(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@M-Emir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Birsey merak ediyorum. Bu turist vizelerinde maximum 6 ay kalma suresi var. ABD 6 ay kalip tekrar tr donuldugunde 2-3 ay sonra tekrar gelinse bir sikinti yaratir mi ? Bu insiyatif pasaport memurunun elinde mi ? Bununla alakali tecrubesi olan arkadaslar paylasabilirse sevinirim.
Öyle birşey olduğunu düşünmüyorum.
6 Ay ABD de kalabilirsin ardindan 6 Ay Türkiyede kalarak tekrar ABD ye gelebilirsin.
Ben sistemin böyle işlendiğini biliyorum
-
@M-Emir 1 yil icinde toplamda 6 ay kalabilirsiniz . Yani 6 ay kalip 2,3 ay aonra tekrar donus saglamamalisiniz . Pasaport kontrolundeki memurlar sizi tekrardan ulkeye sokmamaya yada vizeniz hakkinda islem yapma yetkisine sahip olacaktir .
-
Bu randevu tarihleri için ekşi de falan da bayağı yazmışlar.Bu tarihler hiç akıl işi değil,bahanesi de olamaz bence.
-
iki şey sormak istiyorum.
Şimdi diyelim ben ds-160 ile turist vizesi almak istedim ve başvurumu yaptım ve sadece 15 gün gezip görüp geleceğim dedim. Konsolosluk sana 1 yıl ya da 3 ay vize yeter deyip kafasına göre bir zaman biçebiliyor değil mi?Bir de diyelim ki ben vizemi aldım ve bana 5 yıl vize verdiler. ben vizeyi aldıktan sonra hızlıca çıkış yapmalı mıyım yoksa o 5 sene içerisinde dilediğim bir zaman diliminde gidebilir miyim?
-
@istanbuladami, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
iki şey sormak istiyorum.
Şimdi diyelim ben ds-160 ile turist vizesi almak istedim ve başvurumu yaptım ve sadece 15 gün gezip görüp geleceğim dedim. Konsolosluk sana 1 yıl ya da 3 ay vize yeter deyip kafasına göre bir zaman biçebiliyor değil mi?Bir de diyelim ki ben vizemi aldım ve bana 5 yıl vize verdiler. ben vizeyi aldıktan sonra hızlıca çıkış yapmalı mıyım yoksa o 5 sene içerisinde dilediğim bir zaman diliminde gidebilir miyim?
Amerikan vizesi 10 yıllıktır arkadaşlar, yalnız ufak bir ayrıntı var. Amerikaya indiğinizde havaalanındaki pasaport memuru size soruyor ne kadar kalacaksınız diye . Örneğin 15 gün diyorsunuz, memur sisteme 2 ay giriyor yada 6 ay. Sonuçta memur ne girerse o kadar kalabilirsiniz. Ayrıca bu süre 6 ayı geçemez, geçerse deport yaparlar.
10 yıl boyunca her yıl 6 ayı geçmeyecek şekilde istediğiniz kadar gidebilirsiniz...Tabiki her seferinde 5-6 ay kalmaya çalışırsanız vizenizi yine iptal ederler. Açıklayıcı bir nedeninizin olması gerekir. Adı üstünde turist vizesi. Çok uzun kalmalar kaçak hayatın bir göstergesi.
-
@OrlandoGücü Anladım.. Bu durumda ben oraya gidersem 6 ayı geçirmeden ülkeden çıkış yapmam gerekecek.
Ayrıca vizeyi aldım diyelim ve konsolosluk 10 yıllık vize verdi. Ben istersem 6 yıl sonra uçak biletimi alıp da gidebilirim doğru mudur? -
@istanbuladami
Evet -
@OrlandoGücü güzel. Teşekkür ederim :) :)
-
Sürekli 6 ay kalırsanız vizeniz büyük ihtimalle iptal olur. Bir arkadaşım turist vizesi ile ilk girişinde memur 2 ay demesine rağmen 6 ay kalınca ikinci gelişinde uçağa almayıp vizesini iptal ettiler.
-
@Erbatur yani demek istediğiniz İstanbul'da ABD'ye gidecek uçağa binmeye çalışırken mi uçağa alınmayıp türk görevliler tarafından vizesine iptal baskısı yapıldı?
-
@LordBolton kısmen evet, gözen güvenlik uçağa almıyor, vize iptal etmiyor ama eline bir kağıt verip buradan bilgi alın diyor.
-
@Erbatur bu olay check in de mi yoksa çıkış baskısı yapılan polis kontrol noktasında mı oluyor?
-
@Erbatur Bu iki uçuş arasındaki süre nedir, biliyor musunuz? Bu arada sonraki uçuşta güvenlikte takılmasının primer sebebinin 2 aydan uzun kalma olduğundan emin miyiz?
Diğer yandan takvim yılı içerisinde 6 aya kadar kalma hakkı varken neden bu şekilde bir 2 ay süresi belirlenmiş olabilir? Maddi sebepler olabilir mi acaba?
Yani sponsoru olan, sabit bir adres belirtmiş olan, atıyorum sağlık sigortası yaptırıp gitmiş birinin her sene 6 ay süreyle "ziyaret sebebiyle" ABD'de kalmasındaki sakıncayı anlayamadım.
-
sayın CRAZYCELLS! daha önce sorduğum konuyla alakalı bilgisi olan yok sanırım. sizin bu konuyla alakalı muhakkak bilginiz vardır. yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar! 21/nisan 2022 tarihinde vize görüşmem var. ben emniyet den emekliyim ancak özel bir kuruluşta da çalışmaktayım, düzenli olarak oradan da gelirim var. DS160 formunda düzeltme yapacağım. iş durumunu nasıl doldurmalıyım her iki gelirimi nasıl belirtebilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. -
@LordBolton THY gişelerinde bileti check-in yapmadan önce gözen masa kurup kontrol ediyor pasaportları ve biletleri o sırada ABD’den kontrol ediliyor, eğer ABD’den onay gelmez ise THY gişesine gidip bileti check-in yapıp uçağa bile binemiyorsunuz.
-
@Erbatur 2013’te tam 2 saat o onayın gelmesini bekleyerek uçağa son anda yetişmiştim
-
@Kryptonite bunun sebebi neymiş biliyor musunuz?
-
@Erbatur Anladığım kadarıyla bu açıkça vize ihlali yapan önce ki gelişinde memurun izin verdiği süreyi geçirmiş veyada 6 ayı geçirmiş olan insanlar için yaşanan bir durum herhalde havalimanından havalimanına da değişiyor olabilir bahsettiğiniz olay hangi havalimaninda yaşandı? (Yani ABD'ye hangi havalimanindan giriş yapacaktı)
-
@LordBolton net sebep bana soylenmedi ama oradaki gorevliye neden olabilir diye sordugumda sizin isminizdeki kisiler genelde biraz gec onaylaniyor ama sizinki neden bu kadar cok uzun surdu bilemiyorum dedi.
-
@Ege-Yildirim evet maalesef gerçek iki video izledim YouTube da dediğim gibi ki j1 videolarının altına da green card başvurusu yaptım sorun olur mu diyen çok diye soran da çok belli ki birşey duymuşlar ki soruyorlar... Maalesef green card cekilişi artık bir tür tuzağa dönüştü
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum