Selamlar, forum içerisinde araştırdım ancak soruma tatmin edici bir cevap bulamadım. J1 vizesi ile ABD'de bulunmaktayım. Çalışma programım 2 gün önce bitti ancak bir süre daha ABD'de kalmak istiyorum. J1-Waiver kuralını kaldırttım. ABD içerisinde nasıl turist vizesine başvurup statü değiştirebilirim? Cevap veren zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.
-
@Serapp öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim 🙂 . Doğru anlamak adına hiçbir aksiyon almadan randevunuza mı gittiniz. Eskisini iptal edip yeni bir ds-160 formu doldurmak gerekli mi :,)
-
@orhanozbekk hepsini denedim malesef, 2 haftadir ayni sekilde eski profile bagli olan 2 hesapta ve ana hesapta ayni hata geliyor calendar a basar basmaz. Bu yuzden backend de bir sorun oldugunu dusundum dependent ayirmaya bagli olarak.
-
Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.
O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:
"Cancel your current appointment.
Update your profile with the correct DS-160 confirmation number.
Schedule a new appointment."Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
-
Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz.
O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor:
"Cancel your current appointment.
Update your profile with the correct DS-160 confirmation number.
Schedule a new appointment."Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
Aile yakını için vize başvurusu yaparken, ABD’de oturan 1.derece aile üyesi AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almayı bekliyorsa i-485 halen beklemede ise DS-160 formunda kutucuktan hangi seçeneği seçmeli. Greencard mi other mi? Tavsiyeniz ne yönde?
-
Bu ileti silindi! -
@gunka_n eğer vize görüşmesine girmeden önce sistemden 60 lira gibi bi ekstra evinize teslim ücreti ödeyip özel teslimat hizmeti almadıysanız evinize gelmeyecektir. Aman dikkatli inceleyin mağdur olmayın.
Ayrıca şahsınızı tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun
-
@frukogazoz teşekkür ederim. evet kayıt olurken öyle yapmamıştım. çok teşekkür ederim darısı tüm dileyenlerin başına
-
@gunka_n Üstad eğer eve teslim seçeceğini seçip 60 TL ödemediysen genel merkez şubeye gidiyor kargon o yüzdendir olsun bu yolculuk bence değer sonuçta vizeni almışsın

-
@gunka_n hayırlı olsun.
-
Arkadaşlar selamlar, bugün görüşmem vardı. Yeşil pasaportum 24 yaşımı dolduracağım için 7 Ekim 2022de bitiyor. Bu yüzden bugün red verildi ancak elime bir kağıt verildi, bu kağıtta yeni pasaportumu ve ds160 belgemin konfirmasyonunu elçiliğe gönderirsem başvurumun tekrar değerlendirileceği söylendi
Sorum şu, pasaport teslimi için seçtiğim ptt adresini değiştirebiliyor muyum? Ya da annem benim adıma ptt'ye evrak teslim edebilir mi? Bir de bu belgeleri göndermek için bir zaman sınırı var mıdır, kağıtta herhangi bir zaman sınırından bahsetmemişler.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
-
Arkadaşlar merhaba,bu forumda yeniyim.Bu yaz turistik arkadaş ziyareti için ailecek Amerika'ya gitmeyi düşünüyoruz.Ds 160 formunu doldurmadan önce ya da vize mülakata gitmeden önce uçak bileti almamız veya rezervasyon yaptırmamız mi gerekiyor?
-
@Wonderland, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar merhaba,bu forumda yeniyim.Bu yaz turistik arkadaş ziyareti için ailecek Amerika'ya gitmeyi düşünüyoruz.Ds 160 formunu doldurmadan önce ya da vize mülakata gitmeden önce uçak bileti almamız veya rezervasyon yaptırmamız mi gerekiyor?
Almayın, rezervasyon yaptırın, mülakata yanınızda götürün
-
@OrlandoGücü, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@Wonderland, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar merhaba,bu forumda yeniyim.Bu yaz turistik arkadaş ziyareti için ailecek Amerika'ya gitmeyi düşünüyoruz.Ds 160 formunu doldurmadan önce ya da vize mülakata gitmeden önce uçak bileti almamız veya rezervasyon yaptırmamız mi gerekiyor?
Almayın, rezervasyon yaptırın, mülakata yanınızda götürün
THY'den 24 sa geçerli olan ücretsiz rezervasyondan faydalanabilirsiniz.
-
@Wonderland almayın rezervasyon yaptırın Çünkü vize alacağınızın ne garantisi var bunu onlarda biliyor
-
@Wonderland amerikada böyle bir şey yok diye biliyorum schengen gibi değil,
-
Teşekkür ederim

-
herkese merhaba, cuma gunu vize basvurusu yaptim kiz arkadasimla ona 2023 kasima randevu verildi ancak bana posta yoluyla evraklarimin gonderilmesi yeterli denildi. daha once amerik vizem vardi ama iptal edilmisti. posta yoluyla basvuruda sadece istenilen belgeleri yollayin diyo, sizce maas bordrosu tapu banka hesabi vs koymalimiyim? birde vizem neden iptal edildi diye bi aciklama mektubu yamsam tersmi teper faydasi olurmu? bu ds 160 formu resimli iki sayfalik confirmation olani print ediyoruz degilmi? posta yoluyla basvuru yapan varsa yardimci olursa cok sevinrim tesekkurler
-
ekim 2022 randevuları açık şuan
-
Arkadaşlar selam, iki sorum olacak.
İlki, diyelim ki GC'yi aldık ve LPR statüsüne geçiş yaptık, bu durum anne/baba/kardeş için ziyaretçi vizesi alırken avantaj/dezavantaj oluşturur mu?
İkinci sorum ise, DS160 doldururken ABD'deki yakınınızın statüsü şeklinde bir soru var. Ben eğer Nisan ayında giriş yaparsam ve küçük bir hesapla 2 ay içerisinde GC'nin basıldığını farz edelim, en erken Mayıs/Haziran 2022 gibi LPR statüsüne geçmiş olacağım.
Ancak sorun şurada başlıyor, örneğin Ağustos 2022 itibarıyla formu doldururken LPR desek, yanlış beyan gibi olacak. 1 sene içerisinde mülakar verileceğini hesaplarsak, bu sefer de LPR tanımlanmış olacak.
Bu durumda formu doldurmak için GC'nin basılmasını beklemek akılcı mıdır? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler. -
Merhaba arkadaslar iki sorum olacak. Anne babam icin turist vizesi almaya calisiyorum. Ilk sorum ds 160 a babamin askerlik bilgilerini nasil yazacagim bir kac farkli teknik terim soruluyor orda sanki tam anlamadim. Siradan er olarak sivasta yapmis askerligini.
Ikincisi ise babamin teyzemle gecen yil yasadigi bir kavga var teyzem darp raporu alip mahkemeye vermis bizimkilerde ilgilenmeyince babama 4 ay ceza vermisler. korona sebebiyle babam bu sureyi yatmadi cezaevinde ama sicilinde gozukuyor bu durum Engel olur mu vize icin. Ve konsoloslukta ne soylemek lazim sorulursa -
Arkadaşlar selam, deneyimli arkadaşlar için bir diğer sorum daha olacak. B1/B2 vizesi alındı diyelim, başvuru esnasındaki tarihlere uyum sağlayamaz isek bu sorun yaratır mı?
-
Arkadaşlar selam, konsolosluktan şöyle bir mail aldım.
Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat için vize başvurunuzla ilgili kayıtları inceledikten sonra, başvuru dosyanızı tamamlamak ve aslında Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeye uygun olduğunuzdan emin olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacımız olduğu tespit edildi.
Özellikle, lütfen aşağıdaki bilgileri sağlayın:
- İş unvanı, işveren adı ve istihdam tarihleri ve yerleri dahil olmak üzere sizin için eksiksiz bir meslek geçmişi.
- Sokak adresi, kasaba/şehir, eyalet/il, ülke ve ikamet/mülkiyet tarihleri dahil olmak üzere 2009'dan beri ikamet ettiğiniz veya mülk sahibi olduğunuz tüm yerler.
- Ziyaret edilen ülkeler, seyahat tarihleri ve (mümkün olduğu ölçüde) ziyaret edilen belirli yerler dahil olmak üzere 2009'dan beri tam seyahat geçmişiniz.
Yukarıda istenen bilgilerin alınması ve incelenmesi üzerine, Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeye uygunluğunuzla ilgili herhangi bir sorun olup olmadığı size bildirilecektir.
Bu bilgilerin zamanında sağlanmaması, Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmenizin ve/veya Amerika Birleşik Devletleri'ne girmenizin yasaklanmasına neden olabilir. Bu nedenle, talep edilen bilgileri mümkün olan en kısa sürede sağlamanız yararınıza olacaktır.
İşbirliğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.
Vize Destek Birimi
Amerikan Büyükelçiliği, Türkiye
Bu sorunu nasıl hallederim. yeni ds 160 mı doldurmalıyım?
-
@mfkont ilk ikisini e devletten görebilirsin
Benzer Başlıklar
159
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum