Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, florida kissimmee de yaşıyoyorum.İlk ssn alamadım greencard ile birlikte gelmedi,pandemi nedeni ile social security ofisleri sadece randevu ile kabul ediyor.5 gündür telefon ile arayarak almaya çalışıyorum ancak imkansız randevu alamadım.Sabah açılış saatinde gitsem yardımcı olurlar mı acaba ?İşim hazır sadece ssn isteniyor ve elim kolum bağlı vaziyette nakitim bitiyor çalışamadığımdan da.Bilgisi olan yardımcı olabilecek varsa gerçekten çok mutlu olurum.Otelim iş evraklarını bekletiyor.Şimdiden değerli zamanlarınızı ayırıp yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.Herkese sağlıklı mutlu günler dilerim


  • @macarovski Merhaba. Randevusuz gittigimizde bize yardimci olmadilar direkt guvenlik telefon numarasi vererek gonderdi. Ama Ocak 2022 de tam zamanli calismaya baslayacaklarini soylediler. Randevu almaya gerek kamayacak isleminiz acil degilse o zaman gelin dediler bize.


  • @buay açıkcası 1 hafta bile sonra almam beni maddi açıdan zorluyor.İşim hazır herşeyim hazır ssn yok diye başlayamıyorum kira ve diğer giderler baya zorluyor.Ama bilgilendirdiğiniz için teşşekkür ederim


  • @macarovski Aynı durumdayız bız de , ssn yok dıye basvuru yapamıyoruz. Ssn sız alanlarda gece 12 kadar calısmamız ıstıyorlar. Gece vardıyesı benzın ıstasyonunda bayan olarak tanıdıgınızın sızden calısmanızı ıstemesı super acı bır durum. Ben de ssn olarak su sekılde bır sey yaptım faydası olur mu hıc bılmıyorum ama yazmak ıstedım. Bızım ssn'ler tanıdıgın adresıne gelecektı ama ben bır kac gun once artık onlara gıtmesıne gerek görmediğim ıcın kendı adresıme gelsın dıye adres degısıklıgı yaptım. Ve ertesı gun sıstem de şöyle bır mesaj yazmaya basladı. "Card Is Being Produced" Bakalım gelmesı hızlanacak mı oyle olursa yıne forumda paylasım yaparım.


  • Sizin adınıza da çok üzüldüm,abd de devlet dairesi prosedurlerı aşırı yavaş ve eski.Online başvuru olmaması daha doğrusu ilk defa alanlar için olmaması çok büyük sorun.Teşekkür ederim değerli fikirleriniz içinde

  • ⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan hanım, bahsettiğiniz durum güncellemesi Green Card’inizin basımıyla ilgili. Green Card’i basan USCIS ile SSN’i basan SSA’nin direkt ilgisi bulunmuyor. Siz giriş yaptıktan sonra ülkeye SSA tarafı süreci başlatıyor. Bu yüzden siz mutlaka ilk adresinizle bağlantıda kalın. Numaranız büyük olasılıkla onlara gidebilir.


  • @Sono anladım,bu kotu bır durum o zaman. Sevınmıstım ben de ssn basım aşamasına geldı dıye.

  • ⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan Maalesef SSN’i takip edebileceğiniz bir sistem yok. Verdiğiniz adres ya da sonradan yazdiginiz yeni adresten “SSN’in geldi” haberini beklemeniz lazım. Eğer ki 21 gün içinde haber gelmezse, bu durumda en yakın SSA ofisine başvurabilirsiniz.


  • @Sono 21 günü geçtik evet, o zaman SSA ofisine gıdebılırız yanı degıl mı ? Gıdınce ofısten hemen alabılırmıyız pekı ? Bır de New Jersey'de bıldıgınız avukat var mı acaba ırtıbata gecebılecegımız danısmanlık olarak yardım alabılecegımız


  • @BelmaSarvan merhaba, New Jersey’deki Ssn ofisi hakkında birşey diyemem. Fakat Oklahoma’da yaşadığım için buradaki ofisler Covid’ten dolayı randevu olmadan yardımcı olmuyorlar.


  • @Mehmet858 Bu sabah gıttık ofıse burada da aynıymıs. Randevu almakta ımkansız gıbı bır sey. Telefon hıc cevap veren olmuyor


  • @BelmaSarvan benimde SSN gelmedi tam bir ay oldu geleli ve günlerdir aradigimiz ofis'e bugun zor bela ulaştık(nasıl oldu bizde anlamadık valla).
    DS-260 formunda işaretlememe ragmen onlara hicbirsey gitmemiş yani sıfır islem.
    Araligin 29'una randevu verdi başvuru icin ondan sonra da 3 hafta gelme suresi derken en az 1,5 ay daha bekleyeceğim.
    Bence sizde hiç vakit kaybetmeden sabah aksam düşürene kadar arayın ofisi hatta 2-3 telefonla birden arayın. 🙂


  • @cafer-mokar Tesekkur ederım 🙂


  • Merhabalar tekrardan.
    Benım tekrardan merak ettıgım bırsey var. Havaalanında görevlının benım pasaportuma yazdıgı A harfi ile başlayan ve devamında 8 tane rakamdan oluşan şey mi bizim social numberımız oluyor yani. Biz pasaprtları hem okul kaydı için hem de kira kontratı için kullanmıştıkta içime dert düştü şimdi.


  • @BelmaSarvan merhaba, A ile başlayan numara Alien number oluyor. SSN numarasını sadece numaralardan oluşur ve şöyle olacaktır -> 123-12-1234 (Örnek amaçlıdır)


  • Ayrıca bir yardıma daha ihtiyacım var. SSA sitesinde kayıt olmuştum geçen gün ama kayıt olurken sürekli benden social number istiyor. Ama yok ya bu numara bende online işlem yapabilmek için bu formu sürekli giriyorum ama social number bölümünde tıkanıyorum. Yeni account dıyorum bu sefer bu mail adresi daha önce tanımlanmış diyor. Kayıt yapabilmişim önceden ama şuan social number yazamadıgım ıcın onlıne menulere gıremıyorum. Ne yapmam lazım ?


  • @Mehmet858 Tesekkur ederım.


  • Ssn kayıt olurturmaya gırdıgımde karsıma bu forum cıkıyor sureklı. Ssn numaram olmadıgı ıcın buraya bırsey yazamıyorum ve sonra kı aşamaya gecemıyorum.
    Yardımcı olabılecek kımse varsa sevınırım.

    Lütfen bize kim olduğunu söyle
    Adınız
    Sosyal Güvenlik kartınızda gösterildiği gibi.
    Öncelikle

    Geçen
    son ek
    Sosyal Güvenlik Numarası (SSN)

    Örnek: 000-00-0000
    Doğum tarihi
    Ay

    --
    Gün
    Yıl
    Ev Adresi
    Aynı zamanda yaşadığınız yer olmadıkça bir iş adresini kabul edemeyiz. Burada sağladığınız
    bilgiler, dosyamızda bulunan hiçbir bilgiyi güncellemeyecektir .
    Sokak adresi
    Daire, Süit, Bina vb.
    Şehir/Kasaba
    Eyalet/Bölge

    --
    Posta kodu

  • ⭐⭐⭐

    @BelmaSarvan, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Ayrıca bir yardıma daha ihtiyacım var. SSA sitesinde kayıt olmuştum geçen gün ama kayıt olurken sürekli benden social number istiyor. Ama yok ya bu numara bende online işlem yapabilmek için bu formu sürekli giriyorum ama social number bölümünde tıkanıyorum. Yeni account dıyorum bu sefer bu mail adresi daha önce tanımlanmış diyor. Kayıt yapabilmişim önceden ama şuan social number yazamadıgım ıcın onlıne menulere gıremıyorum. Ne yapmam lazım ?

    Yeni bir email hesabı açın ve bu emaili kullanarak "New Account" olarak devam ederek online hesabınızı oluşturun.


  • @smartcells hemen deneyecegım tesekkur ederım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum