@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
Her gun farkli birseyin hayalini kuruyorum gc ile ilgili. Kendimi cok kaptirmamak icin oto-kontrol yapiyorum ama belli bir zamandan sonra yine kendimi hayallerimde buluyorum. Eger gc cikmazsa cok demoralize olacagimi simdiden ilan ediyorum
Umarim hayat adil davranir bizlere ve istedigimiz sonuca ulasiriz...
Sevgiyle.. Formdaslar. -
@gokhanbagatur Evet, haberim var %8,5 gibi bekliyorlarmış.
Ama doğal avantajımız var sanırım, bizim bünye enflasyona karşı gelişmiş bir bağışıklık sistemimiz mevcut

Şakası bir yana, durum üzücü, bizim için de zorlu ama yapacak bir şey yok maalesef.
-
Bir gün daha yaklaştık ,bakalım sonuç ne olacak.çıkmazsada turist vizem ve daha önce almış olduğum SSN ile mi gitsem yoksa burdamı kalsam karar veremedim.
ne dersiniz??? -
@XMAN66 Azminize hayram kaldım. umut herzaman vardır. Bu arada ABD hükümetinin yerinde olsam bu gayret neticesinde direk GC verirdim size

-
Şu çekilişi 3 ayda bir yapsalar olmuyormu yahu, kazanacak sayısınıda ona göre azaltsınlar falan ama arada heyecan olsun.
-
@Ufuk-Çınar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@XMAN66 Azminize hayram kaldım. umut herzaman vardır. Bu arada ABD hükümetinin yerinde olsam bu gayret neticesinde direk GC verirdim size

Eywallah saolasın yaş 45 oldu. KCC ye mektupla başvurulan dönemlerden beri bu çekilişe katılıyorum ama sonuç hep olumsuz oldu.Gerçi 3 kere usa da yaşadım çalıştım okudum ama kısmet belki bu yıladır.

-
@XMAN66, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Bir gün daha yaklaştık ,bakalım sonuç ne olacak.çıkmazsada turist vizem ve daha önce almış olduğum SSN ile mi gitsem yoksa burdamı kalsam karar veremedim.
ne dersiniz???

-
@XMAN66, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
ne dersiniz???Turist vizesiyle gidip, elinizdeki SSN ile çalışamayacaksınız ki. Sonuçta çalışma izniniz olmayacak SSN olsa bile (bende de var bu arada SSN).
O nedenle, USA'da yaşamak için çalışma izni şart. Diğer türlü kaçak göçek çok gitmez bence o iş

-
@abrakadabra başka bir sayfada sorduğu bir soruya ben cevap vermiştim. Aynı cevabı buraya da yazıyorum. Eğer ilk aldığınız ssn numarası çalışma izni verilen bir vize ile gelip alındıysa evet geçerli imiş
-
Su sandviclerin guzelligine bak. Icindeki etlerin gramajlarina bak. Burada 5 tane doner ekmege konan et miktari yine denk gelmez USA dekine
-
@ayvalik10 Geçerli derken yine çalışmaya izin verilen bir vize ile gidince yasal olarak çalışılabiliyor.
Yani ilk SSN çalışma izni verilen bir vize ile alındıysa dahi yine turist vizesiyle(veya çalışma izni vermeyen herhangi bir vize ile) gidip o SSN tamamen yasal olarak kullanılamıyor. Statü ihlali sayılıyor yine. -
@TughanTug linkte 2019 yılında crazycell yazısına göre yazdım buraya yazdığı yazıyı koyayım
Eger calisma izni veren bir vizeyse ayni SSN'yi kullanabilirsiniz. Ama turist vizesi, dil okulu vizesi gibi calisma izni vermeyen bir vizeyse o SSN'yi kullanamazsiniz.
Fakat calisma izniniz oldugu zaman ayni SSN'yi kullanabilirsiniz.
-
@Regolit15, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Su sandviclerin guzelligine bak. Icindeki etlerin gramajlarina bak. Burada 5 tane doner ekmege konan et miktari yine denk gelmez USA dekine
2017 yılında Brooklyn'de bir McDonalds'ta sosisli sandviç yedim, bildiğimiz basit bir hot dog işte, çok düşük bir beklentiyle tamamen o an açlığımı geçirmek için. Zaten $1.25 gibi bir fiyatı vardı ne beklenebilir ki derken hayatımda yediğim en güzel sosisliyi yiyeceğimi asla beklemiyordum. Arka arkaya 5-6 tane falan yedim ve kendimi tutmasam daha da yerdim. O günden sonra haftada 2 gün mutlaka gidip orada iki üç tane yiyordum. Gerçekten fast food zinciri de olsa yapılış öyle değiştiriyor ki lezzeti inanılmaz.
Mesela Nathan's hot dogları da meşhurdur New York'ta onlar daha büyük ve doyurucu ama biraz daha pahalı. Yine de benim için hala o Mc sosislisinin üstüne yok, gidip tekrar yemek için sabırsızlanıyorum

-
@ayvalik10 Evet evet doğru, çalışma izni veren bir vize ile eski SSN kullanılabiliyor bunda sıkıntı yok. Ben eski SSN'i yeni turist vb vizesinde kullanmak yasal olmuyor anlamında söylemiştim.
-
@TughanTug Umarim yakin bir zamanda bende tadarim. Sizde ozlediginiz lezzete kavusursunuz

-
@Regolit15 Umarım hepimiz için
grill ürünlerini seviyor gibi duruyorsunuz siz de
hangi eyalet düşünüyorsunuz bilmiyorum ama çıkarsa ben NY'da olucam yolunuz düşerse bi BBQ partisi patlar 
-
@TughanTug, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
2017 yılında Brooklyn'de bir McDonalds'ta sosisli sandviç yedim, bildiğimiz basit bir hot dog işte, çok düşük bir beklentiyle tamamen o an açlığımı geçirmek için. Zaten $1.25 gibi bir fiyatı vardı ne beklenebilir ki derken hayatımda yediğim en güzel sosisliyi yiyeceğimi asla beklemiyordum. Arka arkaya 5-6 tane falan yedim ve kendimi tutmasam daha da yerdim. O günden sonra haftada 2 gün mutlaka gidip orada iki üç tane yiyordum. Gerçekten fast food zinciri de olsa yapılış öyle değiştiriyor ki lezzeti inanılmaz.
Mesela Nathan's hot dogları da meşhurdur New York'ta onlar daha büyük ve doyurucu ama biraz daha pahalı. Yine de benim için hala o Mc sosislisinin üstüne yok, gidip tekrar yemek için sabırsızlanıyorum

Bu benim de en merak ettiğim konulardan birisi. Yurtdışına gidince ilk yemeklerin, sebze ve meyvelerin tadını karşılaştırmayı planlıyorum. TL değer kaybettikçe firmalar fiyat arttırmak yerine kalite düşürüyorlar sürekli.
-
@TughanTug Henuz eyalet icin karar vermedim ama BBQ partisi kulaga harika geliyor, Umarim yakin oluruz

-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@TughanTug, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Bu benim de en merak ettiğim konulardan birisi. Yurtdışına gidince ilk yemeklerin, sebze ve meyvelerin tadını karşılaştırmayı planlıyorum. TL değer kaybettikçe firmalar fiyat arttırmak yerine kalite düşürüyorlar sürekli.
Açıkçası ben daha kötü diyebileceğim hiçbir besine rastlamadım. Bir kere fast food zincirleri lezzet olarak buradakilere göre kat kat daha iyi.
Restoranlar yerine göre ama genel olarak kalitesiz yapan yer pek bulunmuyor özellikle büyük şehirlerde. Bizim Delaware'e giderken yol kenarı tesiste durup yediğimiz yemek bile çok kaliteliydi.
Ve daha da komik olanı dönerleri kesinlikle bizden iyi yapıyorlar.
Yine Türkler yapıyor ama hem içindeki etin kalitesi hem de miktarı fark yaratıyor.Sadece karpuz ilginç gelmişti bana çünkü sanırım biraz fazla müdahale ediyorlar karpuza, 1 tane kelek bulamadım hepsi kıpkırmızı hepsi aşırı şekerliydi. Fazla aşı kullanıyorlar diye düşünüyorum.
-
@TughanTug mangal yapılan yakınında gölet olsun ki içine karpuzu atalım çatlasın soğuktan
bizim ibrahim tatlısesten ne farkımız var paramız yok otele gidip mangal yapamıyoruz
Benzer Başlıklar
127
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k