[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@i̇brahi̇m ilgili istatistiğe 1 ocak öncesi ulaşamazsınız.
1 ocak'ta ilgili veriler ceac sistemine yüklenecek ve sonrasında imkanlar dahilinde bunu SaveDiversityVisa sitesinden yayınlamaya çalışacağız. -
@koc2022, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Teşekkürler. Evet tüm ailenin vizesi var, ancak orada turist olarak bulunmanın dışında bir amaç gösteremeyeceğiz B1/B2 vizesi ile.
Aslında bahsettiğim durum o değil. Evet ilk başta turist olarak gitmiş olabilirsiniz ama sonradan gelişen sebepler ile bulunma süreniz uzamış olabilir. Hastalık gibi mesela. Orada AoSa başvuru için önce 3 ay kalmalısınız sonrasında da AoS için işlemler sürecek. Yani tamam sen turist olarak geldin ama bu kadar uzun süre neden kaldın dediklerinde tatmin edici ve doğru bir cevap vermeniz gerekiyor.
-
@ezgilera Tamam simdi anladim. Bilgiler icin tesekkurler.
-
@berke1998, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
sn. @zimar
Eğer DV-2022 talihlisiyseniz, lütfen öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın . Evet, artık talihlilerin KCC'ye evrak göndermesine gerek kalmadı, ilgili dökümanlar direkt konsolosluğa götürülecek.
bkz. Diversity Visa 2022 Update
Mülakatlar ise KCC tarafından veriliyor, yani randevu tarihini siz belirlemiyorsunuz. Mülakat aldığınızda ise bilgileriniz ESC sayfasında güncellenecek.
tabi Berke bey atlamışım. Formu doldurdum, suan kcc den randevu verilmesini beklemem gerekiyor sanıyorum ki:? acaba bunun icin de yeni bir bilgilendirme şeması yada videosu var mıdır?
-
Mülakat aldığınızda [email protected] tarafından aşağıda paylaşmış olduğum şekilde bir bildirim alacaksınız. Kazandığınızı öğrendiğiniz ESC sayfasına bilgilerinizi girerek mülakat tarihinizi öğrenebilirsiniz. Mail gelmeme ihtimaline karşı düzenli aralıklarla bu sayfadan durumunuzu kontrol etmenizi tavsiye ederim.

-
@sinan-nalkaya evet mail alacaksınız. Ama şu an durağan aşamada mülakatlar. Dolayısıyla beklemeniz gerekiyor.
-
@zimar cok tesekkur ederim Berkecim, herkeze iyi forumlar diliyorum. Daha evvel amerikada f1 ile bulundum, yardimci olabilecegim bisey olursa, seve seve sormaniz yeterli arkadaslar...
-
Önemli Gelişme
Dün geceden beri bir kaç arkadaşın dosya statüsü "At KCC" den "At ANKARA"ya döndü. Yani dosyalar Ankara'ya transfer edilmeye başlandı ve her an mülakat mailleri gelebilir (muhtemelen bu arkadaşlar gün içinde mülakat maili alacaklar veya alabilirler).
Bu yüzden numarası cutoff içinde olan (CN 13000'e kadar olan), özellikle ilk 1000 içindeki kişilerin DS260'larını kontrol edip dosyalarının nerede olduğunu kontrol etmelerinde fayda vardır.
Kontrol için adres >> https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
Bu kısımda KCC yerine Ankara görünmeye başlamışsa siz de mülakat maili alacaksınız demektir.

-
@smartcells Ankara olarak gözükenler buraya yazabilirse hangi sıra numarasına kadar geldiğini görebiliriz. Benim hala KCC gözüküyor.
-
Benimki de KCC gözüküyor.
-
Benim de henüz KCC görünüyor
-
@smartcells Hocam emin misiniz Ankara gözüktüğünden ?
Bir yanlışlık olmasın.
-
Benim de KCC görünüyor.
*Numarası 800 üstü olup Ankara görünen var mı acaba? -
@gucarslan çok teşekkür ederim
-
Bu ileti silindi! -
Benim dosyamda KCC de gözüküyor
-
@gucarslan @smartcells ve yeşilkart forum üyeleri, ben yakın zamanda Almanya’ya ziyaretçi vizesi ile gideceğim. Orada vizemi dil okulu vizesine çevirmeyi planlıyorum. Eğer Amerika ben oradayken bana mülakat için mail atarsa 2 hafta önceden Türkiye’ye gelmem gerektiğini biliyorum fakat ben ds-260 formunda daha önce hiç bir ülkeye gitmediğimi ve vizemin olmadığını söyledim bu benim ilk vizem olacak. Amerika’ya Almanya’dan vize aldığımı söylemek zorunda mıyım? Greencard sürecimi sıkıntıya sokar mı Almanya’ya gitmek? Lütfen yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
-
@i̇brahi̇m, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan @smartcells ve yeşilkart forum üyeleri, ben yakın zamanda Almanya’ya ziyaretçi vizesi ile gideceğim. Orada vizemi dil okulu vizesine çevirmeyi planlıyorum. Eğer Amerika ben oradayken bana mülakat için mail atarsa 2 hafta önceden Türkiye’ye gelmem gerektiğini biliyorum fakat ben ds-260 formunda daha önce hiç bir ülkeye gitmediğimi ve vizemin olmadığını söyledim bu benim ilk vizem olacak. Amerika’ya Almanya’dan vize aldığımı söylemek zorunda mıyım? Greencard sürecimi sıkıntıya sokar mı Almanya’ya gitmek? Lütfen yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Bir şey yapmanıza gerek yok. Hiç bir problem olmaz.
-
@smartcells Teşekkür ederim. @gucarslan @smartcells Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben evrak onayımı uzun süre önce almıştım, numaram 10 binlerde. Bültende mülakatımın şubat ayında olması gerektiği yazıyor. Sizce mülakat maili ne aralıkta atılabilir? Mülakat ne zamanda olur?
-
C crazycells bu başlıktan bahsetti
-
@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Önemli Gelişme
Dün geceden beri bir kaç arkadaşın dosya statüsü "At KCC" den "At ANKARA"ya döndü. Yani dosyalar Ankara'ya transfer edilmeye başlandı ve her an mülakat mailleri gelebilir (muhtemelen bu arkadaşlar gün içinde mülakat maili alacaklar veya alabilirler).
Bu yüzden numarası cutoff içinde olan (CN 13000'e kadar olan), özellikle ilk 1000 içindeki kişilerin DS260'larını kontrol edip dosyalarının nerede olduğunu kontrol etmelerinde fayda vardır.
Kontrol için adres >> https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
Bu kısımda KCC yerine Ankara görünmeye başlamışsa siz de mülakat maili alacaksınız demektir.

Merhabalar, ben de Ankara şeklinde görüyorum 🤞👍😊
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum