Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gezgin-paksoy evet, hükümetin son durum raporunda gerekli düzenlemeleri 18 nisan'a kadar yapacağız şeklinde bir yorumla gelmeleri, temyiz için onların da çok umutlu olmadığını gösteriyor.

    mantıklı olan da bu zaten. mehta, zaten Goh davasından erken karar talebini geçen hafta reddedince, temyiz için de fikrini az çok belli etmiş oldu. gerçi ilk günden beri bu fikre düçar olmasa, 30 eylül kararlarını verip brifing takvimini açıklamazdı.

    bu kesinlikle güzel bir gelişme.
    şuan yeni tarih 18 nisan.. ve bu da büyük ölçüde gösteriyor ki rezerv vizeler 30 eylül 2022'ya kadar dağıtılacak. hükümet de bu kangren kolu kesip atmak ister gibi duruyor. tabi o kolu kangren hale getirenler de kendileri..


  • @gucarslan evet hani hükümet bu emsal kararı vermemek için uğraşıyor ileride sürekli bu dava kapıları açılmasın diye de. bu pandemiyle alakalı bir gecikme olduğu için bu davalar açıldı. ileride bilinmez tabi ama çok sık olan birşey değil böyle bir durumun tekrar olması. bu yüzden DOS biraz boşuna diretti bence. e normalde biraz az verdi diye (pandemi olmasa bile) ya da elçiliklere özel durumlar olursa da dava açılır mı meçhul ya da her davada rezerve vize kararı çıkmayabilir, ya da hakim red de edebilir. yani bu yüzden DOS un endişesi boşuna bence. Jesse Bless bile 2022 davasında rezerve vize olur mu kendisi bile emin değil, amacın daha çok 2022 için süreci hızlandırmak, açılan davaların 2022 için itici güç olduğunu söyledi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gezgin-paksoy açıkçası DV2022 davalarında yasal dayanakları olmadan ilerleyen bir süreç olduğunu, hem dava avukatlarına hem de sitemizden detaylıca açıkladık. eğer hızlandırma durumu olursa faydalı olmuş olur ama rezerv vize için şuan ki rakamlar çok da olumlu değil.

    umuyorum ki 18 nisan sonrası önce gomez, sonra goh ve rai, peşinden de goodluck için vizeler dağıtılmaya başlar.

  • ⭐⭐⭐

    @gezgin-paksoy, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    @gucarslan evet hani hükümet bu emsal kararı vermemek için uğraşıyor ileride sürekli bu dava kapıları açılmasın diye de. bu pandemiyle alakalı bir gecikme olduğu için bu davalar açıldı. ileride bilinmez tabi ama çok sık olan birşey değil böyle bir durumun tekrar olması. bu yüzden DOS biraz boşuna diretti bence. e normalde biraz az verdi diye (pandemi olmasa bile) ya da elçiliklere özel durumlar olursa da dava açılır mı meçhul ya da her davada rezerve vize kararı çıkmayabilir, ya da hakim red de edebilir. yani bu yüzden DOS un endişesi boşuna bence. Jesse Bless bile 2022 davasında rezerve vize olur mu kendisi bile emin değil, amacın daha çok 2022 için süreci hızlandırmak, açılan davaların 2022 için itici güç olduğunu söyledi.

    Bundan sonra DoS'a dava açılamayacak. DV2022 dava açma hakkına sahip son kuşak olacak ama DV2022'lerin de dava açmak için herhangi bir dayanağı yok: Konsolosluklar açık, DV mülakatları veriliyor, hatta işi hızlandırmak için evrak istek/onay bürokrasisini bile kaldırdılar. Neyi şikayet edip dava açılabilecek ki?

    Davalar "Vize verilsin" diye açılmıyor, "Mülakat hakkı verilsin diye açılıyor". Zaten hiç bir hakim de şunlara bunlara vize verilsin diye bir karar veremez. Açılan bütün davaların gerekçesi ve isteği çeşitli nedenlerle konsoloslukların kapalı kalması nedeniyle DV kazananların mülakat alamaması ve bu nedenle mülakat imkanı tanınması üzerine. Dava sonuçları da "Bu kişilere mülakat verin" şeklinde çıkıyor.

    İşte dananın kuyruğunun koptuğu nokta da burası. DV2023 loto katılım şartnamesine önceki yıllarda hiç olmayan bir ibare eklendi: "DV lotosunu kazanmak, bırakın vize almayı, mülakat hakkı bile vermez!" diye bir ekleme yaptılar. Önceki yıllarda bu cümle sadece "DV lotosunu kazanmak vize alma hakkı vermez" şeklindeydi. Yani 2020-2021 ve diğer davaların ana dayanak noktası olan mülakat alabilme şansı bu ibareyle ortadan kalkmış oldu. Gidip dava açıp "bana mülakat verilsin" deme şansı kalmadı. Çünkü DoS hemen şartnameyi hakimin önüne koyacak: "DV lotosunu kazanmak mülakat hakkı vermez, bunu kabul ederek çekilişe katıldılar" diyecek. Sonuç -> Dava talebi red. Daha açılmadan öldü dava.

    Bu ibarenin olmadığı son çekiliş DV2022 olduğu için dava açılabilecek son kuışak DV2022 ama onların da dava açmak için ciddi hiç bir dayanağı yok çünkü sistem çalışıyor ve mülakatlar dağıtılıyor.

    Aşağıda sarı ile işaretlediğim kısım DV2023 instructionlarındaki bu sene eklenen cümle. Daha önceki hiç bir yılın instruction'ında bu ibare yoktu.
    .
    14783fed-7874-4453-a124-4137b55b3309-image.png


  • @gucarslan rezerv vizeden kastınız 9095 kişi mi eğer öyleyse biz 22000lerdekilere mülakat için tarih verilmesi imkansız görünüyor dimi,artık ümidimizi kesip konuyu kapatmalı mıyız?


  • @yasemin-karsak yani benim bildiğim 20binlere kadar vizeler çoğunlukla alınmıştı zaten. 9000 kişi 22bine gelmez gibi düşünmemek lazım. gene de konuyu daha iyi bilenler daha iyi yorum yapacaktır. yani konu açılmışken ben de bilenlere sormak istiyroum. normal case nolara göre dağıtırlarsa kaç binlere gelir sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yasemin-karsak 9095 vize (aile üyeleri dahil).
    gomez konsolide davasında rezerv edilen bu vizelerin, kimlere nasıl dağıtılacağı belli değil.
    bu yüzden hangi case numaralarına kadar mülakat verileceğini bilemeyiz. travel state'den yapılacak açıklama sonrası durum netleşir ve vize mülakatları başlar. bence ümitsizliğe kapılmayın, sabırla beklemeye devam edin.


  • @gucarslan anladım,teşekkürler


  • @gucarslan a katılıyorum, ümitsizliğe dğşmeye gerek yok. Zira case numberlar birer birer yükselmiyor, büe diğer konu da vazgeçen ciddi bür kitle oluşu. Sonuçta bu bir çekiliş ve bir kez bu şansı yakaladı ztn kazananlar, neden devam etmesin ki 🙂


  • Bu arada DOS, bir üst mahkemeye başvurdu mu itiraz için? Supreme değil de sanıyorum Court of Appeals dı. Başvurduysa onla ilgili bir tarih var mı yada genel hava nasıl?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    hükümet, temyiz talepleri ile alakalı istedikleri cevapları alamadıkları takdirde 4 mart'ta bununla ilgili bir dava açmayı planladıklarına dair bir durum raporu paylaştı.

    bu, gomez ve goh için hazırda bekleyen stay talebinin mehta tarafından reddedilmesinin ardından gerçekleşecek.

    detayları aşağıdaki tweette bulabilirsiniz.

    bu detayları ayrıca curtis morrison tarafıdan Rai davası için paylaşılan tweetlerden de görebilrsiniz.
    iddiaları okuyarak dehşete düşmek ve bedavadan bir gerilim romanı okumak için birebir.
    hem de ücretsiz.. good deal 🤝


  • @gucarslan 4 martta ben temyiz mahkemesine gidecekler diye biliyordum. açacakları dava aynı şey mi oluyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gezgin-paksoy sanırım sorunuzun cevabını dosyadaki aşağıdaki detay açıklıyor;

    the government now intends to seek a stay pending appeal from the D.C. Circuit on March 4, 2022, or earlier if warranted by the ruling of this Court. This action is needed to provide the D.C. Circuit adequate time to become familiar with the issues and act on a stay request without the need for an emergency filing and in advance of April 18, 2022, when the most substantial irreparable and irreversible injury will begin to accrue. See Circuit Rule 27(f).


  • @gucarslan Teşekkürler. Stay gelirse sizce durum ne olur? Yani dava dosyalarında hani biz aslında verecez ama şu an veremiyoruz gibi bir hava hakim (başka öncelikler, yığılma, maddi durum vs sebebiyle) Burada sahici mi davranıyorlar yoksa asıl amaçları rezerveyi komple iptal mi ettirmek? Biliyorum bu sorularda netlik zaten aranmaz ben sadece fikir merak ediyorum.

    Ben de şöyle birşey farkettim dosyaları okurken. Dosyaların birçok yerinde sadece süre istedikleri yazıyor. Mesela davacıların "vize vermezseniz IT masrafları boşa gidecek" argümanına cevap olarak "aslında gitmeyecek zaten ileride verilecek, bu yüzden bu IT çalışması boşa gitmiyor" olarak yanıtlamışlar. Sadece süre istemeleri tarafından bakınca hani ileride vereceğiz ama şu an olamıyor gibi bir anlam çıkıyor ama diğer taraftan da mahkeme DOS a emir veremez ya da başkanlık yasağının kapsamı, rezerve vizelerin asla olamayacağı vs gibi ilkeler üzerinden bir karşı çıkma durumu var. bu bakımdan da bakınca hem veririz ileride diyorlar hem de rezerve olmamalı diyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gezgin-paksoy bekleriz, net çok uzun süre daha bekleriz.
    lakin tahminim, rezervi komple iptal etmek gibi bir şansları olduğunu düşündüklerini zannetmiyorum.
    buradaki amaçları zaman kazanmak gibi geliyor ama; bu elbette karlı çıkacakları bi' şey değil.
    şimdi geldiğimiz nokta, eğer bu karar verilirse emsal teşkil eder ve sonraki yıllarda da başımız bela olur fikri hükumet tarafında.
    yapmaları gereken göçmenlik uygulamalarını normale çevirmek, ama bunun yerine buna engel olacak uygulamaları dikte etme çabası.

    bekleyip görelim.. 18'inden sonra 1 vize bile basılsa önünü alamazlar.
    ve o basılan 1 vize bile, kalan 9094 vizenin kaderini değiştirir.


  • Hala Mehta açıklamadı red kararını. Bekleyiş korkutuyor.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    mehta, hükümete stay kararını gözden geçirmeleri için 30 günlük bir süre tanıyan stay kararı emri yayınladı;


  • @gucarslan
    merhaba.
    1- hızlandırılmış temyize gitmezlerse mehta stay i iptal eder mi?
    2- bir de genel olarak yorumunuzu alabilir miyim gucarslan bey konuyla alakalı? yani başta üzücü geliyor tabi geçici de olsa stay gelmesi. hızlandırılmış temyize zorladı hükümeti. bu açıdan bakarsak da iyi duruyor. mehtanın bir taktiği midir yoksa ?
    teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezgin-Paksoy merhaba,

    hızlandırılmış temyiz, curtis morrison'un açıklamasına göre haftalar ya da aylar içinde sonuçlanabilir ancak; hali hazırdaki temyiz talepleri bir yıl ya da daha uzun süre alabilirmiş. buna mehta'nın tavrı nasıl olur kestirmek oldukça güç.

    genel olarak yorumum çıkan kararın çok da bi' şey ifade etmediği.
    sebebine gelirsek.. zaten 18 nisan'a kadar herhangi bir gelişme olmayacaktı. mehta da ne hükümetin talebini direkt reddedip, üst mahkemeye direkt olarak gitmelerine bir nebze olsun engel olmak istedi. bunu yaparken de onların talebini reddetmek yerine kısmen onay verdi.. 30 günlük bir onay. bu süreç zaten 18 nisan'a kadar bu şekilde devam edecekti ki zaten mehta da bunu bildiği için "madem istiyorsunuz, alın o zaman sizin de gönlünüz olsun" dedi gibime geliyor.

    bundan sonrası nasıl ilerler bilmiyorum, yorum yaptığımız her şey mesnetsiz kalıyor.
    hakim olmadığımız bir hukuk süreci, okusak da net içine giremediğimiz dava dosyaları filan.

    arkadaşlar arasında son gelişmeyi; mehtan'nın ramazan'ı rahat geçirmek için 30 günlük stay vermesi olarak değerlendirdik 🙂

    şimdi sakin kalıp 30 günün bitmesini beklemek.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

92
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum