(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@ejay, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells , Arkadaşlar merhabalar, kısmetse ay sonuna randevum var fakat seyahat planım yaklaşık 8 ay sonrasına.
Bu bir sorun teşkil eder mi, kısacası seyahat planımı değiştirmeli miyim? Şimdiden teşekkürler.Hayir, problem olmamasi lazim. Pandemiden dolayi erkenden almak istedim diye cevaplayabilirsiniz... Yasananlarin onlar da farkindadir :)
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar TL hesabını götürmek zorunlumudur yoksa sadece döviz (USD) hesabını götürsem yeterli mi geziyi karşılayacak parayı göstermek adına?
Tum mal varliginizi gostermenizi tavsiye ederim, yani seyahatin gerektirdiginden daha fazlasi olmali...
-
@Ping-PONG gecmis olsun sayin @Ping-PONG , 214(b) standart red sebebidir zaten, yani Turkiye'ye geri doneceginize ikna olmamislar. Ayrintili aciklamadaki tum cumleleri ustunuze alinmaniza gerek yok; hepsi sizin durumunuzla direkt ilgili degil, sadece genele yonelik bir aciklama...
-
@Kef14, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
214/b özetle ne demek istiyor?
hemen yukaridaki iletide acikladim. ABD'ye gittikten sonra geri doneceginize ikna olmadilar demek.
-
@afşin-Salman, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
İyi günler diliyorum, forumda aratıp bulamadığım için bir soruyla rahatsızlık vermek istiyorum. Benim ve eşimin turist vizesi mevcut ve oğlumuz oldu ona da pasaport çıkarttık. Oğlumuz için turist vizesine nasıl başvurmalıyız? Tekrardan rahatsızlık verdiğim için özür diler, cevap veren olursa şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla
Hayirli olsun.
DS-160 formu doldurup mulakat tarihi alin ve sonra konsolosluga direkt yazin.
Sayin @nurcimek 'in dedigi gibi posta yoluyla sizden belge isteyecekler, onlari gonderdikten sonra vizeyi oglunuza verecekler.
-
@vince-carter, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Sanırım bekar ve genç yaşta olan arkadaşlarda ret alma olasılığı daha yüksek
Elimizde veri yok ama bu dediginizde hakli olabilirsiniz sayin @vince-carter ... Genc, bekar ve hatta erkek olan arkadaslar izin verilen sureleri asirarak ABD'deki zorlu kosullara daha rahat katlanabilecegi icin bu sekilde bir onyargi var diye dusunuyorum...
-
@MuRtY, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Selam arkadaşlar, şöyle bir sorum olacak. DS-160 formunu güncellediğimizde ya da yeni bir form doldurduğumuzda elde edeceğimiz yeni confirmation number'ı, ekran görüntüsü paylaştığım ais ekranında bir yere entegre ediyor muyuz? Burdaki alanda eski numara durmaya devam mı ediyor? Bu bir sorun mu? Sayın @crazycells ve @ayvalik10 bu konuda bilginiz var mı?
Teşekkürler.
sorun olmaz, bu sekilde kalabilir. onemli olan yeni formun barkodunu gorusmeye goturmeniz.
-
@slayttan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaşlar randevuma birkaç gün kaldı.
Ancak ds160 daki gelir kısmına sadece net maaş rakamımı yazmıştım. Bir de kira gelirim var ve bunuda yazabilirmişim aslında.
Şimdi ds160 da revize yapabiliyormuyum? Son 3 gün kala yapılabiliyor mu? Yapılabilirse dahi sırf bunun için gerek var mı? Yani sözlü olarak sormadan söyleyebiliyor muyum gidince. TeşekkürlerEger ciddi bir miktarsa yeniden doldurmaniz iyi olabilir.
-
@gokces, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Başvurumu yenice tamamladım ve vermiş olduğunuz adres üzerinden mülakatsız vize için uygun olup olmadığımı sordum. Soruma yanıt yaklaşık kaç gün sürer? Deneyimleyen arkadaşlardan bilgi paylaşımı rica ediyorum.
Teşekkürler tekrardanBir hafta icinde cevap geliyor genelde.
-
@gokces, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@thunder_74 Merhabalar. Çok teşekkür ederim. Sistem randevu almaya yönlendirdi. Dolayısı ile bişeylerde hata mı yaptım diye düşündüm. Yani randevusuz için uygun isem sistemden hemen görünür mü?
Şu seçeneklerden dolayı hata yapmış olabilir miyim?
1- B1/B2 vizem vardı, geçen sene Martta bitti süresi. Yeni talebim B2 vizesi oldu DS-160 formunda
2- Dalgınlık ile Onay ekranından "Clearance Received’ veya ‘212 (a) waiver of ineligibility" seçeneğini işaretledim.Sizce bunlar problem yaratır mı? Varsa düzeltmek için şansım ne yapmam gerekir?
dedikleriniz sorun olmaz.
Evet, once randevu almaniz gerekiyor. sistemde bilgileriniz gorundukten sonra randevusuz basvuruyu kabul ediyorlar.
-
Ali Cihan beyden haberi olan var mı acaba? Hem burda, hem Facebook grubunda 1 hafta 10 gündür pek görünmüyor, inşallah sağlığı sıhheti yerindedir.
maalesef yogun gunler geciriyorum :) ~1 aydir bu basliga cevap yazamadim; hala bir suru baslikta gerideyim :) yavas yavas yetisecegim :)
-
Forumun Telegram grubu bu mu? Bilen var mı?
hayir, degil. "forum" kelimesini aciklamada kullanarak bir yaniltmaca yapmaya calismislar sanirim :)
-
@LordBolton, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
arkadaşlar sizce asgari ucret alan biri vize alabilir mi siz hiç alan duydunuz mu?
Burada dikkat etmeniz gereken nokta ABD'ye ne amacla gittiginiz diye dusunuyorum.
Eger ABD'ye tatile gitmek istiyorsaniz, bu durum soru isaretleri yaratabilir. Sizce asgari ucret kazanan biri tatile gitmek istiyorsa, bu kisinin yerel tatil bolgelerine veya Turkiye'ye yakin olan (dolayisiyla gitmesi daha kolay olan) bir ulkeye gitmesi daha normal olmaz mi?
-
-
Ds160 formunda eğitim bilgileri kısmına sadece kayit yaptırdığımız ama devam etmediğimiz veya kaydımızı sildigimiz yerleri yazmamız gerekiyor mu?
Bu tur bilgileri yazmaniza gerek yok.
-
@emrahfb88, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar bugün görüşmemiz vardı maalesef red aldık. Ailece turist vizesi için başvurduk. Daha önce yurt dışına çıktınız mı diye sordu. Evet İtalya, Fransa, Almanya, Belçika, Moracco, Montenegro, Sirbistan, Makedonya, Arnavutluk dedim. Ailece gittiniz mi dedi yok ilk olacak 2 yıllık evliyiz dedim. Nereye gideceksiniz. Orlando kızımızın doğum gününde mayıs ayında gideceğiz dedim. Bebeğiniz Amerika için küçük değilmi dedi orda kaldım ben hiç beklemiyordum böyle bir soru. Böyle bir soru karşısında insan ne cevap verebilirki. Bebekler Ailesiyle birlikte gezemez mi bence işin bahanesi olduğunu düşünüyorum. Hiç bir evrağa bakmadılar üzgünüm Amerika için uygun değilsiniz dedi. Hayırlısı değilmiş dedik ama ister istemez üzülüyor insan aylarca bu an için bekleyip 2 dakika içinde tüm umutların bitmesi çok kötü bir durum. Bundan sonraki arkadaşlar için bol şans diliyorum. Ben bir daha başvurmayı düşünmüyorum. Tekrar bu stresi ve süreci atlatamam. Green card çıkarsa ancak o zaman giderim.
gecmis olsun sayin @emrahfb88 , acaba sizin cevabinizi "bebegin dogum gunu kutlamasi icin gidiyoruz" olarak mi algiladilar? soruyu bu nedenle sormus olabilir sanirim...
-
@davidluiz4, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Bugün istanbul b1/b2 den red aldım.
9 yıllık memurum.evliyim ev araba bankada param var ama bakılmadı.
Tatil amaçlı gittiğimi söyledim,eşimin neden başvurmadığını sordu kurumsal bir şirkette yönetici olduğunu izni olmadığını söyledim.yurtdışına çıkışımı sordu çıkmadığımı yeşil pasaportu alınca avrupayı gezeceğimi söyledim.ne zaman alıyosun dedi 3 sene sonra hak kazanacam dedim.Formda kalacağım yere arkadaşımın adresini yazmıştım.Arkadaşımın kim olduğunu nerden tanıdığını ne iş yaptığını ve kaç yıldır amerikada olduğunu sordu.Biraz bekletcem dedi içerde 2-3 dakika biriyle görüştü sonra onaylanmadı dedi.
Belki birilerine faydası olur diye yazmak istedim.Tekrar başvurmayı düşünmüyorum.Daha önce sorularıma bilgisini paylaşan arkadaşlara tekrar teşekkürler.gecmis olsun sayin @davidluiz4 , arkadasiniz direkt olarak tanidiginiz biriydi, degil mi?
-
@Gökhan-Adıgüzel, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Selam herkese, bu sabah ailecek kızım eşim ben vizemizi aldık. Siyahi beyfendinin soruları
-Amerika’ya neden gitmek istiyorsunuz
Gezmek için
-ne kadar kalacaksınız
Bir hafta
-ne iş yapıyorsunuz
Öğretmeniz
-nereye gideceksiniz
NewYork- kaç yıldır çalışıyorsunuz
7 - daha önce yurt dışına çıktınız mı
Ben çıkmadım eşim çıktı( eski pasaportu inceledi
Başka soru yok ve ds160 harici hiçbir evrağa bakmadı eğer şartlarınızın uyduğunu düşünüyorsanız vizeyi alırsınız bence.
Tebrikler, gozunuz aydin. Iyi yolculuklar simdiden...
- kaç yıldır çalışıyorsunuz
-
@meryem71, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Hepinize iyi akşamlar arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Ben ve şirket yöneticimiz iş görüşmesi maksadıyla B1 vizesine başvuru yapacağız. Ayrı ayrı ais hesabıyla mı başvurmak gerekiyor yoksa bir hesabı açtıktan sonra yukardan başvuru sahibi ekle deyip ikinci hesabı da oraya eşlemek mi gerekli? Teşekkürler...
Eger aile degilseniz o durumda ayri ayri randevu almalisiniz. Dediginiz durumda iki basvuruyu birlestirebileceklerini sanmiyorum. Isterseniz randevuyu almadan once AIS'in call center'ina ulasip sorun.
-
@Alperen-Kılıç, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar herkese. ben 2012de wat ile gittiğimde 3 aylık vize almıştım. pasaportumu türkiyede kaybettim. şimdi tekrar b1 için başvurmam gerekiyor ama ülkeye giriş çıkış, pasaport numarası ve geçerlilik tarihine kadar elimde yalnız vizenin başlangıç ve bitiş tarihini de istiyorlar. bunu nereden bulabilirim yahut bulamazsam nasıl belirtmeliyim ve herhangi bir sıkıntı yaratır mı? şimdiden teşekkürler.
Tahmini olarak yazabilirsiniz. Zaten ucak bileti tarihlerinizi bulursaniz, yaklasik olarak vize gecerliligini verecektir diye dusunuyorum. WAT icin verilen vizeler genelde calisacaginiz sureye uygun veriliyor.
Formda "daha once pasaport kaybettiniz mi?" diye bir soru da olmasi lazim, bu bilgileri de ekleyebilirsiniz oraya...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum