Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Aile yakını için vize başvurusu yaparken, ABD’de oturan 1.derece aile üyesi AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almayı bekliyorsa i-485 halen beklemede ise DS-160 formunda kutucuktan hangi seçeneği seçmeli. Greencard mi other mi? Tavsiyeniz ne yönde?


  • Bu ileti silindi!

  • @gunka_n eğer vize görüşmesine girmeden önce sistemden 60 lira gibi bi ekstra evinize teslim ücreti ödeyip özel teslimat hizmeti almadıysanız evinize gelmeyecektir. Aman dikkatli inceleyin mağdur olmayın.
    Ayrıca şahsınızı tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun 😊


  • @frukogazoz teşekkür ederim. evet kayıt olurken öyle yapmamıştım. çok teşekkür ederim darısı tüm dileyenlerin başına

  • ⭐⭐

    @gunka_n Üstad eğer eve teslim seçeceğini seçip 60 TL ödemediysen genel merkez şubeye gidiyor kargon o yüzdendir olsun bu yolculuk bence değer sonuçta vizeni almışsın 😀


  • @gunka_n hayırlı olsun.


  • Arkadaşlar selamlar, bugün görüşmem vardı. Yeşil pasaportum 24 yaşımı dolduracağım için 7 Ekim 2022de bitiyor. Bu yüzden bugün red verildi ancak elime bir kağıt verildi, bu kağıtta yeni pasaportumu ve ds160 belgemin konfirmasyonunu elçiliğe gönderirsem başvurumun tekrar değerlendirileceği söylendi 😞 Sorum şu, pasaport teslimi için seçtiğim ptt adresini değiştirebiliyor muyum? Ya da annem benim adıma ptt'ye evrak teslim edebilir mi? Bir de bu belgeleri göndermek için bir zaman sınırı var mıdır, kağıtta herhangi bir zaman sınırından bahsetmemişler.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim


  • Arkadaşlar merhaba,bu forumda yeniyim.Bu yaz turistik arkadaş ziyareti için ailecek Amerika'ya gitmeyi düşünüyoruz.Ds 160 formunu doldurmadan önce ya da vize mülakata gitmeden önce uçak bileti almamız veya rezervasyon yaptırmamız mi gerekiyor?


  • @Wonderland, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar merhaba,bu forumda yeniyim.Bu yaz turistik arkadaş ziyareti için ailecek Amerika'ya gitmeyi düşünüyoruz.Ds 160 formunu doldurmadan önce ya da vize mülakata gitmeden önce uçak bileti almamız veya rezervasyon yaptırmamız mi gerekiyor?

    Almayın, rezervasyon yaptırın, mülakata yanınızda götürün


  • @OrlandoGücü, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @Wonderland, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaşlar merhaba,bu forumda yeniyim.Bu yaz turistik arkadaş ziyareti için ailecek Amerika'ya gitmeyi düşünüyoruz.Ds 160 formunu doldurmadan önce ya da vize mülakata gitmeden önce uçak bileti almamız veya rezervasyon yaptırmamız mi gerekiyor?

    Almayın, rezervasyon yaptırın, mülakata yanınızda götürün

    THY'den 24 sa geçerli olan ücretsiz rezervasyondan faydalanabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @Wonderland almayın rezervasyon yaptırın Çünkü vize alacağınızın ne garantisi var bunu onlarda biliyor

  • ⭐⭐⭐

    @Wonderland amerikada böyle bir şey yok diye biliyorum schengen gibi değil,


  • Teşekkür ederim 🙂


  • herkese merhaba, cuma gunu vize basvurusu yaptim kiz arkadasimla ona 2023 kasima randevu verildi ancak bana posta yoluyla evraklarimin gonderilmesi yeterli denildi. daha once amerik vizem vardi ama iptal edilmisti. posta yoluyla basvuruda sadece istenilen belgeleri yollayin diyo, sizce maas bordrosu tapu banka hesabi vs koymalimiyim? birde vizem neden iptal edildi diye bi aciklama mektubu yamsam tersmi teper faydasi olurmu? bu ds 160 formu resimli iki sayfalik confirmation olani print ediyoruz degilmi? posta yoluyla basvuru yapan varsa yardimci olursa cok sevinrim tesekkurler


  • ekim 2022 randevuları açık şuan


  • Arkadaşlar selam, iki sorum olacak.
    İlki, diyelim ki GC'yi aldık ve LPR statüsüne geçiş yaptık, bu durum anne/baba/kardeş için ziyaretçi vizesi alırken avantaj/dezavantaj oluşturur mu?
    İkinci sorum ise, DS160 doldururken ABD'deki yakınınızın statüsü şeklinde bir soru var. Ben eğer Nisan ayında giriş yaparsam ve küçük bir hesapla 2 ay içerisinde GC'nin basıldığını farz edelim, en erken Mayıs/Haziran 2022 gibi LPR statüsüne geçmiş olacağım.
    Ancak sorun şurada başlıyor, örneğin Ağustos 2022 itibarıyla formu doldururken LPR desek, yanlış beyan gibi olacak. 1 sene içerisinde mülakar verileceğini hesaplarsak, bu sefer de LPR tanımlanmış olacak.
    Bu durumda formu doldurmak için GC'nin basılmasını beklemek akılcı mıdır? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.


  • Merhaba arkadaslar iki sorum olacak. Anne babam icin turist vizesi almaya calisiyorum. Ilk sorum ds 160 a babamin askerlik bilgilerini nasil yazacagim bir kac farkli teknik terim soruluyor orda sanki tam anlamadim. Siradan er olarak sivasta yapmis askerligini.
    Ikincisi ise babamin teyzemle gecen yil yasadigi bir kavga var teyzem darp raporu alip mahkemeye vermis bizimkilerde ilgilenmeyince babama 4 ay ceza vermisler. korona sebebiyle babam bu sureyi yatmadi cezaevinde ama sicilinde gozukuyor bu durum Engel olur mu vize icin. Ve konsoloslukta ne soylemek lazim sorulursa


  • Arkadaşlar selam, deneyimli arkadaşlar için bir diğer sorum daha olacak. B1/B2 vizesi alındı diyelim, başvuru esnasındaki tarihlere uyum sağlayamaz isek bu sorun yaratır mı?


  • Arkadaşlar selam, konsolosluktan şöyle bir mail aldım.

    Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat için vize başvurunuzla ilgili kayıtları inceledikten sonra, başvuru dosyanızı tamamlamak ve aslında Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeye uygun olduğunuzdan emin olmak için daha fazla bilgiye ihtiyacımız olduğu tespit edildi.

    Özellikle, lütfen aşağıdaki bilgileri sağlayın:

    1. İş unvanı, işveren adı ve istihdam tarihleri ​​ve yerleri dahil olmak üzere sizin için eksiksiz bir meslek geçmişi.
    2. Sokak adresi, kasaba/şehir, eyalet/il, ülke ve ikamet/mülkiyet tarihleri ​​dahil olmak üzere 2009'dan beri ikamet ettiğiniz veya mülk sahibi olduğunuz tüm yerler.
    3. Ziyaret edilen ülkeler, seyahat tarihleri ​​ve (mümkün olduğu ölçüde) ziyaret edilen belirli yerler dahil olmak üzere 2009'dan beri tam seyahat geçmişiniz.

    Yukarıda istenen bilgilerin alınması ve incelenmesi üzerine, Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmeye uygunluğunuzla ilgili herhangi bir sorun olup olmadığı size bildirilecektir.

    Bu bilgilerin zamanında sağlanmaması, Amerika Birleşik Devletleri'ne seyahat etmenizin ve/veya Amerika Birleşik Devletleri'ne girmenizin yasaklanmasına neden olabilir. Bu nedenle, talep edilen bilgileri mümkün olan en kısa sürede sağlamanız yararınıza olacaktır.

    İşbirliğiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

    Vize Destek Birimi

    Amerikan Büyükelçiliği, Türkiye

    Bu sorunu nasıl hallederim. yeni ds 160 mı doldurmalıyım?

  • ⭐⭐

    @mfkont ilk ikisini e devletten görebilirsin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum