@Rüştü-Gürbüz facebook grubunda çook konuşulan bir konu bu bankada gösterilecek miktar. orda da, burada da konunun salt hesap olmadığını, tek başına bir şey ifade etmediğini, duruma göre 1000 USD'nin kabul edileceğini, duruma göre de 20000 USD'nin kabul edilmeyeceğini yazdım hep. Neticede yazılı kural değil diye de ekledim hep. Arkadaş bir afaroz etmedikleri kalmıştı. Hatta bir kadın üye, özelden resmen taciz etti, insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz, biz sırf bu para yüzünden neler çektik vs vs diye akıl almaz laflar etti. yahu dedim yok öyle bir şey, tamamen bir bütün, sadece para değil, yaş, meslek, uzmanlık şu bu her şey birbirine bağlı, anlatamadım. sonra abla devam etti "siz bu adamın dediklerine bakmayın, en az 20 bin USD olmalı" falan filan diye yazmaya. sonra bir de üstüne, "sen hiç ABD görmedin hayatında, oturduğun yerden ahkam kesiyorsun" diye iyice saçmalamaya başladı. neymiş profilimde hiç ABD fotosu falan yokmuş, neymiş yaşadığım yer İstanbul yazıyormuş falan 
Sonra ismini hatırlamıyorum biri geldi, ben dedi geçen ay GC ile geldim ABD'ye. mülakatta da gösterdiğim banka hesabı 2800 USD idi diye ki eşi ile birlikte. adam görselini bile paylaştı o tarihli banka hesabının.
hadi burda olanları anlarım da, ABD'ye gitmiş, yaşamaya başlamış olanların hala ABD mantığını anlamamaları ve bunun üstüne böyle ahkam kesip, insanları çileden çıkaracak saygısızlıklarda bulunmaları akıl almaz bir durum.
hiçbir şekilde para miktarı yazılı bir kural değil. yok asıl talihli 15K, sonraki her birey için 5K falan, bunlar yalan yanlış şeyler. Geçen burda birine dedim, adam mühendis bir gençti, onun göstereceği 5K, benim göstereceğim 30K'dan mevla. Olay tamamen mantık işi, gençsindir, elinde geçerli mesleğin vardır, ya da işin hazırdır ve bunu ispatlayabiliyorsundur, o zaman senin banka hesabına bakmazlar bile. Ama yaşın vardır, ABD'de geçerli bir mesleğin yoktur, o zaman da sana "yahu arkadaş ayak basınca para harcamaya başlıcan, bunu nasıl karşılıcan" sorarlar. bu mantıkla da hesabında para görmek isterler. Zira konu gösterilecek para değil, altına imza attığın gibi ABD'ye yük olmamak.
Edit: Yurt dışındaki mülakatlarda banka hesabı sorulmuyor, en az 7-8 arkadaşım var GC mülakatına girip, GC alan.