Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @crazycells cok tesekkurler, muhtesem bir is yapiyorsunuz


  • @crazycells cok tesekkurler cevabiniz icin. Evet ilk aldigim J1 vizesininde 2 yil sarti vardi. Dediginiz gibi 2 ayri basvuru yaptik.


  • Merhaba, tum bilgiler icin tesekkur ederm. Gercekten cok faydali isler yapiyorsunuz.
    Benim durumum ozetle soyle:
    Yaklasik 6 ay once waiver sureclerine basladik, su anda DOS'ta pending asamasindayiz.
    2 sorum var:
    1 - Waiver sureci sonuclanmadan, Mart basinda baslayacak olan H1-B petition'ina basvurabilir miyim? Isverenim basvurmak icin gonullu.
    Bu soru icin yaptigim arastirmada, " basvurabilirsin ama visa stamp asamasina kadar waiver'in onaylanmasi gerekir" gibi yorumlar buldum. Sizce bu yorumlara guvenebilir miyim?
    2- Ben J-2 statusundeyim, butun islemleri esim uzerinden yaptik. Bu durumda benim ekstra bir belgeye ihtiyacim olur mu?

    Cok tesekkurler.


  • Merhaba
    Şu anda Kuzey Carolinada kısa dönem J1 vizesi ile doktora araştırmalarımı sürdürmekteyim. 2019 senesinde 1 senelik vizeye başvurduğum için 2. Gelişimde short term Scholar vizesi ile gelebildim. Vize sürem Nisan ayında sona eriyor. Bir 6 ay daha uzatma almak istiyorum. Kısa dönem araştırmacı vizesinde uzatma form güncellemesi ile yapılabiliyor mu? Güncel davet mektubum hazırlandı. Vize ofisindeki ilgili kişi net bir cevap veremedi Bu gibi bir durumda vize tarihi bitiminde türkiyeye dönüp yeniden hazırlanan güncel DS formu ile yeniden vize başvurusunda mı bulunulması gerekiyor?


  • @crazycells merhabalar size acil bir sorum olacak. 2018 yazında WAT yaptım. 48 hafta dolmadı henüz. Vize yenileme başvurusunda bulunacağım fakat vizemin olduğu pasaportu amerikada iken kayboldu. Vizenin olduğu pasaport olmadan vize yenileme başvurusunda bulunabilirmiyim sizce?


  • @crazycells merhabalar. 2018 yazında WAT yaptım. 48 hafta dolmadı henüz. Vize yenileme başvurusunda bulunacağım fakat vizemin olduğu pasaportu amerikada iken kayboldu. Vizenin olduğu pasaport olmadan vize yenileme başvurusunda bulunabilirmiyim sizce? ABD vizeli pasaportumun olduğunu kanıtlayan belgeler ile başvurma şansım varmı acaba ?


  • @crazycells update olarak bildiriyorum arkadaslar 4 ay once evraklari gondermeme lazim henuz dosyam sisteme kaydedilmemis bile, umarim araya kaynamamisimdir, telelfonla hic bir sekilde ulasamiyorsun, emaile sonunda donduler ama onda da soyle yaziyor " Good day,
    Thank you for your inquiry.
    We have checked our files and there is no record of having received your application. While the fee may have been accepted by the U.S. Bank in St. Louis, the Waiver Review Division in Washington, DC must receive the package from St. Louis before it can be entered into the Waiver Review System. At that time, you may be able to monitor the status of your case by going to our website at https://j1visawaiverrecommendation.state.gov/. and enter your case number. Cases are processed in order they are received and your case should be processed in the coming weeks. You should allow approximately twelve to fourteen weeks from the time all documents were submitted before checking your status online. If after several additional weeks from today, you do not see your case, please send a new inquiry to this address.

    We hope this information is helpful.

    Regards,


  • Merhabalar,
    Oncelikle detayli bilgilendirme icin tesekkur ederim ama benim biraz daha farkli bir durumum var. J1 intern vizesiyle amerikada bulunmaktayim ve uzun sureden beri beraber oldugum erkek arkadasimla evlendim ve kendisi amerikali.Simdi calisma ve oturma iznini basvurucam ama Eylul 2022 de de Turkiyede dugunumuz var dolayisiyla oturma iznini dugunden sonra yapmaya karar verdik ulkeye giris cikis yapabilmem icin. Sorularimda soyle,

    1. Soyadim degisti dolayisiyla pasaportumda J1 vizem eski soyadimla eski pasaportumda bu amerikaya tekrar giris yaparken sorun cikartir mi?
    2. Simdi No obligation statementa basvuru yaparsam stajima devam edebilir miyim? ve no obligation statement almak ulkeye giris cikisi engeller mi?

    Simdiden tesekkur ederim.


  • Herkese merhaba yeni uyeyim:)
    Burslu ve asistan olarak Abd'de bir universitede mastera baslayacagim (Fall2022) Esim ve oglum a benimle gelecek. F1 vizesi alip devaminda kalabilmek daha mi kolay oluyor, yoksa benim durumumda Tr'den bir borcun bursun yoksa da J1 waiver kolayca alinir mi?
    Maddi olarak esimin de geldiginde calisabilmedi cok iyi olur ama waiver olumsuz sonuclanmaindan korkuyorum. Cunku doktoraya devam etmek ya da universitemde calismaya devam etmek isterim Abd'de.
    Siz neyi onerirsiniz?
    Hepinize sonsuz tesekkurler, iyi ki var bu site!


  • Arkadaslar merhaba.
    J1 vizesi ile amerikadayim. Yakinda programim bitecek donecegim. Pasaportumda 2 yil kurali var. Donunce de H2B basvurmak istiyorum cunku buradan bir is yerinden teklif aldim. Doner donmez kyk borcumu odesem sonrasinda 2 yil kuralimi kaldirmak icin basvurabilir miyim ve ne yapmam gerekiyor. Sizce surec ne kadar surer? Lutfen yardimci olur musunuz?


  • @ali-asma-0 arkadaslar tecrube olsun diye yaziyorum, amerika'da bulunup money order gonderiyorsaniz, kesinlikle money order track number alin, sonrasinda J1 waiver surecinde confirme ettirmek istediginizde hicbir sekilde ulasamiyorsunuz, bir de USPS'den gonderdinginz kayitlari 120 gun icersinde siliyor, 120 gun sonrasinda sorarsaniz sanki boyle bir kargo hic gonderilmemeis gibi davraniyorlar, benim basim cok agridi bu isden, evraklarim st-louis , Mo ya gitti, track ettim, ama ondan sonrasi kayip, su an icin 20 hafta olmus durumda, yeni paket yolladim, ama o da yetismez sanirsam


  • @crazycells merhaba, forumdaki diger sorulara baktim ama kendi durumumla ilgil tam ayni durumu goremedim (benzerini gordum). Size sormak istedim. 2013 yilinda alinmis bir J-1 vizem var 2-year home rule ile. Bu vizenin uzerine F-1 vizesi cin istanbul konsolslugunda gittigimde eski j-1 vizemin ustune 'cancelled without prejudice' damgasi basildi ve f-1 vizemi aldim. Yil oldu 2022, ben 2-year home rule'umu karsilayacak sekilde turkieyede hic 2 yil bulunmadim. Ve su anda yeni bir J-1 vizesi ile Amerika'dayim. Yine 2-year home rule var. Sorum su olacak: Bu 2013 yilindaki j-1 vizemi de waive etmem gerekli mi yoksa sadece 2022 yilindaki vizenin two-year-home rule'unu waive etsem yeterli olacak mi? Bir de bu 2013 J-1 vizesinin DS-2019 formu kayip. Bu durumda ne yapmami onerirsiniz?

    Tesekkur ederim!


  • @Onder-Erin selamlar, eger yeni bir J1 vizesi alabildiysen, sanirsam onceki J1 in butun yukumluluklerinden kurtulmussundur


  • @ali-asma-0 cok tesekkur ederim, umarim oyledir ya cok sevinirim cunku eski belge kayip ve bir suru ugras cikartacak gibi duruyor. Daha kesin bilgisi olan var mi? Direk vaiwe islemlerine baslayip ustune green card islemlerine dogru gidecegim cunku onceden neyin ne olduguna emin olmak istiyorum


  • @Onder-Erin J1 waive ederken- ne tur vizeyeye gececekseniniz onu garantiye alin yoksa J1 waive olduktan sonra ve diger vizeyi de alamazsaniz, yasal statunuz dusebilir, yeniden J1 da alamazsaniz


  • @ali-asma-0 Uyardigin icin tesekkurler, o konuyu hallederim bir sekilde umarim. acikcasi su anda 2013'ten gelen J-1 vizesini nasil waive edecegim onu kara kara dusunuyorum. Yazili DS-2019 dokumanina ulasamiyorum cunku. Su andaki DS-2019'lar var 2021 ve 2022 icin sadece elimde.


  • Merhaba Arkadaşlar,

    28 Ağustos 2021 tarihinde J1 waiver işlemine başvurduk.

    11 Ocak 2022'de evraklarımız "recieved" olarak gözüktü.

    Sonuç ne zaman gelir? Bir bilginiz var mı? Her gün bakmaktan çok yoruldum.


  • selamlar merak ettiğim bir soru var cevabını malesef bulamadım, askerlik durumu 2 yıl kuralının kaldırılmasına engelmi ?


  • @irmakss bende 18 november gibi basvurdum, NOS' um ^ aralik'ta gonderildi , evraklarim NOS haric Mart 24'te upload oldu, hala NOS'u bekliyorum, sonra bir de favor of recommendation ardindan USCIS kararini bekleyecegiz, cok sinir bozucu bir durum, ama ba;ka bir forum da gordupgum kadariyla NOS upload olduktan 2-3 ay kadar surede favor of recommendation cikiyor bazen kisaliyor bazen uzuyor, ardindan da USCIS in onaylamasi 1 ay sanirsam, bekle allah bekle


  • @northern merhaba F1 li olursaniz esinizin F2 ile calisma hakki olmaz. J1 olursaniz esinizin J2 ile calisma hakki oluyor fakat bu sefer de 2-year home country sarti konuyor. Karar sizin


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum