Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @musty, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Green karta yeşil pasaportla başvurabiliyor mu?

    Evet başvurulabiliyor.


  • Bu ileti silindi!

  • Günaydın dostlar.. şafak 36


  • @OrlandoGücü Günaydınlar ☀


  • @ayvalik10 geçenlerde bahsettiğiniz Motor ve 1400 dolar ile mülakata giren arkadaşa denk geldim 🙂

  • ⭐⭐

    @Rüştü-Gürbüz Aynen öğretmendi kendisi kendisi de bu forum sitesinde

  • ⭐⭐

    @OrlandoGücü Günaydın 🌞


  • @hdemircanusa Evet buradan çok kısa da olsa bahsetmiş 🙂

  • ⭐⭐

    Orlando bugün Gök gürültülü sağanak yağışlı ⛈ Nem93% Rüzgar 0km/s , tam winterpark ta yürüyüş havası ıslana ıslana yürümek iyi olurdu

  • ⭐⭐

    Merhaba forum ailem,

    Bugün günlerden Connecticut

    indir (9).jpeg

    CT kısaltması da kullanılan Connecticut eyaletinin başkenti olan Hartford’da Amerikalı ünlü yazarın müze haline getirilmiş evi çok sayıda ziyaretçi ve turisti kendine çekmektedir. Finans ve sigortacılıkta önemli merkezler arasında yerini almaktadır.

    Hartford’daki Bushnell Park da Amerika’nın en eski halka açık parkıdır. İlk sağırlar okulu da bu şehirde kurulmuştur.

    Dünyaca tanınmış Yale üniversitesi ise New Haven şehrinde bulunmaktadır. Kişi başına düşen gelir olarak 2005 yılında ilk sırada yer almıştır.

    Eyaletin en büyük 4. Şehri olan Stamford ABD’nin de en zengin ve suç oranı en düşük şehridir.

    1978’de ilk telefon rehberi ve 1954’te ilk nükleer denizaltısı da Connecticut’ta yapılmıştır. Halen ulaşım araçları sanayisi çok gelişmiş olup nükleer denizaltı, helikopter, uçak parçaları imalatı yapılmaktadır. Dünyanın tanınmış helikopter üreten firması Skorsky da Connecticut’tadır.
    images (4).jpeg
    Çeşitli şehirlerinde bulunan müzeler de ziyaret edebileceğiniz yerler arasındadır. Connecticut’ta bulunan 120 ulusal park arasından en beğenilen ve ziyaretçi çekenleri Devil’s Hopyard State Park, Light House Point Park ve Kent Falls State Park’tır. 29 adet de ulusal ormanlık bölgesi olan Connecticut’ta bulunduğunuz sürece Ulusal park ve ormanlarında doğayı kucaklayabilir, ilgi alanınıza göre balık tutabilir, kamp yapabilir, avcılık, yüzme, golf gibi etkinliklerde yer alabilirsiniz

    Diğer eyaletlere göre en yoğun neme sahip olan Connecticut’tın kış ayları soğuk, bol kar yağışlı, ilkbaharı yağmurlu, yaz ayları da çok sıcak ve nemden dolayı bunaltıcıdır. Gezmek, doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak için en uygun dönem sonbahardır. Sonbahar aylarında diğer eyaletlerden gelen çok sayıda insan buraya gelerek ormanlardaki, ağaçların yapraklarındaki harika renkleri seyretmektedir.


  • Günaydin dv2022 icin duzensiz ve az da olsa mulakat haberleri gelmis. Bunlarin icinde burdada sohbet ettgimiz @EzgiLera da varmis hayirli olsun 😇 bu sene her sey yolunda olucak ins . Kazanma sansinizi bizlere gonderin artik 😂


  • Herkese merhaba iyi forumlar.

    Sizler gibi gün sayıyorum ben de fakat Greencard çıkmazsa diye bir hayat planı yapmam gerekiyor. Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.
    Yaşım 25 ve yaklaşık 2 senedir özel sektörde endüstri mühendisi olarak çalışıyorum. Askerliğimi üniversite bittiği gibi yaptım ve sonrasında İngiltere için görüştüğüm dil okuluna başvuru yaptım ve 2 defa red yedim(yaklaşık 3 sene öncesi). Dil eğitimi sonrasında ülkeme döneceğine inanmamışlardı ben de sonrasında işe girip bu seneyi bekledim. İngiltere'yi tercih etme sebebim hem uygun bir okul bulmuş olmam hem de ABD için kimle görüştüysem olumsuz tepki almamdı. Amcam orada yaşadığı için öğrenci vizesi almam konusunda bile sıkıntı çıkarabileceklerini söylediler.

    Greencard çıkmazsa bu yaz sonunda yurt dışında bir dil okuluna gitmeyi ve mümkünse dil okulu sonrasında orada bir süre kalıp mühendis olarak çalışabilmeyi hedefliyorum. Gözüm ABD'de fakat vize görüşmesi için tarihler sıkıntı oluyor mu bilmiyorum. Vize reddedilirse alternatif çözüm üretemeyebilirim ve bu süreçte işimden ayrılacağım için kendimi garantiye almam gerekiyor.

    Hangi ülkeler bana en azından okul masrafına değecek kadar çalışma izni verebilir? En az riskle ve önümüzdeki aydan yaz sonuna kadar olan zaman diliminde başvuru yapıp sonuç alabileceğim hangi ülkeler vardır? Uzun vadede vatandaşlık da alabilme seçeneğini isterim ama bunu yapamazsam sürecin sonunda ülkeme geri dönmeyi düşünüyorum. En azından dil öğrenip Avrupa tarafında iş başvurusu yapıp şansımı deneyebilirim. Bunu da yapamazsam en azından İngilizce öğrenmiş bir şekilde daha iyi firmalarda çalışma fırsatım olmuş olur.


  • @Regolit15 Kazanmakla bitmiyor... 2 sene sürüyor... Yana yakıla gerekli gösterilecek miktarları bulmak için uğraşırdım. Sakin kalırdım.

  • ⭐⭐

    hala bekliyorum birisi 1 Nisan şakası yapsın da, GC iptal oldu desin diye ama yok 🙂

  • ⭐⭐

    Günaydın gençler...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bilalc dil okulunda olsan bile sana 20 saatlik çalışma izni veren 2 tane ülke var. Avustralya - irlanda bu ülkelerde dil okulu öğrencilerine çalışma izni veriyor.

  • ⭐⭐

    @SUAT-GUNAY Günaydın abi bugün hava durumu tersine dönmüş İstanbul’da Orlando havası Orlando da İstanbul havası var ☀

  • ⭐⭐

    @Rüştü-Gürbüz facebook grubunda çook konuşulan bir konu bu bankada gösterilecek miktar. orda da, burada da konunun salt hesap olmadığını, tek başına bir şey ifade etmediğini, duruma göre 1000 USD'nin kabul edileceğini, duruma göre de 20000 USD'nin kabul edilmeyeceğini yazdım hep. Neticede yazılı kural değil diye de ekledim hep. Arkadaş bir afaroz etmedikleri kalmıştı. Hatta bir kadın üye, özelden resmen taciz etti, insanlara yanlış bilgi veriyorsunuz, biz sırf bu para yüzünden neler çektik vs vs diye akıl almaz laflar etti. yahu dedim yok öyle bir şey, tamamen bir bütün, sadece para değil, yaş, meslek, uzmanlık şu bu her şey birbirine bağlı, anlatamadım. sonra abla devam etti "siz bu adamın dediklerine bakmayın, en az 20 bin USD olmalı" falan filan diye yazmaya. sonra bir de üstüne, "sen hiç ABD görmedin hayatında, oturduğun yerden ahkam kesiyorsun" diye iyice saçmalamaya başladı. neymiş profilimde hiç ABD fotosu falan yokmuş, neymiş yaşadığım yer İstanbul yazıyormuş falan 🙂
    Sonra ismini hatırlamıyorum biri geldi, ben dedi geçen ay GC ile geldim ABD'ye. mülakatta da gösterdiğim banka hesabı 2800 USD idi diye ki eşi ile birlikte. adam görselini bile paylaştı o tarihli banka hesabının.
    hadi burda olanları anlarım da, ABD'ye gitmiş, yaşamaya başlamış olanların hala ABD mantığını anlamamaları ve bunun üstüne böyle ahkam kesip, insanları çileden çıkaracak saygısızlıklarda bulunmaları akıl almaz bir durum.

    hiçbir şekilde para miktarı yazılı bir kural değil. yok asıl talihli 15K, sonraki her birey için 5K falan, bunlar yalan yanlış şeyler. Geçen burda birine dedim, adam mühendis bir gençti, onun göstereceği 5K, benim göstereceğim 30K'dan mevla. Olay tamamen mantık işi, gençsindir, elinde geçerli mesleğin vardır, ya da işin hazırdır ve bunu ispatlayabiliyorsundur, o zaman senin banka hesabına bakmazlar bile. Ama yaşın vardır, ABD'de geçerli bir mesleğin yoktur, o zaman da sana "yahu arkadaş ayak basınca para harcamaya başlıcan, bunu nasıl karşılıcan" sorarlar. bu mantıkla da hesabında para görmek isterler. Zira konu gösterilecek para değil, altına imza attığın gibi ABD'ye yük olmamak.

    Edit: Yurt dışındaki mülakatlarda banka hesabı sorulmuyor, en az 7-8 arkadaşım var GC mülakatına girip, GC alan.

  • ⭐⭐

    @hdemircanusa biz gidince havasını da, görünüşünü de, tarzını da değiştircez Orlando'nun kardeş. Çok değil 5-6 yıla isim değişikliği için referandum bile yaparız 🙂


  • Herkese selam olsun gecen yıl Tampacılar vardı bu yıl yoklar surec azalıyor Umarım herkesin gönlünce olur HAyırlısı ne ise o olsun arkadaşlar....


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum