Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @farukcavdar_ hayırlı uğurlu olsun, başarınız daimi olsun.


  • @spntne gözünüz aydın, hayırlı uğurlu olsun, Amerika'da da başarılar dilerim yolunuz açık olsun.


  • @farukcavdar_ Gözün aydın kardeşim, hayırlısı olsun. Gerçekten genç yaşında senin için mükemmel fırsat, tebrik ederim. Umarım herşey dilediğin gibi olur.


  • @farukcavdar_ Hocam Tebrikler, bundan sonraki hayatınızda herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle...


  • @spntne Hocam çok hızlı ve sorunsuz geçmiş mülakat, Amerika'daki hayatınızda sorunsuz geçmesini umarım...Tebrikler...


  • Sn @Megatron, sizde talihlisiniz. Sizde mülakata cagrilacaksiniz.kendinizi şansız nitelendirmeyin..Biraz sabredecek. Bu süreci sakın sakın karşılayacaz. 2020 2021 kazananları ne yapsın.en kötü döneme denk geldiler. Ama ümitlerini kaybetmediler. Onlara da moral vermemiz lazım. Kahretmeye gerek yok.Moralimizi yüksek tutalım.. iyi sanslar.


  • @farukcavdar_ Çok tebrikler. Ve ne kadar güzel anlatmışsın. Bence bu konu hakkında kısa bir hikaye bile yazabilirsin. Çok akıcı ve heyecan vericiydi. Süpersin


  • @farukcavdar_

    Tebrikler! Deneyimlerini paylaştığın için çok teşekkürler.


  • Vee bir diğer 19 yaşında kazanan ben. Bende öyle uzun uzun yazmak yerine kısaca özetliyeyim çünkü diğer arkadaşlarla aynı günde girdiğim için pek bi farklılaklar olmadı ve benimkide baya bi benzerdi o yüzden farklı olan kısımlarını anlatmak istiyorum.

    1- Sağlık muayenesinde diğer arkadaşlara nazaran, doğduğumdan beri yaptırmış olduğum tüm aşıların belgeleri vardı. Bu yüzden 270 dolara ek olarak sadece 8 dolarlık bir fark ödedim 1 tane mix aşı vurdular (aşı kartlarımda oldu diye görünüyordu ama).

    2- Ben akrabamın adresini vermiştim onunla çalışacak mısın neden orası gibi sorular sordular mülakatı yarısını ingilizce yarısını türkçe yaptım mülakatı yapanın isteği üzerine (geçen yıl polonyada dil eğitimi almıştım bundan dolayı herhalde) 5-6 tane soru sordu.

    3- İstenilen belgelerde yazmamasına rağmen birde belge teslimi sırasında öğrenci belgesi istediler ben ne olur ne olmaz diye elimde olan tüm belgelerle gittim. Az olup uğraşmaktansa fazla olup elimde taşımayı tercih ettim.

    Benimle aynı gün mülakata girenler arasındaki tüm farklılıklar bunlardı. Şimdi tek şey uçak bileti almak herkesin hakkında hayırlısını diliyorum her sorumu cevapladıkları için adminlere teşekkür ediyorum.


  • Herkese merhaba umarım herkese burada mülakat deneyimi paylaşmak nasip olur. Sağlık mülakatıyla başlayayım. Kuğulu parkın karşısında hilmi tunahan sokağına girmeden solda bir siteye giriş için kapı var ordan içeri girince kafeleride geçtikten sonra sağda unganların apartman girişi gözüküyor zaten. mülakatım 11:50deydi 4.katta danışman bulunuyor pasaportu, ds260 formunun son sayfasını, dvlottery sitesinde bulunan mülakatta ilgili bilgillerin yer aldığı sayfanın çıktısını istiyorlar. onları verince 3.kattaki düzen labaratuvara yönlendiriyorlar. orda benden kan tahlili ve akçiğer filmi istediler ve 47 dolar ücret istediler 50 dolar verdim 3 dolar para üstünü vermediler ben de pek sallamadım açıkcası unutmuş olabilirler. kan ve akçiğer filmini çektirdikten sonra 12:30 gibi işlemler bitti. saat 2:30'da tekrar gelin dediler. 2:30 tekrar geldiğimde üstümü iç çamalırlar kalıcak şekilde soyunmamı istediler. 2 aşıyı da yaparken troid hastalığı akçiğer hastalığı depresyon var mı daha önce birine zarar verdin mi kendine zarar verdin mi birisine veya kendine zarar vermeyi düşündün mü sıkıntı bunaltı var mı diye soydular böbrekleri vs kontrol ettiler uyuşturucu kullandı mı diye sordu önce yok dedim sonra doktorla göz göze geldik ya üniversite zamanında bir kere esrar almıştım dedim. birşey demedi. Hangi bölümünden mezun olduğumu sordu. Gazetecilik mezunu olduğumu söyledim. Abd de gazetecilik mi yapıcaksın dedi ben de yok ingilizcem o kadar iyi değil malesef ama abdde olunca türkiyede gazetecilik yapabilirim belki ama abdye gidince de Türkiye de niye çalışayım ki yani dedim Türkiyede gazetecilik yapılmaz dedi Sonra tebrikler dedi danışmana 250 dolar ödedikten sonra belgeleri mülakattan bir gün önce gelip alsam olur mu dedim. Akşam 5 e kadar gelip alabilirsiniz dedi.

    Vize mülakatı
    Mülakatım 8:15 deydi 8:00 gibi güvenlikte bekledim girmeden önce covid formu doldurduktan sonra içeri aldılar içeri Türk danışman numaramı verdi bütün işlemleri bu numarayla yaptım. Numaram önce evraklar için yandı Yine bir türk hanımefendi, diploma ve fotokopisini, banka hesap dökümünü, adli sicil belgesini, nüfus kayıt örneğini, vesikalık fotoğrafları istedi. ais kaydının çıktısını istemediler herhalde mülakat sırasında vericeğimi düşündüm. Daha sonra vize ücretini ödemem için numaram tekrar yandı. 330 dolar vize ücretini verdim ve mülakat türkçe mi olsun ingilizce mi sorusuna türkçe dedim. Son olarak mülakat için numaram yandı Beyaz amerikalı bir hanımefendi yaptı mülakatımı yanında tercüman vardı. Sabri abiyle ben aynı hanımefendiyle mülakata girdik Bana baya soru sordu tercüman gerekeceğini düşündüler demekki. Önce sağ elini kaldırıp söyleyeceklerinin doğru olduğuna dair yemin eder misin dedi bende sağ el dediğini duymamıştım sol elle yemin ederken sağ el ile yemin eder misin dedi tekrardan sağ el ile yeminimi ettim. Parmak izlerini aldılar önce sol sonra sağ sonra da baş parmaklar olucak şekilde. Daha sonra hanımefendi sormaya başladı.
    +abd de nereye gidiceksin
    -rhode islanda gideceğim geçen sene taş ocağında çalıştığım şantiye şefi şaun abd'de benim arkadaşım
    +onun yanında mı kalıcaksın
    -evet ssn ve green kart gelene kadar arkadaşımın yanında kalacağım daha sonra çalışmaya başlayacağım
    +şuan ne iş yapıyorsun

    • en sonra otelde resepsiyonda çalışıyordum
      +şuanda çalışmıyorsan bankadaki parayı nerden buldun
      -babamdan aldım
      +baban destek için mi verdi yoksa borç mu
      -destek için verdi
      +baban ne iş yapıyor
    • yol yapıyor
      +İngilizce biliyor musun
    • Birazcık biliyorum üniversite de ingilizce hazırlık okudum
      +Congrulations pasaportun 5 iş günü içerisinde belirttiğin posta adresine gönderilecek
      -Teşekkürler
      +Ais belgesini istemediniz belgeyi vermem gerekmiyor mu(Bunu tercümana söyledim)
      -Ais ne anlamadım (burada hanımefendi tercümana ne diyo ne diyor diye tercümanla konuşuyordu)
      +Pasaportun gönderileceği adresin belgesi gerekmiyor mu
      -Yok 5 iş günü içinde pasaportun belirttiğin ptt adresinde olucak
      +Teşekkürler(Bunu dedim mi demedim mi hatırlamıyorum üzerimden baya bi yük kalkmıştı çünkü rahatlamış bir şekilde konsolosluktan ayrıldım.

    Konsoloslukta mülakatı yapan hanımefendi sürekli bilgisayara bana soru sorarken birşeyler yazıyordu verdiğim bilgileri kayıt altına almak için sanırım.
    Yüksek ihtimal yarın birgün verdiğim bilgillerle ilgili bir çelişki olduğunda bak sen bunları bize söylemiştin ama o iş öyle değilmiş demek için sanırım.

    Bankada 15 bin dolar gösterdim Parayı mülakattan 1 hafta öncesinden toparlayabilmiştim 27 yaşındayım, sponsor iş teklifi göstermedim. Adam akıllı iş tecrübem de yoktu.
    Öncellikle @gucarslan'a sorularıma verdiği yanıtlar sayesinde ds260 formunu açtırmamamı sağlamış olduğundan bu mülakata girebiliyor olduğum için teşekkürlerimi sunuyorum ve @smile abiye de verdiği moral motivasyondan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Bu siteyi kurup bizi bir çatı altında toplanmamızı sağlayan site kurucularına ve burada mülakat deneyimlerini paylaşıp ders çıkarmamızı ve mülakata hazır gitmemizi sağlayan herkese teşekkür ediyorum.


  • @sultanofhearts vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda mutluluklar, ve abd'de bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sultanofhearts tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.
    umarım, beklediğinziden daha güzel bir hayata kavuşursunuz.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun


  • @sultanofhearts yeni hayatınızda başarılar ve bol şans dilerim.


  • @sultanofhearts Tebrikleer, Darısı başımıza amin amin amin 😃

  • ⭐⭐⭐

    @sultanofhearts, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    +Congrulations pasaportun 5 iş günü içerisinde belirttiğin posta adresine gönderilecek

    Hayırlı uğurlu olsun, yeni yaşantınızda bol şans ve mutluluklar.


  • @ibrahim-meral Tebrikler kardeşim. Nazar değmesin, ivme güzel, hız güzel. Mülakat ve deneyimleriniz şahane. Ardı arkası kesilmesin. HerŞey çok güzel olacak...


  • @sultanofhearts gözünüz aydın, iyi yolculuklar.


  • @ibrahim-meral tebrikler kardeşim güle güle git.


  • @ibrahim-meral Hocam geçmiş olsun ve Tebrikler, bundan sonraki hayatınız istediğiniz gibi geçmesi dileğiyle...Paylaşım için de Teşekkürler...

  • ⭐⭐⭐

    @ibrahim-meral, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Vee bir diğer 19 yaşında kazanan ben. Bende öyle uzun uzun yazmak yerine kısaca özetliyeyim çünkü diğer arkadaşlarla aynı günde girdiğim için pek bi farklılaklar olmadı ve benimkide baya bi benzerdi o yüzden farklı olan kısımlarını anlatmak istiyorum.

    1- Sağlık muayenesinde diğer arkadaşlara nazaran, doğduğumdan beri yaptırmış olduğum tüm aşıların belgeleri vardı. Bu yüzden 270 dolara ek olarak sadece 8 dolarlık bir fark ödedim 1 tane mix aşı vurdular (aşı kartlarımda oldu diye görünüyordu ama).

    2- Ben akrabamın adresini vermiştim onunla çalışacak mısın neden orası gibi sorular sordular mülakatı yarısını ingilizce yarısını türkçe yaptım mülakatı yapanın isteği üzerine (geçen yıl polonyada dil eğitimi almıştım bundan dolayı herhalde) 5-6 tane soru sordu.

    3- İstenilen belgelerde yazmamasına rağmen birde belge teslimi sırasında öğrenci belgesi istediler ben ne olur ne olmaz diye elimde olan tüm belgelerle gittim. Az olup uğraşmaktansa fazla olup elimde taşımayı tercih ettim.

    Benimle aynı gün mülakata girenler arasındaki tüm farklılıklar bunlardı. Şimdi tek şey uçak bileti almak herkesin hakkında hayırlısını diliyorum her sorumu cevapladıkları için adminlere teşekkür ediyorum.

    Diğer genç bir arkadaşımız olarak sana da fırsatlar ülkesinde başarılar diliyorum. Talih hep yanında olsun yeni hayatında.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum