Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(F/M) Öğrenci Vizeleri

• Ben 18 yaşında lise mezunu bir gencim şuanda eczanede çalışıyorum ve 1 2 sene sonra dil okulu ile gelip üniversite de eczacılık okumak istiyorum dil okulu sebebim bu. Bu sebebi mülakatta söylersem red mi yerim daha önce yaşayan oldumu orada üniversite okumak istediğimizi belirtmek red sebebi mi?

• @senator, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

mi yerim daha önce yaşayan oldumu orada üniversite okumak istediğimizi belirtmek red sebebi mi?

Net olarak bilmemek ile birlikte fikrim gelecekte üniversite okumak isteyen birinin öncelikle dil okuluna gidip dilini geliştirmek istemesi kadar doğal bir şey olmadığı dolayısıyla bir sıkıntı yaratmayacağı yönünde fakat belirttiğim gibi konu hakkında net bir bilgim yok

• @sonar bazı kişiler orada okumak istediğimi belirtmemden dolayı red yiğeceğimi söyledi. Türkiye ye geri dönmeyecek hissiyatı verdiği içinmiş.

• @newyorker, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@crazycells, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@DustyBlue, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@newyorker, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Sayın @crazycells,
    Malumunuz DV2021 talihsizlerindenim. F1 vizesine başvurmayı düşünüyorum. Henüz ds160 doldurmadım ama göz gezdirirken bi soru kafama takıldı.

"DS160: Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services?"

Burada bahsedilen şeyi tam olarak anlayamadım. Ds260 doldurmuş birisi olarak buna evet mi demeliyim hayır mı?
    Teşekkürler.

Cekilise katilma ve DS-260 formunu doldurma kisimlari USCIS ile ilgili olmadigindan o soruya hala NO diyebilirsiniz.

burada bnahsedilen ds260 başvurusu (green card için kazandıktan sonra doldurulan) göçmenlik amacını beyan olmuyor mu? eğer olmuyorsa daha önceki başvuruda hata yapmışız biz. belki de bu sebeple ret verildi b1/b2 için.

Bu soruda "with USCIS" diyor sayin @DustyBlue , USCIS, Department of Homeland Security'e bagli ve direkt olarak Department of State ile bir alakasi yok. DV disindaki Green Card basvurulari USCIS'e form doldurup gondermek ile basladigi icin, DV'yi digerlerinden ayirabilirsiniz...

Zaten DS formlari adi ustunde "Department of State" formlari oluyor... ve bu formlari Disisleri Bakanligina yani konsolosluklara gonderiyorsunuz. USCIS'e ise I-XXX ile baslayan Immigration formlarini (I-130, I-140 gibi) gonderiyorsunuz... Eger I-XXX ile baslayan bir form doldurmadiysaniz USCIS'e basvuru yapmamissiniz demektir.

Sn. @crazycells ,
    Forumdaki ds160 formunun pdf olarak hazırlanmış halinde bu kısıma ''Vatandaşlık veya göçmenlik başvurusu yaptınız mı diye soruyor. Burada Greencard çekilişine katılmak dahil değil. Eğer kazanıp DS-260 doldurduysanız evet demeniz gerekiyor aksi halde hayır diyebilirsiniz.'' şeklinde bir açıklama yapılmış.
    Sizin dediğiniz doğruysa pdf'in düzeltilmesi iyi olur :)

Ekran Resmi 2021-12-15 17.58.04.png

Sn @crazycells son kez teyit etmek için bakarsanız memnun olurum. Formu gönderme aşamasındayım ve çelişkiye düştüm. Sizin açıklamanıza göre No demek gerekiyor ama yeşilkart forumun pdf'ine göre Yes demek gerekiyor. Hangisini yapmalıyım sizce? :)

Sayın @crazycells,
    Malumunuz DV2021 talihsizlerindenim. F1 vizesine başvurmayı düşünüyorum. Henüz ds160 doldurmadım ama göz gezdirirken bi soru kafama takıldı.

"DS160: Has anyone ever filed an immigrant petition on your behalf with the United States Citizenship and Immigration Services?"

Burada bahsedilen şeyi tam olarak anlayamadım. Ds260 doldurmuş birisi olarak buna evet mi demeliyim hayır mı?
    Teşekkürler.

Cekilise katilma ve DS-260 formunu doldurma kisimlari USCIS ile ilgili olmadigindan o soruya hala NO diyebilirsiniz.

burada bnahsedilen ds260 başvurusu (green card için kazandıktan sonra doldurulan) göçmenlik amacını beyan olmuyor mu? eğer olmuyorsa daha önceki başvuruda hata yapmışız biz. belki de bu sebeple ret verildi b1/b2 için.

Bu soruda "with USCIS" diyor sayin @DustyBlue , USCIS, Department of Homeland Security'e bagli ve direkt olarak Department of State ile bir alakasi yok. DV disindaki Green Card basvurulari USCIS'e form doldurup gondermek ile basladigi icin, DV'yi digerlerinden ayirabilirsiniz...

Zaten DS formlari adi ustunde "Department of State" formlari oluyor... ve bu formlari Disisleri Bakanligina yani konsolosluklara gonderiyorsunuz. USCIS'e ise I-XXX ile baslayan Immigration formlarini (I-130, I-140 gibi) gonderiyorsunuz... Eger I-XXX ile baslayan bir form doldurmadiysaniz USCIS'e basvuru yapmamissiniz demektir.

Sn. @crazycells ,
    Forumdaki ds160 formunun pdf olarak hazırlanmış halinde bu kısıma ''Vatandaşlık veya göçmenlik başvurusu yaptınız mı diye soruyor. Burada Greencard çekilişine katılmak dahil değil. Eğer kazanıp DS-260 doldurduysanız evet demeniz gerekiyor aksi halde hayır diyebilirsiniz.'' şeklinde bir açıklama yapılmış.

Sn @crazycells son kez teyit etmek için bakarsanız memnun olurum. Formu gönderme aşamasındayım ve çelişkiye düştüm. Sizin açıklamanıza göre No demek gerekiyor ama yeşilkart forumun pdf'ine göre Yes demek gerekiyor. Hangisini yapmalıyım sizce? :)

O soru cok kafa karistirici ancak bahsedilen konu sanirim abd ye sizi götürmek icin basvuru yapan var mi onu kast ediyor. Evlilik, is ya da aile uzerinden gitmeniz icin basvuruda bulunan oldu mu sorusuna cevap veriyorsunuz.

Zaten turkceye ceviren arkadas baya bir kafa goz yarmis, orada oyle bir sey demiyor birisi sizin icin uscis e basvuru yapti mi diye soruyor ne vatandasligi nr gocmenligi:)

• @Semih-Berke-KILIÇ pes yok direk kanadayı dene

• Merhabalar,
    F1 vize başvurusu ile bir sorum olacakti. Arastirirken bu güzel forumu buldum. vize başvuru formunu incelerken eski esimle ilgili sorularında mevcut oldugunu gordum. kendisi suan Abd de ikamet ediyor ve Green card sahibi. benim vize başvuru surecime herhangi bir etkisi olurmu ? olumlu veya olumsuz? degerli yorumlarınız benim icin çok onemli. şimdiden çok teşekkürler.

• f1 vizesi aldiktan sonra cift yon ucak bileti almak zorunda miyiz tek yon alirsak bu gider de geri donmez diye verdikleri vizeyi iptal edebilirler mi??

• @ahmetttt, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@crazycells çalışma izniyle Abd de 2. Derece akrabam olduğu için Ds-160 formunda her türlü bilgi vermem gerekecek sanırım eğer çok büyük bir etkisi olacaksa sponsor olmadan da maddi durumu zorlayarak karşılayabilirim ancak sponsor olabiliyorsa daha iyi olur benim için bu durumun vize almada etkisi olur mu

Bu durumda sizin dosyaniz icin bu kisinin size sponsor olmasi ve formlara bu kisinin bilgilerini vermeniz daha iyi olacak gibi... Neticede konsolos maddi olarak rahatlikla bu egitimin karsilanmayacagini dusunurse vize alma ihtimaliniz oldukca duser... Tanidik sponsorun dosyaniza etkisinden cok sizi Turkiye'ye baglayan nedenler onemli olacaktir.

Sayın @crazycells,

Teşekkürler.

Sn. @crazycells ,

NO deyin, pdf'i duzeltecegim. Bilgilendirme icin tesekkurler :thumbs_up:

Ben 18 yaşında lise mezunu bir gencim şuanda eczanede çalışıyorum ve 1 2 sene sonra dil okulu ile gelip üniversite de eczacılık okumak istiyorum dil okulu sebebim bu. Bu sebebi mülakatta söylersem red mi yerim daha önce yaşayan oldumu orada üniversite okumak istediğimizi belirtmek red sebebi mi?

Peki eczaciligi neden ABD'de veya ingilizce egitim verecek bir ulkede okumak istiyorsunuz?

Saglik alanlarindaki meslekler genelde o ulkeye ozel lisanslar gerektiriyor, o nedenle yazdiklarinizdan sanki Turkiye'de okumaya niyetli olmadiginiz anlasiliyor.

• @durdanehoca, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Merhabalar,
    F1 vize başvurusu ile bir sorum olacakti. Arastirirken bu güzel forumu buldum. vize başvuru formunu incelerken eski esimle ilgili sorularında mevcut oldugunu gordum. kendisi suan Abd de ikamet ediyor ve Green card sahibi. benim vize başvuru surecime herhangi bir etkisi olurmu ? olumlu veya olumsuz? degerli yorumlarınız benim icin çok onemli. şimdiden çok teşekkürler.

Resmen bosandiysaniz herhangi bir etkisinin olmamasi lazim.

• @greenHasanHuseyin, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

f1 vizesi aldiktan sonra cift yon ucak bileti almak zorunda miyiz tek yon alirsak bu gider de geri donmez diye verdikleri vizeyi iptal edebilirler mi??

Vizeyi iptal etmezler, ama eger kisa sureligine ABD'ye giriyorsaniz (6 ay veya daha az) ve geri donus biletiniz yoksa bu durumda ABD'ye girerken CBP gorevlisi bu durumu supheli bulabilir ve eger ABD'den ayrilmaya niyetiniz olmadigina kanaat getirirse ABD'ye girisinizi engelleyebilir.

Cift yon ucak bileti almak zaten genelde tek yon biletinden daha ucuz oluyor, dolayisiyla bu sekilde ilerlemenizde fayda var.

• @crazycells cok tesekkurler planimi ona gore yapicam.

• @crazycells amacım Türkiye'de okumak değil bunu oradaki görevliye belirtmem sorun olurmu patronum sponsor olucak eczacılığı Amerika'da okumak istiyorum.

@crazycells amacım Türkiye'de okumak değil bunu oradaki görevliye belirtmem sorun olurmu patronum sponsor olucak eczacılığı Amerika'da okumak istiyorum.

Evet, maalesef bu durumun sorun olma ihtimali var. Bu durum biraz da dosyaniza bagli; ama dil okullari, size sonrasinda calisma izni (OPT) vermeyecek, yani sizden beklenen dil okulunda egitiminizi alip daha sonra ABD'den cikmaniz... Tabii eczacilik okumak icin ABD'ye gidiyor olsaydiniz, zaten bu programlar size sonrasinda OPT sagladigi icin bu surecte calismak istediginizi belirtmeniz sorun olmazdi.

Lise ortalamaniz kac acaba? Eger cok iyi bir ortalamaniz varsa bu durum dosyaniza genelde pozitif olarak yansir.

• Tekrardan merhaba herkese. Ben vize mülakatımı bekliyorum. Şubat 2023te Ankara konsolosluğunda olan mülakatımı 1,5 aydır öne çekemedim. Acil randevu talebimde reddedildi. Okul tarihim yaklaşıyor. Bugün Ankara konsolosluğunun belirli bir süre (yaza kadar olacağı tahmin ediliyormuş) göçmen olmayan vizeler için işlem yapmayacağı ve bu yüzden vize randevularının konsolosluk tarafından İstanbul'a yönlendirildiğine dair bir duyum aldım. Eğer durum böyle ise Ankara konsolosluğu mu randevumu İstanbul'a yönlendirir yoksa benim bir şeyler yapmam gerekir mi ?
    Ben şu an hala Ankara tarihlerini kontrol ediyorum. Artık İstanbul'u mu kontrol etmem gerekir ?

• @Meryem, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Tekrardan merhaba herkese. Ben vize mülakatımı bekliyorum. Şubat 2023te Ankara konsolosluğunda olan mülakatımı 1,5 aydır öne çekemedim. Acil randevu talebimde reddedildi. Okul tarihim yaklaşıyor. Bugün Ankara konsolosluğunun belirli bir süre (yaza kadar olacağı tahmin ediliyormuş) göçmen olmayan vizeler için işlem yapmayacağı ve bu yüzden vize randevularının konsolosluk tarafından İstanbul'a yönlendirildiğine dair bir duyum aldım. Eğer durum böyle ise Ankara konsolosluğu mu randevumu İstanbul'a yönlendirir yoksa benim bir şeyler yapmam gerekir mi ?
    Ben şu an hala Ankara tarihlerini kontrol ediyorum. Artık İstanbul'u mu kontrol etmem gerekir ?

Dediginiz gibi sadece Istanbul tarihlerini kontrol edin, eger bos zaman bulursaniz hemen one cekin.

Bunun disinda sizin baska bir sey yapmaniza gerek yok, Ankara Konsoloslugu zaten zamani gelince veya siz aktarinca mulakat tarihinizi Istanbul'a tasir.

• @crazycells Cevap için teşekkür ederim. Peki benim İstanbul'a randevu almam, DS-160 formunun Ankara'ya yönelik olmasından dolayı bir sorun olur mu? Ve sponsor mektubum, okul master kabul mektubum Ankara'ya yazılmış bir şekilde. Bunlar sorun olur mu?

• @Meryem, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@crazycells Cevap için teşekkür ederim. Peki benim İstanbul'a randevu almam, DS-160 formunun Ankara'ya yönelik olmasından dolayı bir sorun olur mu? Ve sponsor mektubum, okul master kabul mektubum Ankara'ya yazılmış bir şekilde. Bunlar sorun olur mu?

Hayir, bunlar sorun cikarmaz.

Benzer Başlıklar

• F1 Overstay

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! f1 vizesi i-130
    3
    0 Oy
    3 İleti
    338 Bakış
    money money moneyM
    @Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
  • 1 Oy
    7 İleti
    497 Bakış
    crazycellsC
    @crn93, içinde söyledi: B-2 vizesinden F-1 vizesine statü değişikli yapılırken yaşadığım sorun @crazycells aynen öyle . Okul ücretini daha istemediler kendileri. Sevis i ödedik . Elimizde değil belki çıkarmazlar gibi bişiler saçmaladı . Aradım ı20 çıkaran departmanı, adını unuttum şimdi, saçmalamış dedi. İsterse bizi arasın dediler . Size de bi danısmak istedim Ben de neden oyle cevap verdigini anlayamadim. Bir sorun olmamasi lazim belgeyi cikartmakta... Belki COVID-19 nedeniyle yasanan gecikmelerden bahsetmek istemistir...
  • F1 vizesine ne zaman başvurmalıyım?

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    6
    0 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    CalibraturboC
    iki ara birdere durumu yok. Hesabındaki paraları şişirmeye başla ve mezun olur olmaz başvur. Kesin
  • 0 Oy
    15 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    @jesus-0, içinde söyledi: 9 Agustos 2018 itibariyle baslayacak F, J ve M vizelerini ilgilendiren degisiklik merhaba, mesela yasal olarak j statümüz bitti ama 1-2 yıl daha mevcut ssn imizi kullanarak çalışmaya devam ettik ama aynı zamanda vergilerimizi de eksiksiz ödedik yinede ilerde statü değişikliği yaparken sıkıntımı oluyor veya greencard alırken vatandaşlık alırken bir sorum da bazı türkler hatta çoğu türk diyim j statüsü bitmeden f1 e cevriyor ve yine vergisisni verererek çalışmaya devam ediyor yine 2 durumda da gc ve vatandaşlık yada statü değşikliği bu iki durumda da yanıyor mu ? daha önce bir yerde yazıldımı göremedemim veya bulamadım eğer varsa çok özürdilerim teşekkürler saygılar Evet, maalesef "unathorized employment" durumunun daha sonra tespit edilmesi sizi bazi basvurulardan mahrum edecek... Izinsiz calismak EOS, COS ve AOS'yi engelliyor olmasi... Yani eger ABD'de izinsiz calisirsaniz o anki statunuze zarar gelmiyor (tabii bu calisma durumu tespit edilirse, kapidan cikarken gorevliler vizenize iptal damgasi basabilirler)... ama o statunuzu uzatmak isterseniz, degistirmek isterseniz veya Green Card statusune gecis yapmak isterseniz o durumda bu "izinsiz calisma" karsiniza problem olacak cikacak. Dolduracaginiz formlarda zaten bu soru size sorulacak, oraya "evet" diye cevap verince basvurunuz reddedilecek. Tabii, bu basvurulari ABD icinden yaparsaniz gecerli, ABD disinda vize basvurusu yaparken, bu durum dert olmayabiliyor. Ayrica eger IR-1 , IR-5 gibi ABD vatandasinin aile uyesiyseniz bu durumda basvurularda istisna uygulaniyor ve izinsiz calismis olsaniz dahi IR kategorisinden Green Card alabiliyorsunuz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k