J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@anmon, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@anmon, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
İyi günler,
Öncelikle bu forum ve verdiğiniz tüm bilgiler için çok teşekkür etmek isterim. Ben de J-1 vizesi için waiver a başvurdum ve bugün itibariyle 'favorable recommendation' bilgisini online sistem üzerinden öğrendim. USCIS mektubu gönderdikten sonraki aşamaları anlatabilir misiniz acaba? Bu belge ile direkt vizeye başvurabiliyor muyum yoksa ayrıca bir mülakat süreci olacak mı?
@anmon, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Bir sorum daha olacaktı. 'Favorable recommendation' DOS tarafından USCIS'e gönderildikten sonra ayrıca I-612 için başvurmamız gerekiyor mu? İlk NOS-DOS aşamasında direkt olarak USCIS'e böyle bir başvuru yapmamıştım. İlginiz için teşekkür ederim.
Gozunuz aydin.
Hayir, ayrica basvuru yapmaniza gerek yok, USCIS basvuruyu onayladiktan sonra size waiver'i (I-612'yi) gonderecek. Waiver icin ayri olarak mulakata da gerek yok.
Waiver'i alma nedeniniz neydi, hatirlatir misiniz?
Cevabınız için çok teşekkür ederim. H-1B vizesi almak için waiver talebinde bulundum. Daha önce, Tubitak ve üniversitemden J-1 vizesi için maddi destek almamdan ötürü 2 yıl kuralı engelim vardı. Tubitak burs süresini doldurup, 'borcu yoktur' resmi yazısı aldım. Üniversiteme olan hizmet borcumun da tamamlayamadığım kısmını ödedim. Umarım USCIS yazısı da kısa sürede gelir ve H-1B vizesi için belgeleri tamamlayabilirim.
Tamamdir :thumbs_up: bu durumda yapmaniz gereken ilk basvuru waiver geldikten sonra H1B statusu icin olacak... :thumbs_up:
-
@crazycells
Merhaba, bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Ben fullbright bursuna başvuracağım, burs süreci içinde green carda başvurmaya devam edeceğim bursum bittikten sonra green card çıkarsa eğer j1 vizesini green card vizesine çevirebilir miyim? Fullbirght bursunun j1 vizesinden kaynaklı olarak burs bittikten sonra 2 yıl türkiyede kalma zorunluluğu var. Bu zorunluluk green card çıkarsa yok sayılır mı? ya da sizin yaptığınız gibi wiaver yaparsam eşim de benimle kalabilir mi? yardımcı olursanız çok sevinirim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler çok yardımcı oldu -
@lucyinthesky, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells
Merhaba, bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Ben fullbright bursuna başvuracağım, burs süreci içinde green carda başvurmaya devam edeceğim bursum bittikten sonra green card çıkarsa eğer j1 vizesini green card vizesine çevirebilir miyim? Fullbirght bursunun j1 vizesinden kaynaklı olarak burs bittikten sonra 2 yıl türkiyede kalma zorunluluğu var. Bu zorunluluk green card çıkarsa yok sayılır mı? ya da sizin yaptığınız gibi wiaver yaparsam eşim de benimle kalabilir mi? yardımcı olursanız çok sevinirim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler çok yardımcı olduMaalesef Green Card islemleri bu zorunlulugu kaldirmiyor. ABD icinden Green Card alip almamaniz waiver alip almamaniza bagli. Eger Turkiye "No Objection Statement" vermezse o durumda waiver basvurunuz onaylanmaz.
Ayrica ne yazik ki genelde Fulbright programina katilan ogrenciler ve akademisyenler "J1 waiver" alamiyorlar. Bu programa ozgu bir durum bu maalesef...
-
@lucyinthesky Fulbright'in ulkeye donme zorunlulugunu tamamlamadan green card'a basvuru yapamazsiniz. Fulbright'inki siradan J-1'lardan farkli bir yukumluluk. Akademide cok sik rastliyoruz bu kisilere. Ancak bunca senedir Turkiye'ye donmeden green card alabilen bir Fulbright scholar'i gormedim. Ama cogu sadece 1 sene donduler. J-1'in 2 senelik donusunu waive etmek cok kolay ama Fulbright baska bir hikaye. Iyice arastirmanizi tavsiye ederim.
-
ABD'de J1 degisim program vizesiyle bulunmus olan bazi arkadaslar, 2 yil kuralina tabidir. Vizesinde bu kural olan arkadaslar, ABD'deki programin ardindan 2 yili kendi ulkelerinde gecirmelidirler. Eger 2 yili ulkenizde geciremeyecekseniz, o durumda bu konuda anlatilan "waiver" icin basvuru yapmalisiniz. Eger J1 vizenizde 2 yil kuraliniz varsa ve waiver'iniz yoksa, gocmenlik yasalari su islemleri yapmanizi yasakliyor:
Merhaba, J1 vizesinde 2 yıl kuralının olup olmaması neye bağlı bilgisi olan var mı? Öğrendiğim kadarıyla bu vize ile en az 3 yıl orada kalınabiliyormuş. Eğer bu 2 yıl kuralı yoksa sonrasında orda aynı şekilde çalışmaya devam edilebiliyor mu vizeyi uzatarak? Bir de 2 yıl kuralı gereği ülkeme döndüm diyelim burada aynı işi sürdürmem mi gerekiyor? Hali hazırda öğretmen olarak çalışan biri orada öğretmen olarak çalışıp ülkesine döndüğünde buradaki işine devam edebiliyor mu (arada geçen yılları ücretsiz izin, yıllık izin vs ile geçirerek)? Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.
-
@Soner-Sofracı, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
ABD'de J1 degisim program vizesiyle bulunmus olan bazi arkadaslar, 2 yil kuralina tabidir. Vizesinde bu kural olan arkadaslar, ABD'deki programin ardindan 2 yili kendi ulkelerinde gecirmelidirler. Eger 2 yili ulkenizde geciremeyecekseniz, o durumda bu konuda anlatilan "waiver" icin basvuru yapmalisiniz. Eger J1 vizenizde 2 yil kuraliniz varsa ve waiver'iniz yoksa, gocmenlik yasalari su islemleri yapmanizi yasakliyor:
Merhaba, J1 vizesinde 2 yıl kuralının olup olmaması neye bağlı bilgisi olan var mı? Öğrendiğim kadarıyla bu vize ile en az 3 yıl orada kalınabiliyormuş. Eğer bu 2 yıl kuralı yoksa sonrasında orda aynı şekilde çalışmaya devam edilebiliyor mu vizeyi uzatarak? Bir de 2 yıl kuralı gereği ülkeme döndüm diyelim burada aynı işi sürdürmem mi gerekiyor? Hali hazırda öğretmen olarak çalışan biri orada öğretmen olarak çalışıp ülkesine döndüğünde buradaki işine devam edebiliyor mu (arada geçen yılları ücretsiz izin, yıllık izin vs ile geçirerek)? Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.
Katildiginiz programa, program sartlarina ve en onemlisi bu programi kimin finanse ettigine bagli.
2 yil kurali gocmenlik surecine gecis icin problem cikariyor, 2 yil kuraliniz olsa da J1 statunuzu uzatabilirsiniz veya Turkiye'den J1 vizesi alabilirsiniz.
Son sorunuz vize ile alakali degil, sizin isvereninizle ilgili bir soru. Turkiye'ye dondukten sonra ogrendiklerinizi uygulamaniz beklenir ama illaki bunu yapmak zorunda degilsiniz. Fakat zaten kariyerinizle ve egitim deneyimlerinizle alakasi olmayan bir J1 programina basvuru yapiyorsaniz vize alma ihtimaliniz oldukca dusuk.
-
Herkese iyi forumlar. Bir sorum olacakti. 2 year rule ile ilgili No objection kagidi 29 Agustos'ta Turkiyeden Amerikadaki ilgili birimlere verildiikten 1 ay sonra Green card icin basvuru yaptik bioometric verdikten sonra waiver statu favorable recommendation statusune gecti (22 Aralik'ta ) Sorum hali hazirda bekledigimiz yaklasik 2 aydir bekliyoruz mulakat tarihi olumsuz bir sekilde ertelenir mi yoksa yakin bir zamanda sonuclarnir mi ? Bilgisi olan var midir ?
-
@crazycells Merhaba iyi günler, konudaki yorumlara göz gezdirdim fakat tam olarak bir cevap bulamadım. "15/06/2022" Tarihinde WAT için iş başlangıcı tarihim bulunuyor ve "31/09/2022" tarihinde ise WAT programım sona erecek. "Ekim 2021" tarihinde ise "greencard" çekilişine başvurdum. Eğer greencard çekilişi çıkarsa, önce WAT'a gidip daha sonra "ekim'in başında" geri döndüğümde greencard sürecini başlatabilir miyim?
2.Bir soru olarakta ben WAT yapacağım için 2 yıllık ülkede kalma süresine tabii oluyor muyum, eğer tabii oluyorsam greencard nasıl alacağım, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :) -
Department of State Advisory Opinion Finding: Pending
Form DS-3035
Form DS-2019
Letter of RepresentationReceived Date
September, 28 2021Siteye case number girdigimde hala pending yazisi goruyorum. Sep 28 de received gozukuyor ama hala pending.
Bir fikri olan var mi ne zaman gelir sonucum? Baya vakit gecti evlendim ama green kart basvuru asamasina gecemiyorum vaiwer alamadigim icin.
-
Merhabalar,
J1 waiver için Türkiye’den başvuruyorsk, üzerine adresimizi yazıp göndereceğimiz iki mektup için hangi posta pulunu kullanmam gerekecek? Ptt’den alsam onlar amerikadan göndereceği için sorun çıkabilir diye düşündüm. Türkiyeden başvuru yapmış arkadaşlar cevaplayabilirse süper olur. Çok teşekkürler -
Merhaba arkadaslar,
Forumu taradim ama kendi soruma bir cevap bulamadim. O yuzden burda kisaca sorumu sormak isterim.
Amerika maceram 2017 de J1 vizesi ile basladi, TR ye geri dondukten sonra 2 yil gecmeden tekrar Amerikaya esimin dependant' i olarak J2 vizesi ile geldim. 3 senedir bu vizedeyim. Esim bu hafta 2 yil kuralini waive etmek icin basvuruda bulunucak, bu durumda benim su anki J2 vizemin 2 yil sartida otamatik kalkmis olacak. Benim cevabimini bulamadigim kisim su: Eski J1 vizemin 2 yil sartini kaldirmak icin ayri bir sekilde basvurmalimiyim? Yoksa waive islemi global oldugu icin eski vizemin waive edilmesine gerek yok mu?Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler!
-
@mertbayar merhabalar dostum, J1 waiver'i edinebildin mi? ben de J1 waiver surecindeyim de , kasim sonu gibi evraklarimi gonderdim, no objection da 6 aralik ta buyukelcilikten DOS,a gonderildi , ancak Case status check sistemine girdigim de soyle bir uyari aliyorum hala " Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"
-
@mope bilgi olsun diye buraya yaziyorum arkadaslar, ben mecburi hizmet yukumlulugunu bitirmeden mustafi olmus, devlet ile bagi kesilmis bir hekimim ve no objection statement elde edebildim, problem olmadi
-
Cevap: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Sevgili @crazycells, aydinlatici bilgilerin icin cok tesekkur ederim
Bir soru da ben sormak isterim. Asagida yazdigim uyari diger J1 waiver eden arkadaslarda da gormusmuydunuz?"Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"
Kasim sonu evraklarimi gonderdim, NOS 6 aralik 2021'de DOS'a gonderildi, ama hala bu uyariyi aliyorum, normal mi tesekkurler
-
@basoglukoray1, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Herkese iyi forumlar. Bir sorum olacakti. 2 year rule ile ilgili No objection kagidi 29 Agustos'ta Turkiyeden Amerikadaki ilgili birimlere verildiikten 1 ay sonra Green card icin basvuru yaptik bioometric verdikten sonra waiver statu favorable recommendation statusune gecti (22 Aralik'ta ) Sorum hali hazirda bekledigimiz yaklasik 2 aydir bekliyoruz mulakat tarihi olumsuz bir sekilde ertelenir mi yoksa yakin bir zamanda sonuclarnir mi ? Bilgisi olan var midir ?
Sizin iki yil kuraliniz var mi? Yoksa ne olur ne olmaz diye mi aliyorsunuz waiver'i? Genelde waiver ele gectikten sonra GC icin basvuru yapmaniz daha mantikli oluyor.
USCIS'in waiver konusunda son karari vermesi yakindir.
Direkt biyometrik randevu mu verdiler, yoksa waiver kagidinin eksik oldugunu mu soylediler?
Waiver kararini dosyada goremedikleri icin RFE almaniz mumkun, bu da islemlerde biraz gecikmeye neden olabilir; ama cok ciddi bir gecikme yasayacaginizi sanmiyorum.
-
@doğukan-gökdeniz, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Merhaba iyi günler, konudaki yorumlara göz gezdirdim fakat tam olarak bir cevap bulamadım. "15/06/2022" Tarihinde WAT için iş başlangıcı tarihim bulunuyor ve "31/09/2022" tarihinde ise WAT programım sona erecek. "Ekim 2021" tarihinde ise "greencard" çekilişine başvurdum. Eğer greencard çekilişi çıkarsa, önce WAT'a gidip daha sonra "ekim'in başında" geri döndüğümde greencard sürecini başlatabilir miyim?
2.Bir soru olarakta ben WAT yapacağım için 2 yıllık ülkede kalma süresine tabii oluyor muyum, eğer tabii oluyorsam greencard nasıl alacağım, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler :)-
Evet, baslatabilirsiniz; bir sorun yasamazsiniz.
-
Genelde WAT boyle bir kisitlamaya neden olmuyor, ama olabilir de... buna vizeyi veren konsolos karar verecek. Eger DS-2019 formunuzda veya vizenizin ustunde "subject to 2-year rule" gibi bir cumle varsa 2 yil kuralina tabisiniz demektir. Eger tabi iseniz bu durumda ilk iletilerdeki yolu takip ederek waiver alabilirsiniz.
-
-
@mertbayar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Department of State Advisory Opinion Finding: Pending
Form DS-3035
Form DS-2019
Letter of RepresentationReceived Date
September, 28 2021Siteye case number girdigimde hala pending yazisi goruyorum. Sep 28 de received gozukuyor ama hala pending.
Bir fikri olan var mi ne zaman gelir sonucum? Baya vakit gecti evlendim ama green kart basvuru asamasina gecemiyorum vaiwer alamadigim icin.
Su an icin waiver'lari max 6-7 ay bekliyorsunuz, siz de planlarinizi 7 aya gore yapin isterseniz.
Site gec guncelleniyor, telaslanmaniza gerek yok.
-
@elif-hacettepe, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar,
J1 waiver için Türkiye’den başvuruyorsk, üzerine adresimizi yazıp göndereceğimiz iki mektup için hangi posta pulunu kullanmam gerekecek? Ptt’den alsam onlar amerikadan göndereceği için sorun çıkabilir diye düşündüm. Türkiyeden başvuru yapmış arkadaşlar cevaplayabilirse süper olur. Çok teşekkürlerBen de Turkiye'den basvuru yapmistim ama posta konusunda sorun cikmamasi icin bir arkadasimin ABD adresini kullanmistim, dolayisiyla zarflara da onun adresini yazmistim. Bu sekilde yardim alabileceginiz biri var mi?
-
@esra-barlas, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba arkadaslar,
Forumu taradim ama kendi soruma bir cevap bulamadim. O yuzden burda kisaca sorumu sormak isterim.
Amerika maceram 2017 de J1 vizesi ile basladi, TR ye geri dondukten sonra 2 yil gecmeden tekrar Amerikaya esimin dependant' i olarak J2 vizesi ile geldim. 3 senedir bu vizedeyim. Esim bu hafta 2 yil kuralini waive etmek icin basvuruda bulunucak, bu durumda benim su anki J2 vizemin 2 yil sartida otamatik kalkmis olacak. Benim cevabimini bulamadigim kisim su: Eski J1 vizemin 2 yil sartini kaldirmak icin ayri bir sekilde basvurmalimiyim? Yoksa waive islemi global oldugu icin eski vizemin waive edilmesine gerek yok mu?Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler!
Sizin 2017 yilinda aldiginiz J1 vizesinin 2 yil kurali var miydi?
Eger varsa soyle basvuru yapmaniz lazim. Esinizin su anki J1'i icin waiver basvurusu yapmaniz lazim, bu basvuru ile sizin J2 vizenizin de kurali kalkmis olacak.
Bir de sizin ayri bir sekilde eski J1 icin waiver basvurusu yapmaniz lazim.
Yani iki ayri waiver basvurusu olacak.
-
@ali-asma-0, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@mertbayar merhabalar dostum, J1 waiver'i edinebildin mi? ben de J1 waiver surecindeyim de , kasim sonu gibi evraklarimi gonderdim, no objection da 6 aralik ta buyukelcilikten DOS,a gonderildi , ancak Case status check sistemine girdigim de soyle bir uyari aliyorum hala " Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"
merak etmeyin, site gec guncelleniyor. Guncellendigi zaman ise bilgiler cok onceye ait oluyor. Yani sitede henuz bilgi gormemeniz, basvurunuzun alinmadigi ve/veya surecinizin islemedigi anlamina gelmiyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum