Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

• @Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@OrlandoGücü Ben umudumu korumak ve pozitif bakmaya devam etmek için olayı daha da basitleştirdim kafamda. Matematiğini de TÜİK gibi yapıyorum, güzel sonuçlar veriyor.

Mesela ortada bir çekiliş var şuanda ve ya çıkacak yada çıkmayacak. Yani benim hesaplamalarıma göre kazanma ihtimalim %50. Oldukça yüksek bir oran. Bu hesapta en geç seneye Amerika'ya ayak basmış olurum diye hesaplıyorum :) :) :)

Ona bakarsan biz hiç hesap yapmıyoruz, Orlandolular direk kazanıyor 🙂🙂

• @Hopasej TUİK demisken enflasyon aklima geldi ve az once bir son dk gecildi…

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, mart enflasyonunun ‘olağanüstü’ yüksek gelmesini beklediklerini söyledi.

Biz daha talihli bile degiliz sn.psaki 🙄🤕

• @gökhan-gürkan-1, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Arkadaşlar herkese merhaba ben dv 2023 e başvurumu yaptım. 22 yaşındayım eğer gc çıkarsa ailemi yanıma nasıl alabilirim annem ve babam için ds260 formunu dolduramıyorum ama benim gc a sahip olmam onların turist vizesi alıp yanıma gelmelerine yardımcı oluyor mu ? malum turist vizeleri çok fazla red alıyor.

Sana bi gc çıksın gider düzenini kurar bir ev tutar, biraz birikim yapar sonra inşallah tabi ki turist olarak seni ziyaret edebilirler. TR 'ye geri döneceklerini, amaçlarının seni ziyaret etmek olduğunu belli etsinler, işlemlerde de hata yapmazsanız neden red yiyesiniz. Sonuçta Amerika 'da turist istiyor.

• @ahsenaydgdu Ahahah neyse ki sizin de çok bir şey kalmamış 5 ay çabuk geçer inşallah siz de sorunsuz bir şekilde alırsınız :face_with_tears_of_joy:
    Ama her şeyden önce artık GC bizi bekletmesin lütfen bu sene o sene olsun kazandığımız sene olsun. :D Çok umutluyum bu seneden bakalım hayırlısı inşallah bu sene kazanırız da yüzümüz güler :folded_hands_medium-light_skin_tone:

• @Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@OrlandoGücü Matematiğini de TÜİK gibi yapıyorum, güzel sonuçlar veriyor.

Sesli güldüm buraya :)

• Şafak Erzurum - Erzincan istikametinde yol almakta, doğal olarak zaman yaklaştıkça heyecan artıyor. Gönülden isteyen herkes için umarım bu yıl o yıl olur...

• Her gun farkli birseyin hayalini kuruyorum gc ile ilgili. Kendimi cok kaptirmamak icin oto-kontrol yapiyorum ama belli bir zamandan sonra yine kendimi hayallerimde buluyorum. Eger gc cikmazsa cok demoralize olacagimi simdiden ilan ediyorum :) Umarim hayat adil davranir bizlere ve istedigimiz sonuca ulasiriz...
    Sevgiyle.. Formdaslar.

• @gokhanbagatur Evet, haberim var %8,5 gibi bekliyorlarmış.

Ama doğal avantajımız var sanırım, bizim bünye enflasyona karşı gelişmiş bir bağışıklık sistemimiz mevcut :)

Şakası bir yana, durum üzücü, bizim için de zorlu ama yapacak bir şey yok maalesef.

• Bir gün daha yaklaştık ,bakalım sonuç ne olacak.çıkmazsada turist vizem ve daha önce almış olduğum SSN ile mi gitsem yoksa burdamı kalsam karar veremedim.
    ne dersiniz???

• @XMAN66 Azminize hayram kaldım. umut herzaman vardır. Bu arada ABD hükümetinin yerinde olsam bu gayret neticesinde direk GC verirdim size :)

• Şu çekilişi 3 ayda bir yapsalar olmuyormu yahu, kazanacak sayısınıda ona göre azaltsınlar falan ama arada heyecan olsun.

• @Ufuk-Çınar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

@XMAN66 Azminize hayram kaldım. umut herzaman vardır. Bu arada ABD hükümetinin yerinde olsam bu gayret neticesinde direk GC verirdim size :)

Eywallah saolasın yaş 45 oldu. KCC ye mektupla başvurulan dönemlerden beri bu çekilişe katılıyorum ama sonuç hep olumsuz oldu.Gerçi 3 kere usa da yaşadım çalıştım okudum ama kısmet belki bu yıladır.:folded_hands:

• @XMAN66, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Bir gün daha yaklaştık ,bakalım sonuç ne olacak.çıkmazsada turist vizem ve daha önce almış olduğum SSN ile mi gitsem yoksa burdamı kalsam karar veremedim.
    ne dersiniz???

:airplane_arrival: :airplane_departure: :airplane:

• ⭐⭐

@XMAN66, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Bir gün daha yaklaştık ,bakalım sonuç ne olacak.çıkmazsada turist vizem ve daha önce almış olduğum SSN ile mi gitsem yoksa burdamı kalsam karar veremedim.
    ne dersiniz???

Turist vizesiyle gidip, elinizdeki SSN ile çalışamayacaksınız ki. Sonuçta çalışma izniniz olmayacak SSN olsa bile (bende de var bu arada SSN).

O nedenle, USA'da yaşamak için çalışma izni şart. Diğer türlü kaçak göçek çok gitmez bence o iş :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@abrakadabra başka bir sayfada sorduğu bir soruya ben cevap vermiştim. Aynı cevabı buraya da yazıyorum. Eğer ilk aldığınız ssn numarası çalışma izni verilen bir vize ile gelip alındıysa evet geçerli imiş

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2601/wat-ile-verilen-ssn-ve-çalışma-izninin-geçerlilik-süresi?_=1649759488278

• https://www.youtube.com/watch?v=sc-fF9Li1vQ&ab_channel=TravelThirsty Su sandviclerin guzelligine bak. Icindeki etlerin gramajlarina bak. Burada 5 tane doner ekmege konan et miktari yine denk gelmez USA dekine :)

• @ayvalik10 Geçerli derken yine çalışmaya izin verilen bir vize ile gidince yasal olarak çalışılabiliyor.
    Yani ilk SSN çalışma izni verilen bir vize ile alındıysa dahi yine turist vizesiyle(veya çalışma izni vermeyen herhangi bir vize ile) gidip o SSN tamamen yasal olarak kullanılamıyor. Statü ihlali sayılıyor yine.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TughanTug linkte 2019 yılında crazycell yazısına göre yazdım buraya yazdığı yazıyı koyayım

Eger calisma izni veren bir vizeyse ayni SSN'yi kullanabilirsiniz. Ama turist vizesi, dil okulu vizesi gibi calisma izni vermeyen bir vizeyse o SSN'yi kullanamazsiniz.

Fakat calisma izniniz oldugu zaman ayni SSN'yi kullanabilirsiniz.

• @Regolit15, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

https://www.youtube.com/watch?v=sc-fF9Li1vQ&ab_channel=TravelThirsty Su sandviclerin guzelligine bak. Icindeki etlerin gramajlarina bak. Burada 5 tane doner ekmege konan et miktari yine denk gelmez USA dekine :)

2017 yılında Brooklyn'de bir McDonalds'ta sosisli sandviç yedim, bildiğimiz basit bir hot dog işte, çok düşük bir beklentiyle tamamen o an açlığımı geçirmek için. Zaten $1.25 gibi bir fiyatı vardı ne beklenebilir ki derken hayatımda yediğim en güzel sosisliyi yiyeceğimi asla beklemiyordum. Arka arkaya 5-6 tane falan yedim ve kendimi tutmasam daha da yerdim. O günden sonra haftada 2 gün mutlaka gidip orada iki üç tane yiyordum. Gerçekten fast food zinciri de olsa yapılış öyle değiştiriyor ki lezzeti inanılmaz.

Mesela Nathan's hot dogları da meşhurdur New York'ta onlar daha büyük ve doyurucu ama biraz daha pahalı. Yine de benim için hala o Mc sosislisinin üstüne yok, gidip tekrar yemek için sabırsızlanıyorum :face_with_tears_of_joy:

• @ayvalik10 Evet evet doğru, çalışma izni veren bir vize ile eski SSN kullanılabiliyor bunda sıkıntı yok. Ben eski SSN'i yeni turist vb vizesinde kullanmak yasal olmuyor anlamında söylemiştim.

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

682
    2 Oy
    682 İleti
    112k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k