DV2023 Sohbet Odası
-
Sayın @crazycells ,
Müsait bir zamanınızda 494. Sayfayı ve Amerika’ da orduya kayılmak başlığının son yorumlarını bir inceler misiniz rica etsem.
Bu arkadaşın bence listenizde olması bundan sonraki dönemde aynı üslubuna devam ettiği taktirde geçmiş yorumları hakkında bilginiz olması önemli olduğunu düşünüyorum.
-
@Ping-PONG Size yazmış olsaydım adınız etiketli olurdu. Sohbet odasında genel bir konu hakkında düşüncemi paylaştım sadece. Amerika'ya gitmek isteyen biri için freedom of speech ilkesinden çok hoşlanmıyorsunuz gibi geldi, üzücü.
-
@Cyber-Shot, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Ping-PONG Size yazmış olsaydım adınız etiketli olurdu. Sohbet odasında genel bir konu hakkında düşüncemi paylaştım sadece. Amerika'ya gitmek isteyen biri için freedom of speech ilkesinden çok hoşlanmıyorsunuz gibi geldi, üzücü.
"Freedom of Speech" sizinle devlet arasindaki iliskiyi ilgilendirir, sizinle diger insanlar arasindaki iliskiyi degil. Devlete veya devlet gorevlilerine karsi istediginiz her seyi soyleyebilirsiniz, yazabilirsiniz, cizebilirsiniz... ama diger insanlarla konusurken boyle bir ozgurlugunuz yoktur, bilginize.
-
@crazycells Dediğinize maalesef katılmıyorum, first amendmentda geçen freedom of speech ilkesi sadece devlete karşı değil bireyler hakkında da düşüncelerini özgürce söylemeyi kapsar ve hatta buna bazı durumlarda "hate speech" bile dahildir. Bu hakkı, Amerikan devleti size garanti eder ama tabiki burası özel kendine ait kuralların olduğu bir topluluk olduğu için istediğiniz kuralı belirlemekte ve uygulamakta özgürsünüz. Başta belirttiğim gibi genel bir konu hakkında düşüncemi belirttim ve belirttiğim düşüncemin şahısla uzaktan yakından alakası yok olsaydı zaten ismini çekinmeden etiketlerdim.
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@greenHasanHuseyin, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@uzaysan :beaming_face_with_smiling_eyes: aynen oyle ayni dusunuyoruz abi. ismail ayaz diye youtuber var izlemeni tavsiye ederim o bolgede yasiyor komik bir de hitabi var cok ironi yapiyor
İlk defa duydum bu youtuberi. Bakayım. Bir de imzada dv2024 yazıyor. 2023'e başvurmadın mu?
Amerikanin iki numarali ustasi Ismail Ayaz 😂
-
Ben seneye Chicago’da olduğumu düşünüyorum :))) Fazla kaptırdın demeyin ben gerçekleşecek şeylere çok inanırım. Sadece zaman gecikebilir ama bu ihtimali düşünmem bile :)
-
Herkese iyi akşamlar umarım herkes iyidir.
-
@Hopes1, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Ben seneye Chicago’da olduğumu düşünüyorum :))) Fazla kaptırdın demeyin ben gerçekleşecek şeylere çok inanırım. Sadece zaman gecikebilir ama bu ihtimali düşünmem bile :)
Dostum şu imzandaki you random been selected i düzelt gözünü seveyim. Gözüm takılıyor doğrusunu unutup aklımda kalıp olarak kalacak diye korkuyorum 😂
-
@Ali-Ege-Can-0, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Herkese iyi akşamlar umarım herkes iyidir.
Sayaç 19 hafta gösteriyor. 7 yada 8 haftada geçer sanırım. Mayıstan ekime de 5 haftada falan gelmiştik.
-
@Ping-PONG, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Hopes1, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Dostum şu imzandaki you random been selected i düzelt gözünü seveyim. Gözüm takılıyor doğrusunu unutup aklımda kalıp olarak kalacak diye korkuyorum 😂
Böyle dedin ya geçmiş olsun :)) Artık benim totemim bundan sonra bu :)))))
-
Witcher 2. sezon gelmiş. İlk sezonu tekrar bitirip ikinici sezona başlayacağım. İzlemeyen varsa izlesin güzel dizi.
-
@uzaysan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Witcher 2. sezon gelmiş. İlk sezonu tekrar bitirip ikinici sezona başlayacağım. İzlemeyen varsa izlesin güzel dizi.
Sezonun son bölümünü tekrar izleyip başlayacağım bende.
-
@Hopes1 her ilk başvuranın yaşadığı klasik şeyler 😅
-
Arkadaşlar kırmızı pasaportla başvurdum ancak şimdi yeşil pasaport alacağım. Yeşil pasaport alınca kırmızı iptal ediliyor diye biliyorum.
Kırmızı iptal olduğu için çekilişim geçersiz mi sayılacak bilgisi olan var mı?
-
@cesur ilk pasaportu iptal bile olsa elinde olması gerekiyor. İptal değil istedikleri görüntü olarak sende olmasıdır. Eğer fiziki olarak görmezlerse ozaman sen numaraları kafadan attı diye evet ret ederler. İptal olsa bile geri verme pasaportu.
-
@ayvalik10 o zaman kayıp diyeceğim geri vermeyeceğim bende kalmış olacak yeşil pasaportu da alacağım tamamdır teşekkür ederim
-
Arkadaşlar cümleten herkese merhabalar.
Gerçi dereyi görmeden paçayı sivamak denir buna ama neyse.
Benim bir sorum olacak.?
Dv 2023 diyelimki çıktı mutluluktan havalara uçtuk falan neyse geliyor asıl mesele evli ve iki çocuk babasıyım. Eşimle bu konunun tartışmasını yapıp duruyoruz ben diyorumki ilk etapta çocukları götürmeyelim büyükler baksın oradaki düzeni kuralım en fazla 1 sene sonra gelir alırız ve hep beraber döneriz ABD'ye diye düşünüyorum.
Fakat eşim bu konuya hiç sıcak bakmıyor çocuklarda gelecek bizimle diyor.Hep beraber gittik diyelim ilk etapta hepimiz çok zorlanacagiz çocukların alışma süreci belki daha kolay olur ama yol iz bilmeden sanki çocuklarla daha zor olur gibi geliyor bana.
E tabi 4 kişi gitmenin masrafi ve bankadaki 4 kişilik para olayida kurdan dolayı şimdiden düşündürüyor beni.Benim gibi bu durumda olan varmi aramızda veya bu konuda yardımcı olabilecek Bi arkadaş.
Şimdiden teşekkür ederim herkese bol şans
-
@yukcelll ben de evli 1 çocuk babasıyım ama kesinlikle giderken oğlumu da yanıma alıcam yoksa en küçük bi sorunda zaten çocuğumun hasreti ile yanıp tutuşacağım için geri dönerim diye düşünüyorum. Bence ne olursa olsun ailenizin tamamını götürün gerekirse kredi çekin ama çocuklarınız zaten rezillik çekmeyecekler onlar sadece size muhtaç başka kimseyle iletişime geçmek zorunda değil, tek başına bi yerden bi yere gitmek zorunda değil, dil bilip para kazanmak zorunda değil.
-
@yukcelll dereyi görmeden pacalari sıvamak değil bence. aynı durum bizdede geçerli mantıklı olabilir bence ilk girişten sonra 1 yıl olmasa bile ilk altı aylık süreçte çocukları Türkiye'de bırakıp altı ayın sonunda yerleşme iş bulma gibi sıkıntılar ortadan kalkınca yanımıza getirmek . Ülkemizdeki ekonomik zor günlerde oraya gidebilme ihtimalini düşünmek bile rahatlatıyor bir nebze . Biz ailecek şu an Corona pozitifiz evde karantina altındayiz karantina dönemini bu konuları düşünerek tartışarak geçiriyoruz düşüncelerinizde bence yalnız değilsiniz.
-
@yukcelll size dur ya bir çıksın da diyecek olanların da bunları planladığına eminim öyle düşünmeyin
3.basvurumuz konsolosluktan Amerika'ya varış ilk aylar vs. İyisi kötüsü hepsini bizde konuştuk her gece yattığımda bir saat sadece bunları planlarım uyumadan 😄 bir çocuk var hep beraber gitmeyi planladık ama bir aydır planım eğer eşim talihli olursa önce o gitsin 6 ay dolmadan biz gideriz o işini ayarlar biz gelmeden ev tutar belli bir kredi skoru oluşur daha rahat ederiz diyoruz çünkü o iş arama ev arama evresi çok gerecek tek oldumu tutar bir oda kafası daha rahat eder
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
8
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum