Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayse2020, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    Madem bu kadar uzattım diğer sorumu da sorayım ben 6 ayı son dksına kadar kullanmak istiyorum forumd ds 260 için 1-2 ay arası dönüş oluyormuş diye okudum yani altı ayın bitmesine 2 ay kala formu dolduarbilir ve son anda gidebilirim. Ama konsoloslukta görevliye" bana vereceğiniz vize multiple mı" diye sordum " , yani önce kendim gidip, 3 ay bekleyip kartımı alıp, sonra gelip çocogumu da götürsem, olur mu" diye sordum. Multiple olmadıgını ve muhtemelen cocuklarımla gitmenin daha iyi olacağını söyledi. İnternette araştırdım, verilen vize bir senelik, iki senelik, multiple gibi yorumlar var. Görevli öyle deyince kafam karıştı. Oysa ki ilk altı ay içinde bir kaç kez Türkiyeye dönmem gerekebilir. Bilemedim. Siz ne dersiniz

    Vizeyi aldiktan sonra bu bilgiler ustunde yaziyor olacak. Genelde 6 aylik ve Multiple girisli oluyor ama belki farkli verebilirler. Vizenizi aldiginizda bu soruyu tekrar sorun isterseniz, vizenin ustundeki bilgilere gore cevap verelim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayse2020, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @crazycells Merhabalar , bir sorum olacak, geçerli sebeplerden uzun yıllar green kartım olmasına rağmen Amerikaya giriş yapamadım. Aynı zamanda kartımı kaybettim. Returning resident visa application yaptım ve ilk mülakatım onaylandı . Şimdi ds 260 doldurmam gerekecek. doldurduktan sonra on yıllık green kartımın süresinin dolmasına 6-7 ay kalacak. Sorum şu ki, Amerikaya giriş yaparsam tekrar ı 90 formu doldurmalıyım. yoksa ds 260 ım onaylanırsa, kart otometik olarak yenilenmiş bir tarihle geliyor mu? Yardımcı olabilirseniz sevinirim

    Evet, yeni Green Card almaniz gerekecek bunun icin de I-90 formunu doldurup gondermeniz lazim. Green Card'in suresi bitmeye yakin olsa da, suresi tamamen gecmis olsa da I-90 formunu gondermeniz lazim. I-90 sureci tamamlandiginda 10 yillik Green Card alacaksiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enrikle, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @gucarslan tabiyki hocam memnuniyetle paylaşırım. hatta şöyle paylaşmak isterim ben 85 doğumluyum ailem 88 senesinde sponsorluk üzerinden amerikaya göç ediyorlar ama ailem bazı sıkıntılardan dolayı aynı yıl geri dönmek zorunda kalıyor. bende o zaman 3 yaşından bir çocuk olarak bu durumlardan habersiz onlarla geri geliyorum. tam 33 sene sonra bu olayı öğreniyorum ve araştırma yapıyorum ve sb1 vizesinin bana uygun olduğunu görüyorum. başvurumu yaptım ve mülakat tarihi aldım bu süreç çok kısa sürdü 30 gün içinde mülakata gittim. mülakatta sadece adım soyadım ne iş yaptığım ne zaman amerikaya gittiğim gibi ds 117 formunda yazdığım seyleri sordular ve vizemin onaylandığını söylediler. 2 gün sonra mail aldım bugün itibari ile ds 260 formumu gönderdim ayrıca konsolosluğa formu gönderdiğime dair mail attım. şuan onlardan dönüş bekliyorum. yeni gelişmeler olursa burda yazarım.

    iyi haberlerinizi en yakin zamanda bekliyoruz 👍


  • @gucarslan tabiyki hocam bütün herşeyi burdan yazacağım


  • @crazycells cevabınız için teşekkür ederim, mesajı şimdi gördüm. Ben cevap gelmeyince bu konuda bilginiz olmadığını düşünüp Amerika'da bir avukatla baglantı kurdum, kendisi ı90 a ihtiyaç olmayacağını ve eğer sonraki süreçte gerekirse de bunu kendi başıma yapamayacağımı vekalet vermem gerektiğini söyledi. Mesajınızı okuduktan sonra☺️kesinlikle vekalet vermemem gerektiğine karar verdim. Su durumda ben burada interviewa gidip vizeyi alabilirsem, ı 90 denen formu oraya gidince mi doldurmalıyım, yoksa vizem gelirse hemen buradan mı doldurmalıyım, sizce kendim yapabilir miyim, avukat gerekir mi? ds 260a da adres yazılıyormuş, eger kart göndermeyeceklerse neden adres istiyorlar acaba? ..kafamda deli sorular ☺️yardımınız için teşekkür ederim, sb1 vizesi olanların green kartı cabuk geliyor diye yazıyordu bir yerde, eger ı 90 dolduracaksam yine de hızlı bir process mi olur acaba ,.. teşekkür ler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayse2020, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @crazycells cevabınız için teşekkür ederim, mesajı şimdi gördüm. Ben cevap gelmeyince bu konuda bilginiz olmadığını düşünüp Amerika'da bir avukatla baglantı kurdum, kendisi ı90 a ihtiyaç olmayacağını ve eğer sonraki süreçte gerekirse de bunu kendi başıma yapamayacağımı vekalet vermem gerektiğini söyledi. Mesajınızı okuduktan sonra☺️kesinlikle vekalet vermemem gerektiğine karar verdim. Su durumda ben burada interviewa gidip vizeyi alabilirsem, ı 90 denen formu oraya gidince mi doldurmalıyım, yoksa vizem gelirse hemen buradan mı doldurmalıyım, sizce kendim yapabilir miyim, avukat gerekir mi? ds 260a da adres yazılıyormuş, eger kart göndermeyeceklerse neden adres istiyorlar acaba? ..kafamda deli sorular ☺️yardımınız için teşekkür ederim, sb1 vizesi olanların green kartı cabuk geliyor diye yazıyordu bir yerde, eger ı 90 dolduracaksam yine de hızlı bir process mi olur acaba ,.. teşekkür ler..

    SB-1 surecinde USCIS immigrant fee odemeyeceksiniz, o nedenle size otomatik olarak yeni bir Green Card gonderilecegini sanmiyorum. Zaten alacaginiz vize ile ABD'ye giris yapacaksiniz ve elinizdeki Green Card'i ABD'ye gittiginizde yenilemeniz gerekecek, bu yenileme icin de I-90 formunu gondereceksiniz.

    Avukatsiz ve vekaletsiz halledebilirsiniz, oldukca kolay bir surec. ABD icindeyken sureci baslatmaniz lazim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/307/green-card-yenileme-ya-da-degistirme-i-90-kaybolma-calinma-veya-i-751-i-829-kosul-kaldirma

    DS-260 formunu herkesin doldurdugunu unutmayin, dolayisiyla sorularin hepsi sizin durumunuza spesifik olmayabilir...


  • Herkese selam, SB1 vizesi için şubat başında Ankara da görüşmem vardı. Görüşme sonunda biraz daha inceleme yapılacak size olumlu olumsuz email ile haber verilecek dediler. Bir hafta sonra e-mail ile yapmam gerekenleri yazılı olduğu bir email aldım ve hemen ardından ds-260 formunu doldurdum. Bundan sonraki süreç nasıl işliyor, evrak göndermemiz gereken bir durum var mı (görüşme zamanı hariç) Mülakat tarihini biz mi seçiyoruz onlar mı veriyor? Bilgisi olan bilgilendirirse sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erocank tebrikler.
    sonraki süreç için bu iletiyi okumanızı tavsiye ederim.
    sonrasında da bütün SB-1 deneyiminizi (vize geçmişiniz, başvuru, vb.) bu başlığa aktarmanızı rica ediyorum. bu herkes için çok faydalı olacaktır.

    bol şans.


  • @gucarslan teşekkür ederim. Süreç tamamlandığında olanları sizlerle paylaşırım


  • Sb1 başvurumda red aşdıktan sonra kartımı dışarı kadar unuttunuz diye getirdiler. Üstüne bindim uçağa giriş yapmıştım 6 yıl sonra hiç sorunsuz. Dün yine geldim 2 yıl sonra üstelik extention kart ile.. secondary’e aldılar telefona falan bakıp biraz terletip yine bıraktılar.. belki işinize yarar bu bilgiler..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @savas deneyiminizi aktardığınız için teşekkürler. çok garip bir deneyim olmuş sizinki de 🙂
    dediğimiz gibi; abd dışında geçen süre, SB-1 gibi zor vize dikkate alındığında her zaman ilk uçakla abd'ye gitmeyi mantıklı kılabiliyor.

    peki ilk kartınız expire olmamıştı değil mi?
    bir de hangi havalimanından giriş yaptınız bu girişlerinizde?


  • Experied değildi evet.. ikisinde de washington dulles den giriş yaptım. Son girişimde kartım expired ama 12 aylık uzatma kğıdı vardı


  • @savas Oncelikle sorunsuz girisiniz icin tebrik ederim sizi 🙂 herhangi bir sey sormadilar mi ? Mesela CBP memuru ne sordu , nasil davrandi size ? Deneyimlerinizi paylasabilirseniz cok memnun oluruz. Simdiden tesekkurler.


  • Merhabalar,
    Annem Amerikalı babamdan evliliği dolayısıyla Green Card sahibi oldu. 6 yıl önce Green Card'ını alabilmek için 1 aylığına Amerika'da bulundu ancak 6 yıl içinde bir daha hiç giriş yapmadı. Sebepleri ise babamın işten çıkmış ve borçlarımızın olmasıydı, sebeplerden birine kur farkı da dahil. Şu an annem Amerika'dan emekli olma hakkına sahip ve Amerika'ya gitmek hatta yerleşmek istiyoruz. Ancak Green Card'ın yanıp yanmadığından şüpheliyiz.

    Süreç nasıl olmalı? SB-1 vizesine başvuru mu yapılmalı yoksa direkt olarak ABD havaalanında CBP Officer ile mi görüşülmeli? Annem dışında hepimiz vatandaşız. Riskler ve artılar nelerdir?

    Bu şekilde hikayesi olanlardan yorum ve tavsiye bekliyorum. Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @grace merhaba.
    iletinizden annenizin green cardının elinde olduğunu ve expire olmadığını anlıyorum. bu tür durumlarda son dönemde yaşadığımız tecrübelerin hepsi, kişinin direkt olarak abd'ye giriş yapması yönünde olduğu. hikayenizi daha net hazırlayıp, ilgili sağlam nedenlerle uygun bir havalimanından giriş yapabilir diye düşünüyorum. başlıktaki iletileri okursanız, uzun süre giriş yapmamış kişilerin direk girişlerini sorunsuz yaptıklarını okuyabilirsiniz. özellikle covid döneminde CBP memurlarının çok daha iltimaslı davrandıklarına şahit oluyoruz. kalan bütün ailenin de abd vatandaşı olduğunu düşünürsek şansınızın yüksek olduğunu kesin. özellikle o ilk girişi sizinle birlikte yaparsa şansının daha yüksek olacağına inanıyorum.

    SB-1 için de talebinizi konsolosluğa iletip onay beklemeli, sonrasında da ilgili mülakat için randevu almalısınız.

    biliyorsunuz ki vize almak, sahip olduğunuz vize ya da gc ile abd'ye giriş yapmak her zaman %100 bir garantili değil. mantıklı olan her zaman, sahip olduğunuz hakkı en doğru şekilde kullanmanız.

    güzel haberlerinizi bekliyoruz.
    sürecinizde bol şans.


  • @gucarslan Uzun yorumunuz için teşekkür ediyorum🙏🏼

    Sb-1 vizesi bizi süreç olarak uğraştıracak ve yıpratacak, o yüzden sizin de tavsiye ettiğiniz gibi direkt havalimanında officer ile görüşmek aklımıza daha çok yattı. Artık gerisi şansa kalmış.

    Acaba officer geçişe onay vermezse bizi direkt Türkiye’ye geri mi gönderir bununla ilgili bilgi var mıdır? 5 kişilik biletin 80.000 TL olması gibi bir çılgınlık var çünkü 😞
    Üstteki mesajlarda rastlayamadım bu konuya… Teşekkür ederim


  • @grace, içinde söyledi: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

    @gucarslan Uzun yorumunuz için teşekkür ediyorum🙏🏼

    Sb-1 vizesi bizi süreç olarak uğraştıracak ve yıpratacak, o yüzden sizin de tavsiye ettiğiniz gibi direkt havalimanında officer ile görüşmek aklımıza daha çok yattı. Artık gerisi şansa kalmış.

    Acaba officer geçişe onay vermezse bizi direkt Türkiye’ye geri mi gönderir bununla ilgili bilgi var mıdır? 5 kişilik biletin 80.000 TL olması gibi bir çılgınlık var çünkü 😞
    Üstteki mesajlarda rastlayamadım bu konuya… Teşekkür ederim

    Direkt giriş yapmayı denerseniz belki sorunsuz girebilirsiniz. Amerikan vatandaşlarını içeri almak zorundalar. Geri gönderilmek söz konusu değil. Annenizide geri göndereceklerini düşünmüyorum, ancak mahkemeye sevk edebilirler belki diye düşünüyorum. Hiç birşey imzalamasın havalimanında. Mahkemeye sevk ederlerse hakim karar verecek durumuna. Ama benim düşüncemde sayın @gucarslan gibi olumlu. Yani sorunsuz giriş yapacağınızı düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @grace merhaba.
    sn. @Ryback 'in de dediği gibi abd vatandaşlarını her şekilde içeri almak zorundalar. anneniz için de deport edilme durumu olacağını hiç ama hiç düşünmüyorum. ilgili açıklamaları kendisi ve bir şekilde siz de yaparsanız zaten anlayışla karşılayacaklardır. green cardlıların havalimanı girişleri, abd vatandaşları ile aynı kısımdan olduğundan birlikte de giriş yapabileceğinizi düşünüyorum. evraklarınızı görevliye aynı anda verdiğinizde açıklama şansınız da birlikte oalcaktır.

    dediğim gibi JFK gibi yoğun havalimanlarının bu tür girişler için daha uygun olacağını düşünüyorum.

    şimdiden bol şans diliyorum, sorunsuz girişler.
    bizleri de haberdar etmeyi unutmayın 🙂


  • @gucarslan ve @Ryback teşekkür ediyorum🙌🏽
    dediğiniz gibi olsun umarım, sağlıkla kalın

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @gucarslan bir şey sormak istiyorum. Ben DS260 formunu doldurduktan belli bir süre sonra Case Number ve Corfirmation Number ı yazarak Ankara Büyükelçiliğine ne yapmam gerektiğini soran bir mesaj attım. Gelen cevapta
    "Your appointment has been scheduled on 17-MAR-2022 09:45. You will receive a detailed email soon.
    Yours sincerely
    Immigrant Visa Unit"
    Sonra bir email alacaksınız diyor onu almadım daha. Ayrıca bu forumda ds260 ı doldurduktan sonra NVC ye istenen belgelerin kopyası gönderilmeli belgeler görüldükten sonra mülakat tarihi verildiği yazıyor. Ben belge göndermediğim halde mülakat tarihimi aldım. Yine de belgeleri NVC ye göndermeli miyim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum