@dpdemir çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
Bence bu süreçte biraz şans ve psikoloji de çok etkili oluyor 🙂 Benim gördüğüm kadarıyla çoğu zaman evraklara bile bakmıyorlar, daha çok verilen cevapların tutarlılığına ve kişinin genel profiline dikkat ediyorlar. Bazen çok güçlü profiller ret alabiliyor, bazen de çok kısa görüşmeler onayla sonuçlanıyor. Umarım bir sonraki başvurunuz gönlünüzce olur, tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler.
-
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@BelmaSarvan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, ailem için ds160 formunu dolduruyorum. B1/B2 olan kategoriyi seçmem lazım değil mi ? Gezmek amaçlı bir iki ay yanımda kalacaklar,evde oğluma bakacaklar bir iki ay bizim işler oturana kadar.
Evet,
B1/B2veyaB2amaciniza uygundur. -
@Sercan-Özüsağlam, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells Merhaba, teşekkür ederim. Evet güzel bir nedenimiz vardı. Olmadı ne yazık ki, bunda da bir hayır varmış demek ki . Bugün itibari ile 2 ödüllü bir sanatçı olarak eksik parçalardan birini daha yerine koyduk. Gerçek hedeften sapmıştım, artık O1 den yola devam.

Evet, bu konuda size katiliyorum. Ayrica O1 vizesi icin CV'niz gittikce gucleniyor
B1/B2 kapisi kapanirken, O1 kapisi aciliyor... bol sanslar dilerim 
-
@crazycells Teşekkür ederim, evet artık zamanı geldi. Daha sağlam bir cv ile yola çıkacağız. Bakalım neler olacak göreceğiz. Şu dolar olayları bu kadar yükselmeseydi iyiydi ama yapacak bir şey yok.

Şuraya kısacık bir not düşeyim çok konusu değil ama gerçekten pes etmemek ve umutsuzluğa kapılmamak gerekiyormuş. Sizinle ilk O1 konusunu konuştuğumda hiç ödülümün olmaması beni çok geriyordu. Olmaz diyordum bu iş falan derken şu an geldiğim nokta gerçekten de, hayatta olmaz diye bir şey yok. Bu yazıyı okuyacak arkadaşlarıma biraz moral olsun istedim.
Uzattım biraz 
-
@bengisu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, ben turist vizesi ile Amerikaya gelerek o tarihte E-2 statusu olan esimle evlendim. Amerikada evlendikten sonra Turkiyeye dondum ve 3 ay sonra tekrar Amerikaya giris yaptim. Sonrasinda da statu degisikligi basvurumuzu baslattim. Bu nedenle onumuzdeki 1 yil Amerikada ayrilmam demek tekrar girememem riskini barindiriyor.
Annem ve babama turist vizesi basvurusunda bulunduk. Ikisinin de babamdan kaynakli yesil pasaportu var ve ikisi de devlet memuru emeklisi. Turkiyede 1 evleri var. Annemin vize basvurusu 24 Kasim 2021 tarihinde onaylandi. Annemin mulakatinda pasaport hakkini nereden aldigini sorduklarinda babami soylemis ve babamin 30 Kasimdaki randevusunu vize memuru gorerek ismini onayladiktan sonra annemin vize talebini kabul etmis.
Babam ise 30 Kasim tarihindeki mulakattan olumsuz yanit almis 214 b mektubu ile.
Babam 61 yasinda emekli ve yesil pasaport sahibi eski gumruk memuru. Mulakatinda nereye gidiyosunuz, neden gidiyosunuz ve ne kadar kalacaksiniz disinda bir soru sorulmadi. New Yorka kizimi ve damadimi gormeye gidiyorum en fazla 3 ay kalacagim demis. DS-160 formunda 2 aylik seyahat planladigini belirtmistik.
Babamin red almasinin nedeni hakkinda tahminleriniz var mi?
Benim turist vizesi ile 2 kez giris yapip ikincisinde change of status basvurusu yapmam bir suistimal olarak gorulmus olabilir mi?
Babam yaninda ev tapusu, emeklilik belgesi, esimden aldigi davet mektubu gibi belgeler olmasina ragmen sorulmadigi icin ibraz etmemis, Sorulmamasina ragmen Turkiye ile baglarini kanitlayacak belgeleri sunmasi mi gerekiyordu?
Simdiden vaktiniz ve yorumlariniz icin tesekkur ederim.gecmis olsun. babaniz sadece turistik amacla gelmeyi planliyordu, degil mi? isterseniz yeniden basvuru yapip forma daha ayrintili bir seyahat plani yazabilirsiniz.
acaba cevaplarda kendini yanlis ifade etmis olabilir mi?
"en fazla 3 ay kalacagim" demisse, ortada henuz saglam bir plan yok, gidince kararim degisebilir gibi algilamis olabilirler bu cevabi... daha cok "su gun girecegim, su gun cikacagim, sunlari yapacagim..." tarzi cevaplar vermesi daha iyi olur...
Bir de anneniz ile ilgili herhangi bir soru sorulmus mu kendisine acaba?
-
@crazycells hizli donusunuz icin cok tesekkurler. evet babam annemle beraber sadece bizi ziyaret edecekti
annemle ilgili herhangi bir soru sorulmadi. ikinci ds-160 formunda seyahat tarihini ileri alarak benim dogumgunumu kapsayacak sekilde duzenledik ve 6 haftaya dusurduk, emeklilik oncesi is tecrubelerindeki gorev tanimini ekledik ve unvanlarini ingilizce degil de turkce yazdik. "en fazla" ifadesinden yaptiginiz cikarim icin tesekkurler, bu sekilde dusunmemistim. -
@crazycells hizli donusunuz icin cok tesekkurler. evet babam annemle beraber sadece bizi ziyaret edecekti
annemle ilgili herhangi bir soru sorulmadi. ikinci ds-160 formunda seyahat tarihini ileri alarak benim dogumgunumu kapsayacak sekilde duzenledik ve 6 haftaya dusurduk, emeklilik oncesi is tecrubelerindeki gorev tanimini ekledik ve unvanlarini ingilizce degil de turkce yazdik. "en fazla" ifadesinden yaptiginiz cikarim icin tesekkurler, bu sekilde dusunmemistim.Bol sanslar dilerim.
Basvuran kisi olarak babanizdan beklenilen ne amacla, nereye, ne zaman gidecegini bilmesi. Hatta bu sefer ucretsiz rezervasyon yapabilecek veya rezervasyonu iptal edince parayi %100 geri odeyecek bir siteden rezervasyon yapmayi da deneyebilirsiniz. Giris, donus tarihleri konusunda bu sekilde daha net olursunuz. Eger formda yazilan cevaplarla babanizin verecegi bilgiler ortusmezse veya babanizin cevaplari formda yazilanlar kadar net olmazsa durumu supheli bulabilirler.
-
@crazycells geldikleri zaman bizde kalacaklar 2 yatak odali evimiz. davet mektubunda yazmistik ama ibraz etme firsati olmamis. sorulmayan evraklari ibraz etmek olumsuz bir etki yaratir mi? mesela ev tapusu, davet mektubu vs
-
@crazycells geldikleri zaman bizde kalacaklar 2 yatak odali evimiz. davet mektubunda yazmistik ama ibraz etme firsati olmamis. sorulmayan evraklari ibraz etmek olumsuz bir etki yaratir mi? mesela ev tapusu, davet mektubu vs
Uçak rezervasyonunu kastediyor olabilir Ali bey. Bir de hem DS 160 da hem de görüşmede, eşinin de (annenizin) turist vizesi sahibi olduğunu, birlikte sizi ziyaret edip birlikte döneceklerini ve giriş çıkış için kesin tarihler kullanmasını sağlarsanız olumlu sonuç alına bilir.
-
@crazycells Teşekkür ederim

-
@bengisu Ds formunda yazılan bilgiler ve görüşmede söylenen bilgiler birbirini tutmalı ds 2 ay görüşmede 3 ay denilmesi redde sebep olmuş gibi görünüyor
-
Merhaba B2 vizesi için herangi bir acente ile mi çalışmaliyim? Eğer oyleyse güvenilir acente onerisi yapabilir misiniz?
-
Az önce mart ankara randevum iptal oldu. Siz reschedule yapmayın yeni randevu tarihiniz ayrıca bildirilecek içerikli başka bir mailde geldi. Bakalım ne zamana verecekler.
-
@crazycells @LordBolton @ibrahimasar hepinize cok tesekkur ederim. gelisme ve sonuclari sizinle buradan paylasacagim. iyi gunler
-
Ekşi Sözlükten alıntı:
bugün eşimle birlikte aldığımız vize.
geçtiğimiz aylarda en erken haziran 2023'e randevu bulabilmiştik ama arada randevulardan boşalan günler oluyor ve anında onu almak gerekiyor. bu süreçte aklımıza geldikçe gece gündüz hep randevuları kontrol ettik. sonunda açıldı ve b1/b2 vizemizi bugün alabildik.
istanbul başkonsolosluğu için gözlemlerimi anlatacak olursam, ilk girişten itibaren tüm çalışanlar çok pozitif ve eğlenceli insanlardı. gergin bir ortam bekleyen beni yanılttı. aşamalar ve dikkat etmeniz gerekenler ise şu şekilde:
-içeri girerken telefon, akıllı saat, usb vs gibi elektronik bir alet yanınıza alamıyorsunuz. çantaya da izin vermiyorlar, o yüzden yanınıza sadece belgelerinizi alın.
-
girdikten sonra ilk bankoda pasaport kontrolünden geçiyorsunuz,
-
sonra ikinci bankoda parmak iziniz alınıyor,
-
üçüncü basamak olarak da görüşmelerin yapıldığı, üç tane bankonun bulunduğu yerde sıraya giriyorsunuz ve sıranız hangi bankoya denk gelirse oraya girmek zorundasınız. şuna denk gelmeyim şeklinde bir seçeneğiniz yok maalesef ilk görüşmenizse. (tek istisnası daha önce reddeden kişiye yine denk geldiyseniz diğerine geçmenize izin veriyorlar)
-
görüşmeyi ingilizce veya türkçe yapabilirsiniz. biz ingilizce yaptık çünkü çalışanların hepsi yabancıydı. türkçeleri biraz zayıf olduğu için yanlış anlaşılmak istemedik. ama türkçe de yapabilirsiniz.
-
görüşme esnasında görevli ds-160 formunuza yazdıklarınızı okuyor. neden amerika'ya gitmek istediğinizi, orada nerde kalacağınız gibi basit ve temel sorular soruyor. onun dışında klasörümüze, belgelerimize, davetlerimize, banka hesap sirkülerine, maaş bordromuza, tapularımıza falan hiç bakmadı.
-
benim gözlemlediğim kadarıyla baktıkları tek şey burada kalıcı olduğunuza dair mesleğinizin ve gelirinizin olduğuna inanmaları. benim girdiğim grupta kimse reddedilmedi.
-
gerilmeyin, gülümseyin, “günaydın, iyi günler” vs gibi kelimeler kullanın. rahat olmaya çalışın ve en önemlisi net olun, şüpheli cümleler kurmayın.
umarım faydası olur bu yazdıklarımın, herkese bol şans..
-
-
Arkadaşlar ufak bir bilgi vermek istiyorum. Mayıs 2021 de ds160 doldurdum ve Haziran 2022 ye randevu almıştım. Sonra Mart 2022 ye kaydırdım randevumu. Bugün öğleden sonra mail geldi ais den randevunuz öne çekilecektir diye. Sonra da Ocak 2022 ye çekildiğine diar mail geldi. Bence bu saatten sonra ais den randevu açılmayacak gibime geliyor. Randevusu olanları öne çekiyor konsolosluk. Bu benim şahsi düşüncem tabi ki. Ama takip etmekte fayda var. Herkese iyi akşamlar dilerim.
-
@denizci10 hala Ankarada nisan 2023, Istanbulda temmuz agustos 2023 tarihli randevular acilip kapaniyor. bir hareketlilik var.
-
@denizci10 hala Ankarada nisan 2023, Istanbulda temmuz agustos 2023 tarihli randevular acilip kapaniyor. bir hareketlilik var.
Bence herkes en kısa zamanda randevusunu alsın. Anladığım kadarıyla İstanbul konsolosluğu tam kapasite ile görüşmelere başlıyor. Şimdi nereden biliyorsunuz, kaynağınız ne gibi sorular olacak. Şöyle söylemek istiyorum Mart 2022 deki randevuyu 2 ay öne almanın başka açıklaması olmaz. Bence Ağustos 2023 randevuları en geç bu sene sonuna kadar görüşmeye çağırılır gibime geliyor. Ben Mayıs 2021 de randevu aldığımda Haziran 2022 ye vermişlerdi. O zaman yuh falan diyordu herkes ama gelin görün ki 28 gün sonra görüşmem var. Ayrıca randevuyu 3 kez de Kasım 2021 ve Aralık 2021 e taşıma imkanım varken kullanmadım. Ondan randevu tarihi ne olursa olsun herkes bi an önce randevusunu aşsın ve beklesin. Dün baktım benim Mart 2022 randevum boş gözükmüyor. Yani sanırım artık öne çekmek olmayacak. Konsolosluk kendisi randevu verecek. Herkese kolaylıklar ve başarılar dilerim.
-
arkadaşlar haftaya İstanbul'da b tipi turist vizesi mülakatım var. ds-160 durumumu kontrol et diye bakınca NO STATUS yazıyor normal mi? Geçen şubatta tamamlayıp çıktı almıştım. acaba süresi mi geçti ??? yardım ???
-
Konsolosluk işleme aldığında değişir merak etmeyin
-
Herkese merhabalar. Annemin ocakta Turist vize görüşmesi var. Kendisi henüz covid aşısı olmadı. Konsoloslukta yakın tarihte görüşmesi olan arkadaşlara aşı kartı filan soruldumu acaba? Amerikaya girişte aşı kartı sorulduğunu biliyorum ama vize için böyle bir ibare duymadım. Bilgi sahibi olan arkadaşlar aydinlatirlarsa çok sevinirim.
Benzer Başlıklar
121
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k