Lawfully app indirip orada da sorabilirsin. Her kesimden immigrant dosyasi olan bir program.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum