Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Yarın yeni bir umut inşallah bu hafta hepimiz mailleri alırız


  • @ramazancoskun77 inşallah kardeşim


  • Başımdan geçen ilginç olaylar sonucu bugün ISSUED yazısını gördüm arkadaşlar. İlerde benim durumda olabilecek arkadaşlar için özet geçeyim, faydalanacak olan olur.

    15 Kasım - Vize Mülakatı (vizeyi sorunsuz aldım, klasik sorular yöneltildi, ek olarak ilginç birşey yoktu, sarı kağıt vermediler burası önemli, idari işlemlere kalacağımı konsolos da bilmiyordu demek ki ) - CEAC Status REFUSED

    16- Kasım - Sabah idari işlem maili aldım ve formu doldurup gönderdim.

    9 Aralık - CEAC de statusda güncelleme(update) oldu status hala REFUSED

    13 Aralık - İdari işlem tamamlandı diye mail geldi. Herşey bitti sandım ama bitmemiş. Pasaportu gönderdim.

    21 Aralık - Pasaport elçiliğe ulaştı. Status REFUSED

    22 Aralık - Status - Administrative Processing

    23 Aralık - Stasus REFUSED ( normalde burda ready veya issued olması gerekirken tekrar refuse a döndü. ister istemez insan tedirgin oluyor red mi oldu acaba diye) dikkatinizi çekerim idari işlem tamamlandı diye mail gelmişti, sorun yok gözüküyordu.

    27 Aralık - Elçilikten telefon geldi. Gerçekten çok nazik ve kibar bir şekilde birkaç soru sormaları gerektiğini söylediler. Adım soyadım, doğum tarihim, babamın adı. bunlardan bir tanesi muhtemelen sistemden sorun çıkarıyordu kara listede bir şekilde eşleşme vardı anladığım kadarıyla. açık açık söylemedi ama bunları teyit etmek istedi. buraya kadar olan herşey forumda var zaten. ama idari işlem tamamlandı diye mail geldikten sonra bile sistemde vize vermek isteyince sorun çıkabiliyor demek ki, bu yüzden bana tekrar ulaştılar.

    Sonuç olarak bugün ISSUED oldu baya rahatladım. hiçbir aşamada onlara ulaşmadım, mail atmadım. bence kendinizi yıpratırsınız bırakın sistem yürüyor zaten ek olarak aramanız, mail atmanız hızlandırmaz süreci. İlgili ve alakalılar, ayrıca CEAC de demek ki AP den sonra tekrar REFUSED olabiliyormuş, olursa size ulaşabilirler veya hiç ulaşmadan ISSUED olabilir. benim hissettiğim şey AP ye kalanlara vizeyi vermek için çabalıyorlar gerçekten. vizeyi vermeyecekse zaten mülakatda vermiyor. AP durumuna düşen arkadaşlar zamana bırakıp vizeyi alacaklardır, kara listede olmadığınızı farzediyorum 🙂


  • @swingest hayırlı olsun sizin adınıza çok sevindim. Benim 1 ay oldu case hiç update olmadı bakalım beklemeye devam.


  • Hayırlısı olsun arkadaşım insanı yıpratan bir süreç


  • 3 Kasımdan bu yana devam eden idari işlemim bugün olumlu olarak sonuçlandı


  • Selam arkadaşlar ben de nihayet 49 gün sonunda idari işlem bitti denilen maili aldım bana destek olan forumdaki herkesten Allah razı olsun bende abd hayatım boyunca öğrendiğim şeyler hakkımda burda elimden geleni yapmaya devam edecem

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semercissimo gözünüz aydın, vizeniz hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ramazancoskun77 gözünüz aydın, tebrikler.
    vizenizi güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.


  • @gucarslan çok saol bro


  • Herkese Merhaba Ağustos 2018 de EB3(Employment Based Immıgration-Category 3) klasmanında greencard için avukat aracılığıyla işlemlerime başladım süreç çok uzun ve yıpratıcıydı sorun çıkma ihtimali olan her aşamasında sorun çıktı, pandemi oldu karantinalar kapanmalar. Bu arada şansımı deneyip dv2022 ye başvurdum ve çıktı artık 2 dosyam vardı ikisindende süreci devam ettirmeye ve hangisi erken gelirse (yada gelirse) devam etmeye karar verdim ve nihayetinde 27 Kasım 2021 de 27 Aralık 2021 tarihi için bana mülakat verildiğine dair bir mail aldım tam 3 yıl 4 ay sonra sonunda mülakata girecektim. Mülakattan 1 hafta önce sağlık raporu için unganlara gittim ve sorunsuz bir şekilde sağlık muayenesini tamamladım ardından 1 hafta sonra sabah 08.15 de mülakata girdim herşey yolundaydı 5 dk sürdü mülakat ve konsolosluk görevlisi vizeniz onaylandı dedi ve 5 gün içerisinde pasaportunuz elinize geçer dedi. Olay burdan sonra başladı akşamına AP ye kaldığımı bildiren bir mail aldım mailde DS5535 formu vardı doldurup 20 gün içerisinde göndermem isteniyordu sağolsun Uğur beyin yardımlarıyla ertesi sabah tüm bilgileri doldurarak gönderdim ve autoreply şeklinde ds5535 formunuz elimize ulaştı şeklinde cevap geldi akşamına pasaportumu kargoya verdiler ve bugün pasaportumu vizesiz bir şekilde moral bozukluğuyla teslim aldım. Pasaportla birlikte bir form gönderdiler eksik evrak olmadığını sadece beklemem gerektiğini gösteren bir form. Şimdi bekleme aşamasındayım umarım en kısa zamanda sonuçlanır ve vizemi alırım. Olursa gelişmelerden haberdar edeceğim.


  • @swingest hayırlı olsun tebrik ederim yolunuz açık olsun darısı bize inşallah


  • @ramazancoskun77 tebrik ederim dostum çok sevindim darısı bize inşallah


  • @semercissimo tebrik ediyorum hayırli olsun sizin adınıza .


  • @Huseyin-Yurtseven saol kardeşim tez zamanda gelir haberin inşallah


  • @huseyin-yurtseven teşekkürler. Darısı sizin başınıza.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yakup-turkmen deneyiminizi aktardiginiz için teşekkürler yakup bey. inanıyorum ki en kısa sürede süreciniz olumlu sonuçlanacaktır. bol sabırlı beklemeler diliyorum..


  • @gucarslan teşekkür ederim Uğur bey umarım herkes kolay şekilde vizesini alır sizinde beklediğiniz karar en kısa zamanda çıkar umarım hepimizden çok hakediyorsunuz


  • @m-emir, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

    @Quaresmarda Nasıl böyle bir süre sürebilir ? Ya Red versin ya da vizeyi versin iki sene bekletmek ne demek ? Sizin evraklarını ellerine geçmemiş olabilir mi ? Konsolosluk yerine inceleyen birime ulaşmayı denediniz mi ? Allah sabır versin size.

    İlgilenen birime nasıl ulaşabileceğim konsolosluğa sadece mail atabiliyorum ve hep klasik cevaplar


  • @quaresmarda haklisiniz bende yazdım gelen cevap hep aynı beklemeniz lazim.

    Dosyaya hic dokunmadilar 3. Ay doldurduk.

    Case Created: 12-Oct-2021
    Case Last Updated: 12-Oct-2021


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum