K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
-
Şimdi 22 şubatta nişanlımın randevusu var ankarada. I-797 Belgesine ulaşma imkanım yok ve kendi pasaport fotokopimi ozamana yetiştirebilirmiyim emin değilim.Bunlar konsolosluğun yolladığı maildeki yönergelerde yok . https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/K1K2-Visa-Instructions-EN.pdf . Bazı yerlerde ihtiyaç olduğu bazı yerlerde ise olmadığı yazıyor. Bunlar olmadan mülakata giren varmı ? Sorun yaşadılarmı ?
-
@richmond şöyleki benden ve tanıdığım bir kaç kişiden I 797 yi almadılar bile ayrıca benden nişanlımın pasaport fotokopisini bile istemedi ve ayrıca pasaport fotokobini neden yetiştiremezsin onu anlayamadım. Bunu scanner ile tarayıp gönderebilirsin. Nişanlın çıktısını alır ve yanında götürür
Bu arada nişanlınız doktor randevusu aldı mı ?
Doktor randevusunu 21 şubata aldıysanız sağlık raporu sonucu ertesi güne öğlen 3 te veriliyor bu sorun olabilir mülakata yetişmeyebilir eğer Cuma’ya aldıysanız yada cumartesine sorun yok bunu hatırlatmakta fayda var -
@emirgenco cevap için çok teşekkürler . Pasaport evde ve birkaç hafta eyalet dışında olucam
-
@richmond eve birisi ulaşabilse pasaportun resmini çekse bile bu sorun çözülür yada sende varsa. Hayırlı olsun şimdiden
-
@mesut-i̇ris bence en mantıklısı nişanlılık vizesi ile başvurmak. Lakin şu aralar süreç biraz uzun 13 15 ay sürüyor toplam süreç bu ilerde önere çekilebilir Başvuru için 2 sene içinde yüzyüze görüşmüş olmanız gerekiyor yani ilk buluşmayı yaptıktan sonra yeterli delillere sahipseniz ve nişanlınızın size sponsor olma durumunda. Başvuru yapabilirsiniz. Dil bilmek ilişki açısından önemli lakin başvuruya engel değil. Mülakata kadar dilinizi geliştirmenizi tavsiye ederim sizin. Açınızdan daha iyi olur
-
merhaba aradaşlar , kız arkadaşım ve oğlu newyork'ta yaşıyorlar kız arkadaşım devlet memuru
nisan ayında ogluyla birlikte istanbula gelecekler
"ilk defa yüzyüze görüşeceğiz" ve evlilik teklifi edeceğim ve aile arasında nişan yapacağız.
ikişkimiz sosyal medyada tanışarak gelişti ve 1 sene oldu
ailem ve onun ailesi herkes birbiri ile kamerada görüsüyor hemen hemen her gün- kız arkadaşım newyorka dönünce kısmetse süreci başlatacak
İstanbul'a gelirken ondan neleri getirmesini isteyebilirim ve ben ona istanbulda dökümansal olarak neleri vermem gerekiyor.
ve vereceğim evrakları (boşanma evrakı vs. gibi bunları noterde tercüme veya apostil gibi şeyler yapmam gerekiyor mu?
Lütfen bana yardım edin. Biraz stresliyim :(
- kız arkadaşım newyorka dönünce kısmetse süreci başlatacak
-
@benimkedimcaz süreç içim öncelikle başarılar eğer süreci usada başlatacaksanız bu konuda sorun etmeyin herşeyin çıktısı sizin tarafınızdan olanları tarama ile gönderebilirsiniz hiç bir şeyin orjinali gerekmiyor. Sadece 2 adet resim çektirin verin gerisini tarama yolu ile gönderirsiniz kendisi süreci başlatan taraf olacağı için onun belgeleri toparlayıp vermesi gerekiyor sizden fazla birşey istenmiyor zaten süreci başlatmak için yüz yüze görüşmeniz şart tavsiyem bol bol resim çekin. Kanıt toparlayın bu sizin yararınıza olacak
-
🙏 çok teşekkür ederim iyiki varsınız.
-
@benimkedimcaz öncelikle hayırlı olsun. boşanma evraklarını mutlaka ingilizce yeminli tercüme ettirip apostilletin yoksa ileride dosyanız onaylanmaz sizden tercümeli şekilde tekrar isterler ve süreç bir müddet daha uzamış olur. İkinizin de boşanma evrakları eksiksiz olmalı
-
@doflamingo evet boşanma söz konusu ise bu çok önemli orjinal boşanma sertifikalarını görmek istiyorlar yoksa vizeniz askıda kalır göndermeden onaylamazlar bu sorunu bizzat ben yaşadım
-
@benimkedimcaz boşanma sertifikası iki tarafında varsa istiyorlar onun dışında. Yurt dışında sizden bahsediyorum 1 yok ve uzun süre kaldıysanız adli sicil kaydı istiyorlar. Onun dışında heran gibi mahkeme kararı varsa adli olabilir yada yaş büyütme küçültme vs olabilir bunlarda ekleyin böyle durumlarınız varsa
Ama bunlar sizin gözünüzü korkutmasın basit işlemler yani işin içine girince halledilebilecek durumlar -
I-134 e ek olarak şunları koydum kanıt olarak .Ekstra evrak tavsiyeniz varmıdır ?
- employment verification letter (90k)
- 15 haftalık paystubs
- bank statement(içinde 7-8k var )
- 2020 yılına ait vergi evrağım (1040) 23k yazıyor (ordudaydım)
- 2021 yılındaki bütün w2 1099lar (toplam aşağı yukarı 50k ediyor)
-
@richmond IRS transcript yollayanlarında olduğunu biliyorum. Ama zorunlu değil gibide geliyor çünkü IRS transcript’i hemen vermiyor hazırlamaları vakit alıyor diye duymuştum. Aşağıya linki bırakıyorum ordan bakabilirsiniz.
https://www.irs.gov/individuals/get-transcript -
@mary1014, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)
@richmond IRS transcript yollayanlarında olduğunu biliyorum. Ama zorunlu değil gibide geliyor çünkü IRS transcript’i hemen vermiyor hazırlamaları vakit alıyor diye duymuştum. Aşağıya linki bırakıyorum ordan bakabilirsiniz.
https://www.irs.gov/individuals/get-transcriptBenim aslında dediğim 1040 formu o transkript almasıda çok basit , benden sonraki arkadaşlara belki yardımı olur . IRS in sitesinden 10 dkda alınıyor
-
Merhabalar bir sorum olacaktı. K1 ile usaya girdikten sonra 90 gün içinde evlenmediğimiz taktirde ve green carda başvurmassak bu süre uzatılabilir mi ?
Şağet uzatılıyorsa bunu 3 ay dolmadan önce mi süreyi uzatmak lazım ? 3 ay geçerse ve sonra evlenmeye kalkarsak bu sorun oluşturur mu’? -
@emirgenco 90 gün içinde evlenmezsen green card a başvurma hakkını kaybediyorsun. Aşağıda resmî sitede de açıklaması mevcut kardeşim.
https://www.uscis.gov/family/family-of-us-citizens/visas-for-fiancees-of-us-citizens
-
@findiklahmacun 2 Nisan 2021 de başvurduk hala ses yok.
-
@melil sonuç almanız yakındır biraz daha sabredin
-
@ob16222 teşekkürler kardeşim verdiğin bilgiden dolayı
-
@melil 1 ay falan var hocam tahmini sizin şu an Mart dosyalarına bakıyorlar. Şubat ayında çok fazla yığılma oldu o yüzden her şey gecikti.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum