DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese selam. Buralarda yeniyim. Floridacı tayfadanız bu arada.


  • @gariban ben bu konuda daha önce de yorum yapmıştım. Amerika kayıt dışı paradan nefret eden bir ülke. Kripto parayı kabul edeceklerini zannetmiyorum.

  • ⭐⭐

    @bilalc, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Herkese merhaba iyi forumlar.

    Sizler gibi gün sayıyorum ben de fakat Greencard çıkmazsa diye bir hayat planı yapmam gerekiyor. Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
    Yaşım 25 ve yaklaşık 2 senedir özel sektörde endüstri mühendisi olarak çalışıyorum. Askerliğimi üniversite bittiği gibi yaptım ve sonrasında İngiltere için görüştüğüm dil okuluna başvuru yaptım ve 2 defa red yedim(yaklaşık 3 sene öncesi). Dil eğitimi sonrasında ülkeme döneceğine inanmamışlardı ben de sonrasında işe girip bu seneyi bekledim. İngiltere'yi tercih etme sebebim hem uygun bir okul bulmuş olmam hem de ABD için kimle görüştüysem olumsuz tepki almamdı. Amcam orada yaşadığı için öğrenci vizesi almam konusunda bile sıkıntı çıkarabileceklerini söylediler.

    Greencard çıkmazsa bu yaz sonunda yurt dışında bir dil okuluna gitmeyi ve mümkünse dil okulu sonrasında orada bir süre kalıp mühendis olarak çalışabilmeyi hedefliyorum. Gözüm ABD'de fakat vize görüşmesi için tarihler sıkıntı oluyor mu bilmiyorum. Vize reddedilirse alternatif çözüm üretemeyebilirim ve bu süreçte işimden ayrılacağım için kendimi garantiye almam gerekiyor.

    Hangi ülkeler bana en azından okul masrafına değecek kadar çalışma izni verebilir? En az riskle ve önümüzdeki aydan yaz sonuna kadar olan zaman diliminde başvuru yapıp sonuç alabileceğim hangi ülkeler vardır? Uzun vadede vatandaşlık da alabilme seçeneğini isterim ama bunu yapamazsam sürecin sonunda ülkeme geri dönmeyi düşünüyorum. En azından dil öğrenip Avrupa tarafında iş başvurusu yapıp şansımı deneyebilirim. Bunu da yapamazsam en azından İngilizce öğrenmiş bir şekilde daha iyi firmalarda çalışma fırsatım olmuş olur.

    Dostum tam emin değilim ama dil okulu ile gideceksen İrlanda da iyi bir seçenek olabilir. Benim arkadaşım başvurdu ve dil okulu bitince de belli bir süre çalışma izni de oluyormuş. Yani ille de UK olsun gibi bir derdin yoksa İrlandayı da düşünebilirsin.

  • ⭐⭐

    @gariban çalışmadığım yerden sordun yahu 🙂
    sadece mantık yürütebilirim kesin bilgi olmamak üzere ama onda da;
    bir tarafım "dünya buna geçti, ülkeler dahi kullanıyor neden kabul edilmesin, banka mevduatından farkı ne" diyor ama diğer yandan da bu konuda "TR Devletinin bir resmi uygulaması yok, buna ABD ne kadar güvenir" diyor. Coin işinden pek anlamam ama bankalar henüz bunun içine girmedi, haliyle mevzuatı yok diye biliyorum. Bu da bir soru işareti yaratıyor.


  • @SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Rüştü-Gürbüz bir de ABD kanunlar ülkesi, her şey kanun ve yönetmeliklerle düzenlenmiş. uydun uydun, uymadın son derece can yakıcı yaptırımları var.
    bu banka hesabı konusu ise yazılı hiçbir şekilde kural değil. hem vallahi hem billahi, sırf bankada parası yok diye onay alamayan bir GC talihlisi mahkemeye verse direkt kazanır. ama adamların öyle bir şey yaptığı yok. seni her şeyinle değerlendiriyor, vardıkları sonuç "ABD'ye yük olacak bu" ise red yersin elbette. ama bu sadece banka hesabı ile olan bir durum değil. 25 yaşında ol, bilgisayar, yazılım mühendisi ol görüşmeye şortla git, 2 kuruş para göster hesapta, adım gibi eminim ki dert etmezler, basarlar vizeyi.
    ha benim gibi 50 yaşında ol, buradaki mesleğin esamesi okunmasın ABD'de, bak nasıl zorluyorlar seni, 20K bile tereddüt oluşturur. neyse ki dil problemim yok, bir nevi iş hazır, o da bana artı katacak bir şey. yoksa benim en az 40-50K göstermem gerekir 🙂

    29 Yaşımdayım, Bilgisayar Yazılım ve Veritabanı uzmanlığı yapıyorum, 2 kuruşta birikmiş param var, tam olarak beni tarif etmişsiniz 🙂 tek eksik selected 🙂

  • ⭐⭐

    @bhdrergvn hocam net söylüyorum. elbette ŞAHSİ fikrim ama senin 29 yaşında, yazılımcı olarak göstereceğin 2 kuruş, benim göstereceğim 30K USD'den çok daha kabul edilesi.
    Benim (benim değil ama benim gibi olanların) gittiğinde yapacağı iş, düzenli hayat kurması zaman ve şans gerektiriyor. Sen ise, orada geçerli sertifikaları alınca en az 100K USD/yıl ile işe başlıcaksın.
    hadi işi falan geç, sen "skilled" ben ise "s.k.k" statüsündeyiz. aha buyur beyin göçü sana. ben olsam ben de seni tercih ederim, net.

  • ⭐⭐

    @bhdrergvn haaa benim "selected" endişem yok. doldurduk başvuruyu, boşa değil, çıkacak elbette 🙂

  • ⭐⭐

    @OrlandoGücü bak bu da çok doğru bir yorum...


  • @Rüştü-Gürbüz Green card ı kazanmak mesele değil, asıl sonra başlıyor demiş arkadaş. Yahu sen kazanmışsın senin için mesele değil tabi 🙂 .


  • @SUAT-GUNAY valla dostum daha gııtmeden yapılacak masrafları cıkardım

    mınumumda tl olarak 50 bın tl 2 kısı ıcın

    saglık kontrolu
    vıze
    greencard ucretı
    ucak bıletı

    sımdıkı kurla 3 asagı 5 yukarı bu rakamlara gelıyor can sıkıyor


  • @bhdrergvn valla şimdi daha bi heveslendim, içimi ferahlattın suat abi. allah seninde gönlüne göre versin inşallah 🙂


  • Tüm forum ailesine hayırlı cumalar hayırlı ramazanlar dilerim. bu mübarek ayda dilerim hepimizin duaları ve istekleri kabul olur gerçeğe dönüşür.

  • ⭐⭐

    alt metni
    Houston geceleri...


  • @SUAT-GUNAY sağolun. Aynen sorum buydu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    biz maket ev almak için bile parayı denkleştirmek için kırk takla atarız bu kişi ise lay lay lom diyerek ben bir ev alıyım canım sıkıldı modunda

  • ⭐⭐

    @gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @SUAT-GUNAY siz bankadaki para miktarı konusunda bilgilisiniz belli ki, benim de aklıma takılan bir soru var. Ben ve eşim kriptoya yıllardır takmış bulunmaktayız. Orada yatırımımızın 1/3 durmakta. Ekran görüntüsünü çıktılasak olur mu? Bozdurmaya gönlüm razı olmuyor.

    Bizim tümü kripto da ben ufaktan kâr a geçenleri satıp tek bir coinde al satla kısa vade kazanç yapmayı planlıyorum uzun aylardır tersteyiz şuan bazılarında düze çıktık elden çıkartıyorum şuan Amerika gel dese hebele hübele kalırız temkinli olmak lazım günlük al sat da gerçekten iyi kazandırıyor riske girmemek lazım


  • @adgercu tam olarak anlayamadım konu nereden geldi bana diye bir kaç kez önceki sayfaları taradım bulamadım 🙂 yok yahu bende sonuç bekliyorum. Kazanmadım 🙂

  • ⭐⭐

    Dün biden amcayı gördüm keyfi yerindeydi 🙂

  • ⭐⭐

    @oznyldrm seçimini yap, Orlando uyarsa, hangi mevkide oynuyorsun onu söyle 🙂

  • ⭐⭐

    @Rüştü-Gürbüz ben de önce öyle anladım senin için ama sonra videodaki zattan bahsediyormuş çıkardım. yoksa dedim bu adam ne zaman gittiydi 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

235
Çevrimiçi

41.5k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum