@hopasej, içinde söyledi: Dolar Çıldırdı
Her şey ne kadar pahalı ya.
2021'de 147 liraya aldığım Gilette Mach 3 10'lu yedek bıçak fiyatı 265 lira olmuş. Artık oranı %80
2019'da ise aynı sitede 10 yedek bıçak + 2 tane de traş makinasını 79 TL'ye almışım.
Ne olacak bizim bu halimiz yahu? Alışveriş sitelerindeki geçmiş siparişlerinize ve fiyatlarına baksanıza, yemin ederim şok olursunuz 
Yine 2021'de bağış amaçlı 3 tane 15 kiloluk köpek maması almışım 239 liraya. Şuan 501 lira. Artış oranı %110 
Bundan 3-4 yıl önce taşınırken evin bir köşesinde unutulmuş babamdan kalan ufak tefek hatıra eşyaların olduğu kutuya rastgeldim. Belki 20 yıldır bakmamıştım, içinde ne olduğunu bile unutmuşum. İçinden babamın traş takımı çıktı. Bir traş aleti, tas ve samur fırça. Bir deneyeyim dedim şunu. Berberlerden aşina olduğumuz Arko traş sabunu ve 10'lu jilet seti aldım. 11-15 lira bir şey tuttu. O malzemeyle traş olunca "Oh be dünya varmış" dedim. Meğer kartuşlu traş bıcaklarıyla yıllardır eziyet çekiyormuşuz. Mis gibi sinekkaydı traşın yanında başımın belası olan bıcağa kıl sıkışıp kesmemesi ve bu yüzden lavobaya vura vura o kılları çıkarmak derdinden kurtuldum. Sakal 3-4 günü geçtikten sonra uzamış kıllarla hangi marka olursa olsun traş olmak eziyet. Bu eziyetten kurtulmanın yanında traş masrafı da yok denecek seviyede minumuma indi. Aldığım 15 liralık malzeme beni 1 yıl kadar götürdü. Jilet çift taraflı olduğundan her bir tarafını 2 defa kullanıp atıyorum (atıyorum dediğim çöpe atmıyorum, bir kutuda biriktiriyorum, kutu tamamen dolunca atacağım, hala dolmadı
). Yani 1 jiletle en az 4 defa en keskin haliyle traş olursunuz. Her bir tarafı 2 defa kullandıktan sonra bile hala keskin olsa da artık kullanmıyorum atıyorum. Ucuz olunca hovardalık böyle bir şey 
Sonra kendime daha iyi, ele oturan ağır bir traş aleti aldım.
Daha önce "off gene mi traş olacağım" dediğim durum "sakallarım bir an önce uzasa da traş olsam" diye bir eğlenceye dönüştü
Yani diyeceğim erkek gibi jiletle traş olmanın verdiği rahatlık gibisi yok. Maddi olarak şimdiye kadar Gilette dahil kartuşlu malzemelere verdiğim paraya acıyorum.
Traş aleti + yumuşak bir fırça + tas ilk başta vereceğiniz para. Bunlara bir daha masraf yapmayacaksınız.
Klasik Arko traş sabunu tanesi 10 lira. 2 tane arko traş sabununu bir tasa basınca 1 yıl yetiyor.
10'lu paket jilet fiyatları markası ve keskinlik derecesine göre 10-15-20-30 liralardan başlıyor. 1 paket sizi traş olma sıklığınıza göre en az 6 ay-1 yıl arası götürür. Ben denemek amacıyla 5-6 farklı markadan her birinden 10'lu paketler almıştım. Hala en az 2 yıl jilet ihtiyacımı karşılayacak kadar var. Ruh halime ve sakal uzunluğuna göre jilet seçiyorum. Babamın da kullandığı Perma-Sharp en beğendiklerimden. 5'li paketi 6 lira. 5 paketi (25 adet) 30 liraya alırsınız ve 2 yıl ihtiyacınızı görür.

Almayın o kartuşlardan. Jiletle erkek gibi traş olun
Traş masrafınızı da bitirmiş olursunuz.30 liralık sabun + jiletle 1 yıl keyifle ve mis gibi traş olursunuz.
Babalar ve geleneksel traş candır.