DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!


  • bırsey daha sormam lazım acıl yıne,babam emeklı ama hala kendısıne aıt emlak ofısı de var. Meslegıne emeklı yazdım ama son 5 yılda bır yerde calısıyor mu sorusuna ne demelıyım ? bır yerde calısmıyor kendıne aıt yerı var nasıl yapacagım ?


  • @bengisu tebrik ederim sizi. bende üğraşıyorum ama yakalayamadım. bana bir öneriniz olur mu bu konuda.


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Merhaba herkese,
    Bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Arkadaşım daha once yurtdışına(pek cok avrupa ulkesi) çıkmış ancak ilk kez Amerika turist vizesine başvuracak. Kız arkadaşıyla beraber gitmek istiyor ancak bilmek istediği şu. Onunla beraber gidiyormuş gibi mi başvurmalı yoksa ikisi de ayrı ayrı mı başvursalar daha mantikli ve olumlu olur? Arkadaşımın hesabında para, iyi bir sirkette iyi bir geliri, ev tapusu, arac ruhsatı mevcut. Ancak kız arkadaşının daha once yurtdışı deneyimi yok. Sadece iyi bir sirkette iyi bir geliri ve üstüne araç varmış.
    Değerli fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi merak ediyorum.

  • ⭐⭐

    @MuRtY Genel profilleri güzel bence kız arkadaşı ile başvursun ve başvurmadan önce beraber kız arkadaşı ile 3-5 ülkeye gitsin vizeyi almamaları için bir neden kalmaz


  • pasaportu kaliteli yapmasi icin birkac ulke gezsek formaliteden sadece girisi yapsak kabul goruyor mu amerika konsoloslugunda? ikna edici olmasi icin belirli bir kalma sarti var mi? 1 gun otelde kaldiktan sonra geri turkiyeye donsek ve bunu 1-2 ulke icin yapsak?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mathilda, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba B2 vizesi için herangi bir acente ile mi çalışmaliyim? Eğer oyleyse güvenilir acente onerisi yapabilir misiniz?

    hayir, acente ile calismaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cihat-sakarya, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    arkadaşlar haftaya İstanbul'da b tipi turist vizesi mülakatım var. ds-160 durumumu kontrol et diye bakınca NO STATUS yazıyor normal mi? Geçen şubatta tamamlayıp çıktı almıştım. acaba süresi mi geçti ??? yardım ???

    Suradan forma ulasabiliyor musunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sammy-Mike-Joseph, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, ben vizemi geçen ay aldım fakat okulumun yoğunluğu sebebiyle ds formunda belirttiğim tarihte Amerika’ya gidemeyeceğim. Önümüzdeki yıl gitmeyi düşünüyorum. Fakat az önce vizeyi aldıktan sonra 6 ay içinde Amerika’ya gidilmediğinde vizenin iptal olacağını söyleyen birine denk geldim. Bu durum çok olası gelmedi bana açıkçası, sizin bu konuda bir bilginiz var mı acaba? @crazycells

    hayir, problem degil. Vizeniz gecerli oldugu surece vizenizi kullanabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ErhanTokmakci, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Selam. Umarim herkes iyidir

    1. Ankara ne zaman acilacak? Bilen var mi? Nisan'da acilmasini umuyorum

    2. "if .. visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview" burda vize kategorisi derken non immigranti kastediyor olabilir mi?

    1. Bunu pandeminin gidisati belirleyecek maalesef.

    2. Buyuk ihtimalle vize turunu kastediyor, B vizesi, F vizesi gibi...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Eren-Ekici, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar,

    Randevu mailindeki detayları okuduktan sonra birkaç soru aklıma takıldı. Bunları size sormak istedim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Ben çalışmıyorum. 3-5 yıl çalışmayacağım muhtemelen, yatırımlarımdan geçiniyorum. Bundan dolayı otomatik red vermezler heralde, önce mal varlığım hakkında bir şeyler soracaklardır, değil mi?

    Türkiye'ye dönme niyetimi göstermek gerçekten gerekiyor mu? "Benim ailem Türkiye'de. ABD'de şu kadar yıl yaşadım, orada temelli yaşamayı sevmedim. Bana göre değil" demek yetmiyor mu? Arsa tapu çıktılarından başka ne gösterebilirim bilmiyorum

    Eger gelir elde ediyorsaniz bu durumu isiniz olarak gosterebilirsiniz.

    Daha once ABD'de kaldiysaniz ve geri donduyseniz bu durum dosyaniza olumlu olarak yansiyacaktir. Burada en onemli seylerden biri de ABD'ye ne amacla girmek istediginiz... Tabii, yine de Turkiye'ye sizi baglayan nedenleri dosyanizda gormeleri durumunuza olumlu yansiyacaktir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar gecmis olsun Ibrahim Bey... siz yine de sakin olun boyle durumlarda, keskin sirke kupune zarar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @omerfaruk07, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaslar Merhaba,
    Vize randevumuz ertelendiği için DS160 formumuzu doldururken girdiğimiz seyahat bilgileri tamamen değişti. Normalde 2021 yılında seyahat etmeyi planlıyorduk fakat erteleme nedeni ile yapamadık. Simdi randevu da ne yapmamız gerekiyor? Anladıgımız kadarı ile formdaki bilgileri değiştiremiyoruz.

    Eger bilgilerde ciddi gordugunuz veya vize almanizi etkileyebilecek degisiklikler varsa bu durumda yeni bir DS-160 formu doldurup bu formun barkodunu mulakata goturebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cihat-sakarya, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Arkadaslar merhaba bana vizeniz kabul edildi diyetek onay kagidini verdiler fakat sistemde su anda idari islemde goruluyorum. Bununla ilgili birsey dememislerdi ne yapacagiz? Acil bilgi???

    Sorun yok, bu sekilde gorunmesi normal. Vizeniz basilinca bilgiler guncellenir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tuğba-Aşıkuzun, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    16 kasımda girdim ,siyahi beye geliyim diye çok dua ettim ama şansa parmak izi işlemini ona verdiler korkulu rüya 2 ablamız . Biri düz saçlı hiç gülmeyen diğeri kıvırcık kısa saçlı pozitif gibi görünen ama saatlerce soru yağmuruna tutan ( gözlemlerimle ) hiç gülmeyen ablaya denk geldim ama nasıl gerildim karşısında belli etmeden soğuk durdum .Pasaportumu aldı yazmaya başladı ingilizcesi anlayamadığım için efendim dedim türkçeye döndü . Neden Abd ye gitmek istiyorsun ? Turist nereye? Newyork kaç gün? 1 hafta ne iş yapıyorsun ? Thy KM en kısa benim sürmüştü onayı verdi çıktım 5 günde de geldi pasaportum .. Net ve soğuk kanlılık önemli meslekten ziyade ben Meksikaya tatile gitmiştim büyük etkisi olduğunu düşünüyorum çünkü malum çok kaçak girmeye çalışan oluyor orda bide kanadaya meslek icabı giriş çıkışım yok iltica etsem oraya ederdim .
    Maddi durumum iyi neden red diyenlere ? Ordakilerin gözüyle baktığınız da net aslında ailece başvuru ve türkiyede sağlam para var . Orda kalıp burdan oraya para akışı sağlayabilceğiniz için red veriyor . Yani mal varlığın fazla olması da iyi değil birde cümbür cemaat full aile başvuruyor haliyle güvensizlik veriyor.
    Soğuk kanlı ve net olun . Cevaplar ne kadar uzunsa o kadar şüphe oluyor.

    tebrikler, simdiden iyi yolculuklar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Barış-Akdemir, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar şu an Portekiz'de erasmus değişim öğrencisiyim 1 dönem daha uzattım 9 temmuza kadar kalacağım burada. ABD B1/B2 Turist vizesine başvurmak istiyorum NBA ya da Mls maçına gitmek istiyorum. Türkiye'den şu anda çok geçe veriliyormuş. Buradaki Portekiz ABD konsolosluğuna ulaşmaya çalıştım mailden dönmediler Instagram üzerinden de sadece Portekiz vatandaşları için açık şu anda dediler.
    Portekiz'de yahut başka Avrupa ülkesinden T C. vatandaşı olarak ABD turist vizesine başvurabilir miyim acaba?
    Bilgisi olan varsa aydınlatabilirse çok sevinirim.
    Öyle bir imkân yoksa Türkiye'den başvurmamı önerir misiniz mart-nisan ayında gitmeyi planlıyorum. Türkiye'den randevu alırsam öne çekme ihtimali yüksek olur mu?

    Portekiz ABD Konsoloslugu'nun sitesine baktim...soyle yaziyor:

    "To reduce the sizeable backlog for host country nationals (Portuguese passport holders) and lawful foreign residents of Portugal, we are currently only scheduling interviews for those applicants. When you schedule your interview, you will be asked to confirm that you are either a Portuguese passport holder or a lawful permanent resident of Portugal.

    Please note that non-Portuguese passport holders who appear for a scheduled interview without evidence of lawful residency in Portugal (e.g. residency card or certificate) will not be permitted to interview with a consular officer and will have to reschedule for another date in 2022."

    siz de orada sadece ogrenciyseniz, "lawful resident card"iniz yoktur diye dusunuyorum, o nedenle dedikleri gibi Turkiye'ye gelip Turkiye'den basvuru yapmaniz gerekecek. Normalde Portekiz'de basvuru yapmaniz bir problem yaratmazdi, ama pandemiden dolayi su an konsolosluklarin boyle bir kurali var maalesef... Avrupa'daki diger ulkelerdeki konsolosluklarin da basvurunuzu kabul edecegini sanmiyorum. O nedenle direkt Istanbul ABD Konsoloslugu'na basvuru yapmanizi tavsiye ederim.

    Onemli olan DS-160 formunu doldurup bir randevu tarihi almak... daha sonra diger forum uyeleri gibi takvimi kontrol edip bos tarih buldukca one cekebilirsiniz...

    Bu sekilde mulakat tarihini birkac ay sonrasina alabilen kisiler var, dolayisiyla eminim siz de eger bununla ugrasabilirseniz oldukca yakin bir zamana cekebilirsiniz tarihi...

    Tam olarak hangi tarihler arasinda ABD'ye gitmeyi planliyorsunuz? Vize alabilmek icin NBA macinin yanisira baska nedenleriniz de olursa iyi olur diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @portakal, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, bugün b1 vize onayı almış biri olarak biraz bilgi vermek istedim. Randevum 10.30daydı işlemlerin bitmesi sırada beklemek vs toplam 1 saat sürdü. Görüşmeyi düz saçlı kadın personel ile yaptım, toplam 4 soru sordu 1 dakika ancak sürmüştür.
    -amerikaya neden gidiyorsun?
    -ne iş yapıyorsun?
    -kaç gün kalacaksın?
    -masraflarını kim karşılayacak?
    Amerikadaki bir firmanın Türkiye temsilcisi olarak çalışıyorum ve yurt dışında okumamın, avrupa seyahatlerimin etkisi mutlaka olmuştur.
    Benim gözlemlediğim kadarıyla ret ve onaylar yarı yarıya idi, belki onaylar daha fazla olabilir hatta.
    Dil okullarının pek şansı yok gibi.
    Görüşmeleri direkt İngilizce başlatıyorlar. Konuşamazsanız Türkçeye dönüyorlar.
    Siyahi personele denk gelmeyi çok istedim daha olumlu olduğu için fakat o da bugün başvuruların bazılarını reddetti.
    İnsanlar genellikle danışmanlar ile çalışıyor fakat belli ki bazı danışmanlar da çok yetersiz. Yalnızca form doldurmuşlar, görüşmeye hazırlamamışlar.
    Söylemeden geçemeyeceğim; dış görüşünüşünden ve tavrından çıkarım yaptığım ve ret alır dediğim herkes gerçekten reddedildi. Yanlış anlaşılmasın, bu takım elbise meselesi falan değil. Yalnızca biraz dil bilmek, özgüvenli olmak, sorulara net cevap vermek kesinlikle önemli. Umarım herkes vizesini alır.

    tebrikler, hayirli olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ege-Yildirim, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese merhabalar, 2017 de Work and Travel programıyla Amerika'da bulundum, şimdi turist vizesiyle gitmek istiyorum ancak vize görüşmesine random kendim gitmek yerine, Amerika'daki, Amerika'lı bir arkadaşımdan internette açıklandığı gibi bir davet mektubu, işte gerekirse masrafları onun karşılayacağına dair onun banka hesap dökümleri veya bu olmadan sadece açıklayıcı bir davetiye mektubu turist vizesi alma şansımı arttırır mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler; bu konuda net bilgisi/tecrübesi olanlar bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.

    Bu durum sizin ABD'ye hangi amacla gittiginize ve ne kadar kalacaginiza da bagli.

    Bu konuda net bilgi bulmaniz cok mumkun degil, cunku dosyaniza gore iki turlu de gidebiliyor... Yani bazi durumlarda sizin yasaminiza ABD'de yardimci olacak birinin olmasi dezavantajli da gorulebiliyor...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

244
Çevrimiçi

41.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum