Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    USPS (POST OFFICE) IS BASVURU SURECLERI

    Edit: **19 Mart 2022

    Surec son zamanlarda cok sık degisiklik gosteriyor. Artik sinavlar kalkmis diye duydum. Sadece basvuru yapiyorsunuz kariyer testini aliyorsunuz ve bolgenizin durumuna gore mulakata cagriliyorsunuz. Bu tarih itibariyle yogunluk cok fazla ve alimlar sıklaşmış durumda Amerika’da en az 5 yildir bulunma zorunlulugunu uyguluyorlar mi emin degilim. 5 yildir bulunmadan da yalan beyan vermemek kosuluyla basvurup deneyebilirsiniz. Uygun bulunmasaniz bile bu sizin ilerideki basvuru haklarinizi etkilemez.

    Edit: **15 eylul 2020

    ——Konuyu 2017 de olusturmusum. Uzerinden cok vakit gecti. Haliyle degisiklikler oluyor. Konunun ana hatlarinda pozisyonlarda ve calisma sartlarinda degisiklik yok. Son olarak arkadasimin belirttigi sekliyle sinavlar merkezlerde yapilmak yerine online yapiliyormus. Tekrar skor almakta 6 aydan 2 yila cikmis. Usps de calisabilmek icin son 5 yil Abd’de adresi olma zorunlulugu vardi. Ben ise girerken de boyleydi ama bu kural esnekti. Ben de Abd’de henuz 2 yildir bulunuyorken ise girmistim. Duydugum kadariyla bu krali background check sirasinda en az 5 yildir Abd’de olmayanlari eliyorlarmis. Her eyalet uyguluyor mi bilmiyorum ama Florida su an bu sekilde. Bunun sebebi de siyasi ve pandemiden dolayi olusan issizlik diye dusunuyorum.——————

    Usps ABD’de Federal Job olarak gecen, benefitleri, sagladigi insurance ve olanaklar bakimindan calismak icin cok iyi bir kurumdur. Fedaral job statusunde oldugundan ise alim surecleri oldukca mesakatli ve uzundur.

    Oncelikle basvurularin nasil yapilacagi ve nasil hizli sonuc alinacagi ile ilgili birkac ipucu vereyim.

    linkinden create account secip kendimize hesap olusturuyoruz. Hesabi olusturduktan sonra bilgilerimizi tamamliyoruz.

    Hesabi olusturup bilgilerimizi dogru olarak girdikten sonra sira hangi pozisyona basvuracagimizda. Usps icerisinde benim gozlemledigim ucret ve calisma sartlari konusunda 3 carrier position var. Bunlar:

    1. City Carrier Assistant: Postane den gunluk postalari alip dagitim yapan elemanlar.
    2. Pse Mail Processing Clerk: Sehirlerin ana posta merkezlerinde subelere dagitilmak uzere gelen postalari duzenleyen elemanlar
    3. Pse Sales & Svcs / Distribution Associate: Subelerde arka ofiste veya window da musteriye hizmet veren elemanlar

    Bu 3 pozisyona girebilmek icin de sinav zorunlu. Sinav ise cok basit ortalama bir ingilizce yeterli oluyor. Cogunlukla dikkat ve ezbere dayali sorular var. Turkiye de ki gibi postaci olabilmek icin cografya tarih biyoloji falan bilmeye gerek yok 😊. Bir sinav tarihi alabilmek icin illa ki bulundugunuz bolgede ki bir pozisyona basvurmaniz gerekmiyor. Herhangi bir sinav gereken poziyona basvurdugunuzda sinav sonucunda alacaginiz sonuc 6 yil sinav gerektiren her pozisyonda gecerli olacak. Her 6 ayda bir tekrar sinava girip puani yenileyebilirsiniz ancak dusukte olsa yuksekte olsa yeni puan eski puanla yer degistiriyor.
    Yukarda saydigim herhangi bir sinav gerektiren pozisyona acildigi gun basvuruda bulunun ki sinav gunu alabilin. Cunku beklemis bir ilana basvurursaniz o ilan yeterli basvuru aldigi icin size sinava grime sansi vermeyecektir. Ilana basvuru yaptiktan sonra e mail adresinize oncelikle online assessment gelecek. Bu bir kisilik testi. Bu testte onemli olan mukemmel olmaktan ziyade takip eden sorularda kendinizle celismemeniz. Bu testi online olarak tamamladiktan sonra basarili olursaniz size bir test merkezinde sinav daveti gelecek ve tarih secimini yapacaksiniz. 70 puan baraji var. 70 ve uzeri basarili sayiliyor. Sinavdan 75 ve uzeri alirsaniz sansiniz var demektir. 75-80 arasi sureci uzatabilir ve isiniz zor olur. 80 uzeri puanlarda sansiniz cok yuksek. Sinav konusunda ebay den McGraw-Hill's Postal Exams 473/473C (No. 473/473c) kitabini tavsiye edebilirim. Ayrica sinav seklini ogrendikten sonra online olarak kendinizi http://usapostalexam.org/pracexams.php linkindeki testlerden kontrol edebilirsiniz. Cunku sinav bilgisayar basinda oluyor. Bu link size alacaginiz puanla ilgili tuyo verebilir yalnizca coding ve memory kismini bu linkte baya zor yapmislar ama orjinal sinavda bu linkteki kadar zor degil.

    Puani aldiktan sonra istediginiz kadar yerde istediginiz kadar pozisyona basvurabilirsiniz. Pozisyon basvurusu sonrasinda ise maillerimizi surekli kontrol edecegiz. Background check, interview daveti gibi mailer alacaksiniz. Basta da belirttigim gibi post office girmek uzun bir surec gerektiriyor. Sansliysaniz ise baslama tarihiniz en erken 3 ayda olur. Surec icerisinde sorulariniz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarim.

    **Guncelleme

    Yukarida bahsettigim pozisyonlarla ilgili birkac ayrintidan bahsetmek istiyorum.

    Asagidaki yazilanlar kendi bolgem (Florida) icin gecerlidir. Baska bolgelerde daha farkli olabilir.

    1-City carrier assistant: Ilk olarak dagitici olarak bu pozisyonda basladim. Bolgede ki ihtiyac dogrultusunda saat alabilmek icin her gun aramak gerekiyordu. Duzenli bir schedule yoktu. Postaneye ilk giriste kadrolu olarak baslamiyorsunuz. Emeklilik oldukca kadro bosaldikca kadroya geciyorsunuz. Bu da siraya gore oluyor. Kimsenin torpil yaparak one gecme sansi yok. Ancak bu pozisyon da kadroya gecmek biraz daha fazla zaman aliyor. Bunun haricinde kadrolu olmadiginiz surece surekli farkli rotalarda dagitim yapiyorsunuz. Acele etmek zorundasiniz zaman kisitli cogu zaman kanuni ogle yemegi arasini bile yapamiyosunuz. Gunes kar ruzgar yagmur da calismak diger etmenler. Kisacasi bana gore degildi.

    2- Pse mail processing clerk: Su an calistigim pozisyon. Sehrin ana dagitim merkezinde postanelere giden mailleri duzenliyoruz. Kapali ortamda calisiyoruz. Herhangi bir musteriyle temas yok. 2 saatte bir 15 dk mola yapiliyor. Mutlaka yarim saat yemek arasi yapiliyor. Haftada 40+ saat calistigimiz icin surekli overtime aliyoruz. Christmas zamani 2 ay haftada 70-80 arasi calisiliyor. 1 yilda ucretli 3-4 hafta izin elde etmis oluyorsunuz. (Zamandan tam emin degilim) negatif yonleri ise gece calisiyor olacaksiniz. Baslarda benim icin de zordu ama alistim su an da daha iyi geliyor. Gunduz vakti uyandiktan sonra bana kaliyor. Cok fazla agir kaldirma olmasa da egil kalk indir kaldir cok oldugundan yorucu olabiliyor. Hafif bir is diyemem.

    3- Pse Sales & Svcs / Distribution Associate: Her nekadar window da calisiyor gozukse de subeler arka ofiste degerlendiriyorlar. Gelen kutulari ayirma, dagiticilarin maillerini hazirlama tarzi isler yapiyorlar. Diger haklar pozisyon ismi clerk oldugu icin ayni.

    Edit: Yukarida belirttim ama bu konuda cok soru aliyorum. Altini cizerek belirtmek istedim.
    Post office’in Abd capinda her yerde ilanlari oluyor. Herkesin istedigi dogal olarak evine yakin yerde calismak oluyor. Ancak istedigimiz yerdeki ilani bekleyip basvurdugunuzda sinava girme sansi yakalasak bile sinava girip sonuc alana kadar acilmis olan ilanin kontenjani dolabiliyor. Ya da basvurdugunuz ilan icin gec kalirsaniz sinav kotasi doldugu icin hic sinav tarihi alamiyorsunuz. Bunun onune gecebilmek icin basinda “PSE” olan (basvurmasi daha kolay oldugu icin) Abd genelinde acilmis herhangi bir ilana acildigi ilk gun basvuruyoruz. Bu sayede sinav tarihi almayi garantilemis oluyoruz. Sinav icin davet aldiktan sonra evinize en yakin sinav merkezini secebiliyorsunuz. Sadece sinav icin yaptiginiz bu basvurunun secilme esnasinda negatif bir etkisi olmuyor. Sinav sonucunu aldiktan sonra rahat rahat acilmasini istediginiz ilani bekleyebilirsiniz ve elinizde sinav sonucu olacagindan bir engel olmadan basvurabilirsiniz

    Eylul 2019 Guncelleme

    22 aylik Pse yani kadrosuz olarak calistiktan sonra eylul ayinda kadroya gectim. Kariyer yollariyla ilgili birkac guncelleme yapmak istedim. $17 olan ucret $20 oluyor ve sanirim 8 yil boyunca artarak $28 kadar cikiyor. Kadroya gecmenin en onemli getirisi saglik sigortasi ve emeklilik planinin geliyor olmasi. Yasim 32 oldugundan emeklilik ile cok ilgilenmiyorum. Saglik sigortasi dis goz dahil cok kapsamli ve hesaplarima gore aylik $100 bile odemeyecegim.
    Emeklilik plani ssn planinin yaninda postanenin ek olarak yaptigi bir plan. Sizin odediginize ek olarak postane de odeme yapip bir program olusturuyor.

    Benim su an ki durumum biraz degisik oldu. Hala green cardliyim ve grade 6 seviyesinde federal employee oldum. Normalde Bircok devlet islerine basvurdugunuzda vatandasligi sart kosuyorlar. Ama postaneye kadrosuz olarak girdiginiz icin green card yetiyor sanirim. Kadro siram vatandasliktan once geldigi icin de bu sekilde bir durum olustu. Sirf meraktan diger devlet islerine basvuru yapacagim bakalim ne cevap verecekler 🙂

    Kadroya gectikten sonra postanenin icerisinde bircok kalifiye imkan oluyor. Benim kendi gozlemledigime gore kadroya geceli 1 yil olan iki arkadasim teknisyen olarak yer degistirdiler. Basit bir sinav biraz network ve kadronun acik olmasi gerekiyor. Bunun disinda hr de clerk yada back office de clerk gibi rahat imkanlarda var. bunlarin hepsi sizin yeteneginize arastirmaniza gore ortaya cikabiliyor. Ben ne yapcagim derseniz cok kafa yormadan rahat olan bolum kovaliyorum. Is yasami daha 32 yasinda yordu. Salla basi al maasi biseyler bakiyorum. Bulunca buraya yazarim 😀

  • ⭐⭐

    Ek olarak Usps de eyalete gore degisebilmekle beraber christmas donemini icin gecici alim ilanlari cikmaya basladi. bu ilanlara dusuk puanlarla da olsa girme sansi daha yuksek. chirstmas donemi sonrasinda isten cikariliyorsunuz ancak 3-5 ay sonrasinda ihtiyaca gore ilk cagirmaya gecici olanlardan basliyorlar ve bu sefer daimi olarak giriyorsunuz.

    Edit: Christmas ilanlari eylul ayi gibi cikmaya basliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    elinize saglik sayin @goodluck 🙂 foruma guzel bir baslangic yaptiniz...

  • ⭐⭐

    teşekkürler faydalı bilgiler

  • ⭐⭐

    @crazycells USPS (Post Office) basvuru ve ise alim surecleri içinde söyledi:

    elinize saglik sayin @goodluck 🙂 foruma guzel bir baslangic yaptiniz...

    Faydali olabilirsek ne mutlu 🙂

  • ⭐⭐

    1.aylik nekadar maas aliyorlar postacilar
    2.federal meslek demişsiniz cifte vatandaslik kabul ediyorlarmi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka Şuradan ilanlara bakabilirsiniz. Başvuru şartları ve verilecek ücret ayrıntılı olarak yazıyor. https://wp1-ext.usps.gov/sap/bc/webdynpro/sap/hrrcf_a_unreg_job_search

    Ben Texas için birkaç ilana baktım. Saat ücreti 17,4 dolar gördüm, iki haftada bir ödeme yapılıyormuş. Yani 17,4x80 şeklinde hesaplayabilirsiniz.

    Amerikan vatandaşı veya permanent resident olmak gerekiyor. Çifte vatandaşlıkla ilgili bir bilgi yok.

    Bunlar başvuru formlarından edindiğim bilgiler.


  • Bu ücret kesinti olmamış hali galiba..
    Yararlı bilgileriniz için teşekkürler..

  • ⭐⭐

    Baslangic icin meslek gruplarina saatlik ucret $16.5 ve $18 arasi degisiyor. Bu ucretler kesinti olmamis hali. Kendi uzerimden ornek verecek olursam su an city carrier assistant (CCA) olarak calisiyorum ve son paycheck imi saatlik $16.91 brut uzerinden almisim. Kesintilerden sonra saatlik 15.2 gibi bir rakam olusmus. Ancak kasim itibariyle zam gelecek ve 17.5 olacak.

    Knnrn nin dedigi gibi permenant resident yada citizen olmak yeterli. Cca icin basvuru formunda 2 yil usa icinde driver tecrubeniz var mi diye soru var. ben buna tam iki yil olmadigi halde var dedim bi problem olmadi. 2. Yilin icindeydim.

    Sunu da belirteyim cca is icabi biraz zor bi meslek surekli disardasiniz ve zamanla yaris halindesiniz. Ben bu yuzden ofis icerisinde calisan clerk pozisyonuna gecis yaptim kasimda baslayacagim.


  • merhaba, çok faydalı bilgiler teşekkür ederim paylaşım için. bu alanda yükselebilecek pozisyon oluyor mu? ve en yüksek mercideki kazançlar ne durumda oluyor acaba? birde benefitleri nasıl, mesela PTO falan var mı?


  • vallah hemen bakıyım şu sınava dedim.girdim form doldurma ile ilgili kısımdan bir test yaptım 5 tane formu doldurma ile ilgili sorular vardı. yaptım 77puan aldım(ingilizce seviyem preintermediate belki biraz üstü) resiminide çektim ama yerleştiremedim cevaba. Güzel paylaşım olmuş teşşekürler. )

  • ⭐⭐

    Bununla ilgili elinde elinde pdf dokuman olan varsa vere bilirmi google dan bakdim bulamadim pm atarsaniz sevinirim

  • ⭐⭐

    @damladav USPS (Post Office) basvuru ve ise alim surecleri içinde söyledi:

    merhaba, çok faydalı bilgiler teşekkür ederim paylaşım için. bu alanda yükselebilecek pozisyon oluyor mu? ve en yüksek mercideki kazançlar ne durumda oluyor acaba? birde benefitleri nasıl, mesela PTO falan var mı?

    En alt pozisyonda bile kalsaniz ucretlerler ilk 8 yil duzenli olarak artiyor ve $30a kadar cikiyor. Supervisor, postmaster hatta postal inspector gibi pozisyonlarda calismak herkes icin esit sansta var. gerekli sinavlar ve pozisyon acigina gore elde edebiliyorsunuz. Overtime imkani, hastalik izni ucretli yillik izin vb benefitler var. saglik sigortasi dis goz dahil kapsamli bir sigorta. Tabi bunlarin hepsi calismaya basladiktan 1-2 yil sonra kadroya gectikten sonra elde ediliyor. Kadrolu olmadan onceden bunlarin bircogunu elde ediyorsunuz ama kadroya gectikten sonra schedule duzenli oluyor.

  • ⭐⭐

    @yapay-zeka USPS (Post Office) basvuru ve ise alim surecleri içinde söyledi:

    Bununla ilgili elinde elinde pdf dokuman olan varsa vere bilirmi google dan bakdim bulamadim pm atarsaniz sevinirim

    CCA pozisyonun bagli oldugu union(sendika) NACL IN app ini cep telefonunuza indirirseniz bir cok bilgiyi elde edersiniz


  • @goodluck Siteye kayıt olmak için SSN gerekmiyor mu öncelikle ?

  • ⭐⭐

    Sitede gerekmiyor ama ssn olmak zorunda basvuru yaptiktan sonra sinav icin tarih ve yer seciyorsunuz. Sinav sirasinda ssn yaninizda bulunmali. Diger bir durum da eger driving skills gereken pozisyona basvuracaksiniz genel olarak en az iki yil usa ehliyet kosulu araniyor bu da ssn niniz olmasi gerekli anlamina geliyor.


  • Ben 5 yıllık iş tecrübemi ekledim kayıt olurken ama hata verdi sürekli. Sonunda tecrübem yok deyip geçtim. Eğitim bölümünde bıraktım. Yarın devam edicem

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • 5 yılı doldurmama rağmen şu uyarıyı veriyor;

    Must provide 5 years experience without a time period gap from current date

  • ⭐⭐

    @schadow

    Tarihlere dikkat et arada bosluk olmamali bosluk yapiyorsan araya unemployment koymalisin.


Benzer Başlıklar

  • 140
  • 63
  • 3
  • 69
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum