Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Merhaba.
Ret aldığınız için üzgünüm.
İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
Eski ABD elçiliği çalışanı
ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.
İyi günler
Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer Visa Interview Coach: Coaching by an ex-Visa Officer
Maximize your chances for U.S. visa approval with coaching from a former Visa Officer.
-
merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
-
-
Merhaba arkadaşlar, ben türkiyede asistanlık eğitimimin son senesinde bir tıp doktoruyum. Bu haziran ve temmuz ayında California Üniversitesinde observership ayarladım. B1/B2 vizem olmasına rağmen özellikle J1 vizesi başvurusu yapmamı talep ettiler. İstedikleri belgeleri topladım fakat bir noktada takıldım.
"Evidence of health insurance coverage" maddesini anlayamadım. Burada yaptıracağımız seyehat sigortası bunu karşılar mı yoksa başka bir şey mi gerekli emin olamadığım için buraya danışmak istedim.
-
-
@probist Bende benzer durumdaydim 2 yil kdar once. O zaman forumda, eger Turkiye'de mulakata girecekseniz waiver sorulmadigindan bahsediliyordu (tabiki kesin bilgi degildi ama boyle bir problemden de bahseden yoktu.)
Ben garantici birisi olarak waiver islemlerini baslattim ama tabiki mulakattan once yetismedi. Neyse ki mulakatta bu konu sorulmadi. 2 yilimin bitmesine 6 aydan fazla vardi.
-
-
@Burak-Oral Merhaba F1 vizenizi nasıl aldınız
-
@mugedeniz Çok teşekkür ediyorum. Haklısınız kritik bir konu bir uzmana danışmak şart gözüküyor. Sağ olun
-
-
Merhaba, J1 yenilemeyi son zamanlarda ABD’den posta yoluyla yapan oldu mu? Tesekkurler.
-
Mayis 2025'te bir konferans icin Fransa's gidecek ve ardinda Turkiye'de ailemi ziyaret edecektim, ancak universitem uluslararasi seyahati cok gerekli olmadikca onermediklerini belirtti. Son zamanlarda J1 ile seyahat eden oldu mu? Deneyimlerinizi yazar misiniz?
-
Merhabalar herkese,
Amerikada devlet üniversitelerine lisans başvurusu yapacağım bu süreçte kendi başıma ilerlemem mi daha mantıklı olur yoksa bir danışman ile çalışmam mı ?
Bir danışman kabul almak kolay fakat en yüksek bursu alarak kabul almanı ben sağlarım diyor 3600$ küsür dolar istiyor sizce onunla çalışmam mantıklı olur mu ?
Bilgisi olan var mı ?
-
Arkadaslar Merhaba,
Community collegedan 2024 mayis ta mezun oldum, mezun olduktan hemen sonra OPT'mi kullandim ve suan 1 yillik calisma iznim var. Calisma iznim bittikten sonra bi sirket bana sponspor olsa calisma vizesine gecis yapabilir miyim? Yoksa 4 yilligi tamamlamam mi gerekiyor? Cevaplariniz icin tesekkurler.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@lucyinthesky, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells
Merhaba, bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim. Ben fullbright bursuna başvuracağım, burs süreci içinde green carda başvurmaya devam edeceğim bursum bittikten sonra green card çıkarsa eğer j1 vizesini green card vizesine çevirebilir miyim? Fullbirght bursunun j1 vizesinden kaynaklı olarak burs bittikten sonra 2 yıl türkiyede kalma zorunluluğu var. Bu zorunluluk green card çıkarsa yok sayılır mı? ya da sizin yaptığınız gibi wiaver yaparsam eşim de benimle kalabilir mi? yardımcı olursanız çok sevinirim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler çok yardımcı olduMaalesef Green Card islemleri bu zorunlulugu kaldirmiyor. ABD icinden Green Card alip almamaniz waiver alip almamaniza bagli. Eger Turkiye "No Objection Statement" vermezse o durumda waiver basvurunuz onaylanmaz.
Ayrica ne yazik ki genelde Fulbright programina katilan ogrenciler ve akademisyenler "J1 waiver" alamiyorlar. Bu programa ozgu bir durum bu maalesef...
-
@lucyinthesky Fulbright'in ulkeye donme zorunlulugunu tamamlamadan green card'a basvuru yapamazsiniz. Fulbright'inki siradan J-1'lardan farkli bir yukumluluk. Akademide cok sik rastliyoruz bu kisilere. Ancak bunca senedir Turkiye'ye donmeden green card alabilen bir Fulbright scholar'i gormedim. Ama cogu sadece 1 sene donduler. J-1'in 2 senelik donusunu waive etmek cok kolay ama Fulbright baska bir hikaye. Iyice arastirmanizi tavsiye ederim.
-
ABD'de J1 degisim program vizesiyle bulunmus olan bazi arkadaslar, 2 yil kuralina tabidir. Vizesinde bu kural olan arkadaslar, ABD'deki programin ardindan 2 yili kendi ulkelerinde gecirmelidirler. Eger 2 yili ulkenizde geciremeyecekseniz, o durumda bu konuda anlatilan "waiver" icin basvuru yapmalisiniz. Eger J1 vizenizde 2 yil kuraliniz varsa ve waiver'iniz yoksa, gocmenlik yasalari su islemleri yapmanizi yasakliyor:
Merhaba, J1 vizesinde 2 yıl kuralının olup olmaması neye bağlı bilgisi olan var mı? Öğrendiğim kadarıyla bu vize ile en az 3 yıl orada kalınabiliyormuş. Eğer bu 2 yıl kuralı yoksa sonrasında orda aynı şekilde çalışmaya devam edilebiliyor mu vizeyi uzatarak? Bir de 2 yıl kuralı gereği ülkeme döndüm diyelim burada aynı işi sürdürmem mi gerekiyor? Hali hazırda öğretmen olarak çalışan biri orada öğretmen olarak çalışıp ülkesine döndüğünde buradaki işine devam edebiliyor mu (arada geçen yılları ücretsiz izin, yıllık izin vs ile geçirerek)? Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.
-
@Soner-Sofracı, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
ABD'de J1 degisim program vizesiyle bulunmus olan bazi arkadaslar, 2 yil kuralina tabidir. Vizesinde bu kural olan arkadaslar, ABD'deki programin ardindan 2 yili kendi ulkelerinde gecirmelidirler. Eger 2 yili ulkenizde geciremeyecekseniz, o durumda bu konuda anlatilan "waiver" icin basvuru yapmalisiniz. Eger J1 vizenizde 2 yil kuraliniz varsa ve waiver'iniz yoksa, gocmenlik yasalari su islemleri yapmanizi yasakliyor:
Merhaba, J1 vizesinde 2 yıl kuralının olup olmaması neye bağlı bilgisi olan var mı? Öğrendiğim kadarıyla bu vize ile en az 3 yıl orada kalınabiliyormuş. Eğer bu 2 yıl kuralı yoksa sonrasında orda aynı şekilde çalışmaya devam edilebiliyor mu vizeyi uzatarak? Bir de 2 yıl kuralı gereği ülkeme döndüm diyelim burada aynı işi sürdürmem mi gerekiyor? Hali hazırda öğretmen olarak çalışan biri orada öğretmen olarak çalışıp ülkesine döndüğünde buradaki işine devam edebiliyor mu (arada geçen yılları ücretsiz izin, yıllık izin vs ile geçirerek)? Bu konuda tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi? Teşekkürler.
Katildiginiz programa, program sartlarina ve en onemlisi bu programi kimin finanse ettigine bagli.
2 yil kurali gocmenlik surecine gecis icin problem cikariyor, 2 yil kuraliniz olsa da J1 statunuzu uzatabilirsiniz veya Turkiye'den J1 vizesi alabilirsiniz.
Son sorunuz vize ile alakali degil, sizin isvereninizle ilgili bir soru. Turkiye'ye dondukten sonra ogrendiklerinizi uygulamaniz beklenir ama illaki bunu yapmak zorunda degilsiniz. Fakat zaten kariyerinizle ve egitim deneyimlerinizle alakasi olmayan bir J1 programina basvuru yapiyorsaniz vize alma ihtimaliniz oldukca dusuk.
-
Herkese iyi forumlar. Bir sorum olacakti. 2 year rule ile ilgili No objection kagidi 29 Agustos'ta Turkiyeden Amerikadaki ilgili birimlere verildiikten 1 ay sonra Green card icin basvuru yaptik bioometric verdikten sonra waiver statu favorable recommendation statusune gecti (22 Aralik'ta ) Sorum hali hazirda bekledigimiz yaklasik 2 aydir bekliyoruz mulakat tarihi olumsuz bir sekilde ertelenir mi yoksa yakin bir zamanda sonuclarnir mi ? Bilgisi olan var midir ?
-
@crazycells Merhaba iyi günler, konudaki yorumlara göz gezdirdim fakat tam olarak bir cevap bulamadım. "15/06/2022" Tarihinde WAT için iş başlangıcı tarihim bulunuyor ve "31/09/2022" tarihinde ise WAT programım sona erecek. "Ekim 2021" tarihinde ise "greencard" çekilişine başvurdum. Eğer greencard çekilişi çıkarsa, önce WAT'a gidip daha sonra "ekim'in başında" geri döndüğümde greencard sürecini başlatabilir miyim?
2.Bir soru olarakta ben WAT yapacağım için 2 yıllık ülkede kalma süresine tabii oluyor muyum, eğer tabii oluyorsam greencard nasıl alacağım, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
-
Department of State Advisory Opinion Finding: Pending
Form DS-3035
Form DS-2019
Letter of RepresentationReceived Date
September, 28 2021Siteye case number girdigimde hala pending yazisi goruyorum. Sep 28 de received gozukuyor ama hala pending.
Bir fikri olan var mi ne zaman gelir sonucum? Baya vakit gecti evlendim ama green kart basvuru asamasina gecemiyorum vaiwer alamadigim icin.
-
Merhabalar,
J1 waiver için Türkiye’den başvuruyorsk, üzerine adresimizi yazıp göndereceğimiz iki mektup için hangi posta pulunu kullanmam gerekecek? Ptt’den alsam onlar amerikadan göndereceği için sorun çıkabilir diye düşündüm. Türkiyeden başvuru yapmış arkadaşlar cevaplayabilirse süper olur. Çok teşekkürler -
Merhaba arkadaslar,
Forumu taradim ama kendi soruma bir cevap bulamadim. O yuzden burda kisaca sorumu sormak isterim.
Amerika maceram 2017 de J1 vizesi ile basladi, TR ye geri dondukten sonra 2 yil gecmeden tekrar Amerikaya esimin dependant' i olarak J2 vizesi ile geldim. 3 senedir bu vizedeyim. Esim bu hafta 2 yil kuralini waive etmek icin basvuruda bulunucak, bu durumda benim su anki J2 vizemin 2 yil sartida otamatik kalkmis olacak. Benim cevabimini bulamadigim kisim su: Eski J1 vizemin 2 yil sartini kaldirmak icin ayri bir sekilde basvurmalimiyim? Yoksa waive islemi global oldugu icin eski vizemin waive edilmesine gerek yok mu?Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler!
-
@mertbayar merhabalar dostum, J1 waiver'i edinebildin mi? ben de J1 waiver surecindeyim de , kasim sonu gibi evraklarimi gonderdim, no objection da 6 aralik ta buyukelcilikten DOS,a gonderildi , ancak Case status check sistemine girdigim de soyle bir uyari aliyorum hala " Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"
-
@mope bilgi olsun diye buraya yaziyorum arkadaslar, ben mecburi hizmet yukumlulugunu bitirmeden mustafi olmus, devlet ile bagi kesilmis bir hekimim ve no objection statement elde edebildim, problem olmadi
-
Cevap: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Sevgili @crazycells, aydinlatici bilgilerin icin cok tesekkur ederim
Bir soru da ben sormak isterim. Asagida yazdigim uyari diger J1 waiver eden arkadaslarda da gormusmuydunuz?"Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"
Kasim sonu evraklarimi gonderdim, NOS 6 aralik 2021'de DOS'a gonderildi, ama hala bu uyariyi aliyorum, normal mi tesekkurler
-
@basoglukoray1, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Herkese iyi forumlar. Bir sorum olacakti. 2 year rule ile ilgili No objection kagidi 29 Agustos'ta Turkiyeden Amerikadaki ilgili birimlere verildiikten 1 ay sonra Green card icin basvuru yaptik bioometric verdikten sonra waiver statu favorable recommendation statusune gecti (22 Aralik'ta ) Sorum hali hazirda bekledigimiz yaklasik 2 aydir bekliyoruz mulakat tarihi olumsuz bir sekilde ertelenir mi yoksa yakin bir zamanda sonuclarnir mi ? Bilgisi olan var midir ?
Sizin iki yil kuraliniz var mi? Yoksa ne olur ne olmaz diye mi aliyorsunuz waiver'i? Genelde waiver ele gectikten sonra GC icin basvuru yapmaniz daha mantikli oluyor.
USCIS'in waiver konusunda son karari vermesi yakindir.
Direkt biyometrik randevu mu verdiler, yoksa waiver kagidinin eksik oldugunu mu soylediler?
Waiver kararini dosyada goremedikleri icin RFE almaniz mumkun, bu da islemlerde biraz gecikmeye neden olabilir; ama cok ciddi bir gecikme yasayacaginizi sanmiyorum.
-
@doğukan-gökdeniz, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells Merhaba iyi günler, konudaki yorumlara göz gezdirdim fakat tam olarak bir cevap bulamadım. "15/06/2022" Tarihinde WAT için iş başlangıcı tarihim bulunuyor ve "31/09/2022" tarihinde ise WAT programım sona erecek. "Ekim 2021" tarihinde ise "greencard" çekilişine başvurdum. Eğer greencard çekilişi çıkarsa, önce WAT'a gidip daha sonra "ekim'in başında" geri döndüğümde greencard sürecini başlatabilir miyim?
2.Bir soru olarakta ben WAT yapacağım için 2 yıllık ülkede kalma süresine tabii oluyor muyum, eğer tabii oluyorsam greencard nasıl alacağım, şimdiden cevaplarınız için teşekkürler
-
Evet, baslatabilirsiniz; bir sorun yasamazsiniz.
-
Genelde WAT boyle bir kisitlamaya neden olmuyor, ama olabilir de... buna vizeyi veren konsolos karar verecek. Eger DS-2019 formunuzda veya vizenizin ustunde "subject to 2-year rule" gibi bir cumle varsa 2 yil kuralina tabisiniz demektir. Eger tabi iseniz bu durumda ilk iletilerdeki yolu takip ederek waiver alabilirsiniz.
-
-
@mertbayar, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Department of State Advisory Opinion Finding: Pending
Form DS-3035
Form DS-2019
Letter of RepresentationReceived Date
September, 28 2021Siteye case number girdigimde hala pending yazisi goruyorum. Sep 28 de received gozukuyor ama hala pending.
Bir fikri olan var mi ne zaman gelir sonucum? Baya vakit gecti evlendim ama green kart basvuru asamasina gecemiyorum vaiwer alamadigim icin.
Su an icin waiver'lari max 6-7 ay bekliyorsunuz, siz de planlarinizi 7 aya gore yapin isterseniz.
Site gec guncelleniyor, telaslanmaniza gerek yok.
-
@elif-hacettepe, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar,
J1 waiver için Türkiye’den başvuruyorsk, üzerine adresimizi yazıp göndereceğimiz iki mektup için hangi posta pulunu kullanmam gerekecek? Ptt’den alsam onlar amerikadan göndereceği için sorun çıkabilir diye düşündüm. Türkiyeden başvuru yapmış arkadaşlar cevaplayabilirse süper olur. Çok teşekkürlerBen de Turkiye'den basvuru yapmistim ama posta konusunda sorun cikmamasi icin bir arkadasimin ABD adresini kullanmistim, dolayisiyla zarflara da onun adresini yazmistim. Bu sekilde yardim alabileceginiz biri var mi?
-
@esra-barlas, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba arkadaslar,
Forumu taradim ama kendi soruma bir cevap bulamadim. O yuzden burda kisaca sorumu sormak isterim.
Amerika maceram 2017 de J1 vizesi ile basladi, TR ye geri dondukten sonra 2 yil gecmeden tekrar Amerikaya esimin dependant' i olarak J2 vizesi ile geldim. 3 senedir bu vizedeyim. Esim bu hafta 2 yil kuralini waive etmek icin basvuruda bulunucak, bu durumda benim su anki J2 vizemin 2 yil sartida otamatik kalkmis olacak. Benim cevabimini bulamadigim kisim su: Eski J1 vizemin 2 yil sartini kaldirmak icin ayri bir sekilde basvurmalimiyim? Yoksa waive islemi global oldugu icin eski vizemin waive edilmesine gerek yok mu?Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler!
Sizin 2017 yilinda aldiginiz J1 vizesinin 2 yil kurali var miydi?
Eger varsa soyle basvuru yapmaniz lazim. Esinizin su anki J1'i icin waiver basvurusu yapmaniz lazim, bu basvuru ile sizin J2 vizenizin de kurali kalkmis olacak.
Bir de sizin ayri bir sekilde eski J1 icin waiver basvurusu yapmaniz lazim.
Yani iki ayri waiver basvurusu olacak.
-
@ali-asma-0, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@mertbayar merhabalar dostum, J1 waiver'i edinebildin mi? ben de J1 waiver surecindeyim de , kasim sonu gibi evraklarimi gonderdim, no objection da 6 aralik ta buyukelcilikten DOS,a gonderildi , ancak Case status check sistemine girdigim de soyle bir uyari aliyorum hala " Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"
merak etmeyin, site gec guncelleniyor. Guncellendigi zaman ise bilgiler cok onceye ait oluyor. Yani sitede henuz bilgi gormemeniz, basvurunuzun alinmadigi ve/veya surecinizin islemedigi anlamina gelmiyor.
-
@ali-asma-0, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Cevap: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Sevgili @crazycells, aydinlatici bilgilerin icin cok tesekkur ederim
Bir soru da ben sormak isterim. Asagida yazdigim uyari diger J1 waiver eden arkadaslarda da gormusmuydunuz?"Currently, there is no information regarding the status of your case. If you would like additional information, please contact Public Inquiries at [email protected]"
Kasim sonu evraklarimi gonderdim, NOS 6 aralik 2021'de DOS'a gonderildi, ama hala bu uyariyi aliyorum, normal mi tesekkurler
evet, normaldir.
2 hafta once waiver'i eline ulasan bir arkadasim 7 ay once basvuruyu baslatmisti. Yani tum sureci 6-7 ay surecekmis gibi dusunebilirsiniz.
-
@crazycells cok ama cok tesekkur ederim neden bilmiyorum ama aciklamalariniz her zaman icimi rahatlatiyor. Sagolun var olun

Benzer Başlıklar
148
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum