DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
-
@melikeabd, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhaba,
annem ve babam nisan ayı için doğumuma geleceklerdi ds 160 formunu bu şekilde doldurduk. Ama randevuyu 21 Aralık tarihine verdiler. Mülakattaki bir çok şey değişti. Biz yeni eve taşındık. Gelecekleri tarih değişmiş oldu vs. Şimdi okuduğum kadarıyla yeni form doldurmamızı öneriyorsunuz. Bunu nasıl yapacağız sıfırdan başvuru gibi formu doldurup randevu almadan o formun sayfasını mı götürecekler mülakata? Çok kafam karıştı çok bekledik. Hata yapmak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederimYeniden bir DS-160 formu doldurabilirsiniz... Yeni formun sondaki barkodlu sayfasini mulakata goturmeniz yeterlidir, bu durumda konsolos basvuru formuna ulasabilir.
Arkadaslarin dedigine gore var olan DS-160 formunu da "retrieve application" yapinca yeni bir DS-160 formu daha once yazilmis cevaplarla aciliyor; bu yontemle zaman kazanabilirsiniz; ama sifirdan bir form doldurmanizda da herhangi bir problem yok.
-
@bskbksl, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhaba,
Babam, annem ve ben için DS-160’ı Nisan 2021’de doldurup Amerika seyahati tarihine Eylül 2021 yazmıştık fakat randevu 31.03.2022’ye verilmişti. Randevuyu öne çekmek için acil randevu talebinde de bulunmuştuk fakat kabul edilmemişti (Ablam Amerika'da yaşıyor, eniştem Amerika vatandaşı ve ablam hamileydi, gitme amacımız hem onları görmek hem de ablama hamilelik sürecinde yardımcı olmaktı, nitekim biz doğuma yetişemedik ama bebek doğdu) Şimdi ise elçilik randevuyu 11.01.2022 tarihine çekti. Bununla ilgili birkaç sorum olacaktı.1-Seyahat tarihi doğal olarak değişti ve ben o sırada çalışıyordum ama işi bıraktım. Formda eski iş yerimin bilgileri yer alıyor. Bu nedenler ile DS 160'ı güncellemeli miyim?
2-1 senelik evliyim, pasaportum ve kimliğimde eşimin soyadı bulunmuyor, DS 160 da evli olduğum yazıyor, bu problem olur mu?
3-Babam annem ve benim ayrı ayrı bankada yeterli birikimlerimiz mevcut fakat ablam ekstra olarak bize sponsor oldu bu durum sorun teşkil eder mi?
4-Ek olarak koyacağımız belgeler içerisinde yeğenimin doğum belgesi ve davet mektubunun orjinal belge mi olmalı yoksa çıktı olması yeterli mi?Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Sadece bunun icin degisiklik yapmaniza gerek yok bence.
-
Sorun olmaz.
-
Sorun olmaz.
-
Ciktisi yeterli.
-
-
Merhabalar,
4 Mart 2022 tarihine Ankara'dan aldığım vize mülakatım iptal edildi ve yerine 11 Ocak 2022 tarihinde İstanbul'a otomatik olarak mülakat tarihi verildi. Doldurduğum DS160 formunda mülakat yerini Ankara diye belirtmiştim fakat şimdi İstanbul oldu. Bu nedenle eski DS160 formumu güncelleyerek mülakat yerini İstanbul olarak değiştirdim. Başvuru yaptığım sitede hala eski DS160 form numaram gözüküyor ve güncellenmiyor, bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
DS160 form durumunu kontrol etmek için CEAC'dan sorgulattığım zaman "No Status" diye bir ibare çıkıyor, eski formda da yeni formda da aynı şekilde.
Bu konularda beni aydınlatabilecek biri var mı acaba?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
-
@Kıvanç-Karadağ, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhabalar,
4 Mart 2022 tarihine Ankara'dan aldığım vize mülakatım iptal edildi ve yerine 11 Ocak 2022 tarihinde İstanbul'a otomatik olarak mülakat tarihi verildi. Doldurduğum DS160 formunda mülakat yerini Ankara diye belirtmiştim fakat şimdi İstanbul oldu. Bu nedenle eski DS160 formumu güncelleyerek mülakat yerini İstanbul olarak değiştirdim. Başvuru yaptığım sitede hala eski DS160 form numaram gözüküyor ve güncellenmiyor, bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
DS160 form durumunu kontrol etmek için CEAC'dan sorgulattığım zaman "No Status" diye bir ibare çıkıyor, eski formda da yeni formda da aynı şekilde.
Bu konularda beni aydınlatabilecek biri var mı acaba?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Eger tek degisiklik konsolosluk yeriyse zaten bu degisikligi DS-160 formunda yapmaniza gerek yok idi. DS-160 formunda Ankara yazsa da Istanbul'da mulakata girebilirsiniz.
Randevu kaydindaki DS-160 formunun nosunu degistiremiyorsunuz, ama bu bir problem degil. Yeni formun barkodunu mulakata goturmeniz yeterlidir, bu sekilde konsolos yeni forma ulasip sizi bu forma gore degerlendirebilir.
-
Merhabalar,
Abd B2 turist vizesi için 1 hafta önce güncel pasaport bilgilerimle DS 160 formunu doldurup mayıs 2023'e randevu almıştım.
Bugün ise ikinci geçerli pasaportumu teslim aldım. ikinci pasaport vize işlemindeyken diğer pasaportla iş gereği yurtdışına çıkmam gerekiyor.
Vizeyi ikinci pasaporta almak istediğim için vize randevu sayfasında pasaport numaramı yenisi ile değiştirdim.
Şöyle bir bilgi var zaten: " Pasaport numaranızı, ödeme yapıldıktan sonra sadece bir (1) kez değiştirebilirsiniz. "
Fakat DS 160 formu diğer pasaport bilgisi ile kaldı.
Sizce ne yapmalıyım.
Herşeyi baştan mı doldurmam gerekli ?
Yoksa görüşmeye gidince güncelleme yaparlar mı ?? -
@canteymur, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhabalar,
Abd B2 turist vizesi için 1 hafta önce güncel pasaport bilgilerimle DS 160 formunu doldurup mayıs 2023'e randevu almıştım.
Bugün ise ikinci geçerli pasaportumu teslim aldım. ikinci pasaport vize işlemindeyken diğer pasaportla iş gereği yurtdışına çıkmam gerekiyor.
Vizeyi ikinci pasaporta almak istediğim için vize randevu sayfasında pasaport numaramı yenisi ile değiştirdim.
Şöyle bir bilgi var zaten: " Pasaport numaranızı, ödeme yapıldıktan sonra sadece bir (1) kez değiştirebilirsiniz. "
Fakat DS 160 formu diğer pasaport bilgisi ile kaldı.
Sizce ne yapmalıyım.
Herşeyi baştan mı doldurmam gerekli ?
Yoksa görüşmeye gidince güncelleme yaparlar mı ??Ihtiyac duydugunuz vize ilk pasaportta mi kaldi?
DS-160 formunu direkt bu sekilde goturebilirsiniz mulakata. AIS kaydinizi ustune vize yapistiracaklari pasaportla yaptiginiza emin olmaniz yeterli.
-
Merhaba. İyi aksamlar. Birşey sormak istiyorum forumda gordugum kadarıyla konulara hakimsiniz. Vize randevum var 7 ocakta. Ben ds160 formunu doldurmustum bundan 7 ay önce fakat en son kısımda imzalamamıstım onaylamamıstım. Bı degısıklık yaparım diye. Su an onaylamak için girdigimde ds160 ıd numaramla gırıs yaptıgımda forma ulaşamıyorum. Sanırım zaman aşımı varmış. Ne yapmam gerekıyor bılgılendırırsenız sevınırım. Tşkler
-
@halak, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhaba. İyi aksamlar. Birşey sormak istiyorum forumda gordugum kadarıyla konulara hakimsiniz. Vize randevum var 7 ocakta. Ben ds160 formunu doldurmustum bundan 7 ay önce fakat en son kısımda imzalamamıstım onaylamamıstım. Bı degısıklık yaparım diye. Su an onaylamak için girdigimde ds160 ıd numaramla gırıs yaptıgımda forma ulaşamıyorum. Sanırım zaman aşımı varmış. Ne yapmam gerekıyor bılgılendırırsenız sevınırım. Tşkler
Evet, formunuz iptal edilmis olabilir; fakat bu bir problem degil.
Yeni bir DS-160 formu doldurun ve gonderin. Bu formun barkodlu sayfasiyla mulakata katilmanizda herhangi bir problem yok. AIS sayfanizi guncellemeniz sart degil. Bol sanslar dilerim.
-
Merhaba,
Mayıs 2021'de B1/B2 vizesi için DS160 formu doldurdum ve Nisan 2022'ye Ankara'dan randevu aldım. Sonrasında yapılan değişiklikle randevum 18 Ocak'a İstanbul'a otomatik olarak alındı ve başvuru-randevu aralığı uzayınca tüm seyahat planım hatta gideceğim eyalet bile değişti.- Bu durumda yeniden DS160 formu doldurmalı mıyım?
- Yeniden formu doldururken hangi prosedürü izleyeceğim.
- Tekrar ücret ödemem gerekecek mi?
Teşekkür ederim.
-
@murat-murat, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
Merhaba,
Mayıs 2021'de B1/B2 vizesi için DS160 formu doldurdum ve Nisan 2022'ye Ankara'dan randevu aldım. Sonrasında yapılan değişiklikle randevum 18 Ocak'a İstanbul'a otomatik olarak alındı ve başvuru-randevu aralığı uzayınca tüm seyahat planım hatta gideceğim eyalet bile değişti.- Bu durumda yeniden DS160 formu doldurmalı mıyım?
- Yeniden formu doldururken hangi prosedürü izleyeceğim.
- Tekrar ücret ödemem gerekecek mi?
Teşekkür ederim.
Ben 7 ocak ta onay aldım. Durumum sizinle aynı hemen hemen. Ben de 13 mayıs 2021 de randevu almıştım haziran 2022 ye sonra mart 2022 ye çektim son olarak da 6 ya da 7 Aralık da konsolosluk kendisi 7 ocak 2022 ye randevu verdi. Bunun üzerine danışmanımla 20 Aralık tarihinde yeniden ds160 doldurduk. Çünkü içinde yanlış ve eski kalmış bilgiler vardı. Ds160 doldururken yine aynı şekilde ceac sayfasına gireceksiniz, nonimigrant visa diyeceksiniz İstanbul u seçeceksiniz ve formu en güncel hali ile doldruacaksınız. Eskisinden hiç bir farkı yok. Sonra onun confirmation sayfasından çıktı alacaksınız ve o confirmation sayfasını konsolosluğa giderken yanınızda götüreceksiniz o kadar. Yanlız oraya koyacağınız fotoğraf kesinlikle ilk ds160 daki fotoğraf ile aynı olmasın çünkü fotoğrafların 6 ay geçerlilik süresi var. Son olarak da tekrar ücret ödemeniz gerekmiyor.
-
Merhaba
Eşim doktor ve abd den bir tıp kongresine davetiye aldı. Birlikte gitmek için Abd turist vizesine başvurduk. 1 temmuz 2022 ye Ankara ya randevu aldık. Geçen haftalarda mail geldi. Randevuyu 11 şubata İstanbul a çekmişler. Benim DS-160 formum ile ilgili eksik yerler olduğunu düşünerek güncellemek istediğim yerler var. Bunu sisteme yeniden giriş yaparak doldurup bu onay sayfasını götüreceğimi buradan öğrendim. Teşekkür ediyorum. Yalnız ben son Bi kaç yıldır işsizim. Kendi özel çiftlik işlerimle uğraşıyorum. Bu durum vize almamda sıkıntı olur mu. DS-160 a işsizim diye girdim. Eşim devlette halen doktor olarak çalışıyor. Beraber gideriz sorun olmaz diyor ama ben tereddütte kaldım. Farklı bir öneriniz olursa şimdiden teşekkür ederim. -
@denizci10 Merhabalar size bir sey danismak istiyorum. Hayatimizdaki degisikliklerden oturu yeni ds formu dolduracagiz. Yeni formun barkod sayfasini cikti alacagiz degil mi? Baska yapilmasi gereken bir sey var midir? Bir de mulakata eski formu da goturdunuz mu acaba?
-
@denizci10 Açıklamanız ve aydınlatıcı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum. Yeni DS160 formunu ne zamana kadar yeniden doldurabilirim. Süre az kaldığı için sorun olmaz değil mi?
-
@rainman hayır eski forma gerek yok. Hangisi üzerinden işlem yapılmasını istiyorsanız onun confirmation sayfasından çıktı alıp gitmeniz yeterli. Ama şu var sadece bu sayfa derken bunu ds160 için söylüyorum yoksa ds160 formundaki bilgileri teyit edici bilgileri de yanınızda götürmeniz gerekmektedir. Ayrıca pasaport ve ds160 formunda kullandığınız fotoğraftan da en az 1 adet yanınızda bulunması gerekiyor.
-
@murat-murat 15 gün kala doldurmanız ideal bence. 30 ocak ta ise randevunuz 15 ocak ta doldurmuş olmanız yeterli olacaktır. Zaten o ds160 formu ile bişey yapmayacaksınız sadece confirmation sayfasından çıktı alıp gideceksiniz.
-
@denizci10 Benim bir haftam kaldı, umarım sorun olmaz. Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için.
-
@denizci10 Cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum. O zaman ben gorusmeye yeni ds formu barkodlu onay sayfasi bir de işimi destekleyen maas bordrom tapularim vs vs ile yanima basvurumu destekleyen belgelerle gidecegim. Ais sisteminden alinacak tek sey ds160 onay sayfasinin ciktisi midir peki? Bu arada tavsiye ettiginiz gibi yeni ds formunda yeni resim cekileyim ben onu kullanayim formda. Ayrica ekstra yanima ayni fotodan da alip gideyim. Peki pasaporttaki fotodan alin demissiniz onu anlamadim onu aciklayabilir misiniz?
-
@murat-murat sorun olmaz ama son ana bırakmayın bence...
-
@rainman, içinde söyledi: DS160 formunu mülakattan önce güncellemek mümkün mü?
@denizci10 Cevabiniz icin cok tesekkur ediyorum. O zaman ben gorusmeye yeni ds formu barkodlu onay sayfasi bir de işimi destekleyen maas bordrom tapularim vs vs ile yanima basvurumu destekleyen belgelerle gidecegim. Ais sisteminden alinacak tek sey ds160 onay sayfasinin ciktisi midir peki? Bu arada tavsiye ettiginiz gibi yeni ds formunda yeni resim cekileyim ben onu kullanayim formda. Ayrica ekstra yanima ayni fotodan da alip gideyim. Peki pasaporttaki fotodan alin demissiniz onu anlamadim onu aciklayabilir misiniz?
Ais sisteminde değil yalnız ds160 ın onay sayfası. Ds160 ı doldurduğunuz zaman indirmeniz lazımdo o sayfayı. Bilmiyorum bir daha ulaşılabiliyor mu? Ayrıca ben hiç bir yerde pasaporttaki fotoğraftan alın demedim acaba nerede gördünüz bana gösterir misiniz merak ettin de.
-
Benim de benzer bir sorum vardı, ds 160 formunu çok zaman önce doldurduğumdan dolayı bazı bence önemli bilgileri hatırlayamıyorum. Ben bir türlü ds160 formunu nasıl görüntüleyebilirim bulamadım, yazdıklarımı okuma şansım var mıdır?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum