@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
1,5 ay kala düştük yine buralara
uzak durursam aklıma gelmez belki diyordum ama her markete gidiş, her mazot alış yeni bir hatırlatma oldu gc için 
Değerlendirecek herkesin şansı bol olsun, Odin bizi "Vallahi selected!" diyenlerden etsin =))
-
@ayvalik10 eyvallah dostum yanıtın için ama bu dönem biteceği için okul tecilli statüsünden çıkıcam. Öyle olunca okul bittiği için ya yeni okula başlamam gerekecek yada bedelli falan yapıp o belgeyi almam gerekecek sanırım... Bilmiyorum tam olarak bu konu nasıl olacak
-
@Sayhello, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@ayvalik10 eyvallah dostum yanıtın için ama bu dönem biteceği için okul tecilli statüsünden çıkıcam. Öyle olunca okul bittiği için ya yeni okula başlamam gerekecek yada bedelli falan yapıp o belgeyi almam gerekecek sanırım... Bilmiyorum tam olarak bu konu nasıl olacak
Okul bitince 2 sene daha şartsız tecil ettirebiliyorsun. Ben yaptırdım mesela. Askerlik şubesine git. Oradan çok kısa bir işlem yapıyorlar. Daha sonra sen e devletten askerlik tecil etme yerine gidip tecil başvurusu yapıyorsun. Başvuruyu yapınca 2 hafta içinde onaylanır yazıyor ama ben öğlen başvurdum akşam onaylanmıştı. O kadar sürmüyor.
-
@uzaysan teşekkürler dostum eyvallah
-
@Ping-PONG Dikkatimi cektide bir maddesi eksik. o madde su:
Trakya bolgesinde 2800 metre derinlikte 250 milyon ton aycicek yagi rezervi bulundu. 2023'te Lozan sona erince cikartacagiz xd -
Merhaba forum ailem,
Bugün günlerden Kuzey Dakota

Kuzey Amerika kıtası ülkelerinden Amerika Birleşik Devletleri’nin sınırları dahilinde yer alan bir yerleşim yeridir. Hukuki muhteviyatı ele alındığında bu yerin statüsü, eyalet olarak belirlenmiştir. Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi olarak 50 eyalet bulunur. Bu eyaletlerin kendi iç yapıları tamamen bağımsız olup, ülkenin ulusal menfaatini gerektiren alanlar ise, federal çatının yetkisindedir. Başka bir ifadeyle eyaletler iç işlerinde bağımsız iken dışişlerinde Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlıdırlar.

Kuzey Dakota da Birleşik Devletler’in sınırları dahilinde yer alan bir eyalettir. Bu eyalet, ülkenin kuzey hattında bulunur ve de ülke ile Kanada‘nın arasında var olan sınırın bir kısmı boyunca uzanır. Bu anlamda Kanada ile de son derece yakın bir eyalet olan Kuzey Dakota, gerek Amerika gerekse de komşu Kanada için oldukça önemlidir. Coğrafi olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin ortabatısında yer alan bu eyalet, ülkenin en seyrek nüfusa sahip 5 eyaletinden biri konumundadır. Bunun nedeni, söz konusu yerin son derece dağlık ve de vahşi bir tabiata sahip oluşudur. Amerika’nın günümüz dünyasında sahip olduğu 50 eyalet bir anda sahip olduğu bir toprak bütünlüğü değildi. 1776 yılında bağımsızlığını kazanan bu ülke, sonrasında ilerleyen yıllarla beraber topraklarına yeni eyaletler katarak günümüzde haline ulaşmıştır.

Bu anlamda ele alınırsa, Kuzey Dakota Amerika Birleşik Devletleri’nin 39’uncu eyaleti olarak karşımıza çıkar. Resmi olarak 2 Kasım 1889 tarihinde Amerika’nın eyaleti haline gelen bu yer sahip olduğu son derece az nüfusu ile dikkat çeker. Oldukça büyük topraklara sahip olan yer, yine de doğa şartları nedeniyle insan nüfusunun yerleşmekten imtina ettiğini bir eyalet haline gelmiştir. Kuzey Dakota’nın sınırları dahilinde çok sayıda irili ufaklı yerleşim yeri bulunur. Bu yerleşim yerleri arasında Bismarck eyaletin başkenti olarak belirlenmiştir. Her ne kadar Bismarck başkent olarak tayin edilse de eyaletin en büyük şehri Fargo’dur. Bu da Fargo şehri için iktisadi anlamda merkez olma görevini üstlendiğini ifade eder. Günümüzde son derece popüler bir Amerikan dizisi olan Fargo’nun da geçtiği yer işte bu şehirdir; dizi adını şehirden alır. Her Amerikan eyaleti gibi Kuzey Dakota’nın da kendisine has bir lakabı ve de mottosu bulunur. Bu anlamda ”Peace Garden Staten, Roughrider State, Flickertail State” gibi çokça lakabı bulunan eyalet, bir de Liberty and Union, Now and Forever, One and Unseperable gibi uzun ve manalı mottoya sahiptir. Yüzölçümü olarak ele alınırsa Amerika Birleşik Devletleri sınırları dahilinde yer alan en büyük 20 eyaletten biri olan Kuzey Dakota, en çok sahip olduğu az nüfusu ile dikkat çeker. Bu anlamda coğrafya oldukça bakir kalabilmiştir.
-
46 gün kaldı... En zor karar eyalet seçimi olacak.... Gördüğüm kadarı ile amerikadaki Türkler; California ve Newyorktan; Florida ve Teksas'a taşınıyor. Sivrisinek mi Soğuk mu?

-
@bareco gerçekten eyalet seçmek aşırı zor, hadi eyalete karar verdin yaşayacaşın yeri seçmek aşırı gerdi beni turist vize alırsak nereye gideriz diye günlerdir kıvranıyorum bulamıyorum gitmekten vazgeçme derecesine geldim 🥺
-
@ahsenaydgdu hemen gitmeyeceksen bekle @denizci10 gezisini bitirip gelsin ozaman fikirler çok daha net oturur
-
@MySea "ne o zoruna mı gitti" diye de ekleseydin

ateş-su-toprak-tahta...

-
Günaydınnnn Forum,
Günaydınnnn Orlandogücühazır mıyız???
-
Bizim akrabalar var Almanya da tatile gelince sürekli hesap yapıp öyle alışveriş yaparlar yıllarca kınadım heralde daha hayaller ülkesine gitmeden hesap yapıp alacağımdan vazgeçiyorum. Böyle bir dünya olduğunu bildikten sonra vallahi yaşamak zul geliyor bu pahalılıkta ve alım gücünde. Ne olur allahım vallahi Selected olsun ne olur

-
@Hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Kızımı kreşe kaydettirdim, yıllık ödemesi 28 bin lira.
ABD'de olsam ve saatte sadece 12 dolar kazansam 20 günlük maaşım. İşe bak

Benim kuzularım çarpı 2. Otuz binliradan 60 bin benim okul masrafı sadece okul. Öyle ahım şahım bir okul da değil. Sadece çalışıyoruz çocuklarımızı 6 ya kadar tutsunlar derdimiz

-
@Hyller o kadar haklisin ki .... bu yil bizim olacak

-
@Regolit15, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Hyller o kadar haklisin ki .... bu yil bizim olacak

Olsun artık valla çoluk çocuk olmasa gidecem sınırdan atacam kendimi bir video vardı bulamadım kaçak gidişi anlatıyor baya rezillik çekmişler ama sonuç hayaller ülkesindeler @Regolit15 olabilir mi bence dedim olabilir

-
ABD'ye gittiniz, yanınıza TR'den hangi olguyu, kültürü alırdınız... (absürd cevaplar lütfen)
Ben "haydar" derdim ilk. adamlarda korna bile yok kolay kolay. nerdeee, camı açıp, kafayı çıkarıp trafikte ana-avrat sövmek.
haydar kültürünü getirip, trafikte yayaya yol veren öndeki arabaya,
ters yönden geldiğimde selektör yapana
haydarımla dalmayı özlerim yahu...hem orda beyzbol sopası bol, ne için kullanılır ki başka...
-
Herkese bol şanslar. Az kaldı sonuçlara.
-
@SUAT-GUNAY Ben kavgadan ve gurultuden uzak olmayi tercih ederim. ozleyecegim pekte bir sey yok. (aile uyelerim haric)
-
@Regolit15 onlar hepimizin talebi. neler çıkacak, gülelim diye absürd dedim zaten

-
@ayvalik10 evet evet kulağım @denizci10 da bekliyorız hayırlı haberlerini

Floridaya döndürmüştüm kendimi sonra bi video gördüm kırk ayaklar börtü böcek yine tadım kaçtı virginiada varmı böyle şeyler abi sen bilirsin🥺
Benzer Başlıklar
120
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k