Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• Merhaba arkadaslar,
    Forumu taradim ama kendi soruma bir cevap bulamadim. O yuzden burda kisaca sorumu sormak isterim.
    Amerika maceram 2017 de J1 vizesi ile basladi, TR ye geri dondukten sonra 2 yil gecmeden tekrar Amerikaya esimin dependant' i olarak J2 vizesi ile geldim. 3 senedir bu vizedeyim. Esim bu hafta 2 yil kuralini waive etmek icin basvuruda bulunucak, bu durumda benim su anki J2 vizemin 2 yil sartida otamatik kalkmis olacak. Benim cevabimini bulamadigim kisim su: Eski J1 vizemin 2 yil sartini kaldirmak icin ayri bir sekilde basvurmalimiyim? Yoksa waive islemi global oldugu icin eski vizemin waive edilmesine gerek yok mu?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler!

• @mertbayar merhabalar dostum, J1 waiver'i edinebildin mi? ben de J1 waiver surecindeyim de , kasim sonu gibi evraklarimi gonderdim, no objection da 6 aralik ta buyukelcilikten DOS,a gonderildi , ancak Case status check sistemine girdigim de soyle bir uyari aliyorum hala " Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"

• @mope bilgi olsun diye buraya yaziyorum arkadaslar, ben mecburi hizmet yukumlulugunu bitirmeden mustafi olmus, devlet ile bagi kesilmis bir hekimim ve no objection statement elde edebildim, problem olmadi

• Cevap: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Sevgili @crazycells, aydinlatici bilgilerin icin cok tesekkur ederim
    Bir soru da ben sormak isterim. Asagida yazdigim uyari diger J1 waiver eden arkadaslarda da gormusmuydunuz?

"Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"

Kasim sonu evraklarimi gonderdim, NOS 6 aralik 2021'de DOS'a gonderildi, ama hala bu uyariyi aliyorum, normal mi tesekkurler

• @basoglukoray1, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Herkese iyi forumlar. Bir sorum olacakti. 2 year rule ile ilgili No objection kagidi 29 Agustos'ta Turkiyeden Amerikadaki ilgili birimlere verildiikten 1 ay sonra Green card icin basvuru yaptik bioometric verdikten sonra waiver statu favorable recommendation statusune gecti (22 Aralik'ta ) Sorum hali hazirda bekledigimiz yaklasik 2 aydir bekliyoruz mulakat tarihi olumsuz bir sekilde ertelenir mi yoksa yakin bir zamanda sonuclarnir mi ? Bilgisi olan var midir ?

Sizin iki yil kuraliniz var mi? Yoksa ne olur ne olmaz diye mi aliyorsunuz waiver'i? Genelde waiver ele gectikten sonra GC icin basvuru yapmaniz daha mantikli oluyor.

USCIS'in waiver konusunda son karari vermesi yakindir.

Direkt biyometrik randevu mu verdiler, yoksa waiver kagidinin eksik oldugunu mu soylediler?

Waiver kararini dosyada goremedikleri icin RFE almaniz mumkun, bu da islemlerde biraz gecikmeye neden olabilir; ama cok ciddi bir gecikme yasayacaginizi sanmiyorum.

• @doğukan-gökdeniz, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@crazycells Merhaba iyi günler, konudaki yorumlara göz gezdirdim fakat tam olarak bir cevap bulamadım. "15/06/2022" Tarihinde WAT için iş başlangıcı tarihim bulunuyor ve "31/09/2022" tarihinde ise WAT programım sona erecek. "Ekim 2021" tarihinde ise "greencard" çekilişine başvurdum. Eğer greencard çekilişi çıkarsa, önce WAT'a gidip daha sonra "ekim'in başında" geri döndüğümde greencard sürecini başlatabilir miyim?
    2.Bir soru olarakta ben WAT yapacağım için 2 yıllık ülkede kalma süresine tabii oluyor muyum, eğer tabii oluyorsam greencard nasıl alacağım, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)

1. Evet, baslatabilirsiniz; bir sorun yasamazsiniz.

2. Genelde WAT boyle bir kisitlamaya neden olmuyor, ama olabilir de... buna vizeyi veren konsolos karar verecek. Eger DS-2019 formunuzda veya vizenizin ustunde "subject to 2-year rule" gibi bir cumle varsa 2 yil kuralina tabisiniz demektir. Eger tabi iseniz bu durumda ilk iletilerdeki yolu takip ederek waiver alabilirsiniz.

• @mertbayar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Department of State Advisory Opinion Finding: Pending

Form DS-3035
    Form DS-2019
    Letter of Representation

Received Date
    September, 28 2021

Siteye case number girdigimde hala pending yazisi goruyorum. Sep 28 de received gozukuyor ama hala pending.

Bir fikri olan var mi ne zaman gelir sonucum? Baya vakit gecti evlendim ama green kart basvuru asamasina gecemiyorum vaiwer alamadigim icin.

Su an icin waiver'lari max 6-7 ay bekliyorsunuz, siz de planlarinizi 7 aya gore yapin isterseniz.

Site gec guncelleniyor, telaslanmaniza gerek yok.

• @elif-hacettepe, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhabalar,
    J1 waiver için Türkiye’den başvuruyorsk, üzerine adresimizi yazıp göndereceğimiz iki mektup için hangi posta pulunu kullanmam gerekecek? Ptt’den alsam onlar amerikadan göndereceği için sorun çıkabilir diye düşündüm. Türkiyeden başvuru yapmış arkadaşlar cevaplayabilirse süper olur. Çok teşekkürler

Ben de Turkiye'den basvuru yapmistim ama posta konusunda sorun cikmamasi icin bir arkadasimin ABD adresini kullanmistim, dolayisiyla zarflara da onun adresini yazmistim. Bu sekilde yardim alabileceginiz biri var mi?

• @esra-barlas, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Merhaba arkadaslar,
    Forumu taradim ama kendi soruma bir cevap bulamadim. O yuzden burda kisaca sorumu sormak isterim.
    Amerika maceram 2017 de J1 vizesi ile basladi, TR ye geri dondukten sonra 2 yil gecmeden tekrar Amerikaya esimin dependant' i olarak J2 vizesi ile geldim. 3 senedir bu vizedeyim. Esim bu hafta 2 yil kuralini waive etmek icin basvuruda bulunucak, bu durumda benim su anki J2 vizemin 2 yil sartida otamatik kalkmis olacak. Benim cevabimini bulamadigim kisim su: Eski J1 vizemin 2 yil sartini kaldirmak icin ayri bir sekilde basvurmalimiyim? Yoksa waive islemi global oldugu icin eski vizemin waive edilmesine gerek yok mu?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler!

Sizin 2017 yilinda aldiginiz J1 vizesinin 2 yil kurali var miydi?

Eger varsa soyle basvuru yapmaniz lazim. Esinizin su anki J1'i icin waiver basvurusu yapmaniz lazim, bu basvuru ile sizin J2 vizenizin de kurali kalkmis olacak.

Bir de sizin ayri bir sekilde eski J1 icin waiver basvurusu yapmaniz lazim.

Yani iki ayri waiver basvurusu olacak.

• @ali-asma-0, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@mertbayar merhabalar dostum, J1 waiver'i edinebildin mi? ben de J1 waiver surecindeyim de , kasim sonu gibi evraklarimi gonderdim, no objection da 6 aralik ta buyukelcilikten DOS,a gonderildi , ancak Case status check sistemine girdigim de soyle bir uyari aliyorum hala " Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"

merak etmeyin, site gec guncelleniyor. Guncellendigi zaman ise bilgiler cok onceye ait oluyor. Yani sitede henuz bilgi gormemeniz, basvurunuzun alinmadigi ve/veya surecinizin islemedigi anlamina gelmiyor.

• @ali-asma-0, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Cevap: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

Sevgili @crazycells, aydinlatici bilgilerin icin cok tesekkur ederim
    Bir soru da ben sormak isterim. Asagida yazdigim uyari diger J1 waiver eden arkadaslarda da gormusmuydunuz?

"Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"

Kasim sonu evraklarimi gonderdim, NOS 6 aralik 2021'de DOS'a gonderildi, ama hala bu uyariyi aliyorum, normal mi tesekkurler

evet, normaldir.

2 hafta once waiver'i eline ulasan bir arkadasim 7 ay once basvuruyu baslatmisti. Yani tum sureci 6-7 ay surecekmis gibi dusunebilirsiniz.

• @crazycells cok ama cok tesekkur ederim neden bilmiyorum ama aciklamalariniz her zaman icimi rahatlatiyor. Sagolun var olun 😂

• @crazycells cok tesekkurler, muhtesem bir is yapiyorsunuz

• @crazycells cok tesekkurler cevabiniz icin. Evet ilk aldigim J1 vizesininde 2 yil sarti vardi. Dediginiz gibi 2 ayri basvuru yaptik.

• Merhaba, tum bilgiler icin tesekkur ederm. Gercekten cok faydali isler yapiyorsunuz.
    Benim durumum ozetle soyle:
    Yaklasik 6 ay once waiver sureclerine basladik, su anda DOS'ta pending asamasindayiz.
    2 sorum var:
    1 - Waiver sureci sonuclanmadan, Mart basinda baslayacak olan H1-B petition'ina basvurabilir miyim? Isverenim basvurmak icin gonullu.
    Bu soru icin yaptigim arastirmada, " basvurabilirsin ama visa stamp asamasina kadar waiver'in onaylanmasi gerekir" gibi yorumlar buldum. Sizce bu yorumlara guvenebilir miyim?
    2- Ben J-2 statusundeyim, butun islemleri esim uzerinden yaptik. Bu durumda benim ekstra bir belgeye ihtiyacim olur mu?

Cok tesekkurler.

• Merhaba
    Şu anda Kuzey Carolinada kısa dönem J1 vizesi ile doktora araştırmalarımı sürdürmekteyim. 2019 senesinde 1 senelik vizeye başvurduğum için 2. Gelişimde short term Scholar vizesi ile gelebildim. Vize sürem Nisan ayında sona eriyor. Bir 6 ay daha uzatma almak istiyorum. Kısa dönem araştırmacı vizesinde uzatma form güncellemesi ile yapılabiliyor mu? Güncel davet mektubum hazırlandı. Vize ofisindeki ilgili kişi net bir cevap veremedi Bu gibi bir durumda vize tarihi bitiminde türkiyeye dönüp yeniden hazırlanan güncel DS formu ile yeniden vize başvurusunda mı bulunulması gerekiyor?

• @crazycells merhabalar size acil bir sorum olacak. 2018 yazında WAT yaptım. 48 hafta dolmadı henüz. Vize yenileme başvurusunda bulunacağım fakat vizemin olduğu pasaportu amerikada iken kayboldu. Vizenin olduğu pasaport olmadan vize yenileme başvurusunda bulunabilirmiyim sizce?

• @crazycells merhabalar. 2018 yazında WAT yaptım. 48 hafta dolmadı henüz. Vize yenileme başvurusunda bulunacağım fakat vizemin olduğu pasaportu amerikada iken kayboldu. Vizenin olduğu pasaport olmadan vize yenileme başvurusunda bulunabilirmiyim sizce? ABD vizeli pasaportumun olduğunu kanıtlayan belgeler ile başvurma şansım varmı acaba ?

• @crazycells update olarak bildiriyorum arkadaslar 4 ay once evraklari gondermeme lazim henuz dosyam sisteme kaydedilmemis bile, umarim araya kaynamamisimdir, telelfonla hic bir sekilde ulasamiyorsun, emaile sonunda donduler ama onda da soyle yaziyor " Good day,
    Thank you for your inquiry.
    We have checked our files and there is no record of having received your application. While the fee may have been accepted by the U.S. Bank in St. Louis, the Waiver Review Division in Washington, DC must receive the package from St. Louis before it can be entered into the Waiver Review System. At that time, you may be able to monitor the status of your case by going to our website at https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/. and enter your case number. Cases are processed in order they are received and your case should be processed in the coming weeks. You should allow approximately twelve to fourteen weeks from the time all documents were submitted before checking your status online. If after several additional weeks from today, you do not see your case, please send a new inquiry to this address.

We hope this information is helpful.

Regards,

• Merhabalar,
    Oncelikle detayli bilgilendirme icin tesekkur ederim ama benim biraz daha farkli bir durumum var. J1 intern vizesiyle amerikada bulunmaktayim ve uzun sureden beri beraber oldugum erkek arkadasimla evlendim ve kendisi amerikali.Simdi calisma ve oturma iznini basvurucam ama Eylul 2022 de de Turkiyede dugunumuz var dolayisiyla oturma iznini dugunden sonra yapmaya karar verdik ulkeye giris cikis yapabilmem icin. Sorularimda soyle,

1. Soyadim degisti dolayisiyla pasaportumda J1 vizem eski soyadimla eski pasaportumda bu amerikaya tekrar giris yaparken sorun cikartir mi?
    2. Simdi No obligation statementa basvuru yaparsam stajima devam edebilir miyim? ve no obligation statement almak ulkeye giris cikisi engeller mi?

Simdiden tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    350 Bakış
    crazycellsC
    @Kaan-0, içinde söyledi: WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü? Merhabalar ben 2022 wat için j1 vizesi aldim ve 2023 te tekrar gitmek istiyorum galiba mulakata tekrar girmeden posta yolu ile pasaportu gönderip vizeyi yenileyebiliyormusuz boyle birsey varmi cevaplarsaniz sevinirim. Evet, vize kategoriniz degismedigi icin boyle bir talepte bulunabilirsiniz. Ama yine de DS-160 formu doldurup, vize ucreti odeyip, bir randevu tarihi almaniz gerekiyor. Daha sonra konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talebinde bulunacaksiniz, eger durumunuzu vizeye uygun bulurlarsa posta ile belgeleri gondermenizi isteyecekler, eger uygun bulmazlarsa randevu tarihinde konsoloslukta mulakata gireceksiniz. ayrica su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4248/j1-vize-görüşmesi-yapmadan-yeniden-vize-almak/ Bu da konsoloslugun sitesindeki guncel bilgi: Renewing Your NIV As of January 26, 2021, applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your biographical information and visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
  • 6 Oy
    50 İleti
    10k Bakış
    Henry bloorH
    @Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
  • F-M ve J1 vizesine zam yapıldı

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    1
    2 Oy
    1 İleti
    294 Bakış
    DustyBlueD
    öncelikle kaynak https://www.wes.org/advisor-blog/fee-increases-visa-applications/ f ve m tipi vize başvuru ücretleri, %75 zam yapıldıktan sonra , 200$’dan 350$’a, j tipi vize basvuru ucretleri ise -au pair, camp counselors ve summer work haric- %22 zam ile, 180$’dan 220$’a çıktı.
  • ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Sabitlendi Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) j1 vizesi j vizesi ogrenci vizesi
    421
    0 Oy
    421 İleti
    28k Bakış
    Ö
    merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k