Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaslar, SE1 vizesi ile ilgili bilgisi olan var mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmazyuce, içinde söyledi: SE Özel Göçmen Vizesi

    Arkadaslar, SE1 vizesi ile ilgili bilgisi olan var mi?

    SE vizesi 'özel göçmenler' kategorisinde bir vizedir ve ABD hükümeti için yurtdışında çalışanlar bu yolla Green Card almaktadır. Genelde ABD konsolosluklarında 20 yıl çalıştıktan sonra SE vizesi hak kazanıyorsunuz, SE-1 ana başvuru sahibi oluyor, SE-2 de eşi, SE-3 ise 21 yaş altı bekar çocukları.

    Forumda SE vizesi alanlar mevcut, ABD konsolosluğunda 20 yıl çalışan bir memur üyemiz bir de güvenlik görevlisi üyemizi biliyorum SE ile ABD'ye yerleşen.


  • Bende 20 sene calistiktan sonra hakettim ve 2022 Agustos ayinda basvuruda bulundum. Surec normal GC'a gore biraz farkli. Dosya once buyukelcilige gidiyor. Komite toplanip, basvurulari inceliyor. Onaylanan dosyalar Konsolosluk bolumune gonderiliyor. Konsolosluk bolumu de bu dosyalari Department of State onayina sunuyor. Dosya onaydan geldikten sonra Konsolosluk basvuru sahibi ile irtibata gecip DS1884 formunu doldurmasini istiyor. Bu belge doldurulup Konsolosluk bolumune iletildiginde mulakat tarihi veriliyor. Benim dosyam su an Depertment of State'te. Onaydan gelmesini bekliyorum. Bu sirada, Nisan ayinda vize bulteninde (employment based 4th category) bir guncelleme oldu. Normalde 6-12 ay da sonuclanan bu surec icin bekleme sureleri 3-5 yila yukseldi. Bizde bununla ilgili magduriyetimizi bildirdik. Bu magduriyeti gidermek icin ''Parole Bridge'' denen bir protokol olusturmuslar. Bu protokol, mulakat tarihimizi beklerken Amerika'da bulunma hakki taniyor. Calisma iznine Amerika'ya giristen sonra basvurmamiz gerekiyormus. Basvuru ucreti $400 civari dendi. 90 gun surebilecek bir surec dendi. Bu yuzden, ya durumunuz iyi olacak kendi kendinize sponsor olacaksiniz ya da bir sponsor bulacaksiniz dendi. Onay gelir gelmez basvurup gitmeyi dusunuyoruz ama bir yandan da calisma izni gelene kadar zorlanir miyiz diye de stres yapiyoruz. 3 tane cocugum var. Birisi 20 yasina girecek Agustos'ta. Bu yuzden riske girecegiz gibi gorunuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yilmazyuce hayirli olsun.

    Acaba bahsedilen parole basvurusu su mu? Yoksa bahsettiginiz yeni bir basvuru mu?


  • @crazycells Çok sağolun. Evet Parole protokol geçiyor. Normalde birkaç senelik geçici olarak veriliyormuş. Bize 5 senelik vereceklerini söylediler. Greencard sürecimiz bitmemiş olursa uzatabilecegimizi söylediler. Department of State incelemesi ne kadar sürer Bu konuda bilgisi olan varmidir acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum