@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@hopasej, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Sigarayı bıraktım millet..
Var mı şöyle yakın zamanda '' başarılı '' bir şekilde sigarayı bırakan, hem biraz içini döksün hem de bize ışık olsun?
+1 Bende bıraktım geçen hafta gerçi içersem de günde 2 bilemedin 3 dal içiyordum
@hopasej Yaklasik 10 yil once biraktim. Gunde yaklasik 2 paket iciyordum. Ayda yaklasik $300 sigaraya para yatiriyordum. Yeni sifir araba almistim. Aylik odemesi $270 idi. Sigara parasini arabaya yatirayim dedim ve nicotine sakizlari alip, bir gun aniden biraktim. Bir daha da hic icmedim. Hic aklima bile gelmiyor...
Bu arada ayni zamanda cay ve kahvede seker olayini da biraktim. 10 yildir seker de kullanmiyorum.
@hopasej askerdeyim (umitkoy) inanilmazda rahatim ama etrafimda hep durumu olmiyan arkadaslar tabi gunde iki bazen 3 paket anca yetiyor kimini dagit kalanini ic derken dedim bu kulfet beni yorar hadi birakayim .. yakin zaman olmasada o donemde browni(klasik ince uzun findik parcali
) ve cikolatali sutun destegi ile 10 yil once kurtuldum o meletten
25 yaşındayım hiç denemedim nasıl birşey olduğunu da bilmiyorum nargile ve alkol de dahil tertemizim 

Günaydın forum ailesi,
Bugün günlerden Ohio

Amerika Birleşik Devletleri’nin 50 eyaleti arasında yüzölçümü bakımından 34’üncü sırada kendisine yer bulan Ohio, sahip olduğu nüfusun topraklarına dağılımı anlamında ise, ülkenin en yoğun 7’inci nüfusa sahip eyaleti olarak kabul edilir. Görüldüğü gibi toprakları küçük olsa da yine de sahip olduğu nüfus dikkat çekicidir. Ohio, coğrafi olarak Amerika’nın kuzey hattı olarak bilinen Kanada sınırında bulunur. Bu anlamda komşu ülke Kanada ile sınır komşusu olan Ohio, oldukça stratejik bir bölgede yer alır. Resmi olarak herhangi bir dile sahip olmayan Ohio, birden çok lakaba da sahip oluşu ile dikkat çeker. Bunlar arasında ”The Buckeye State”, ”Birthplace of Aviation”, ”The Heart of It All” bulunur. Bir de mottosu bulunan bu eyalet, ”With God, all things are possible” ifadesini benimsemiştir. Bölgede yaşayan halkın büyük bir kesimini Avrupa kıtasından gelen göçmenler oluşturur. Amerika Birleşik Devletleri’nin şu an için yerlileri yanı başka bir ifade ile ”Beyaz Amerikalısı” olarak ifade edilen kesimin yoğun bir şekilde yaşadığı bu topraklar çok az sayıda Latin Amerikalı göçmenlere de ev sahipliği yapar. Ohio’da çok sayıda önemli şehir bulunur, ancak bunlar arasında en önemlisi hiç şüphe yok ki, eyalete başkentlik eden Columbus’tur. Columbus şehri aynı zamanda Ohio’nun nüfus anlamında en kalabalık şehri konumundadır.
Ohio Nasıl Bir Yerdir?Her ne kadar Columbus başkent olsa da, Cleveland ve Cincinnati şehirleri de son derece önemli yerleşim yerleri arasında sayılır. Bu iki şehrin tek bir metropol bölgesini paylaşması da bu bölgeyi en kalabalık metropol bölgesine çevirmiştir. Eyaletin sınırları dahilinde yerleşik şekilde yaşayan insan sayısı 12 milyon seviyelerindedir. Resmi olarak 1 Mart 1803 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’ne 17’nci eyalet olarak dahil olan Ohio, ülkenin ekonomik durumu refah olan bölgelerinden biridir. Söz konusu bölgeye ulaşım ele alınırsa, bölgede çok sayıda uluslararası uçuşlara açık hava meydanı bulunur. Türkiye üzerinden de bölgeye ulaşmak mümkündür. Ortalama seyahat süresi 11 saat kadardır. Ancak rota değişiklikleri sebebiyle kimi zaman bu süre 12 – 13 saate kadar çıkabilir.
Ne çok tüten varmış yahu forumda 
Her zaman en çok günde 2-3 tane içerek durabilenlere özeniyordum çünkü yalan yok bi noktada keyif de veriyor bu meret. Dünden beri 2 tane içtim sadece bakalım. Normalde bu zaman zarfında 1 paket bitirmiştim. Çünkü minicik ve incecik bir sigara içiyordum zaten 3 fırtta bitiyordu 
Bırakabilenler, tekrar tebrik etmek isterim gerçekten büyük iş bence. Bırakmak isteyenlere de başarılar dilerim.
Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler
@avar @hadi-BE @beceke @Zelene @Ping-PONG @gariban @MySea @gokhanbagatur
Sana da aman ha sakın ama sakın bulaşma derim @Ramazan 
Patrol alev aldı. 
son yazılan iletilere baktım herkes kendine çıkacağından çok emin
green card aradan çıktığına göre amerikaya gittiğimizde kimin evinde partiliyoruz onları konuşalım🥳
Normalde sakin ve sabırlı birisiyim ama bugün zaman çabuk geçsin istedim. İnsanlar yordu! Umudum, mayıs öncesi talihli sayısını arttırarak çoğunluğun gidebilmesi.
@gariban, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Günaydın forum ailesi,
Bugün günlerden Ohio
Amerika Birleşik Devletleri’nin 50 eyaleti arasında yüzölçümü bakımından 34’üncü sırada kendisine yer bulan Ohio, sahip olduğu nüfusun topraklarına dağılımı anlamında ise, ülkenin en yoğun 7’inci nüfusa sahip eyaleti olarak kabul edilir. Görüldüğü gibi toprakları küçük olsa da yine de sahip olduğu nüfus dikkat çekicidir. Ohio, coğrafi olarak Amerika’nın kuzey hattı olarak bilinen Kanada sınırında bulunur. Bu anlamda komşu ülke Kanada ile sınır komşusu olan Ohio, oldukça stratejik bir bölgede yer alır. Resmi olarak herhangi bir dile sahip olmayan Ohio, birden çok lakaba da sahip oluşu ile dikkat çeker. Bunlar arasında ”The Buckeye State”, ”Birthplace of Aviation”, ”The Heart of It All” bulunur. Bir de mottosu bulunan bu eyalet, ”With God, all things are possible” ifadesini benimsemiştir. Bölgede yaşayan halkın büyük bir kesimini Avrupa kıtasından gelen göçmenler oluşturur. Amerika Birleşik Devletleri’nin şu an için yerlileri yanı başka bir ifade ile ”Beyaz Amerikalısı” olarak ifade edilen kesimin yoğun bir şekilde yaşadığı bu topraklar çok az sayıda Latin Amerikalı göçmenlere de ev sahipliği yapar. Ohio’da çok sayıda önemli şehir bulunur, ancak bunlar arasında en önemlisi hiç şüphe yok ki, eyalete başkentlik eden Columbus’tur. Columbus şehri aynı zamanda Ohio’nun nüfus anlamında en kalabalık şehri konumundadır.
Ohio Nasıl Bir Yerdir?Her ne kadar Columbus başkent olsa da, Cleveland ve Cincinnati şehirleri de son derece önemli yerleşim yerleri arasında sayılır. Bu iki şehrin tek bir metropol bölgesini paylaşması da bu bölgeyi en kalabalık metropol bölgesine çevirmiştir. Eyaletin sınırları dahilinde yerleşik şekilde yaşayan insan sayısı 12 milyon seviyelerindedir. Resmi olarak 1 Mart 1803 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’ne 17’nci eyalet olarak dahil olan Ohio, ülkenin ekonomik durumu refah olan bölgelerinden biridir. Söz konusu bölgeye ulaşım ele alınırsa, bölgede çok sayıda uluslararası uçuşlara açık hava meydanı bulunur. Türkiye üzerinden de bölgeye ulaşmak mümkündür. Ortalama seyahat süresi 11 saat kadardır. Ancak rota değişiklikleri sebebiyle kimi zaman bu süre 12 – 13 saate kadar çıkabilir.
Ohio... GDP'si ülkemizin GDP'sinin biraz altında olan eyaletçik. 12 milyona yakın nüfusla neredeyse bizimle aynı değerde mal ve hizmet üretebiliyorlar.
Helal olsun diyelim, eyaletimizi teşekkürlerle yerine uğurlayalım.
Şu çekilişin kendine çıkacağına dair zerre umudu olmayan tek ben varım sanırım
Bayadır giremedim foruma. Umarım herkes iyidir. Geçenlerde 15 kişinin katıldığı mini bir çekilişe katıldım orada bile bana bir şey çıkmadı. O değil iki kişi çekilişe girsem onda bile çıkmıyor. GC nasıl çıkacak merak ediyorum valla. Neyse buralarda kalıp motivasyon basalım biraz 

@jessepinkman, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
kısmen yalnız değilsin 
ya da şöyle söyleyeyim. umudumuz var elbet ama "kesin bana çıkacak" diye kendimi şartlamıyorum. erken havaya girmek ve sonunda olumsuz bir sonuçla karşılaşmak, o erken girilen havanın dozu ile beraber olumsuz sonucun etkisinin daha çok olacağı bilincindeyim.
Kesin bana çıkacak yüzde bir milyon.
Ben çıkmayacak şekilde plan yapıyorum hatta çıksa bile gc'yı elime alana kadar çıkmamış varsayarım diye düşünüyorum. Heyecan git gide azaldı bir bakıma 
@efe-kansaslıoğlu, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Ben çıkmayacak şekilde plan yapıyorum hatta çıksa bile gc'yı elime alana kadar çıkmamış varsayarım diye düşünüyorum. Heyecan git gide azaldı bir bakıma
3 ay önce ben de böyle diyordum. Ama şimdi heyecan oluşmaya başladı içimde. Son iki aydır hayatımı düzene soktum ve istediğim gibi gidiyor. Bunun da istediğim gibi gitmesini diliyorum açıkçası.
Geçen yıl ilk başvurumdu heyecan çoktu, çok video izledim araştırdım bu gc. ama çıkmadı.. Bu yıl Relaxx.. 

Başka ülkede dil okulu okurken green card başvurusuna katılabiliyormuyuz? Irlanda dil okulunu düşünüyorum ama aklım hep Amerika da bu yüzden merak ettim böyle bir durum yaşayan oldu mu?
@senator, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Başka ülkede dil okulu okurken green card başvurusuna katılabiliyormuyuz? Irlanda dil okulunu düşünüyorum ama aklım hep Amerika da bu yüzden merak ettim böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Çekilişe katılmak için vatandaşı olduğun ülkede durma şartı yok. İstersen İrlandada okurken de başvurabilirsin.
@senator yanlis bilmiyorsam sorunuzun cevabi *evet .