Arkadasin vizesini Aldi mi?
-
Gözünüz aydın, sağlıkla kavuşmanız dileğiyle 🙏🏻
-
tahminim kesin red aldığımız yönünde. çünkü ufaklığın pasaportunda herhangi bir vize yoktu. zannediyorum bizlere de yakında cevap gelecektir.
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@glbk rica ederim inşallah güzel olur herşey sizin için

-
@frukogazoz teşekkür ederim.
-
İyi günler herkese, Doldurduğum Ds160 formunu tekrar nasıl görüntüleyebilirim acaba ?
-
Merhabalar, bugün vize randevum vardı detayları aktaracağım. Yalnız vize durumumu nereden kontrol edebilirim?
-
@frukogazoz ben güncelleme yapılmıyor diye biliyorum. söylediğinizi uygulayınca ya numarasını girdiğiniz DS-160'ın onay sayfasını görebiliyor ya da yeni bir başvuru başlatabiliyorsunuz. Onay sayfasını görüntüle derseniz sadece doldurmuş olduğunuz ve giderken çıktısını alıp götürmeniz gereken DS-160'ın barkodlu haline ulaşırsınız herhangi bir güncelleme vs yapamazsınız, yeni başvuru başlatırsanız da yeni bir numara ile sıfırdan DS-160 doldurmuş olursunuz ve yeni bir form numaranız olur. yanlış bilmiyorsam durum bu şekilde.
-
@gunka_n
Burdan takip edebilirsiniz
-
@Muammer-Özkan Şubat ayında girdiğim vize randevumda yeni ds 160 doldurmadım oradan eksik ve hatalı bilgilerimi tekrardan güncelleyip o şekilde girdim hatta bu işlemi bi kaç kere yaptım. Belki yanılıyor da olabilirim ama eminim ordan yaptığıma.
-
@karya48 teşekkürler buldum.
-
Bence güncelleme yapabilenler sadece formu kaydedip çıkanlar yani son aşamaya kadar gelip barkodu oluşturmamış olabilirler çünkü barkod oluştuktan sonra herhangi bir şekilde eski formunuzu göremiyorsunuz.
-
@damladamla19 şimdi tekrar kontrol ettim bahsetmiş olduğum sekmeden ilerlediğiniz taktirde daha önceki doldurmuş olduğunuz ds 160 formundaki bilgileriniz başka barkod numaralı bir ds 160 formuna aktarılıyor ve güncellemeniz gereken yerleri güncelliyebiliyorsunuz. Şuan kendi formumdan denedim ve oldu. Sadece başka barkod numarası tanımladı sistem.
-
O zaman süpermiş eylüle kadar değişen bilgilerimiz olursa yapabiliriz.
-
@frukogazoz Rica etsem hangi adımları yapmamız gerektiğini yazabilir misiniz? Yani eğer size zahmet olmazsa.
-
@BerryLisrap, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@frukogazoz Rica etsem hangi adımları yapmamız gerektiğini yazabilir misiniz? Yani eğer size zahmet olmazsa.
@BerryLisrap
Tabiki de efendim ne zahmeti yardımlaşmak için bu forumdayız

Öncelikle ds 160 formumuzu doldurmak için girdiğimiz sayfanın bu sekmesine gelelim linki bu ceac.state.gov/genniv
Sonra Turkey/İstanbul seçilip güvenlik kodu girildikten sonra kırmızı renkli RETRIEVE AN APPLİCATİON butonuna tıklıyoruz.
Sonra açılan sayfaya başvuru numaramızı yani ds160 form numaramızı giriyoruz ve retrieve application butonuna tıklıyoruz.
Devamında gelen sayfaya ise soyadımız doğum yılımız ve güvenlik sorusu çıkıyor benimkinde annemizin annesinin adı isteniyor ve yine retrieve application butonuna tıklıyoruz.
Açılan sayfada iki tane seçenek çıkıyor.
1.si View Confirmation Page
2.si Create a New ApplicationBurada 2.yi seçiyoruz.
Çıkan sayfada ise kabul etmemiz gereken kutucuk ve yine güvenlik sorusu olan annemizin annesinin adı isteniyor.Sizde seçtiğiniz başka güvenlik sorusunun cevabı istenecektir.
Eğer dikkat ederseniz tam burada yeni ds160 numarası tanımlıyor sistem.
Kutucuk işaretlenip güvenlik sorusu cevaplandıktan sonra bilgilerinizin olduğu ekran gelecektir ve buradan güncelleme yapabileceksiniz.
Eğer yanlış yönlendirme yapıyorsam lütfen daha bilgili dostlar yardımcı olsunlar ve hatamı düzeltelim.
Şuan bunları yazarken tek tek denedim ve yine çok rahat ve hızlı şekilde güncelleme yapabildim.
En önemlisi ise en son yeni ds 160 numaranızı kaydediniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilerle

-
benim ve eşimin randevu saati 08:00 ve 08:15 bu mülakat günü sorun olur mu veya aynı saate almak için ne yapabilirim? rica etsem bilen arkadaşlar aydınlatabilir mi? teşekkürler.
-
@mfkont telaş yapmanıza gerek yok efendim kendi randevu günüm esnasında sırada beklerken 10 dakika geciken bir beyefendiyi bir sonraki grupla içeri almışlardı. Şöyle yola çıkacak olursak diyelim eşiniz geç kalmış olsun sizle birlikte alırlar
ayrıca girişte görevli güvenlik görevlilerine ilettiğiniz taktirde yardımcı olacaklardır.Ayrıca içeriye ortalama 10ar kişilik gruplar halinde alıyorlar daha fazlada olabilir yani her 15 dakikalık dilimde sizle birlikte başkalarıda olacak.
-
@frukogazoz çok yararlı bir bilgi oldu sevgili dostum teşekkür ederiz. anladığım kadarıyla fotoğraf dahil doldurduğumuz tüm bilgiler karşımıza geliyor ve hepsini tek tek yeniden yazmamıza gerek kalmadan sadece düzelteceğimiz yerleri değiştiriyoruz. sonuç olarak DS-160'ımızın numarası değişiyor ve onayladıktan sonra o onay dökümüyle randevuya gitmiş oluyoruz. fotoğraf değiştirmeye de imkan tanıyor mu acaba buna dikkat edebilmiş miydin? 6 ayı aşan randevular için fotoğrafını da güncellemek isteyenler olacaktır.
-
@Muammer-Özkan ne demek efendim rica ederim
aynen öyle fotoğraf vs dahil bütün bilgiler tekrardan geliyor fakat sistemin kendisinin belirlemiş olduğu bazı noktalar var onları tekrardan doldurmanız isteniyor mesela seyehat planı kısmını tekrardan istiyor onun haricinde ise herşey hızlıca halledilebiliyor
Şuan bu işlemi yazmak için sisteme girdiğimde o kadar ilerlemedim onu denemek lazım ama bukadar işlem oluyorken oda kesinlikle son sayfada oluyordur 
-
@frukogazoz Harikasınız. Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim.
Sevgiler... -
@BerryLisrap rica ederim ne demek umarım herkes hayal ettiği herşeyi gerçekleştirir. Sevgilerle

-
merhabalar arkadaşlar ben vizemi aldım deneyimimi de aktaracağım. Okuduğum kadar pasport eve geliyordu ama bana mesaj geldi sarıyer ptt şubesinde diye bizzat başvurursanız alabilirsiniz diye. Böyle olması normal mı anlamadım
Benzer Başlıklar
163
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum