Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @materialist, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Eylül 2023'teki mülakatı lütfedip Eylül 2022'ye çektiler. 20 gündür sürekli girip bakıyorum 1 gün geri çekebilecek boşluk yok. Sıktı bu korona masalları. Yoğunluk filan yok hikaye. Diğer tüm ülkelerdeki büyükelçilerine baktım en fazla 75ya da 90 gün gördüm turist vizelerinde. Türkiye'nin kaderi bu arkadaşlar. Eskiden 3. Dünya ülkesi idi şimdi 8. Dünya ülkesi olduk.

    Bir diğer konu da, nasıl f1 lere paso ret döndülerse turistte de ret bombardımanı yapabilirler. Her şey legal ve güzel güzel ayarladık. Umarım verirler. Pek umudum yok ama. 320 doları pinç etmeseler bari.

    Bence fazlasıyla yanlış düşünüyorsunuz yoğunluk vs yok demenizle hata yapıyorsunuz mülakata gittiğinizde her 15 dakikalık dilimlerde minimum 10kişilik kuyruğa şahit olacaksınız. Ayrıca basit bi örnek vereyim İtalya nın şuanda 3tane başvuru merkezi var. Amerika konsolosluğu göçmen olmayan vize türleri için sadece İstanbul'da hizmet veriyor ve bu hizmeti sadece 3 adet konsolosluk görevlisi yapıyor. Takdiri size bırakıyorum 1.si arz talep mevzusu 2.si ise tek merkezden bu işin yürütülüyor olması.

    Ayrıca neye göre veya neye istinaden turiste red bombardımanı yapacaklar elle tutulur veya gözle görülür bir kanıtınız varmı çok merak ettim.


  • @frukogazoz F1 öğrenci vizelerine deli gibi ret verdiler. hala öyle mi bilmiyorum. turist vizesiyle ilgili bir duyumum veya bilgim yok, endişem var. F1 vizelerinde yaşananlardan edinilen tecrübeyle bu endişe çok normal. Turist için de "ne uğraşacaz bas reddi" olmasın dedim. tek konsolosluk 3 görevli ile 1 milyon başvuruya bakılması 10ar 10ar değil 500er 500er de alsalar bitmez. TR'den 500.000 üzeri dosya var diye biliyorum. Yani, amerikan dış işleri bizi sallamıyor çıkıyor buradan.


  • @materialist Merhaba, geçenlerde daha öncede yazdım size ama görmediniz sanırım tekrar etmek isterim.
    F1 vizesine uygun olan olmayan herkesin başvuruda bulunduğu ve yığılma olduğu söyleniyor. Sizin bahsettiğiniz F1 ret alınan vizeler dil okulu için mi, yoksa üniversite yüksek lisans kabulü almış kişiler için mi? Bilginiz varsa paylaşır mısınız?


  • @black21 yakın çevremden 3 kişi duydum. biri yüksek lisans ikisi dil okulu için başvurmuştu. yüksek lisansa başvuran scm, sales marketing gibi bir bölüm ve dandik bir okuldu diye biliyorum. kendisi mühendis. alakasız bölüm seçmiş vb. düşünmüş olabilirler onu bilemem. diğer iki kişi de dil okuluydu. yaşları büyük, 30-32 aralık. etkisi var mıdır bilemem..


  •      Merhabalar! 21/nisan 2022 tarihinde vize görüşmem var. ben emniyet den emekliyim ancak özel bir kuruluşta da çalışmaktayım, düzenli olarak oradan da gelirim var. DS160 formunda düzeltme yapacağım.  iş durumunu nasıl doldurmalıyım her iki gelirimi nasıl belirtebilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    
  • ⭐⭐

    J1 vizesi için başvuran birine green card cekilişine başvurmuşsun demiş çocuğu zorlamış ama çocuk ben başvurmadım arkadaşım benim adıma başvurdu demiş biraz daha konuşmuşlar... memur da her neyse okuduğun bölüm ile ABD'de göçmen olmak mantıklı değil deyip vizesini vermiş genel olarak herkese red veriyormuş

  • ⭐⭐

    Siyahi konsoluluk görevlisinin YouTube yanıtladığı soruyu burada paylaşmak istiyorum Green card cekilişine başvurmu yapmak vize almaya engel mi diye soruluyor Green carda basvuru yapabilirsiniz. Bir sıkıntı teşkil etmez. Fakat, niyetinizin ne olduğunu sorabiliriz ve Türkiye'ye bağlarınız nedir öğrenmek isteriz. Çekilişe katıldığınızı görüyoruz demiş anladığım kadarıyla sistem değişmiş yani demek ki green card cekilişine katılmak vize de sıkıntıya neden olabiliyor


  • @LordBolton Bu doğruysa eğer gerçekten çok sevimsiz bi durum... İyice 3. dünya ülkesi vatandaşı muamelesi gösteriliyor bize herhalde?! Hani en önemli müttefikleri bizdik?!?!?!? Adam çekilişe katılır tabi ya seçilirsem diye şansını deniyor, senin ülkeni seviyor ki PARASINI VERİP, yazın gelmek iş gücü sağlamak, sonra ülkesine dönmek istiyor. (J1) Yok bu işin baya tadı kaçtı gerçekten... He ayrıca GC başvurup, turistle de gelmek isteyebilir. Açma o zaman kriterler koy, ona göre cekiliş yap.

  • ⭐⭐

    @LordBolton ama normalde bakıldığında adama göre bazı şeyler ters gelebiliyor sonuçta orada göçmen olmak için green carda başvuruyorsun öte yandan normal vizeye başvuruyorsun adam niyetinin orada kalmak olduğunu anladığı için normal vizeyi sıkıntıya sokar bence


  • Birsey merak ediyorum. Bu turist vizelerinde maximum 6 ay kalma suresi var. ABD 6 ay kalip tekrar tr donuldugunde 2-3 ay sonra tekrar gelinse bir sikinti yaratir mi ? Bu insiyatif pasaport memurunun elinde mi ? Bununla alakali tecrubesi olan arkadaslar paylasabilirse sevinirim.


  • @M-Emir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Birsey merak ediyorum. Bu turist vizelerinde maximum 6 ay kalma suresi var. ABD 6 ay kalip tekrar tr donuldugunde 2-3 ay sonra tekrar gelinse bir sikinti yaratir mi ? Bu insiyatif pasaport memurunun elinde mi ? Bununla alakali tecrubesi olan arkadaslar paylasabilirse sevinirim.

    Öyle birşey olduğunu düşünmüyorum.

    6 Ay ABD de kalabilirsin ardindan 6 Ay Türkiyede kalarak tekrar ABD ye gelebilirsin.

    Ben sistemin böyle işlendiğini biliyorum


  • @M-Emir 1 yil icinde toplamda 6 ay kalabilirsiniz . Yani 6 ay kalip 2,3 ay aonra tekrar donus saglamamalisiniz . Pasaport kontrolundeki memurlar sizi tekrardan ulkeye sokmamaya yada vizeniz hakkinda islem yapma yetkisine sahip olacaktir .


  • Bu randevu tarihleri için ekşi de falan da bayağı yazmışlar.Bu tarihler hiç akıl işi değil,bahanesi de olamaz bence.


  • iki şey sormak istiyorum.
    Şimdi diyelim ben ds-160 ile turist vizesi almak istedim ve başvurumu yaptım ve sadece 15 gün gezip görüp geleceğim dedim. Konsolosluk sana 1 yıl ya da 3 ay vize yeter deyip kafasına göre bir zaman biçebiliyor değil mi?

    Bir de diyelim ki ben vizemi aldım ve bana 5 yıl vize verdiler. ben vizeyi aldıktan sonra hızlıca çıkış yapmalı mıyım yoksa o 5 sene içerisinde dilediğim bir zaman diliminde gidebilir miyim?


  • @istanbuladami, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    iki şey sormak istiyorum.
    Şimdi diyelim ben ds-160 ile turist vizesi almak istedim ve başvurumu yaptım ve sadece 15 gün gezip görüp geleceğim dedim. Konsolosluk sana 1 yıl ya da 3 ay vize yeter deyip kafasına göre bir zaman biçebiliyor değil mi?

    Bir de diyelim ki ben vizemi aldım ve bana 5 yıl vize verdiler. ben vizeyi aldıktan sonra hızlıca çıkış yapmalı mıyım yoksa o 5 sene içerisinde dilediğim bir zaman diliminde gidebilir miyim?

    Amerikan vizesi 10 yıllıktır arkadaşlar, yalnız ufak bir ayrıntı var. Amerikaya indiğinizde havaalanındaki pasaport memuru size soruyor ne kadar kalacaksınız diye . Örneğin 15 gün diyorsunuz, memur sisteme 2 ay giriyor yada 6 ay. Sonuçta memur ne girerse o kadar kalabilirsiniz. Ayrıca bu süre 6 ayı geçemez, geçerse deport yaparlar.
    10 yıl boyunca her yıl 6 ayı geçmeyecek şekilde istediğiniz kadar gidebilirsiniz...

    Tabiki her seferinde 5-6 ay kalmaya çalışırsanız vizenizi yine iptal ederler. Açıklayıcı bir nedeninizin olması gerekir. Adı üstünde turist vizesi. Çok uzun kalmalar kaçak hayatın bir göstergesi.


  • @OrlandoGücü Anladım.. Bu durumda ben oraya gidersem 6 ayı geçirmeden ülkeden çıkış yapmam gerekecek.
    Ayrıca vizeyi aldım diyelim ve konsolosluk 10 yıllık vize verdi. Ben istersem 6 yıl sonra uçak biletimi alıp da gidebilirim doğru mudur?



  • @OrlandoGücü güzel. Teşekkür ederim 🙂 🙂


  • Sürekli 6 ay kalırsanız vizeniz büyük ihtimalle iptal olur. Bir arkadaşım turist vizesi ile ilk girişinde memur 2 ay demesine rağmen 6 ay kalınca ikinci gelişinde uçağa almayıp vizesini iptal ettiler.

  • ⭐⭐

    @Erbatur yani demek istediğiniz İstanbul'da ABD'ye gidecek uçağa binmeye çalışırken mi uçağa alınmayıp türk görevliler tarafından vizesine iptal baskısı yapıldı?


Benzer Başlıklar

  • 5
  • 160
  • 968
  • 335
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum