AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
@shila Ben de AOS yapıyorum. Nisan ayı için current görünüyorum. Belgeleri hazırlamaya başladım.
-
Arkadaşlar birth certificate konusunda önerilerinize ihtiyacm var. Forumu inceledim. Konsolosluktan alanların bir kısmında kabul edilmemiş çünkü tek satırlık yanıt geliyormuş. E-devletten alıp çevirtmek yeterli mi? Bir de onun süresi 1 ay. Ben nisan ayı için current oldum. Dosyayı göndermeden hemen mi çevirtmem lazım bilemedim ki...
-
@almostdone, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Arkadaşlar birth certificate konusunda önerilerinize ihtiyacm var. Forumu inceledim. Konsolosluktan alanların bir kısmında kabul edilmemiş çünkü tek satırlık yanıt geliyormuş. E-devletten alıp çevirtmek yeterli mi? Bir de onun süresi 1 ay. Ben nisan ayı için current oldum. Dosyayı göndermeden hemen mi çevirtmem lazım bilemedim ki...
Msjiniza cevap verdim. Ben konsolosluktan aldım. Uscis bununla ilgili olumsuz bir geri dönüş yapmadı şükür. Başka çareniz de yok ki zaten. Elle tutulur en resmî belge o. Damgalı bir şekilde geliyor. Hem Türkçe hem İngilizce, iki sayfa halinde.
-
@ellabella, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@tugba çok teşekkür ederim ☺️
Merhaba tekrar. Daha önce de belirttiğim gibi Hakan bey ayrılmış. Pekin hanım vardı bir de ama hala orda mi bilemiyorum. Direkt konsolosluk face sayfasından aradınız mi bilemiyorum ama bir deneyin dilerseniz.
-
@almostdone Amerika'nin neresinden AOS yapicaksiniz acaba?
-
-
@yigiyigi Seattle
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@crazycells merhaba,
AOS paketine sadece 2 adet fotoğraf yeterli mi yoksa her belge için ayrı ayrı mı fotoğraf yollamamız gerekiyor?
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
E ellabella bu başlıktan bahsetti
-
Merhabalar,
DV-2022 kazananı olarak AOS dosyamı hazırlıyorum. Lise diploması istiyorlar. Ben doktorum. Lise diplomam mezun olduğum tıp fakültesinde. Tıp fakültesi diplomam, uzmanlık belgem hepsi yanımda. Ama lise diplomamı almam mümkün değil. Simon'ın forumuna da sordum ama orada Türk yok. Herkes lise diplomasına ulaşabilmiş. Sorabilirler dediler. Türkiye'ye sadece onu almak için gidemem. Benzer sorun yaşayan var mı? Bu konuda bir bilginiz var mı @crazycells ? Yanıtlayabilirseniz çok mutlu olurum.
-
@AlmostDone Turkiyeden bir tanidiginiz varsa velaket verip yerinize almasini saglayabilirsiniz. Benim de lise diplomam okulda kalmisti, yalniz kisinin kendisine veya vekalet verdigi birine teslim ediliyor diye bilgi vermisti gorevli. Tanidiginiz yoksa universitenin ogrenci islerine ulasip durumu anlatmanizi oneririm.
-
@AlmostDone e-devlet üzerinden çıkıyor olması lazım.
https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-lise-mezuniyet-belgesi-sorgulama
-
@runaslan Çok teşekkür ederim. Okula yazdım. Bizden almışsınız diyor ama inanın hatırlamıyorum. Üzerinde 20 yıl geçti. Lisemden kağıt almaya çalışacağım. Kardeşim lisemle görüşmüş. Normalde sadece kendisine verebiliriz ama bakalım bir şeyler yapmaya çalışacağım demiş. Umarım halledebilir.
-
Bu ileti silindi! -
@Erbatur Evet ama sadece 2008'den sonra liseden mezun olanlar içinmiş. Ben birazcık daha eskiyim :)
-
O zaman son diplomalarını koysan yeterli olur zaten lise mezunu olmadan üniversiteye gidemezsin teknik olarak sorun olmaz.
-
@Tugba ben bu arada konsolosluğa gidip belgemi aldım. İlginiz için tekrar teşekkür ederim 🙏
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
forSelamlar,
DV-2022 kazananı olarak AOS dosyamı hazırlıyorum. Form'un yanında eklenecek belgelerr arasında şöyle bir madde var: "Evidence that any derivative applicants were originally included in the DV lottery entry (if applicable)" . Başvuruyu yaparken tabiki eşimin adını da yazmıştım ama elimde buna dair bir belge yok. Seçildiğime dair gelen mektupta da sadece benim adım yazıyor. Ds-260'ı doldurduktan sonra çıkan sayfayı kaydetmiştim ve orada eşimin adı var ve status'u "accompany" olarak yazıyor. bu çıktıyı kanıt olarak sunabilir miyim? yoksa benim bilmediğim başka bir yöntem/form var.
yardımlarınız için teşekkürler şimdiden :)
-
@breeze145 Bu hangi formda var acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum