Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
21.4k 1.6k 1.7m 1.5k

  • @gökhan-gürkan-1, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Arkadaşlar herkese merhaba ben dv 2023 e başvurumu yaptım. 22 yaşındayım eğer gc çıkarsa ailemi yanıma nasıl alabilirim annem ve babam için ds260 formunu dolduramıyorum ama benim gc a sahip olmam onların turist vizesi alıp yanıma gelmelerine yardımcı oluyor mu ? malum turist vizeleri çok fazla red alıyor.

    Sana bi gc çıksın gider düzenini kurar bir ev tutar, biraz birikim yapar sonra inşallah tabi ki turist olarak seni ziyaret edebilirler. TR 'ye geri döneceklerini, amaçlarının seni ziyaret etmek olduğunu belli etsinler, işlemlerde de hata yapmazsanız neden red yiyesiniz. Sonuçta Amerika 'da turist istiyor.


  • @ahsenaydgdu Ahahah neyse ki sizin de çok bir şey kalmamış 5 ay çabuk geçer inşallah siz de sorunsuz bir şekilde alırsınız :face_with_tears_of_joy:
    Ama her şeyden önce artık GC bizi bekletmesin lütfen bu sene o sene olsun kazandığımız sene olsun. :D Çok umutluyum bu seneden bakalım hayırlısı inşallah bu sene kazanırız da yüzümüz güler :folded_hands_medium-light_skin_tone:


  • @Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @OrlandoGücü Matematiğini de TÜİK gibi yapıyorum, güzel sonuçlar veriyor.

    Sesli güldüm buraya :)


  • Şafak Erzurum - Erzincan istikametinde yol almakta, doğal olarak zaman yaklaştıkça heyecan artıyor. Gönülden isteyen herkes için umarım bu yıl o yıl olur...


  • Her gun farkli birseyin hayalini kuruyorum gc ile ilgili. Kendimi cok kaptirmamak icin oto-kontrol yapiyorum ama belli bir zamandan sonra yine kendimi hayallerimde buluyorum. Eger gc cikmazsa cok demoralize olacagimi simdiden ilan ediyorum :) Umarim hayat adil davranir bizlere ve istedigimiz sonuca ulasiriz...
    Sevgiyle.. Formdaslar.


  • @gokhanbagatur Evet, haberim var %8,5 gibi bekliyorlarmış.

    Ama doğal avantajımız var sanırım, bizim bünye enflasyona karşı gelişmiş bir bağışıklık sistemimiz mevcut :)

    Şakası bir yana, durum üzücü, bizim için de zorlu ama yapacak bir şey yok maalesef.


  • Bir gün daha yaklaştık ,bakalım sonuç ne olacak.çıkmazsada turist vizem ve daha önce almış olduğum SSN ile mi gitsem yoksa burdamı kalsam karar veremedim.
    ne dersiniz???


  • @XMAN66 Azminize hayram kaldım. umut herzaman vardır. Bu arada ABD hükümetinin yerinde olsam bu gayret neticesinde direk GC verirdim size :)


  • Şu çekilişi 3 ayda bir yapsalar olmuyormu yahu, kazanacak sayısınıda ona göre azaltsınlar falan ama arada heyecan olsun.


  • @Ufuk-Çınar, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @XMAN66 Azminize hayram kaldım. umut herzaman vardır. Bu arada ABD hükümetinin yerinde olsam bu gayret neticesinde direk GC verirdim size :)

    Eywallah saolasın yaş 45 oldu. KCC ye mektupla başvurulan dönemlerden beri bu çekilişe katılıyorum ama sonuç hep olumsuz oldu.Gerçi 3 kere usa da yaşadım çalıştım okudum ama kısmet belki bu yıladır.:folded_hands:


  • @XMAN66, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Bir gün daha yaklaştık ,bakalım sonuç ne olacak.çıkmazsada turist vizem ve daha önce almış olduğum SSN ile mi gitsem yoksa burdamı kalsam karar veremedim.
    ne dersiniz???

    :airplane_arrival: :airplane_departure: :airplane:

  • ⭐⭐

    @XMAN66, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Bir gün daha yaklaştık ,bakalım sonuç ne olacak.çıkmazsada turist vizem ve daha önce almış olduğum SSN ile mi gitsem yoksa burdamı kalsam karar veremedim.
    ne dersiniz???

    Turist vizesiyle gidip, elinizdeki SSN ile çalışamayacaksınız ki. Sonuçta çalışma izniniz olmayacak SSN olsa bile (bende de var bu arada SSN).

    O nedenle, USA'da yaşamak için çalışma izni şart. Diğer türlü kaçak göçek çok gitmez bence o iş :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abrakadabra başka bir sayfada sorduğu bir soruya ben cevap vermiştim. Aynı cevabı buraya da yazıyorum. Eğer ilk aldığınız ssn numarası çalışma izni verilen bir vize ile gelip alındıysa evet geçerli imiş

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2601/wat-ile-verilen-ssn-ve-çalışma-izninin-geçerlilik-süresi?_=1649759488278


  • https://www.youtube.com/watch?v=sc-fF9Li1vQ&ab_channel=TravelThirsty Su sandviclerin guzelligine bak. Icindeki etlerin gramajlarina bak. Burada 5 tane doner ekmege konan et miktari yine denk gelmez USA dekine :)


  • @ayvalik10 Geçerli derken yine çalışmaya izin verilen bir vize ile gidince yasal olarak çalışılabiliyor.
    Yani ilk SSN çalışma izni verilen bir vize ile alındıysa dahi yine turist vizesiyle(veya çalışma izni vermeyen herhangi bir vize ile) gidip o SSN tamamen yasal olarak kullanılamıyor. Statü ihlali sayılıyor yine.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TughanTug linkte 2019 yılında crazycell yazısına göre yazdım buraya yazdığı yazıyı koyayım

    Eger calisma izni veren bir vizeyse ayni SSN'yi kullanabilirsiniz. Ama turist vizesi, dil okulu vizesi gibi calisma izni vermeyen bir vizeyse o SSN'yi kullanamazsiniz.

    Fakat calisma izniniz oldugu zaman ayni SSN'yi kullanabilirsiniz.


  • @Regolit15, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    https://www.youtube.com/watch?v=sc-fF9Li1vQ&ab_channel=TravelThirsty Su sandviclerin guzelligine bak. Icindeki etlerin gramajlarina bak. Burada 5 tane doner ekmege konan et miktari yine denk gelmez USA dekine :)

    2017 yılında Brooklyn'de bir McDonalds'ta sosisli sandviç yedim, bildiğimiz basit bir hot dog işte, çok düşük bir beklentiyle tamamen o an açlığımı geçirmek için. Zaten $1.25 gibi bir fiyatı vardı ne beklenebilir ki derken hayatımda yediğim en güzel sosisliyi yiyeceğimi asla beklemiyordum. Arka arkaya 5-6 tane falan yedim ve kendimi tutmasam daha da yerdim. O günden sonra haftada 2 gün mutlaka gidip orada iki üç tane yiyordum. Gerçekten fast food zinciri de olsa yapılış öyle değiştiriyor ki lezzeti inanılmaz.

    Mesela Nathan's hot dogları da meşhurdur New York'ta onlar daha büyük ve doyurucu ama biraz daha pahalı. Yine de benim için hala o Mc sosislisinin üstüne yok, gidip tekrar yemek için sabırsızlanıyorum :face_with_tears_of_joy:


  • @ayvalik10 Evet evet doğru, çalışma izni veren bir vize ile eski SSN kullanılabiliyor bunda sıkıntı yok. Ben eski SSN'i yeni turist vb vizesinde kullanmak yasal olmuyor anlamında söylemiştim.


  • @TughanTug Umarim yakin bir zamanda bende tadarim. Sizde ozlediginiz lezzete kavusursunuz :)


  • @Regolit15 Umarım hepimiz için :folded_hands: grill ürünlerini seviyor gibi duruyorsunuz siz de :D hangi eyalet düşünüyorsunuz bilmiyorum ama çıkarsa ben NY'da olucam yolunuz düşerse bi BBQ partisi patlar :face_with_tears_of_joy:


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9k
    30 Oy
    9k İleti
    439k Bakış
    K
    @Betül-0 Sizin cn numaranız benden küçük,ama ben sizden önce mülakata girmişim, Nisan 1 de
  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum