@tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
@ayvalik10 şimdiye kadar Unganları da okudum, önceki yıllarda da mülakata girip vize alan arkadaşlarımızda oldu hani o bakımdan onlarında bilgileri var
teşekkürler açıklama için -
@Rüştü-Gürbüz bugün bekliyoruz dediğin yazıyı ilk konsolosluk mülakatı bugün vardı ancak daha yazmadı giren kişi bekliyoruz.
-
@ayvalik10 tekrar tekrar dönüp okudum ama bugün bekliyoruz diye ifade kullanmamışım. Yine de sağ olun, giren arkadaş umarım kısa sürede paylaşabilir de bizde heyecanlanırız.
-
@Rüştü-Gürbüz senin için demedim bekliyoruz tüm forum ailesi bekliyor.
-
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@birisi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
ben sizin kadar kendimi kaptırmak istemiyorum. çünkü çok isteyiğte çıkmazsa sonuç iyi olmuyor. ben bazen iş bakmaya başlıyorum sonra kendimi kaptırmamak için hemen kapatıyorum
@Rüştü-Gürbüz, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@hadi-BE, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Mart ayında çok yoğun mülakatlar olacak. Ardı ardına zevkle okuyacağız.
Ben artık hayali mülakat evresine de girdim. En az 1 kere sağlık raporu 1 kere de vize mülakatı yapıyorum kendi kendime

Peki siz günde kaç mülakat yapıyorsunuz?
@hadi-BE Hocam çok tehlikeli, çıkmamanın da planını yapın

Her koşula hazır olmamız gerekli akıl sağlımız için, pozitif bir insan olarak yanlış anlaşılmak istemem
Cidden şimdiye kadar hiç kendinizi mülakat aşamasında hayal etmediniz mi? Sağlık raporu sırasında önlükle 3 dk doktoru beklediğinizi, vize aşamasında numaranızın yanıp son kez bankoya gitiğinizi?
İmza bölümüne bakarsanız bu konuda eskimiş kars peyniri kıvamında olduğumu görürsünüz
Acıtıyor ama öldürmüyor.Türkiye hakkındaki tek hayalim ABDde kazandığım dolarları Türkiye'de ezerken, İnsanların 50tl verdiği şeyi 3 dolara alırken, Türkiye cennet edebiyatı yapmak.
-
Arkadaşlar bu KCC olayı şimdi bu seneki çekiliş sonuçları için geçerli olacakmı KCC ye artık dosya göndermeye gerek kalmadığını sadece DS260 formunu doldurup mülakat tarihini beklememiz gerektiğini görüyorum , eğer böyle olursa süreç çok hızlanır
-
@hdemircanusa bu sene deneme yapıyorlar eğer veriler toplandıktan sonra sonuç olumlu çıkarsa evet dediğin gibi böyle gidecek ancak bu deneme olduğunu söylediler.
-
Alın Florida’ cılar size İstanbul’ da bir iş için uğradığım firmanın patronunun aracı.
@uzaysan Türkiye cennet o yüzden gelmiş.

-
Bryan Adams & Luciano Pavarotti biraz keyfiniz yerine gelsin. Pavarotti özellikle bryan yükseldiği yerdeki gülüşüne dikkat edin.
-
Kedisi olanlara ALLAH sabır versin. Kolay gelsin şimdiden

-
bir ev buldum Zillow'da. tam aradığım bölgede, aradığım özellikte... çok hoşuma gitti ama kirası fazla. ev almayı düşünmüyorum ama bunu almak isterim.
şimdi eşimle duvarların rengine karar veriyoruz, odaları ayarlıyoruz. bi yandan da mobilya falan bakıyoruz IKEA'da, sağda solda.
google earth ile çevreyi dahi dolaştık, komşulara baktık falan...
kim sormuştu "kendini Unganlar muayenesinde hayal eden yok mu?" diye. gerçekci olun biraz yahu, çıkmadan orayı mı düşünüyorsunuz

-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Alın Florida’ cılar size İstanbul’ da bir iş için uğradığım firmanın patronunun aracı.

Kaldirima mi park etmis o arabayi? Israf olmus, Florida gormus ama adam olamamis!

-
@SUAT-GUNAY
apartman türü bir yer düşünüyorsanız yada diğer ev türlerinden zillow olsun trulia olsun aşağıdaki iki linkte ki kadar seçenek çıkarmıyorlar bir göz atın derim
apartments.com
apartmenthomeliving.com -
@MySea, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

Kaldirima mi park etmis o arabayi? Israf olmus, Florida gormus ama adam olamamis!

Abi kaldırım değil. Adamın şirketinin resepsiyon girişi. 1 dönüm arazi var şirketin kapısının önünde.

-
@ayvalik10 hocam onlara da bakıyorum zaten. sağolasın. okullar ve güvenlik için zillow ve trulia'ya daha bi alışığım ama bunlar ve Niche dahil her site radarımda

edit:homeliving bilmiyordun, şimdi ona bakıcam.
-
amerikadan nasıl araç getiriyorlar ya ülkeye? fiyatı hakkında bir bilgisi olan varma? birde garantiyi, sigortayı vs bozar mi merak ettim görünce. Bizimde var bir hayalimiz

-
@canks bildiğin konteyner yüklemesi. sadece nakliye masrafı çıkıyor, 10K USD civarı, sonuçta gümrüklük bir durum değil. ama sigorta sorusu güzel soru.
-
Evet dostlar, 3 biontech aşısının üstüne bir sürü takviye kullanmama rağmen covid testim pozitif çıktı . Sonunda yakalandık
-
@OrlandoGücü cok gecmis olsun , pozitif dusunmek lazim ben artik bu virusun bir soguk alginligi formatinda oldugunu ve herkezin en az birkere geciricegi kanatindeyim.
-
@OrlandoGücü çok geçmiş olsun. Umarım sıkıntı yaşamazsınız ve hafif geçer
Benzer Başlıklar
141
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k