Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @sfklkn34 konsoloslukların kapasitesi günde 40 50 kişiyi rahat rahat kaldırır. Şu an resmen çalışmıyor. Sizin dediğiniz gibi tam kapasiteye ulaşsa hiç merak etmeyin herkese sıra gelir. Bence endişe edecek bir durum yok ama beklemek insanı çok umutsuzluğa sevk ediyor.


  • @ayla-can Hangi veriye dayanarak aylık 40 50 kişiye mülakat verilse herkese sıra gelir diyorsunuz ?

    Trden dv 22 talihli sayısı 2 binin altında değil

    Nasıl yaptınız bu hesabı merak ettim


  • @Mirali-Doğan aklınızı hiç karıştırmayın. Ekim2021 tarihinde sizin numaranız aktif oldu zaten, şu an mülakatınız 2 ay gecikmiş görünüyor yani. Bundan sonra bizim yapacağımız bir şey yok. Mülâkat maili bekleyeceksiniz. Sadece mail gelmesini bekleyeceğiz yani.


  • @Megatron günde


  • @ayla-can Konsolosluk günde 40 50 mülakatı ne zaman verebilmiş de bu sene verecek peki ?

    Rica ediyorum gerçek dışı hesaplamalarla konuşmayın. Forumdaki değerli insanları yanıltmayalım.


  • @Megatron peki 😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayla-can @Megatron green kart mülakatlarında konsolosluğun çalışmasına o kadar daldınız ki asıl en önemli hususu unuttunuz. Asıl sorun 50k olan vize sayısı. Sonuçta Türkiye de vermiyor diye tüm dünya da vermemezlik yapmıyor ki ondan asıl sorun 50k olan vize sayısından kaç tane kaldığı yani gün de 100 kişi alsa konsolosluk fakat vize sayısı bitince bu kadar bitti finish finito diyor kepenkleri kapatıyor. Ondna dolayı konsolosluktan önce vize sayısı kriterini göz ardı etmeyin.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    een kart mülakatlarında konsolosluğun çalışmasına o kadar daldınız ki asıl en önemli hususu unuttunuz. Asıl sorun 50k olan vize sayısı. Sonuçta Türkiye de vermiyor diye tüm dünya da vermemezlik yapmıyor ki ondan asıl sorun 50k olan vize sayısından kaç tane kaldığı yani gün de 100 kişi alsa konsolosluk fakat vize sayısı bitince bu kadar bitti finish finito diyor kepenkleri kapatıyor. Ondna dolayı konsolosluktan önce vize sayısı kriterin

    O iş öyle olmuyor. Yanlış biliyorsunuz. her ülkeye ayrılmış kota var. onun üzerinden ilerliyor süreç. Biraz arştırma lütfen...


  • Şimdi en önemli süreç Ankara konsolosluğunun çalışması. Hatta dv talihlilerine bakması. Benim kanaatim bundan sonraki süreçte şimdiki gibi ilerlemeyecek. Kanaatimce tek seçenek BBB ACT yasa tasarısı. Forumda bununla ilgilide başlık açılacak. Umarım yanılırım.


  • Selam arkadaşlar, herkese iyi forumlar. Sürecin yavaş geçtiği bu günlerde gelen mülakatların bizlere umut olmasını diliyorum ve herkese sabırla beklemelerini temenni ederek pozitif durmaya davet ediyor, soruma geçiyorum;

    Daha önceki yıllara bakarak, bankada gösterilmesi gereken paranın $15.000 olarak bir forum geleneği gibi işlenmiş olduğunu gördüm. Mülakat sırasında bu rakamdan daha az bir rakam gösterip vizesini alanlar oldu mu? ve gösterilen rakamın yeterli bulunmaması durumunda konsolosluk çalışanları nasıl bir işlem sağlıyorlar? direkt hakkınızı kaybediyor musunuz, tam olarak ne oluyor? Bahsedebilirseniz çok minnet duyarım.

    Şimdiden teşekkürler.


  • @smartcells diğer vizelere de bakıyor Ankara bir arkadaşım 1 ekimde J1 vizesine girdi Ankarada.


  • @mehmet48 güncel bilgileri takip ettikten sonra yorum yapmanızı tavsiye ederim 1 Ekim'in üzerinden iki aydan fazla geçti ve bu sürede bazı değişiklikler ve güncellemeler oldu.

  • ⭐⭐⭐

    @mehmet48, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells diğer vizelere de bakıyor Ankara bir arkadaşım 1 ekimde J1 vizesine girdi Ankarada.

    15 Aralık'tayız.

  • ⭐⭐⭐

    @Megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ayla-can Konsolosluk günde 40 50 mülakatı ne zaman verebilmiş de bu sene verecek peki ?

    Rica ediyorum gerçek dışı hesaplamalarla konuşmayın. Forumdaki değerli insanları yanıltmayalım.

    Ayda 2000+ vize bastıkları zamanlar oldu.


  • @ouzgngr olabilir 🙂


  • @smartcells Greencard vizesi için konuştum.

  • ⭐⭐⭐

    @Megatron, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Greencard vizesi için konuştum.

    GC vizesi mülakatı en kısa süren mülakatlardır. 2-3 soru, sonra tebrikler. Çoğunda 5 dk sürer. Diğer vize tiplerinin mülakatları daha uzun sürer. Detaylı sorular gelir. Yani ağırlıklı olarak uzun süren mülakatlarda bile 2000+ vize veren bir yapı 5 dk'da biten DV vizesinden kaç tane verebilir hesabını size bırakıyorum.

    Ağustos ayında 8 günde 215 DV vizesi bastı Ankara. 8 günde.

    Başkasına verdiğiniz tavsiyeyi ben size vereyim : "Forumdaki değerli insanları yanıltmayalım". Sürekli olumsuz yorumlarla insanlara negatif ruh hali pompalamayı bırakın artık.


  • Üst üste gelen olumlu haberlerden sonra bile bu seviye olumsuzluğu hayretle izliyorum. Amacınız gitmemekse zaten hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Bırakın insanlar mülakatını beklesin ve vizesini alsın. Mantık çerçevesi içerisinde öneriniz varsa sunun. Eğerki yoksa buradaki insanların moralini bozmayın lütfen. Kendi sağlığınız için de bunu öneririm.


  • Bültenin açıklanmaması hakkında bilgisi olan var mı ?

  • ⭐⭐⭐

    @mac, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Daha önceki yıllara bakarak, bankada gösterilmesi gereken paranın $15.000 olarak bir forum geleneği gibi işlenmiş olduğunu gördüm. Mülakat sırasında bu rakamdan daha az bir rakam gösterip vizesini alanlar oldu mu? ve gösterilen rakamın yeterli bulunmaması durumunda konsolosluk çalışanları nasıl bir işlem sağlıyorlar? direkt hakkınızı kaybediyor musunuz, tam olarak ne oluyor? Bahsedebilirseniz çok minnet duyarım.

    Şimdiden teşekkürler.

    Artık mülakatlar öncesi bütün bürokrasi kaldırılıp (evrak talep, gönderme, onaylama vs) doğrudan herkesin mülakatı söz konusu oluğuna göre bu bankada para gösterme, maddi varlık gösterme konusu sık sık sorulacak gibi duruyor. Sürekli aynı soruların sorulup, aynı konu üzerinde dönüp dolaşmanın kimseye bir faydası ve verimliliği yok. Gereksiz bir mesaj trafiği yaratacaktır. Bu yüzden bunun önlemini şimdiden almak adına bir özet geçmek istiyorum:

    Göçmenlik kurallarında gösterilmesi gereken bir asgari para şartı, kuralı yok. Bunun bir standartı da yok. Bu tamamen mülakatınızı yapacak konsolosluk görevlisinin takdirinde. Birine hesapta 3500 doları yeterli görürken diğerine 30K doları yeterli görmeyip ek kaynak ve/veya sponsor talep edebilir. Sizden önce mülakata giren birinin 6K gözüken bir hesapla vize alması sizin de aynı miktarla geçeceğinizi göstermez. Belki sizin 15k'yı bile yeterli bulmayabilir. O yüzden başkalarının gösterdiği para üzerinden değerlendirme yapmak yerine kendi özelinizde aşağıda bahsedeceğim konulardan bir çıkarım yapabilirsiniz:

    • Maddi varlık, para göstermenizin amacı gittiğinizde ABD halkına, kurumlarına, devlete, topluma yük olmayacağınızı kanıtlamak. Bu yüzden gittiğinizde en az 6 ay sizi kimseye muhtaç etmeyecek bir miktarı göstermek zorundasınız.

    • Burada kritik nokta gideceğinizi beyan ettiğiniz şehirdir, eyalettir. California'da asgari bir yaşam için ayda 4-5K'ya ihtiyacınız varken, Texas, Alabama, Utah gibi bir yere gidecekseniz ayda 2000-2500 yeterli olur gibi. Bu yüzden bankada 15K varsa ve Texas'a gideceğinizi beyan ederseniz bir sorun çıkmaz iken Los Angeles'a gideceğim derseniz 15K'yı yeterli bulmayabilirler.

    • Gittiğiniz zaman kalacak bir yeriniz varsa (akraba, arkadaş vs) ilk aylar kira ödemeyeceğiniz için (ki kira en büyük harcama kalemidir) düşük miktarlarda paranın kabul görmesi olasıdır.

    • Gitmeden iş bağlantınız, sponsor, iş teklifiniz varsa göstermeniz gereken para miktarı küçük olsa da sorun yaratmaz. Gider gitmez çalışmaya başlayacak ve para kazanacak olmanız hazır para gereksinimizi minumuma çeker. Bunlar çok büyük avantajdır.

    • Ev, arsa, araba, hisse senedi, tahvil, altın gibi paraya dönüştürülebilecek kaynakları kabul ediyorlar. Yapmanız gereken şey bunların değerini gösteren belgeleri temin etmek.
      Buradaki önemli bir husus ise bu tür menkul ya da gayrımenkul değerlerin mülakat öncesinde satışının OLUMSUZ etki bırakması. Özellikle her yerde "vizeniz garanti değildir, vizenizi almadan hiçbir şeyinizi satmayın" diye açık açık belirtiyorlar.

    Her ne kadar bir standart olmasa da burada genel olarak herkese tavsiyemiz: Asıl talihli için 15k + yanında gidecek her bir kişi için (eş çocuk) ekstradan 5K.
    Yani 2 çocuklu bir aile iseniz 15K + 5k + 5K + 5K = 30K
    Artı olarak gideceğiniz eyaletin pahalılığına oranla belki bir 5-10K daha fazla göstermeniz gerekebilir.
    Bu formül üzerinden giderseniz maddi kaynakla ilgili bir sorun yaşama ihtimaliniz çok çok azdır. Bu hesap bir "en az bu kadar para göstermelisiniz" hesabı değildir. Bu hesaba yakın ya da üstünde gösterirseniz başınız o derece az ağrır ya da en az sorun yaşarsınız hesabıdır.

    Bilmeniz gereken en önemli konu: Maddi kaynak (bankada para, ev, araba vs) yetersiz görülürse vizede red alma gibi bir durum yok! En fazla "bu para yeterli değil, daha fazla göster veya sponsor bul" falan derler.

    Sizlere düşen:
    Elinizden geldiğince, mümkün olduğunca en yüksek miktarda parayı göstermeye çalışın. Bu paranın ne zaman yatırıldığının bir önemi yok. 3-5 durumu iyi olanlar dışında kimsenin çekilişi kazandığı anda hesabında, hazırda onbinlerce doları yok. Herkes bir yerlerden bulmaya, toparlamaya çalışıyor, ve son ana kadar yetiştirmeye çalışıyor. GC'yi almak sizin için bu kadar hayati bir konuysa ne yapıp edip bulun para ve yatırın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum