Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
-
özellikle doordash yapanlar videoyu inceler misiniz sadece yemek değil amazon flex gibi başka ürün taşıdılar
-
@roccorocco, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
Uzun suredir food delivery isi ile ilgili deneyim paylasimi olmamis.
Seattle \ Wa sehri icin 3-4 gunluk part time Postmates ve Doordash deneyimini paylasmak istedim.
Postmates ve Doordash'e gecen hafta basvurdum ve 1 saat gibi kisa sure icerisinde hesabi aktif hale getirdiler. Basvurumu 7 aylik bir ehliyet ile yaptim.
Grubhub ise: doluluk nedeniyle basvurumu siraya aldi. Grubhub Seattle haricinde, eyaletin birkac sehrinde basvurulari onayliyor. Seattle'da Grubhub driver yogunluk var sanirim.
UberEats 1 yillik ehliyet istediginden basvurumu yapmadim.DOORDASH
Bir Persembe gunu: Baslama saati 1:30pm - Bitis Saati: 10:00Pm Toplam Aktif Dash saati: 8 saat- Toplam Delivery sayisi: 15 adet--- En az 6-7 adet delivery reddettim veya yanit vermedim. Bu durumda kabul oranim epey dustu. Ilk gunum oldugu icin fazla kasmak istemedim. Sistemini biraz cozmek istedim.
Yapilan toplam Miles: 75 Miles ---- Toplam yapilan tutar: $109.00 (Tips dahil)Bir cuma gunu: Baslama saati: 4:30pm - Bitis saati: 9:15pm Toplam Aktif dash saati: 4,5 saat - Toplam Delivery sayisi: 9 adet--- 3-4 tane delivery reddettim veya yanit vermedim.
Toplam Miles: 80 Miles ---- Yapilan Tutar: $111.00 (tips dahil)Bir cumartesi gunu: Baslama saati: 2:00pm - Bitis saati: 2:10pm Toplam aktif dash saati: 2s10Dk - Toplam delivery sayisi: 5 adet --- Gelen orderlari tutar ve miles a bakmadan hic reddetmedim. Cunku rating baya dusuyor. Son aldigim siparis pick up yakin ama teslimat drop off cok uzakti. 8 Mile uzakta idi ve esas isime donmek zorundaydim 11 Mile tekrar ise dondum. Kabul oranim dusmesin diye bugunun tum orderlarini kabul ettim.
Toplam Miles: 37 Miles ---- Yapilan tutar: $41.00 (tips dahil)Bir Sali gunu: Baslama saati: 5:10pm Bitis saati: 9:30pm Aktif Kalma suresi: 4,5 saat -- Toplam Delivery sayisi: 10 adet- 1 adet kabul etmedim.
Toplam yapilan miles: 58miles--- Yapilan tutar: $87.69 (tips dahil) Eve donerken son bir acayim dedim ancak cok dusuk order geldi ve yinede kabul ettim. Sadece 5 dolar icin 5 mile ekstra yaptim.POSTMATES:
Bir sali gunu Baslangic: 12:30Pm - Bitis: 3:00Pm Aktif kalma suresi : 2,5 saat Toplam Delivery sayisi: 7 adet - 1 adet delivery kabul etmedim.
Toplam yapilan Miles: 25 Miles --- Toplam yapilan tutar (Tips dahil) $57.33
Ilk deneyimime gore Postmates yakin mesafeler verdi diye tahminde bulunuyorum. Bana cok pratik orderlar geldi. Ancak siparis tutarlari cok dusuktu ve sadece 5 order icin tips gorunuyor.
Sistemini cok kullanisli bulmadim. Yapilacak tutari order geldiginde net goremedim ve Doordash sistemine gore biraz karisik geldi bana.Postmates ve Doordash her iki sistemi ayni anda kullanmadim. Ayni anda order gelirse telefon- adres yonetmek ilk baslarda zor olabilir.
Seattle'da Doordash-Postmates yaptigim bolge: Northgate - Northeast Seattle- Lake City- Madison Park- Fremont- Greenwood- Greenlake-Ballard bolgeleri. Teslimat adresine gorede bazen Downtown bolgesi olabiliyor. Ancak Downtown bolgesi biraz sikintili. Park sorunu, trafik isiklari, stop sign, su an kapali birkac cadde-sokak ve bolca apartman olmasindan dolayi teslimat sureleri uzun oluyor.
House tipi evlerin cok oldugu bolgeler Greenwood - Greenlake veya biraz daha kuzey bolgesi teslimatlari kolay ve hizli oluyor.Ogle saatleri cok cikmadim. 1-2 defa oglen saati ciktigimda is merkezlerine teslimat oldu ve is merkezleri de biraz sikintili. Kisilere ulasmak zaman aliyor.
Restoranlarin cok oldugu U-District | University Way bolgesi de tercih edilebilir ancak o cevrede de restoranlarin park sorunu- teslimatlarda da bolca apartman olmasi ve genel de ogrencilerin yasamasindan dolayi tipsler dusuk oluyor :)Cok uzun oldu ama; 3-4 gunluk deneyimime gore evet bu is yapilabilir ancak tips olayi olmazsa hic degmez diye dusunuyorum. Sirketlerin verdigi base ucretleri sanki dusuk gibi. Yukarida belirttim tutarlarin yarisi tips- kalan yarisi base ucret. Musteriler hintli ve arap olursa :) vay halimize :) (irkcilik olarak dusunmeyin. Maalesef hintli ve arap arkadaslarimiz tips konusunda cok tasarruflular :) haa bir de cinliler.
Ozetin ozeti; yapilan mile, yakilan benzin, yil sonu vergisi derken ne kalacak bunu ancak birkac zaman yaptiktan sonra kestirebilirim.Verdigin bilgiler benim gibi greencard bekleyenler icin cok degerli. Yazdigin yoru. 1.5 sene gecmesine ragmen okunuyor vr fikir veriyor. Diger arkadaslarada yol gosterdigindrn suphem yok. Tesekkurler🙂
-
Herkese merhabalar. NJ - West New York bölgesinde DoorDash / UberEats / GrubHub yapan arakdaslar var mı ? Var ise sizce hangisi daha mantıklı ? Çok teşekkürler.
-
@OrcunDogancali merhabalar bunu kendiniz test etmelisiniz. Ben çoğu kez her iki uygulamayi acıyorum hangisi daha yüksek verirse aliyorum. Yada yakın yerler cikarsa her iki sipariside aliyorum.
-
Doordash te arac yasinin bir onemi var mi ?
-
@fatih-celep yokmus
Are there car requirements for driving with DoorDash?
Nope. You can use any car to drive, deliver, and earn. You just need a valid driver's license and insurance. -
@keysnambır Cevap icin tesekkurler🙂
-
aynı anda 3 app kullanıp daha fazla kazanma olayı yalan çünkü teklifleri red ederseniz hesabınız kapanabilir denmekte uçyoutuber olmayanların söyledikleri
-
Arkadaslar selam bu linkte 170 ride yapan yeni baslayanlar icin mi 2000 usd bonus veriliyor ? Bilginiz varmi ? https://www.lyft.com/driver-bonus
-
Bu ileti silindi! -
@doncarleone İlk 30 günde 170 sürüş için diyor. Ama rakamı güncellemişler ve 3.000 dolar yapmışlar. Günde ortalama 5.6 drive gerekir. Bence çok iyi rakam..
-
@hopasej evet gayet iyi bir rakam. Fakat lyft uygulamasi uber e gore daha az bonuslar veriyormus sanirim. Yani ise basladiktan sonraki asamalarda
-
Yeni başlayanları yemliyorlar böyle, başka şartı falan yoksa kaçırmayın güzel para.
Bonus olmadan yapılacak iş degil lyft.
Müşteriden alınan paranın yarısından çoğunu alır, yeni üyelere dağıtır böyle.
Uzun süre kullanamazsan hesabını arada sana güzellik yapar garanti bonus, streak bonus weekly bonus gibi. -
@sigmoidalmammal mesajinizi niye sildiniz ki? Sizin yazdiginiz gibi bu para ekstra verilen bir para degil. Dedikleri sartlarda o kadar para kazanamazsaniz, ustunu tamamliyorlar sadece. https://help.lyft.com/hc/en-us/articles/115012927247-Earnings-Guarantee-promotions
-
@keysnambır uber-lyft topicigine de yazmistim. konu dagilmasin diye buradan sildim.
-
@sigmoidalmammal Olsun, onemli bir bilgi verdiniz sonucta. Bu arada buraya gelip deneyimlemeyen arkadaslarin bu paralara iyi dememeleri lazim. Bu para, before tax ve before expenses. Benzinin ucuz oldugu Texas eyaletinde bile fiyat $2.5'in ustune cikti. Aylik giderlere aracin bakim masraflarini da mutlaka dahil etmek gerekir. Ayrica aracin omrunden de asiri goturuyor. Gelirken pandemi olacagini dogal olarak tahmin edemedigimden, aldigim arac delviery islerine cok uygun degildi ve benim sahipligimde 2 senesini doldurmadan omrunu doldurdu. Ve simdi dusuk kazanc ile guc bela baska bir arac edinmeye calisacagim. Ayrica Turkiye'deki kadar enflasyon olmasa da burada da fiyatlarda artis oldu ama delivery ve rideshare kazanclarinda ayni sekilde artisi ben yakalayamadim maalesef. Amerika'ya ilk gelinen aylarda idare etmek icin iyi isler bunlar. Bu islerin sagladigi esneklik ile kalici is arama surecinizde de kolaylik sagliyor. Fakat mumkun olan en kisa zamanda daha stabil bir ise gecilmesini tavsiye ediyorum.
-
Merhaba arkadaslar. Baska birinin doordash hesabini kullanmak vergi bildiriminde sikinti yaratir mi? Sonucta yilsonunda vergi formu hesap sahibine gidiyor fakat kazanilan para kullanan kisiye gidiyor.
-
@kaanyrtz Doordash, $600'in uzerindeki kazanclar icin 1099-NEC formunu duzenleyip hesap sahibine vermek zorunda. Ilgili yil icin hem hesap sahibi hem de bu hesabi yasal olmayan sekilde kullanan kisilerden birisi IRS audit'ine konu olursa bunu nasil anlatmayi planliyorsunuz?
-
araba ile bisiklet ile yapan videoları seyrettik tek bir çeşit kalmıştı yayan olarak yapılan videosu artık onu da çektiler
-
Bisiklet veya tek tekerle bile cok zor yapilan delivery isini nasil yuruyerek yaparlar anlamiyorum. Buralar Turkiye gibi yan yana bitisik bitisik yerler degil. 365 gunun 1 gunu saatte 26 dolar yaparsin sonra yuruyerek bunu yaptim dersin ama yuruyerek iflahin kesilir buralarda. Her youtube videosunu ciddiye almamanizi ve millete motivasyon olsun diye de bu videolari pompalamamanizi tavsiye ederim. :) Bu youtuber larin su basliklarindaki Amerika da ..... yaparak demelerini de halen anlamiyorum. Keske eyalet veya sehir isimlerini yazmalari akillarina gelse. Sanki Amerika Yalova kadar bir yerde. Amerika nin heryeride boyledir ve boyle yapilir izlemini vermeyi cok seviyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum