(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@bengisu Ds formunda yazılan bilgiler ve görüşmede söylenen bilgiler birbirini tutmalı ds 2 ay görüşmede 3 ay denilmesi redde sebep olmuş gibi görünüyor
-
Merhaba B2 vizesi için herangi bir acente ile mi çalışmaliyim? Eğer oyleyse güvenilir acente onerisi yapabilir misiniz?
-
Az önce mart ankara randevum iptal oldu. Siz reschedule yapmayın yeni randevu tarihiniz ayrıca bildirilecek içerikli başka bir mailde geldi. Bakalım ne zamana verecekler.
-
@crazycells @LordBolton @ibrahimasar hepinize cok tesekkur ederim. gelisme ve sonuclari sizinle buradan paylasacagim. iyi gunler
-
Ekşi Sözlükten alıntı:
bugün eşimle birlikte aldığımız vize.
geçtiğimiz aylarda en erken haziran 2023'e randevu bulabilmiştik ama arada randevulardan boşalan günler oluyor ve anında onu almak gerekiyor. bu süreçte aklımıza geldikçe gece gündüz hep randevuları kontrol ettik. sonunda açıldı ve b1/b2 vizemizi bugün alabildik.
istanbul başkonsolosluğu için gözlemlerimi anlatacak olursam, ilk girişten itibaren tüm çalışanlar çok pozitif ve eğlenceli insanlardı. gergin bir ortam bekleyen beni yanılttı. aşamalar ve dikkat etmeniz gerekenler ise şu şekilde:
-içeri girerken telefon, akıllı saat, usb vs gibi elektronik bir alet yanınıza alamıyorsunuz. çantaya da izin vermiyorlar, o yüzden yanınıza sadece belgelerinizi alın.
-
girdikten sonra ilk bankoda pasaport kontrolünden geçiyorsunuz,
-
sonra ikinci bankoda parmak iziniz alınıyor,
-
üçüncü basamak olarak da görüşmelerin yapıldığı, üç tane bankonun bulunduğu yerde sıraya giriyorsunuz ve sıranız hangi bankoya denk gelirse oraya girmek zorundasınız. şuna denk gelmeyim şeklinde bir seçeneğiniz yok maalesef ilk görüşmenizse. (tek istisnası daha önce reddeden kişiye yine denk geldiyseniz diğerine geçmenize izin veriyorlar)
-
görüşmeyi ingilizce veya türkçe yapabilirsiniz. biz ingilizce yaptık çünkü çalışanların hepsi yabancıydı. türkçeleri biraz zayıf olduğu için yanlış anlaşılmak istemedik. ama türkçe de yapabilirsiniz.
-
görüşme esnasında görevli ds-160 formunuza yazdıklarınızı okuyor. neden amerika'ya gitmek istediğinizi, orada nerde kalacağınız gibi basit ve temel sorular soruyor. onun dışında klasörümüze, belgelerimize, davetlerimize, banka hesap sirkülerine, maaş bordromuza, tapularımıza falan hiç bakmadı.
-
benim gözlemlediğim kadarıyla baktıkları tek şey burada kalıcı olduğunuza dair mesleğinizin ve gelirinizin olduğuna inanmaları. benim girdiğim grupta kimse reddedilmedi.
-
gerilmeyin, gülümseyin, “günaydın, iyi günler” vs gibi kelimeler kullanın. rahat olmaya çalışın ve en önemlisi net olun, şüpheli cümleler kurmayın.
umarım faydası olur bu yazdıklarımın, herkese bol şans..
-
-
Arkadaşlar ufak bir bilgi vermek istiyorum. Mayıs 2021 de ds160 doldurdum ve Haziran 2022 ye randevu almıştım. Sonra Mart 2022 ye kaydırdım randevumu. Bugün öğleden sonra mail geldi ais den randevunuz öne çekilecektir diye. Sonra da Ocak 2022 ye çekildiğine diar mail geldi. Bence bu saatten sonra ais den randevu açılmayacak gibime geliyor. Randevusu olanları öne çekiyor konsolosluk. Bu benim şahsi düşüncem tabi ki. Ama takip etmekte fayda var. Herkese iyi akşamlar dilerim.
-
@denizci10 hala Ankarada nisan 2023, Istanbulda temmuz agustos 2023 tarihli randevular acilip kapaniyor. bir hareketlilik var.
-
@bengisu, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@denizci10 hala Ankarada nisan 2023, Istanbulda temmuz agustos 2023 tarihli randevular acilip kapaniyor. bir hareketlilik var.
Bence herkes en kısa zamanda randevusunu alsın. Anladığım kadarıyla İstanbul konsolosluğu tam kapasite ile görüşmelere başlıyor. Şimdi nereden biliyorsunuz, kaynağınız ne gibi sorular olacak. Şöyle söylemek istiyorum Mart 2022 deki randevuyu 2 ay öne almanın başka açıklaması olmaz. Bence Ağustos 2023 randevuları en geç bu sene sonuna kadar görüşmeye çağırılır gibime geliyor. Ben Mayıs 2021 de randevu aldığımda Haziran 2022 ye vermişlerdi. O zaman yuh falan diyordu herkes ama gelin görün ki 28 gün sonra görüşmem var. Ayrıca randevuyu 3 kez de Kasım 2021 ve Aralık 2021 e taşıma imkanım varken kullanmadım. Ondan randevu tarihi ne olursa olsun herkes bi an önce randevusunu aşsın ve beklesin. Dün baktım benim Mart 2022 randevum boş gözükmüyor. Yani sanırım artık öne çekmek olmayacak. Konsolosluk kendisi randevu verecek. Herkese kolaylıklar ve başarılar dilerim.
-
arkadaşlar haftaya İstanbul'da b tipi turist vizesi mülakatım var. ds-160 durumumu kontrol et diye bakınca NO STATUS yazıyor normal mi? Geçen şubatta tamamlayıp çıktı almıştım. acaba süresi mi geçti ??? yardım ???
-
Konsolosluk işleme aldığında değişir merak etmeyin
-
Herkese merhabalar. Annemin ocakta Turist vize görüşmesi var. Kendisi henüz covid aşısı olmadı. Konsoloslukta yakın tarihte görüşmesi olan arkadaşlara aşı kartı filan soruldumu acaba? Amerikaya girişte aşı kartı sorulduğunu biliyorum ama vize için böyle bir ibare duymadım. Bilgi sahibi olan arkadaşlar aydinlatirlarsa çok sevinirim.
-
@Emre-Koşar hes koduna bile gerek yok
-
Bu ileti silindi! -
@lfcali rica etsem beni de telegram grubuna alabilir misiniz?
-
@Poll Çok teşekkürler. Bu arada Eminsiniz demi.:)
-
@Emre-Koşar hes, aşı kartı hiçbirine gerek yok.
-
@Adem1984 Merhaba 19 kasım daki görüşmeniz nasıl geçti vizenizi alabildinizmi ?
-
-
@ibrahimasar Ibrahim bey bu nispeten erken tarihli randevular gunun hangi saatlerinde acildi, biliyor musunuz?
-
@lfcali telegram grubuna ekleyebilir misiniz? +19294549190
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum