Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @lfcali rica etsem beni de telegram grubuna alabilir misiniz?


  • @Poll Çok teşekkürler. Bu arada Eminsiniz demi.:)


  • @Emre-Koşar hes, aşı kartı hiçbirine gerek yok.


  • @Adem1984 Merhaba 19 kasım daki görüşmeniz nasıl geçti vizenizi alabildinizmi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @ibrahimasar Ibrahim bey bu nispeten erken tarihli randevular gunun hangi saatlerinde acildi, biliyor musunuz?


  • @lfcali telegram grubuna ekleyebilir misiniz? +19294549190


  • @bengisu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @ibrahimasar Ibrahim bey bu nispeten erken tarihli randevular gunun hangi saatlerinde acildi, biliyor musunuz?

    Sabah 10 dan sonra açılabiliyor.


  • Merhaba, ben vizemi geçen ay aldım fakat okulumun yoğunluğu sebebiyle ds formunda belirttiğim tarihte Amerika’ya gidemeyeceğim. Önümüzdeki yıl gitmeyi düşünüyorum. Fakat az önce vizeyi aldıktan sonra 6 ay içinde Amerika’ya gidilmediğinde vizenin iptal olacağını söyleyen birine denk geldim. Bu durum çok olası gelmedi bana açıkçası, sizin bu konuda bir bilginiz var mı acaba? @crazycells


  • Telegram grubu hakkında yardımcı olabilecek kimse var mı? Erken tarihli randevu açıldığında haberleşebileceğimiz bir grup varsa çok makbule geçer


  • @Sammy-Mike-Joseph ben vizemi ekim 2019da aldim ve ilk girisimi temmuz 2020de yaptim. size soylenen sey gercekci degil.


  • @bengisu Bana da hiçbir şekilde mantıklı gelmedi fakat emin olmak istedim yine de. Çok teşekkür ederim cevabınız için :>


  • Selam. Umarim herkes iyidir

    1. Ankara ne zaman acilacak? Bilen var mi? Nisan'da acilmasini umuyorum

    2. "if .. visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview" burda vize kategorisi derken non immigranti kastediyor olabilir mi?


  • @Sammy-Mike-Joseph Sanırım bu Olay yesil Kartlilar için gecerli.


  • iceri girmeden telefon, cuzdan, canta koyacak bir yer oluyor mu?


  • @M-Emir Evet onlar için öyle bir kural var sanırım, turist vizesi için olması saçma geldi bana da


  • @ErhanTokmakci ben ve etrafimdakiler hep birisiyle gittigimiz icin disarida o kisiye birakmistik ancak belki konsolosluk karsisindaki cafe/cay ocaklarinda emanetci gibi bir hizmet vardir.


  • Merhabalar,

    Randevu mailindeki detayları okuduktan sonra birkaç soru aklıma takıldı. Bunları size sormak istedim. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

    Ben çalışmıyorum. 3-5 yıl çalışmayacağım muhtemelen, yatırımlarımdan geçiniyorum. Bundan dolayı otomatik red vermezler heralde, önce mal varlığım hakkında bir şeyler soracaklardır, değil mi?

    Türkiye'ye dönme niyetimi göstermek gerçekten gerekiyor mu? "Benim ailem Türkiye'de. ABD'de şu kadar yıl yaşadım, orada temelli yaşamayı sevmedim. Bana göre değil" demek yetmiyor mu? Arsa tapu çıktılarından başka ne gösterebilirim bilmiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐

    Eveet, gelelim en enteresan vize görüşmesi detaylarına..
    26 Kasım da DS-160 ı doldurup 14 Ağustos 2023 tarihine randevu aldım. Sürekli yeni tarih açılmasını bekleyerek ve @denizci10 dostumuzun tüyosu ile sabah saatimi 11:00 a kurarak 4-5 gün boyunca erken tarih açılmasını bekledim. 1 Aralık sabahı 10 da uyandım. Baktım randevu yok, uyumaya devam ettim. 10:40 dan 10:52 ye kadar 6 kez aramış sağolsun @denizci10 kardeşim ama telefon sessizde olduğu için duymamışım. Yatakta sağımdan soluma dönerken yeniden aradığını gördüm, anladım tabi neden aradığını, kapat kapat bakiyim hemen derken ben, o da abi 8i ve 9 una randevu açıldı al dedi. Ben sisteme girdiğimde 10 Aralık Cuma tüm saatler açıktı. Son saat 8:30 a aldım.
    Bazı işlerim sebebiyle çarşamba günü akşam eşim ve kızımı da alıp 6 da yola çıktım. Sabaha karşı sallana sallana istanbula girdim. Geceyi istanbuldaki evimizde geçirdik. Peşembe işlerimi hallettim ve eve döndüm. Cuma sabahı 6 da maltepeden cıkıp 7 yi biraz geçe konslosluk bölgesinde olmuştuk. İçeri girip sıraya girene kadar saat 8:20 oldu zaten. Görüme saati diye bir şey yok. Evrakları gösterdik, 7 nolu bankoda kaydımızı yaptırdık, 8 nolu bankoda parmak izimizi aldırdık. Sonra herkesle beraber banka sırası gibi olan sıraya girdik.
    Genel olarak herkese kabul veriyorlardı. Solda saçları yukarıdan toplu kır saçlı bayan, ortada Forumun Famous Konsolosu Esmer kara yağız abimiz, sağda da bir bayan ama hiç yüzünü görmedim, o kısa düz saçlı dedikleri abla olsa gerek.
    Genel olarak kabul veriyorlardı, ayrılan herkes pasaportsuz ve sevinçliydi. Kır saçlı abla önümüzdeki 3 kişilik bay gruba kök söktürecek sorular soruyordu, Sağdaki bayan da ortalama bir sürede görüşme yapıp bitiriyordu ve ortadaki Esmer abimiz gülücükler saçarak neşeli neşeli onay dağıtıyordu.
    Ona düşelim diye hatim indirdim ve öyle de oldu. Gittik yanına, artık pek gülmüyordu, olsun, sorun etmedik. Sordu sordu cevapladık.
    Amerikaya ne için gidiyorsunuz- Bir işletme yatırımı yapmak üzere toplantı ve iş yeri ziyareti yapmaya gidiyoruz.
    Nereyi ziyaret edeceksiniz - New york ve Pittsburg
    Ne kadar kalacaksınız - 2 hafta
    Bu arada arkaya kır saçlı çipil çipil bakan bir bey yanaştı, gözlerime baktı, gözümle ve başımla selamladım, tabi onun amacı başka bizi tartıyor bakışlarıyla...
    Yurtdışına çıktınız mı- eşim ve kızım çıkmamıştı, ben iş sebebi ile Afganistan katar Libya Irak
    Kızıma lisede mi okuduğunu sordu, evet deyince can you speak english dedi.. Tamam veriyor vizeyi dedim...
    Toplam durumunuz şu anda amerikayı ziyaret etmek için uygun değil dedi. 214b yi yapıştırdı.
    Ne sebeple red veriyorsunuz dedim. Şu anda uygun değilsiniz dedi.
    Ne demek uygun değilsiniz, sebebini söyleyin dedim. Toplam durumunuz uygun değil dedi.
    Yurtdışına çıktığım ülkeler mi sorun oluyor dedim. Evet maalesef dedi.
    Peki ne yapabilirim ben bu durumu düzeltmek için. 15 sene önceki yurtdışı ziyaretlerim sebebiyle amerikaya ömür boyu giremeyecekmiyim.
    Ülkeme dönmeyeceğimi yazmışsınız, Benim bu ülkede 45 tapu bir araç bir işletme banka hesaplarımda para ve sürekli görüştüğümüz yaşlı annelerimiz var, daha ne şekilde kanıtlayabiliriz bu ülkeye döneceğimizi dedim. Eşim de sıçradı adama benzer ifadelerle, Malesef şu an için uygun değilsiniz dedi. İçimden (+#**?-&554+^'^!) dedim. Yürüdük çıktık. Avukatımın yönlendirmesiyle konsolosun üslerine bir mail yazarak durumu bildirmeyi planlıyoruz.


  • @ibrahimasar Geçmiş olsun İbrahim bey. Hiç sonuna bakmadan vizeyi aldığınız umuduyla okudum, gerçekten üzüldüm. Aklım almıyor gerçekten vize alma potansiyeli yüksek olan insanların vize alamamasına, yani gerçekten mantık ötesi bir durum.


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    606 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • 2023 B1/B2 Vize Randevu Tarihleri Durumu

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    51
    0 Oy
    51 İleti
    3k Bakış
    A
    @ATS16 Merhabalar, mail attım buradan yazdım whatsapptanda yazdım ama ulaşamadım
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • AP - İDARİ İŞLEM - TURİSTLİK VİZE B1-B2

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    22
    0 Oy
    22 İleti
    2k Bakış
    M
    @ayvalik10 Kardeşim mrb bi arkadaş vardı bi forumda tanıştık onunda 1 yıl falan olmuş hala çözülmemişti bakanlığa kadar gittiğini ancak bir netice alamadığını falan yazmıştı bende kendisine konsolosluğa hitaben sürenin çok uzadığına dair bir mail yazmasını hatta başvuru tarihini konu kısmına yazmasını söyledim dediğimi yaptı 2 saat içinde cvb geldi ve pasaportunu göndermesini sürenin uzadıgi icin özur dilediklerini belirttiler çünkü diğer türlü otomatik msj yolluyo konsolisluk yani normalde 6-8 aydan sonra işlemi hızlandırıyorlar sen yeterki dikkat çekecek bir mail gönder hiç bir sebeple 23 ay seni yeniden başvurma hakkından mahrum edemez bir defa
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum