Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mimarlık/İç mimarlık hangi eyalette populer?

Taşındı Mühendislik ve Mimarlık
5 5 1.1k 6

• Merhabalar, yeni kaydoldum ve biraz bakındım ama aradığım cevabı bulamadım ben de buradan sormayı denemek istedim. İç mimarım ve Amerika'da yaşamak istediğim için greencarda ilk defa bu sene başvuruyorum. Sonuç belli olmaz tabii ama araştırmaya, bilenlerden öğrenmeye başlamam gerektiğini hissediyorum. Bu alanda çalışmak isteyenler hangi eyaletlerde rahatlıkla iş bulabilir? Hangi eyalete yerleşmeli?

• Amerika'da değilim, ama, Her eyalette bu meslek ile ilgili bir geçerlilik var,ne kadar hırslı ve nasıl bir hayat istediğinize göre değişir eyalet seçeneği,Fakat Türkiye'den sadece ODTÜ mezunu iseniz bölümünüzün denkliği var.Oraya gittiğiniz Sağlam bir portfolyonuz varsa ve program bilginiz iyi ise yinede iş bulabilirsiniz(Amerikada yaşayan arkadaşlarımdan aldığım bilgi) ayrıca bildiğim kadar ile Amerika'da iç mimarlık diye bir bölüm yok,İnterior designer ile ilgili bir yıllık bir eğitim olduğunu duydum,şu anda onu arastıyorum.Detaylı bir bilgi alırsam buradan yazarım..Kolaylıklar...

• Hangi eyaletlerde daha itibarlı bilmem fakat bu işi Amerika gibi bir ülkede yapmayı seçmeniz oldukça isabetli bir karar olmuş. Zira Türkiye de iç mimar olmak işsiz bir vatandaş olmakla eşdeğer . Refah seviyesi olsun iç mimar maaşı olsun ne bakımdan bakarsanız bakın elle tutulur bir şey yok

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Resmi istatistik sayfalarini da incelemenizi tavsiye ederim:

https://www.bls.gov/oes/current/oes171011.htm#st

Screen Shot 2022-02-14 at 4.01.52 PM.png

Screen Shot 2022-02-14 at 4.02.02 PM.png

• Merhaba , ben cr1 green kart başvuru sürecinceyim. Eşim Amerikan ve şu an Pensilvanya’da yaşıyor ve orada yaşayacağız. Ben iç mimarım ve 3 yıldır Türkiye’de yat iç mimarlığı alanında deneyim kazandım. Amerika’da neler yapmam gerekiyor işimi yapabilmek için? Bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Benzer Başlıklar

• İç Mimarlık (Interior Design) / Community Collage vs University

Mühendislik ve Mimarlık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    506 Bakış
    N
    @DewRM @penyeztancot merhaba, her eyaletin koşulları genel olarak farklı iç mimarlık yapmak için. Florida eyaleti lisans şart koşuyor. Bazı başka eyaletler de şart koşuyor internetten öğrenebilirsiniz hangi eyaletlerin şart koştuğunu. NCIDQ denen bu lisansı almak için üç bölümden oluşan bir lisans sınavını geçmek gerekiyor. Bu sınav baya zorlu ve pahalı ama legal olarak kendinize iç mimar diyip florida eyaletinde iç mimar olarak çalışmak için bu lisansa sahip olmanız gerekiyor. Sınava girebilmek için faklı ön koşullar mevcut. 4 yıllık üniversitenin mimarlık veya iç mimarlık bölümlerini bitirip 2 tam yıl NCDIQ sertifikası olan bir iç mimarın gözetimi altında tam zamanlı çalışmak, veya 2 yıllık yüksekokul bitirip 3 yıl NCDIQ sertifikası olan bir iç mimarın gözetimi altında tam zamanlı çalışmak bu sınava girme hakkı kazanmanın yollarından ikisi. Ayrıntılı bilgi için su siteye bakabilirsiniz: https://www.cidq.org/paths
  • Amerika'da Mimarlık

Mühendislik ve Mimarlık
    28
    7 Oy
    28 İleti
    6k Bakış
    Ergem VardarE
    herkese merhaba esım 4 yıllık ıc mımar mezunu turkıyede amerıkada da bu ısı yapmak ıstıyo eger gc cıkarsa tabıkı burda aldıgı dıplomanın orda gecerlılıgı oluyo mu acaba veya yoksa da ne yapmak gerekıyo bunun ıcın ayrıca yapılabılır bı ısmı amerıkada ornegın vırgınıa texas nc gıbı yerlerde
  • İnşaat Mühendisliği

Mühendislik ve Mimarlık
    92
    10 Oy
    92 İleti
    15k Bakış
    tateyT
    Herkese selamlar öncelikle, benim burada bulunma sebebim ise ABD'de çalışmak. 23 yıllık inşaat mühendisliği tecrübem var ve Yıldız Teknik Üni.den masterım bulunmaktadır. Öncelikli olarak lisans ve yüksek lisans diplolamlarımın denkliğini geçen gün WES'den aldım. Herhangi bir çalışma iznim yok ve bununla ilgili olarak hazırlıklara başladım. Chicago'da bulunan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu foruma kayıt oldum. H-1B vizesi için başvurular başladı ama herhangi bir sponsor bulamadım. New Jersey,Boston ve New York'ta çalışmayı düşünüyorum. Bu konu hakkında yada Amerika'ya yerleşme konusunda fikri,önerileri ve tecrübelerini iletmek isteyen arkadaşların düşüncelerini dinlemek isterim.
  • Amerika'da Muhendis olarak calismak (Endustri Muhendisligi)

Mühendislik ve Mimarlık
    42
    5 Oy
    42 İleti
    16k Bakış
    H
    @EzgiLera Merhaba, 20 yıl deneyimli bir endüstri mühendisiyim. Ben bile ilk aşamada giriş seviye bile bir kurumsalda mühendislik işi fırsatı olsa girer çalışırım. Daha doğrusu şimdilik öyle düşünüyorum. Çalışma kültürüne adapte olmak, dil-aksan aşinalığı kazanmak için bu süreçten geçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ondan sonra süreç kendi halinde şekillenecektir zaman. Fırsat bir diğer fırsatın kapısını açar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k